kondotier Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Ale te inne źródła, mogą dać moda, którego trzeba uzupełnić plikami z podstawki. A na plikach z polskiej podstawki, potrzebnych do uzupełnienia, można tylko zaliczyć pulpit.Dla nałożenia podstawki, potrzebny jest mod, już tymi plikami uzupełniony, przed wstawieniem do pobrania. Pobrałem moda nie z takich linków, zestawiłem, namęczyłem się i poszedł z całą robotą do kosza.Możliwe, że ten który wskazujesz, jest tym samym modem, co wskazany przy polonizacji i dlatego wszystko Ci hula. Bo z informacji na rus forum, tylko jeden z ich forumowiczów zrobił taki zestaw i ten był zalecany.Trzeba sprawdzić czy mod zainstalowany, ma w sobie pliki gamedata.db0 do db3. wtedy już go uzupełniać nie trzeba i będzie chodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Wszystko czego użyłem do instalacji pochodzi z linka podanego w #87 , było to jakiś czas temu więc kolejności nie pamiętam , jeśli byłaby taka potrzeba to bym się pomęczył . Nie ma sensu tego roztrząsać skoro jest link do wersji optymalnej . Przypominam , że MOD jest już spolszczony i naprawdę godny uwagi . http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=1rDdDe4xgW0 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Mam taki bład:FATAL ERROR [error]Expression : child[error]Function : xrServer::Perform_destroy[error]File : E:stalkersourcestrunkxr_3daxrGamexrServer_sls_clear.cpp[error]Line : 22[error]Description : child registered but not found [35671] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Czy jesteś na Jantarze? Mnie wyloty z takim logiem prześladowały właśnie tam. Nic z tym nie udało się zrobić. Trzeba wczytać ostatni zapis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Te wyloty pojawiają się dopiero gdy wniesiemy przedmioty z zadania dla Profesora. Teraz, będą jeszcze wyloty przy przechodzeniu na inne lokacje. Tak jak wyżej, wczytujemy autozapis i bez problemu gramy dalej. Na lokacjach na które weszliśmy, nie ma tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Przepraszam ale zapomniałem dodać,że nie mogę wejść do bunkra uczonych.Drugie drzwi się nie otwierają są cały czas zamknięte.Gdy wczytuję zapis to mam własnie wylot z takim errorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Wylot wylotem, ale zamknięte drzwi, to fabuła. Brałeś zadanie w barze od stojącego przy drzwiach stalkera w pomarańczowym EX-04 na dokument w Rostoku? Zrobiłeś to zadanie? Po tym zadaniu zleceniodawca, czeka na Jantarze, idziecie do bunkra i kieruje Cię do Asystenta. A jeśli nie robiłeś, , to sam podejdź do Asystenta Profesora. Jest z lewej strony bunkra, pod taką konstrukcją. Powie Ci o żonie która zginęła w labie i jej medalionie (wisiorku) który chciałby odzyskać. Zrób to. Ma go zombi, na samym dole w labie, za klatką schodową , w takim szybie. Musisz zrobić jego zadanie. Z wisiorkiem wracasz i dopiero drzwi się otworzą. Jeśli przez przypadek, będąc wcześniej w labie, tego zombiego zabiłeś, to musisz powtórzyć grę w labie i nie zabijać go. Możesz od razu zrobić jego zadanie. Jedno bieganie do labu mniej. No i zrobić na nowo wszystko co było po labie. Inaczej nie da rady. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Owszem podchodziłem do tego asystenta,mówił coś o medalionie,ale zadania jako takiego nie dawał.Czy tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Tak ma być. Jak zapewne zauważyłeś nie wszystkie zadania pojawiają się w PDA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Zauważyłem i dzięki za potwierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobby Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 (edytowane)   Ma go zombi, na samym dole w labie, za klatką schodową , w takim szybie. Musisz zrobić jego zadanie. Z wisiorkiem wracasz i dopiero drzwi się otworzą. Jeśli przez przypadek, będąc wcześniej w labie, tego zombiego zabiłeś, to musisz powtórzyć grę w labie i nie zabijać go. Możesz od razu zrobić jego zadanie. Jedno bieganie do labu mniej. No i zrobić na nowo wszystko co było po labie. Inaczej nie da rady.  No tak to mám radost.Vymlátil jsem laboratoř do mrtě a potom půl dne hledal dokumenty a věci v Roztoku,plnil qesty pro všechny v baru a teď abych vše smazal a jel znovu. Jinak děkuji všem kdo se podíleli na Polské lokalizaci. Mód mně připadá mnohem zajímavější než celkem nudná Lost Alpha. Ješte dotaz.Dostaneme kód dveří ke skrýši Streloka v podzemí Roztoku a kde? Edytowane 8 Października 2014 przez Hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Siemanko! jak zwykle niezwykle mam problem z limitem na jandeksie itd/itp tak jak targ walki - jarmarka borby(! Borba: rus - walka, bulgar - wojna więc może targ wojny nie walki ;) ), moze ktos podkopsa mi w poscie libnki do bezproblemowego pobrania moda, bez torentów jakby można było. :D ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 vidkunsen - w #1, tam gdzie jest opis polonizacji, masz link do hostingu, skąd należy pobrać moda zgodnego z polonizacją. Jest w częściach i każdą część pobierasz oddzielnie.Do postawienia moda nie używamy naszej podstawki. Stawiamy moda, nakładamy polonizację i gramy. vidkunsen - i jak. Skorzystałeś z pobierania moda "na raty"? Limity już Ci nie powinny przeszkadzać, ze względu na małą wielkość partów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonio78 Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Mam problem na jantarze.Według poradnika cichego od profesora dostajemy namiar na jakieś dwa prototypy u mnie jest tak że profesor każe mi przynieść art mocno grawitacyjny.Mam wersje 2.5 czy to ma jakiś związek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaimeneX Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Masz znaleźć artefakt do manipulowania przedmiotami i grawistrzelbe z domu który dostajesz za quest na nóż od Barmana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 @bonio78 - poradnik Cichego jest do wersji 2.0 tego moda i nie wszystko się zgadza. Zadanie na odszukanie 2 prototypów będzie później. Teraz Profesor chce Mocny artefakt grawitacyjny. Na tym etapie gry powinieneś mieć taki w ekwipunku, jeżeli nie masz, to poszukaj. Potrzebny jest do popchnięcia fabuły do przodu. @litosns - nie wprowadzaj ludzi w błąd, Grawiguna nie znajdujemy w domu w Barze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonio78 Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Grawiguna mam natomiast nie mam tego artefaktu i gdzie go szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Nie pamiętam czy już na Twoim etapie gry jest w Barze stalker z Czystego Nieba w budynku szkoły (pierwszy budynek na lewo od wejścia). On robi taki artefakt, ale można go też znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonio78 Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Dzięki sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 bonio78 - jeśli przywiozłeś Kamaza barmanowi, to masz walizkę do wytwarzania artów. Jak Ci się Mocny art grawitacyjny nie przytrafił ( a były takie jeszcze na Kordonie i pisałem aby się ich nie pozbywać. Taki brązowy.), to idziesz do czystoniebowca w szkole i za chyba 5 tys, takiego Ci zrobi. Będą potrzebne takie dwa. Na wykonanie strzelby grawitacyjnej ( jeśli ją przez przypadek sprzedałeś ), a drugi na Kinetyka ( taki sam jakim odrzucałeś sejfy w labie). To na wykonanie zadań scenariuszowych. Robi go zombi z labu, jeśli nie uzyskaliśmy go, robiąc zadanie dla Czystego Nieba na Med-Priborze. Do zaliczenia tego zadania, potrzebne są 4 itemy. Dwa prototypy, Grawigan i Kinetyk.Dopiero jak masz wszystkie 4 razem, to w PDA masz zaliczone znalezienie prototypów. Hobby - tyle razy powtarzałem grę testując, że mi się wszystko pomieszało, więc Ci nie podpowiem.Ale z nowo grających, ktoś może już to zrobił, więc powtórzę Twoje pytanie po polsku. Pytanie Hobbiego jest takie: kto daje kod do drzwi schowka Striełoka pod Rostokiem i kiedy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Odpowiedź na pytanie @Hobbiego - kodu do schowka Striełoka pod Rostokiem nikt nie daje. Po wykonaniu zadań dla Doktora na Bagnach, Messer dowiaduje się, że jest Striełokiem i przypomina sobie ten kod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Czy może ktoś podpowiedzieć, w którym budynku znajduje się urządzenie, które trzeba wyłączyć? Zlecenie daje dowódca Wolności w Martwym Mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 To urządzenie jest w domu za ogrodzeniem. Jest tam duże promieniowanie. Nie pamiętam dokładnie, ale zdaje się na górze mapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobby Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 @smox Jo,díky už jsem to dohrál.Má to nějaké dva endy.Jeden je když vyjdete z labu normálně a dáte řeč s naukovcem a druhý když zabijete hologramy v labu a vyjdete spodem laboratoře.Po žebříku (drabině)dolů,jsou tam velká vrata která se otevřou až vybijete laboratoř. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonio78 Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Dzięki @smox, fabuła ruszyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi