smox Opublikowano 30 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja @toldi, miałem taki wylot podczas przejścia z Wysypiska na Kordon, ale wczytanie ostatniego zapisu załatwiło sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 30 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja @toldi. Przypomnij sobie czy czegoś nie zmieniałeś i sprawdź, czy w logu nie ma czegoś więcej. Może wtedy ktoś coś... Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja O co tu chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 30 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 28 minut temu, smox napisał(a): O co tu chodzi? Kiedy podchodzimy wykonać 6 pomiar pola anomalnego, do Messera zbliża się nibypies. Nie wiadomo skąd (chyba stąd wrażenie, że stalker go śledził) zjawia się Samotny Wilk i zabija mutanta, to z nim trzeba porozmawiać. Spoiler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja @gawron a wiesz jak zwiększyć pojemność plecaka bez cheaterki, którą podpowiedział @metek58. No bo co z tego, że założę na siebie artefakt grawitacyjny +4kg jak plecak mam 20/20 i i tak więcej nie mogę nosić. Czy lepsze kombinezony mają "większy" plecak? Bo ja ciągle ganiam w tym startowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2 godziny temu, tom3kb napisał(a): jak zwiększyć pojemność plecaka bez cheaterki, którą podpowiedział @metek58 Nie wiem, ale z tego co zrozumiałem, @metek58 podał sposób na zmiany dotyczące plecaka, z którego można założyć schowek. 2 godziny temu, tom3kb napisał(a): Czy lepsze kombinezony mają "większy" plecak? Niekoniecznie, dla przykładu średni kombinezon stalkera ma przenoszoną wagę 55 kg a litraż 45 a teoretycznie lepszy kombinezon naukowy EX, który dostajemy od Żaby 50 kg/40 l. Wychodzi na to, że każdy kombinezon w tej kwestii może być inny. Między innymi dlatego nic nie kombinuję i staram się grać po bożemu. Na nieznane arty grawitacyjne lepiej uważać, mogą zwiększać głód i pragnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken70pl Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja Witam po instalacji polonizacji wyskakuje błąd Spoiler xray_piotr anatol.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 31 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja Dziwna sprawa, bo skrzynia na posterunku, o której wspominał dowódca, jest u mnie pusta. Spoiler Może chodzi o to, że nie mogą nas zauważyć żołnierze? Nie dość, że mnie zauważyli, to jeszcze przy tym domu z sejfem był martwy stalker, który jakimś cudem się tam dostał, choć żołnierze i tak go odstrzelili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja O jeszcze mnie naszło jedno pytanie na zapas 🤗 Czy w tym modzie są technicy od naprawy sprzętu, a może jakieś zestawy naprawcze do naprawy broni/pancerzy. Ps. Z tym poznawaniem właściwości artefaktów to chyba jednak jest losowa sprawa przy przeszukiwaniu zwłok, ostatnio bandytę sprawdzałem i wyskoczyła wiadomość o właściwościach jednego artu i chyba druga o polach radiacji. @gawron mój artefakt grawitacyjny miał głód -40% czyli jak rozumiem na minusie zmniejsza żarłoczność 😁 a jak będzie na plusie to będziemy musieli częściej jeść. A cierpię na nową chorobę od promieniowania, leczenie zażywania antyradów lub wódeczka z tego co wytłumaczył mi Żaba. Ps. Widzę jak tak gram na spokojnie i powoli przyzwyczajam się do mechanik to coraz bardziej podoba mi się ten mod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja @tom3kb, przecież podałem w pierwszej poradzie sposób na zwiększenie własnego plecaka i za drugim razem dałem poradę na zwiększenie pojemności kupionego plecaka i zwiększenie pojemności kapsuły na artefakty. Właściwości artefaktów można poznać na terenie Baru, u takich dwóch naukowców, ale za dwie i pół stówki od każdego arta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 7 minut temu, metek58 napisał(a): @tom3kb, przecież podałem w pierwszej poradzie sposób na zwiększenie własnego plecaka... Tak, ja ją znam ale nie chcę oszukiwać bo podejrzewam, że w grze jest to normalnie rozwiązane w mechanikach i chciałem się tylko upewnić na zaś, że normalnie grając wraz z postępami problem sam się rozwiąże. No i gawron też mi podpowiedział, a teraz mam misję na kombinezon to sam się przekonam. @metek58 o z tymi artami to dobra wiadomość. Ps. Może i pytania proste ale przydadzą się jako taki poradnik dla nowych bo trochę tych mechanik jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja No, żeby grać normalnie w tego moda, to serducho trzeba mieć jak nówka, a nerwy ze stali. Jeśli spełniasz te warunki, to możesz ciupać w moda bez ulepszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja Trupia czaszka z piszczelami jest oznaką choroby. Jak do tej pory złapałem 3 - wściekliznę, wąglika i pasożyta. Lek na pasożyta jest najdroższy i u Żaby, to 2000 RU. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja (edytowane) przy odpalaniu moda mam takie coś [31.05.24 18:57:47.057] FATAL ERROR [31.05.24 18:57:47.057] [31.05.24 18:57:47.057] [error]Expression : fatal error [31.05.24 18:57:47.057] [error]Function : CInifile::r_section [31.05.24 18:57:47.057] [error]File : Xr_ini.cpp [31.05.24 18:57:47.057] [error]Line : 342 [31.05.24 18:57:47.057] [error]Description : <no expression> [31.05.24 18:57:47.057] [error]Arguments : Can't open section 'font_size' [31.05.24 18:57:47.057] [31.05.24 18:57:47.057] [31.05.24 18:57:47.057] DEBUG CONTEXT DUMP: Dodam że mod na czysto się odpala bez patcha i spolszczenia ale po dodaniu ich mam ten error xray_kitten.log Edytowane 31 Maja przez Szeregowy Killer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja @smox no to nieźle, to już mamy przynajmniej 4 rodzaje chorób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja Na terenie Baru jest typek, który pobiera nam krew i za pięć stów robi test na choroby. U mnie nie wykrył, to nie wiem, czy także leczy. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca (edytowane) 23 godziny temu, Szeregowy Killer napisał(a): przy odpalaniu moda mam takie coś [31.05.24 18:57:47.057] FATAL ERROR [31.05.24 18:57:47.057] [31.05.24 18:57:47.057] [error]Expression : fatal error [31.05.24 18:57:47.057] [error]Function : CInifile::r_section [31.05.24 18:57:47.057] [error]File : Xr_ini.cpp [31.05.24 18:57:47.057] [error]Line : 342 [31.05.24 18:57:47.057] [error]Description : <no expression> [31.05.24 18:57:47.057] [error]Arguments : Can't open section 'font_size' [31.05.24 18:57:47.057] [31.05.24 18:57:47.057] [31.05.24 18:57:47.057] DEBUG CONTEXT DUMP: Dodam że mod na czysto się odpala bez patcha i spolszczenia ale po dodaniu ich mam ten error xray_kitten.log Błąd rozwiązany po dodaniu 2 plików fontów brakujących w spolszczeniu od @enter_login Edytowane 1 Czerwca przez Szeregowy Killer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca @Szeregowy Killer chociaż trzeba było podać nazwy tych czcionek jakby komuś jeszcze brakowało. Bo np @Anatolij ma chyba ten sam problem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca A czasem nie chodzi o te dwa pliki z fontami od @Szczepan9205? Jeśli tak, to trzeba to dodać obok wstawki polonizacji. Chociaż z drugiej strony, wstawiłem polonizacje z tymi fontami od @Szczepan9205... Chyba że jeszcze są jakieś dodatkowe pliki, gdzie trzeba zmienić rodzaj czcionki. Na takie choroby można zapaść podczas gry: Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca @metek58 no i jeszcze choroba popromienna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
front3nd Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 6 godzin temu, Szeregowy Killer napisał(a): Błąd rozwiązany po dodaniu 2 plików fontów brakujących w spolszczeniu od @enter_login Jakby ktoś szukał to chodzi o te pliki: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca Dzięki działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca @metek58 bo właśnie spojrzałem w to twoje najnowsze upatchowane spolszczenie i znowu w nim chyba nie ma tych plików czcionek. I mod się ludziom wywala jeśli teraz pobrali spolszczenie, a nie mieli poprzedniej którejś wersji do której je dodałeś. No chyba, że mi coś padło na oczy i ich nie mogę zauważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 2 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca U mnie działa taka forma polonizacji jak ta wstawiona do działu spolszczeń. Każdą poprawkę robię w swojej grze, uruchamiam, jak nie wywala, to całość poprawionych plików daję jako poprawka. Może lepiej te dwa pliki z fontami od @Szczepan9205 wstawić obok polonizacji i zalecić to dodać po pobraniu polonizacji. To by chyba zaradziło tej kołomyi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca @metek58 no to chyba trzeba tak będzie zrobić. 10 minut temu, metek58 napisał(a): U mnie działa taka forma polonizacji jak ta wstawiona do działu spolszczeń. Wiesz tylko zależy bo jak ty sobie wstawiłeś te pliki od @Szczepan9205 do moda wcześniej zanim puściłeś spolszczenie to nikt ich normalnie nie miał. I ty sobie robisz patche na wersji gry z tymi plikami, a reszta ma taką jak się pobiera 😏 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi