metek58 Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 Tam mam na 100. Odszedłem od kompa i jak po jakimś czasie wygaszacz ekranu zrobił zanik wizji, pojawił się dźwięk i ucieszyłem się, ale po powrocie wizji na ekran, komp znów zamilkł. Może wirusek mnie dopadł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 Znaczniki mi zniknęły z mapy i minimapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 Już jest głos. Ustawiłem głośniki jako domyślne. Chyba instalacja OpenAL coś namieszała. Sprawdzę jeszcze w grze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko6996 Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 5 minut temu, LisKot napisał(a): Znaczniki mi zniknęły z mapy i minimapy. X chyba wyłącza/włącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 Tom3kb: Intel r pentium r cpu g4560@ 3,50 ghz 3,50 ghz zainstalowana pamięć 8,00 gb 64 bity sys. operacyjny 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 (edytowane) 3 godziny temu, LisKot napisał(a): Ja to robiłem o tej godzinie. Ja tam byłem o 13 i wypadły mi tylko kropelki…czekałem do 20 czasu gry : load/load/load i 2 art za nic się nie pojawia! Spróbuje jeszcze zrobić 1 podejście do tej anomalii nieco później - pod wieczór, tak żeby skrypt z poszukiwaczem artów sie odpalił…Nie mam pomysłów więcej …lipton EDIT: dodaje plik save'a jak co..... kordon roaming.scop Edytowane 22 Grudnia 2023 przez Mayer99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desolate Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 Wy też nie macie animacji używania przedmiotów w quickslotach? Trochę szkoda jak wyłączyli bo te z Gunsligera były TOP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 @LisKot Ello! Mógłbyś spr ten mój save plz…bo mnie zaraz trafi szlaczek…I chyba poproszę jednak o Twój save z tego momentu gry… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 @Mayer99 Daj mi chwilę. @Mayer99 Wczytałem twój zapis i był tam tylko 1 artefakt. Mogę ci podesłać mój, ale mogłem podjąć inne decyzje w zadaniach. b1.scop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 Wydałeś stalkera Sidowi ? - Ja nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 Wydałem Stalkera Sidowi i oddałem artefakt, ale pomogłem temu drugiemu i nie odebrałem mu artefaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 To może przez to, że ja nie wydałem go.... Ten 2 stalker to ten, który postawił całą wioskę na nogi dla beki, że pseudopsy atakują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 @Mayer99 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 @LisKot @Mayer99Ja nie wydałem tego stalkera co w trupie zostawił pda Sidowi ale artefakt oddałem, też mi został trzeci punkt do sprawdzenia odnośnie artefaktów ale to dopiero 26-27 będę mógł sprawdzić to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 No to jak nie ma spawnera do tego - to albo od nowa albo bye bye true blue baby i luv You Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 (edytowane) Trochę pograłem w True Stalker i choć jestem w pierwszym rozdziale, to muszę przyznać, że w istocie, warto było tyle czasu czekać na premierę modziwa. Słusznie zauważyliście, że idzie w tej grze odczuć nowego rodzaju, powiew świeżości. Pozytywnie na mnie wrażenie zrobił nowy interfejs ekwipunku, w tym encyklopedii. Ciekawie wygląda okno ekwipunku, gdzie widać Naszą postać i jak się zmienia w miarę zmiany ubioru, czy założenia maski przeciwgazowej. W którymś z modów też był taki bajer, gdzie mieliśmy bezpośredni podgląd bohatera. Grafika, gdzie dało radę w moim przypadku, ustawić na dość wysokich ustawieniach w miarę możliwości, wydaje się mieć pozytywny odbiór na gracza. Dominują tutaj ciepłe, przyjemne kolory, w tym atmosfera Zony, a spodziewałem się dość posępnej, ponurej kolorystyki, gdzie się przyzwyczaiłem od dawien dawna. Nie oznacza to, że poprzez taką wręcz wiosenną, letnią tonację kolorów, mamy wrażenie, że ma to popsuć atmosferę gry. Fabuła jak na początek, w tym zadania, jest dość prosta do zrozumienia, do ogarnięcia i fajnie, że zaimplementowano jak w innych modach, gdzie mamy znaczące opcje do wyboru w kwestiach rozmów podczas wykonywania zadań. Zobaczymy, czy będą w przyszłości konsekwencje Naszych decyzji. Dobrze by było, gdyby tak się działo. Co do samego scenariusza, jestem ciekaw jak się potoczy, a przecież jestem zaledwie w pierwszym rozdziale gry. Zadania póki co, nie są skomplikowane, jeżeli chodzi o ich poziom trudności. Zobaczymy, jak będzie dalej w miarę rozwoju fabularnego. Kordon, bo jak na razie, jestem w danej chwili, są w nim widoczne zmiany na mapie, małe, ale są. Pozytywnie oceniam to, że drobiazgi w postaci zmian na mapie, potrafią cieszyć oczy. Zobaczymy jak będzie dalej, a raczej bardziej Nas i wszystkich zaskoczą zmiany na innych mapach, tym bardziej nowych lokacjach. Jeżeli chodzi o braki, minusy, to w danej chwili, brakuje mi immersji, jak animacja używania apteczek, żarcia, uruchamiania i podglądu PDA, czy też widok Naszych nóg . Nie wiem, wynika to z mojego przyzwyczajenia do modów jak Anomaly, czy Lost Alpha, gdzie mieliśmy taką możliwość, że wczuwaliśmy się w Naszą postać. Giereczkę, a raczej mod, oceniam jak najbardziej, na bardzo dobrą ocenę, gdyż twórcy moda odwalili kawał świetnej roboty, jeśli chodzi o ich całokształt. Jestem pewien, że z czasem będą wychodziły łatki, a może nuż dodatki do moda, gdzie będzie można pozmieniać parę, kilka rzeczy na swój sposób. Szkoda by było, gdyby tak ambitny projekt odszedłby w niepamięć. Edytowane 22 Grudnia 2023 przez Skryty 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 Mam i ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko6996 Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 Szkoda że wyłączyli komendę na swobodną kamerę, można by było sprawdzić w jakim miejscu najbardziej przycina Mam nadzieję że moderzy/autorzy moda dadzą jakiś addon co zwiększa wytrzymałość broni albo to te pierwsze które dostajemy tylko takie kruchę. Mogli też sobie darować wolniejszą kamerę podczas używanie strzelb (i pewnie innych broni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 Czy tego moda dało by się wziąć do przetłumaczenia? Skoro ma tyle zalet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 (edytowane) W xlocalization.db są pliki tekstowe, więc raczej się da. Edytowane 23 Grudnia 2023 przez LisKot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 11 godzin temu, tom3kb napisał(a): @LisKot @Mayer99Ja nie wydałem tego stalkera co w trupie zostawił pda Sidowi ale artefakt oddałem, też mi został trzeci punkt do sprawdzenia odnośnie artefaktów ale to dopiero 26-27 będę mógł sprawdzić to dam znać. Zacząłem od nowa i co prawda w inferno miałem tylko 1 art, ale tym razem skrypt zaskoczył! 💪 Tym razem nie rozmawiałem najpierw ze stalkerami w tartaku… Dziwne to było ./. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiodor89 Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 Da to się jakoś pobrać nie znając ukraińskiego? wchodzę na te wszystkie strony tłumaczę a tam loguj się i wpisuj kod cyrylica. da się pobrać bez logowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 @Fiodor89 no a co z google drive nie potrafisz pobrać, musisz z tych ruskich hostingów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiodor89 Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 tak mi wyskakuje i ostatniego pliku pobrać nie mogę:/ Spoiler a klikam pobierz mimo to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 @Fiodor89 tu masz yandex bez rejestracji https://disk.yandex.ru/d/TR2oA5bocAIlyQ. A jak ci też nie będzie chciało pobrać tego małego pliku to pewnie antywirus ci blokuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi