metek58 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Te naboje to dobry pomysł, @malakas. To może coś z tego: https://encrypted-tbn1.google.com/images?q=tbn:ANd9GcSmJa4fOEKR4u0bwIOdwpnXtfD-nTY6Q0vDCmmMlEoKD0kB6W9V https://encrypted-tbn0.google.com/images?q=tbn:ANd9GcR4MzL_H7qkuZZU650F3I9xFK7mRybJtCTh9MZE-ETxt-CoAFdh https://encrypted-tbn1.google.com/images?q=tbn:ANd9GcSue4KtIVIm_UGwsoj41exL_viY_1-pZ_zmVUlPlvAZwP-gNOjN8g https://encrypted-tbn3.google.com/images?q=tbn:ANd9GcTx5CKsyPJKeKtwv4qJC2SIhm4ARJ-SVnMsLBJlJ2OlfnY5RmH7 https://encrypted-tbn1.google.com/images?q=tbn:ANd9GcSGTdRB6jc6RxeDMfwehoQ6YoJ1LrBnLlEsUZqLa0R8GzPKBZ3j6A https://encrypted-tbn3.google.com/images?q=tbn:ANd9GcQAMgC1AnJzucG_SE4aLN_y6T-Z39EtiAv0p3tiR3OTTw_5XMuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 a co myślicie o nabojach do strzelb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Naboje do strzelb są za duże. @metek ten stary nabój link nr 5 jest ciekawy, ale fotka jest bardzo ciemna. Jeżeli trafisz na lepszą to dawaj w temat. Długa amunicja nie wchodzi jest za wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 (edytowane) Może coś z tego @malakas wybierzesz: https://encrypted-tb...rJR4nhUkgYwlee9 https://encrypted-tb...HOExoTzn85ZVCQa https://encrypted-tb...Wz93qcsS-YH9MpA https://encrypted-tb...9d_IUWpuaUzDqo0 Nie wiem co się dzieje, podaję adres do fajnego naboju, to link ma kilometr długości. Co jest grane? Podam go niżej: Edytowane 10 Sierpnia 2012 przez malakas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Link uszkodzony...ale te co dałeś są bardzo dobre. Jak dobrze pójdzie jeden z nich trafi do profili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 (edytowane) Ok, @malakas, a ten link miał ciekawą fotkę naboju. Spróbuję podać link do pliku tekstowego z tym adresem. Jak go wklejałem w wyszukiwarkę, to działał. http://speedy.sh/Zm8...otki-naboju..7z Jeszcze tak długiego linka nie widziałem. Może to jaki wirus? Sprawdzałem - działa. Edytowane 10 Sierpnia 2012 przez metek58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Mój wybór padł na granaty ze względu na kolor i wielkość....Zmieniliśmy przydział pipów, czyli od 1 do max 12 szt. Granaty można dostać według tabeli w 1 poście za ilość postów na forum. // Jeżeli się nie podobają obecne granaty możecie przygotować inne grafiki do podmiany. Wielkości wymagane dla elementów...jednego 10x27 plx..wielkość największego 120x27 plx.....potrzebny jest zestaw plików .png od 1 do 12 elementów, czyli 12 pliczków. Trzeba uwzględnić kolor skórki Brave i podstawowej IPB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 O to są granaty, ja myślałem że to jakieś małe pociski :P Wiem że to więcej pracy, ale może by zrobić kilka pocisków = ilość rang, i każdy będzie się odkrywał z postępem postów, a po osiągnięciu 100% zmiana rangi i od nowa, tylko ze inny pocisk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Dla mnie bomba. Proponuję po paru latach, gdy te ładunki do granatnika się bardzo komuś znudzą, zastąpić je czymś innym, ale według mnie, mogą być dalej. Czyja to robota te ładunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Ładunki kosztowały mnie więcej szukania materiałów (ze względu na kolor i rozmiar), niż samo przygotowanie plików. Innych na razie nie mam zamiaru robić. Kto chętny podałem instrukcję w post 57. // @Kpuc dobra koncepcja i bardzo mi się podoba ...gorzej z wykonaniem na IPB. Do tego skrypt kompatybilny z forum sterujący zmianami przerabiany przy każdej aktualizacji silnika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Panowie prezentuje się to całkiem dobrze. Jakaś odmiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 @Kpuc dobra koncepcja i bardzo mi się podoba ...gorzej z wykonaniem na IPB. Do tego skrypt kompatybilny z forum sterujący zmianami przerabiany przy każdej aktualizacji silnika. Jak ktoś zrobi te grafiki to przysiądę i napiszę skrypt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Te są ciekawe, jak by co mogę zrobić poprawki w PShopie, lecz nie jestem zbyt dobry przy małej skali Te są ciekawe: Inne; [/jpg] [/jpg] [/jpg] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 @Kris, to mistrzostwo świata w ekspozycji pocisków i spłonek. Teraz mają chłopaki pełny wybór na teraz i na przyszłość. Gratulacje. Warto gdzieś zachować link do tego postu, z pewnością może się przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Problem tkwi w wielkości docelowej. Widziałem te wszystkie naboje bo w googlach tego pełno i niestety tracą swój urok po pomniejszeniu do 10 plx. O wysokich pociskach szkoda gadać bo jest jeszcze gorzej... . Kolejny problem to kolor np. pierwszy nabój jest ciemny o ile pasuje do skórki białej IPB o tyle na Brave będzie nie widoczny. Jeżeli by zrobić koncepcję @Kpuc to potrzeba 12 różnych elementów by było widać różnice x 12 szt..to daje 144 pliki powodzenia w robieniu grafik. Niestety te naboje w wielkości 10 plx. niczym się nie różnią bo tracą swoje szczegóły. Nie krytykuję tutaj pomysłu bo jest dobry tylko mówię jak wygląda od strony praktycznej... . Należałoby szukać 12 ikonek w grze bo tam są małe i w dobrej rozdzielczości..nie koniecznie muszą to być zawsze naboje. Np. po wypełnieniu paska granatami kolejne mogą być naboje, a później coś innego. Skrypt jeżeli będzie dobrze działał to i tak po aktualizacji nie wiadomo na jak długo zniknie z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Jeżeli by zrobić koncepcję @Kpuc to potrzeba 12 różnych elementów by było widać różnice x 12 szt..to daje 144 pliki powodzenia w robieniu grafik. Jak będzie 12 dobrych elementów można ja też połączyć jakiś skryptem i raczej nie powinno być problemów. Skrypt jeżeli będzie dobrze działał to i tak po aktualizacji nie wiadomo na jak długo zniknie z forum. Skrypt generował by dane które zostaną stałe wpisane do bazy, nie jest jakoś połączony z IPB. Gdyby przyszło zmienić grafikę a autorzy IPB zmienili by zapis w bazie wtedy zmiana aktualizacji skryptu była by konieczne, w innych wypadkach nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Czyli jak dobrze rozumiem wystarczy nam dobrych 12 elementów, a w pasku powielał by je skrypt w zależności od liczby postów od, do ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 W 2011 roku powstały rangi, grupy i "Pipy" ( naboje widoczne pod rangą ). @portals ostatnio pracował nad naprawą awansu Turysty na Stalkera, a przy okazji został poprawiony pierwszy post. Padł pomysł, żeby odświeżyć temat i dodać parę rang lub zmienić nazwy już istniejących. Aktualnie ostatnią rangą na naszym forum jest " Barman ". Żeby ją zdobyć trzeba mieć 2500 postów. Ten próg został już dawno temu przekroczony, a więc można, a nawet trzeba pomyśleć nad nowymi. Moja propozycja: Pogromca 5000 postów Profesjonał 8000 postów Legenda 10000 postów ( Chyba tylko @kondotier przekroczył ten próg ) Wybraniec Zony 11200 postów Macie jakieś swoje propozycje / sugestie ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 @Agrael Myślę, że niewielu dojdzie do 10000 postów... Ale jak komuś się uda, to pogratuluję @kondotier jest wyjątkiem, ale to stary wyjadacz, jeśli chodzi o stalkera, na modach zna się jak mało kto, wielki szacun dla niego, że dzieli się swoją wiedzą z innymi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Jestem jak najbardziej na tak! Było by to uhonorowanie kolegów którzy tworzą zawartość tego forum. Mam też taką propozycję aby oprócz rangi Weteran wprowadzić jeszcze rangę np Ekspert do której trafiali by ludzie którzy mają powyżej 2000 postów i np 5-6 lat na forum. Wtedy ktoś kto od wielu lat jest na forum a nie pełni funkcji sekretarza, redaktora czy modera albo tłumacza byłby także doceniony. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Godzinę temu, Ignachinio napisał: wprowadzić jeszcze rangę np Ekspert W moim mniemaniu tutaj nie powinno być ograniczenia ilości postów. Ekspert - czyli osoba posiadająca rozległą wiedzę o danej modyfikacji (modyfikacjach) i dzieląca się tą wiedzą z innymi. Moim zdaniem kolega @wariat w sam raz pasuje do rysopisu 2 godziny temu, Agrael napisał: Pogromca 5000 postów Profesjonał 8000 postów Legenda 10000 postów ( Chyba tylko @kondotier przekroczył ten próg ) Wybraniec Zony 11200 postów Tutaj zwiększałbym próg co 2500 postów (czyli 5000, 7500, 10000 i 12500), co i tak jak dla mnie jest liczbą kosmiczną. Pomijam tutaj spamowanie i "pseudo-porady" udzielane przy każdej nadarzającej się do tego okazji. Zmieniłbym "Pogromcę" na "Łowcę mutantów". 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 29 minut temu, Anton Gorodecki napisał: Zmieniłbym "Pogromcę" na "Łowcę mutantów". Według mnie "Pogromca" to idealne określenie prawdziwego, obytego stalkera Tylko szkoda, że dostępna dopiero od tak dużej ilości postów... A może by tak zmienić nazwę "Barmana" na "Pogromcę"? Taka maleńka propozycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 A więc tak.. - Ranga Barman została zmieniona na Pogromca. - Zostały dodane 4 nowe rangi: Łowca mutantów ( 5000 postów ) Profesjonał ( 7500 postów ) Legenda ( 10000 postów ) Wybraniec Zony ( 12500 postów ) - Zostały dodane tzw. " Pipy " @MaklerR Dorobił naboje na potrzebę nowych rang. Zmiany są już widoczne. Na przykład u @vidkunsen @Ignachinio Chodzi Ci o stworzenie Rangi czy Grupy ? Jeżeli chodzi o grupę to mamy Weterani. Trafiają do niej użytkownicy z najdłuższym stażem na forum, ale ilość postów nie jest tam uwzględniona. Jeżeli macie pomysły na zmianę istniejących nazw Rang to piszcie śmiało. Również ich opis można zmienić @Anton Gorodecki ma rację. Wbicie 5000 postów będzie nie lada wyczynem. O 12500 nie wspomnę. Jednak jeżeli ktoś ma ochotę udzielać się ( bez spamu ) w każdym temacie na naszym forum, to jest to wykonalne. Po wielu latach.. ale jest Ciekawostka. Oto zestawienie 5 osób z największą ilością postów; @kondotier 10632 @vidkunsen 7057 @tom3kb 5958 @smox 4180 @Junx 2913 2 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Myślałem, że wyjdzie mi to gorzej, ale wygląda zacnie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 7 minut temu, Agrael napisał: Ranga Barman została zmieniona na Pogromca. O proszę.... Nie spodziewałem się... Dzięki Co jak co, ale Sekretarza na forum to mamy super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi