Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

wDvd6KZ.jpg

Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 (repack - wersja samodzielna)
Data premiery: 14.05.2022 r.
Autor: Policai
Autor spolszczenia: @Anton Gorodecki
Śr. długość rozgrywki: (ok. 26 godzin)

OPIS:

Pokaż ukrytą zawartość

GALERIA:

Pokaż ukrytą zawartość

INSTALACJA:

Pokaż ukrytą zawartość

LINKI DO POBRANIA:

Pokaż ukrytą zawartość

Źródła: new_AP-PRO_LOGO.png.aba0a3e476d400f89ebcc83f4ed08bdb.png  BAR-REAKTOR_logo.png.acf057560c9d76e428f07023300b4338.png

• Super 2
  • Dodatnia 7
  • Negatywna 1
  • Dzięki! 1

Z ciekawości po powrocie z widzenia w szpoitalu odpaliłem Ap-pro i pobrałem via Yandex moda, przez google nie dało rady :) .

5 minut i mod zaczął mi się podobać, rozbudowana na początek część lokacji z trep bazą/posterunkiem.

Pokaż ukrytą zawartość

Więc witaj nowa przygodo! :) 

ss_tomahawk_05-14-22_15-14-42_(mainmenu).jpg

• Dodatnia 2

Mod jest niesamowity i dopracowany.

Nowe i na razie nieznane wejście do podziemii na tzw. łoszynie, 4 wejscia do 4 podziemii na smietnisku (swałka) a wszystkie maja kodowane pancerne drzwi i potrzebne sa !!! rozszyfrowane fleszki z kodami.

p.s. w tym modzie nie ma tłuczenia sie z odgrzewanym i graficznie upiekszonym modem, to jest tak jakby inny, nowy mod, polecam.

• Super 1
  • Dodatnia 2

W dniu 15.05.2022 o 19:07, vidkunsen napisał(a):

Lokacja szpital to połaczenie lokacji z zewu, cieni oraz nieba, fajnie sie po tym biega, niby znasz ale co chwile coś nowgo:

ss_tomahawk_05-15-22_21-04-52_(hospital).jpg

ss_tomahawk_05-15-22_21-05-21_(hospital).jpg

p.s. tak, toteż jest lokacja szpital:

Pokaż ukrytą zawartość

Rozwiń  

Coraz bardziej nie mogę się doczekać spolszczenia hah 

• Dodatnia 1

Przed opuszczeniem południowej bazy wojskowej warto  

Pokaż ukrytą zawartość

W schowkach (oprócz lekarstw i pożywienia) do tej pory znalazłem Sajgę, PP-2000 i Beryla. Co ciekawe, splądrowane przez nas schowki zostaną zaznaczone na mapie ikoną przekreślonego koła z literą T.

Pokaż ukrytą zawartość

Tutaj znalazłem Beryla (nic nie zmieniło się względem Dead City Breakthrough)

Pokaż ukrytą zawartość

Na koniec dwa modele z kompilacji S2 - nowicjusza i pijawki:

0YxLFug.jpg

5u0qEee.jpg

• Dodatnia 5

Na Kordonie, pod tamtejszym zniszczonym mostem kolejowym spotkałem dwóch "żółtych" bandytów, którzy pozostali żółtymi:P tzn. neutralnymi.

Zdaje się, że jedynie typki siedzące w Spółdzielni Transportu Samochodowego i w tzw. północnym posterunku stają się wrodzy przy próbie bliższego kontaktu.

Diegtiariow postępuje w myśl maksymy (przysłowia) Si vis pacem, para bellum.  

• Dodatnia 2

Kordon - najpierw byli pod mostem stalkerzy.

Potem jak wybiłem rozbójników na ATP i najmusów na fabryce obok i polazłem na swałke to po powrocie przez łoszyne stali pod mostem na żółto rozbójnicy.

A w/w zachowanie spotkało mnie nie raz - z żółtego na  czerwony po przekroczeniu umownej lini.

p.s. - he he he, na to bym nie wpadł.

Podziemia w Martwym mieście to tak jakbyś do nowego KBO w Prypeci wlazł z poziomu maszynowni windy (tam 2 włączniki w skrzynkach po prawej od motoru windy).

Winda nie działa czyli per pedes - drałujesz ze swoimi bambetlami na dół po klatce schodowej.

• Dodatnia 2

:sos:

Hejka. Nie mogę pobrać moda.

Yandeks mi się zbuntował i domaga się takich danych, których im nie podam. Natomiast wujek google skarży się na przeciążenie i każe czekać bóg wie ile.

Czy znajdzie się jakaś bratnia dusza i czasowo wrzuci moda podzielonego na kawałki, na inny adres u Googla, aby można go było pobrać?

W poniższym tekście mogą wystąpić niewielkie spoilery różnorakiej maści (ostrzegałem:005:)

Po dobrych kilkunastu godzinach spędzonych ze Specjalnym Wydaniem Martwego Miasta naszła mnie taka oto niepokojąca refleksja, że musiałem czekać ponad dekadę modowania S.T.A.L.K.E.R.A. aby zobaczyć w akcji w pełni działającą (animacja windy, otwierania/zamykania drzwi + jazda góra/dół, a nie żaden czarny ekran i jesteś na miejscu) windę i rampę towarową... Niby mała rzecz, ale niesamowicie cieszy i dodaje nieco klimatu lokacjom. Arena w Barze przeszła mały lifting (m.in pomieszczenia z klatkami na mutanty). Tak samo jest na przykład z podziemiami pod Rudym Lasem... Ogólnie mówiąc podziemne kompleksy w tym modzie, które do tej pory napotkałem nie dają się nudzić Graczowi (można trochę pobłądzić), choć trzeba przyznać, że mogłyby być bardziej wypełnione wrogami/mutantami.

Do tej pory napotkałem kilka fajnych patentów (m.in. drewniany kołek:006:). Może nie ma tutaj zbyt wielu zadań, balans zadawanych obrażeń nie każdemu przypadnie do gustu, a linie fabularne są dość proste, ale gra się przyjemnie.

Na koniec mała porada, dla tych, którzy będą w niego grać. Nie oglądajcie żadnych yutubowych playlist z przechodzenia moda/nie czytajcie poradników i nie używajcie spawnerów. Naprawdę wszystko w tym modzie można zdobyć samemu, a jeśli coś wydaje się chwilowo niezrozumiałe (np. drzwi/włazy/bohaterowie niezależni których nie możemy w danym momencie otworzyć/znaleźć) to po dłuższym namyśle/poszukiwaniach lub rozmowie stanie się nieznośnie oczywiste. Mod jest prosty, co jest zarówno jego największą zaletą, jak i wadą.

• Dodatnia 2
  • Za szczególną pomoc 1

@kondotier No to zainstaluj na chwilę Chrome lub Operę GX, ale z drugiej strony to bardzo dziwne, ze przeglądarka Ci wywala takie info... Odnoszę jakieś dziwne wrażenie, że coś jest nie tak, albo z wtyczkami, które masz do przeglądarki dodane, albo z samą przeglądarką.

I tak nie wiem czy pobierze taki 9GB plik z Mega nawet jak założy na nim konto bo oni co trochę podkręcają śrubę jeśli chodzi o pobieranie, nie wiem czy z 5GB teraz nie jest już problem bo chyba coś chciałem pobrać ostatnio to mi okienko wyskoczyło z ofertami premium do kupienia ;)

@Agrael @Szczepan9205 @tom3kb To pierwszy mod z takimi numerami. Bo jak taki wielgus był na hostingach, to zawsze był możliwy do pobrania w częściach. I tak pobierałem. Stąd próba pobrania moda w całości skończyła się niepowodzeniem. A nie mogę wymagać, aby ktoś kto chce mi zrobić przysługę, zadawał sobie trud dzielenia go na kawałki i wstawiania w takim widzie. A dla jednego moda, nie będę instalował na kompie różnych, na codzień mi zbędnych aplikacji.

DODANO

Wszedłem na forum moda i się okazuje, że problemy z pobraniem mam nie tylko ja. Oto coś co dostał przy pobieraniu ich forumowicz:

при попытке скачать с гуугл   

Отказано в доступе к doc-0k-bs-docs.googleusercontent.com

У вас нет прав на просмотр этой страницы.

Ja miałem dokładnie to samo, tylko że po polsku. Radę jaką mu dano, to pobierać przez torrenta.