Jurij Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Miałem to samo trzeba było wrócić savami bo ja zrobiłem tak że odwlekałem to zadanie w nieskończoność bo chciałem je zrobić na końcu po zrobieniu wszystkich innych zadań i jak się okazało gdy wszystko zrobiłem i wróciłem to ciał już nie było i trzeba było wróćić do savów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Bo tego zadania nie można odwlekać. Już nie pamiętam co, ale jeden z kwestów późniejszych powodował znikanie tych ciał. Odwlec można za to rozmowę o wynikach akcji i zrobić inne kwesty.Nie ma na to lekarstwa - trzeba wczytać wcześniejszego sejwa, albo autosejwa z wejścia na lokację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwis Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Dzięki wielkie, no cóż szkoda, wygląda na to iż będę musiał wykonać od początku zadania w Dolinie Mroku i Magazynach Wojskowych, bo questy z zaginionym oddziałem w Prypeci zostawiłem sobie na koniec. Kozak leci dla Was, panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubsik Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Jak odnaleźć drugi dokument w podziemiach Agropromu ? Przechodzę na samym początku przez tunel, potem po schodach w górę, znajduje klucz, otwieram boczne drzwi, schodzę w dół po drabinie i tam jest pierwszy dokument. Potem wracam i w tym pokoiku są jeszcze jedne drzwiczki, do których nie ma żadnego napisu "otwórz" ani nic takiego ale za nimi, bo są to kraty widać duże pomieszczenie i myślę że może tam będzie drugi dokument ale tego pewny nie jestem. Nic innego tam nie ma, żadnego przejścia, drzwi nic. A dokumenty wg. mapy i informacji z zadania powinny być właśnie gdzieś tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Po drugi dokument musisz iść dalej. Krętymi schodami zejdź na niższy poziom i znajdź drabinę. Wejdź po niej i tam znajdziesz dokumenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati20 Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Mam pytanie, jest w spoilerze bo zawiera fabułe Zrobiłam zadanie z agentem sbu w łapach najemników. Znalazłam pda, miałam kombinezon i poszłąm do bazy najemników, wpuścili mnie i dostałam od dowódcy zadanie na zaginiony oddział w fabryce jupiter, okazuje się że jest kontroler i moi towarzysze oszaleli a ja mam uciekać no i uciekłam. Dostaje następne by iść tam znowu z drugim oddziałem i dać im psychodelin no i ok, poszliśmy zabiliśmy co trzeba wróciliśmy i dowódca pyta czy wstąpie. najpierw nie wstąpiłam zrobiłam zapis i dopiero dołączyłam (bo byłam już w powinności i nie wiedziałam jaki da to wynik) no i dał następne na przyniesienie ładunku z kompleksu wentylacyjnego bo grupa ma problem no i ok wykonane potem do fabryki jupiter ze schowkiem ze słabym gps znacznikiem i znalazłam, zdaje raport i kolejne by z grupą iść po niego i ok. Wszystkie te zadania zrobiłam i moje pytanie czy to zadanie było ostatnie dla nich bo dowódca mi nic nie daje więcej a chciałabym od nich odejść.Pytam bo jeśli jeszcze coś da to pójde sobie na zaton i spróbuje ponownie po powrocie na jupiter a jeśli to koniec zadań dla nich to odejde i być może ich rozwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacho Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Siema jak zainstalować spolszczenie bo wrzucam do folderu a grę mam po Rosyjsku pomoże ktoś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurij Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Ja sobie stworzyłem oddzielny kompletnie folder, do niego wypakowałem Spolszczenie potem kopiuj wklej do gamedaty, nadpisuje wszystko ładnie i działa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksantyp Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 (edytowane) Dla andwis: To jest błąd moda w tej konfiguracji (nie wiem czy Gun Pack czy też DOPA) się do tego przyczyniła. W tej konfiguracji jest też błąd przejścia na Jupiter - program się zawiesza i nie ma przejścia. O ile zadanie dla Sułtana można zignorować i się chyba po jakimś czasie anuluje, ale tego drugiego baga to już nie przeskoczyłem.Sprawdź czy możesz swobodnie przejść na Jupiter - jeśli tak to jeszcze jest "Nadjeżda".Ja rozpocząłem Geonesis Addon 2.0. Świetny dodatek , wywałki tylko przy wczytaniu quick save a treść zadań to SGM + Geonesis. Także polecam. Edytowane 10 Października 2013 przez ksantyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bloody2 Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Mam problem z paroma rzeczami mianowicie jest taki qwest na kordonie aby zabić tajemniczego mutanta i nie mogę go zabić, wale w niego wszystkim co mam i nic nawet c4 podkładałem wie ktoś jak go ubić? Drugie pytanie są jakieś inne HUDy do SGMa bo ten co jest w modzie zajmuje mi tyle miejsca na ekranie że nic nie widać (mam 19,5c monitor i gram na 1280x1024) pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati20 Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Z hudem nie pomogę ale chyba jest.możliwość by go wyłączyć w opcjach sgm (chyba podkreślam) a szpona śmierci da się zabić ale nie jest to łatwe ja widziałam w niego chyba ze setke śrutu, jeszcze więcej ammo do ak i dużo granatów kilkanaście minut go ostrzeliwałam z ciężarówki koło tego tunelu co w cieniu i czystym były elektry. Będąc na dachu nie traciłam życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriux. Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Mam problem: doszedłem już do Zatonu, wykonałem parę misji pobocznych, no i zrobiłem tą misję u tego docenta i mam przejść na Jupiter. Pytam Pilota, czy może mnie zaprowadzić, wszystko jest w porządku i nagle.. nic. Znika mi HUD i kamera patrzy na Pilota. Nie mogę nic zrobić, nawet wyjść do menu. Czy ktoś spotkał się już z czymś takim? //edit - dodam, że wersja 2.2 + quest dopa + gunpack addon na quest dopę. Edytowane 14 Grudnia 2013 przez Oriux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmicic0 Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Pomocy! Gdzie znajdę klucz do sejfu bandytów na Kordonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 @kmicic0 jeżeli chodzi Ci o sejf na poddaszu ATP, to klucza szukaj na strychu, w budynku na prawo od bramy wejściowej. Powinien być w plecaku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 (edytowane) Kmicic0 - wlazisz na poddasze, jesteś przy sejfie, naciskasz F i pojawia się napis: (wolne tłumaczenie) Sejf zamknięty, potrzebny klucz. Wtedy idziesz do budynku na przeciw, na poddaszu tegoż jest plecak z kluczem. (4. Где найти ключ к сейфу? Подойдите к сейфу появится надпись. Сейф заперт,необходим ключ !!! Нажмите А (F).Задание обновится и в соседнем здании на чердаке заспавнится рюкзак с ключом. ) Poradnik ze strony: http://stalkermod.ru/forum/33-sgm-cop-v22-prohozhdenie-poisk-instrumentov/286-prohozhdenie-moda-sgm-22-kvesty-tajniki/page-2.html Są tam także tzw. "skriny" - obrazki z gry na których są wszystkie schowki - skopiuj, przydatne. p.s. w razie problemów pisz, znajdę lub przetłumaczę. Edytowane 17 Maja 2018 przez vidkunsen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 @kmicic0 Szukajeczka na forum i 3 strony wcześniej w temacie na 15 stronie miałeś odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmicic0 Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Teraz biegam na bagnach w parku maszynowym za informacją lub ładunkiem wojskowych.Mam znacznik przeszukałem wszystkie pojazdy i wraki traktorów nie mogę nic znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 @kmicic0 Musisz przeszukać ciała żołnierzy zabitych w parku maszynowym w SGM 2.2 jest 6 trupów do odszukania. Po tym zadanie ruszy dalej. Było już parę razy opisywane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmicic0 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Czyli muszę zacząć od nowa.Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Niekoniecznie. Chyba, że nie pamiętasz gdzie znalazłeś trupy żołnierzy i się zakręciłeś. To zacznij zadanie od nowa i leć od trupa do trupa. Któregoś chyba ciężej zobaczyć bo leży w trzcinach przy brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Jak wchodzę na Janów grr mi się zacina. Ktoś już tak miał może na ruskich forach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasq Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Mam problem z niezaliczaniem zadań. Będąc w Prypeci już po ewakuacji dostałem zadanie zabicia 400 zombie - licznik stanął na "Zostało 18" i pomimo zabijania zombiaków w różnych lokacjach nic się nie zmienia. Wziąłem zadanie na likwidację Inkwizytora - znalazłem, zabiłem, dostarczyłem nieśmiertelnik - zadanie cały czas wisi jako niezrealizowane. Nie mogę pójść dalej - nie pojawiają się żadne dodatkowe zadania fabularne. Czy ktoś zna sposób na rozwiązanie problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mephisto Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 SGM 2.2+Gun Pack i taki pytanko jak dołączyłem do bandytów na zatonie (czapajew) to po wykonaniu zadań: Zaufanie, Szybkie zamówienie , Latarka Kociełba oraz ksiegi madrości nie mogę zacząć misji od czapajewa ,,Szybkie zamówienie" .Po prostu czapajew nie ma więcej misji . Dodam ,ze do tej frakcji dołączyłem innym sposobem niż jest w poradniku ponieważ po misji Dziwne zjawisko od brody żaden Wilk mnie nie zaczepił. Czyżby moje problemy wynikały iz nie mam wersji SGM z dodatkowymi misjami tzw Kwestowe Dopełnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaTo Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Ziomale pytanie mam. Który z SGMów byście polecili i czy są między nimi jakiś zasadnicze różnice? Widzę że trochę tego jest a szczerze to nie chce mi się ryć przez dziesiątki postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 @WaTo te z numerkiem 2.2 są praktycznie takie same jeśli chodzi o fabułę ale różnią się wszelkimi dodatkami graficznymi czy gameplayowymi. Zależy od preferencji co się komu podoba, możesz wziąść czysty sgm 2.2 albo jeden z najnowszych Lost Soul, czy coś pośrodku. Ja lubiłem Sgm 2.0 Geonezis addon, bo gościu jest dobry w robieniu zadań i sporo nowych jest w tej paczce. A ja raczej skypiam się na fabule i zadaniach. Jest jeszcze Jenot 2.0 ale to w sumie inne podejście do mechaniki używania broni, oparte na używanej amunicji, w pierwszym poście przeczytaj czy takie coś ci się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi