kondotier Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 @MOS Transmutacje na wszystkich szczeblach są konieczne. Miejsc gdzie się mogą trafić "półprodukty" jest na każdej lokacji sporo, tylko trzeba na nie trafić i zapamiętać które gdzie. Niestety, ale w takich modach wszystko polega na bieganiu po różnych lokacjach za byle pierdołą. A co dotyczy tych wylotów, to ja czegoś takiego nie miałem. Ganiałem do Sacharowa, bo chciałem mieć klarowny obraz bez zakłóceń psychicznych. W takiej psi strefie dla zyskania czasu, możesz wywalić wszystkie składniki jakie masz, byle szybko. A po transmutacji jak już skończy się to oddziaływanie, pozbierać te co pozostały. Tyle tylko, że tym sposobem można dostać już posiadany, a dla chcianego braknie. Wiem, że w temacie są zrzuty z zaznaczonymi strefami dla różnych transmutacji. Sam też takie wstawiałem. Poszperaj, zawsze to będzie ułatwienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 MOS - jak grałem w tego moda to piłem, żebym miał na co zwalić te omamy Forum moda: https://stalker-gamers.ru/forum/165/ Strefy transmutacji i co i jak żeby artefakty stworzyć: Spoiler Где находятся зоны трансмутации Талисманов ? Spoiler РЕЦЕПТЫ АБСОЛЮТОВ И ТАЛИСМАНОВ Nie jestem od stękania i pouczania, napisz co chcesz to jak to istnieje to to znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Następne pytanko > w zadaniu: Przeprowadź przekształcenie w dwóch psi-strefach trzeciego stopnia, mam zagwozdkę. W anomalnym lesie są takie 2 strefy, strefa 1 strażników uruchomiła się bez problemu wykrywaczem itd. Ale strefa druga ani du du, wydaje mi się że mam wszytko potrzebne po przemiany(jasno niebieski talizman, cześć ze "snorka" w kształcie pizzy) a i tak nic się nie dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Z tego co pamiętam to czasami trzeba kilka razy wyrzucić rzeczy żeby zaszła transmutacja (np. jeden ze składników wytoczy się poza psi-strefę). Zrób sobie sejwa zanim zaczniesz transmutację i wyrzucaj, w końcu skrypt powinien zaskoczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 @MOS Niektóre części mutantów, muszą pochodzić od podziemnych. Te z powierzchniowych nie działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Znów mam zagwozdkę: nie złapałem żadnego wirusa w labie(te zadania ze skakaniem teleportami po mapach) w poradniku pisze że się łapie i co trzeba dalej zrobić, miałem Vege na sobie(Seva nie działa i każdy inny też). Mam się zarazić czy nie? Bo na zdrowy rozum to nie chce się zarazić i latać gdzieś to leczyć. A druga zagwozdka, mam ten kod z drzwi: 51273 w poradniku pisze że się przyda w x18, już z niego wyszedłem i się nie przydał. Drzwi na górze te które przepuszczają na 2 poziom były otwarte, drzwi na dole tego kodu nie przyjmują(mogę ten kod wklepać ale nic się nie dzieje) Do czego ten kod w końcu jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 @MOS ja jak wylazłem to trochę churchałem i pojawiła mi się ikonka skażenia biologicznego zmieniająca kolor jak krwawienie. Ale leczenie było proste trzy apteczki naukowców i po sprawie. Przy drugiej przebieżce po labach dostajemy lekarstwa (50 piguł), które mamy łykać jak byłyby jakieś objawy, no i popijać wodą. Jak zacząłem kaszleć, to nie miałem już ikony. Łyknąłem pigułe, zapiłem wodą i reszte labów przeszedłem bez objawów. Ja ten kod chyba użyłem żeby wyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostalgov Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Cześć wszystkim utknąłem totalnie w modzie , potrzebuje znaleźć dwa kryształy dla Lewszy nie mam pomysłu już gdzie ich szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 @Nostalgov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostalgov Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 @kamil190 Dziękuje ! Mam następne pytania. 1. Spoiler Czy do ukończenia gry muszę przeprowadzić transmutacje dla Sacharowa? Jeśli tak to czy do konkretnej anomalii trzeba wrzucać konkretne kryształy , póki co coś mi to nie idzie i udało mi się stworzyć 1. 2. Spoiler Mam zadanie od Krugłowa zbadać 7 stref anomalii. Aktualnie udało mi się zbadać elektre,trampolinę,śnieżkę ,spalacz,galaretę. Gdzie szukać 2-ch pozostałych ? Domyślam się że jedna to puch ten wiszący udało mi się znaleźć taki na wysypisku jednakże nie mogę w nią trafić detektorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 @Nostalgov 1. Tak, do konkretnego pola musisz wrzucać określone kryształy. Aby wiedzieć jakie, zobacz w poradniku Cichego. Jest też inny sposób. Wyrzucasz wszystkie jakie masz ( możesz jednak nie zdążyć ), jak w nich były potrzebne dostaniesz transmutant, a nie wykorzystane trzeba pozbierać. Ale czasem któryś lubi się odtoczyć i nie znajdziesz. 2. Te anomalie pojawiają się losowo. Jest jednak dyskusja w której są omówione prawie wszystkie miejsca gdzie się pojawiają. Musisz ją znaleźć i przeczytać. W poradniku cichego, też chyba są omówione. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostalgov Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 @kondotier dzięki za pomoc Ja z kolejnym pytaniem w podziemiach Agropromu tracimy cały szpej idzie go jakoś odzyskać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 @Nostalgov przed wyjściem z podziemii będziesz miał walkę z bandytami, to w tamtym pomieszczeniu jest skrzynia z twoim ekwipunkiem, dobrze poszukaj bo ja bym poszedł bez swoich gratów. Kilka postów wyżej o tym pisałem. "Nie chcę spoilerować ale później gdy nas okradają chciałem przycwaniakować i schować swoje graty w skrzyni, biegnę, a zniknęła cała oprócz granatnika m79, no to wczytanie gry i później jej nie chowałem tylko pozwoliłem się okraść. O mało co bym później broni nie odzyskał bo nie zwróciłem uwagi gdzie jest skitrana przez bandziorów" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostalgov Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 (edytowane) Znowu ja , znowu problemy. Ma ktoś może zapis po transmutacji talizmanów ? Najlepiej jakby już mieć te do zadania dla Szubina bądź gdzieś po tym zadaniu. Już się poddaje i mam dość tego biegania strasznie mnie to denerwuje. A kryształów i talizmanów jest zwyczajnie za dużo i nie do końca dobrze to ogarniam EDIT: Lub spawner ten w temacie nie działa. Zaczęły się pojawiać wyloty bez loga po transmutacjach i ogólna "przycinka" gry także to główny powód odpuszczenia. Edytowane 29 Sierpnia 2020 przez Nostalgov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 Pamiętam że to szukanie stref, transmutowanie to był ból du... i to straszny. Ale jak już ma się komplet lub dwa strażników to jesteśmy praktycznie nieśmiertelni. Zabawne było stać na placu w tłumie najemników i strzelać do nich gdy oni nic nam nie robili. Bez artów to instant zgon od jednego strzała. No i mod wymagający(nawet bardzo), ale satysfakcjonujący rozgrywką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanley Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 jeden z najlepszych modów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacenty Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Cześć, za chińskiego boga nie mogę znaleźć ani jednego spalacza. Obleciałem Bagna, Poligon i Korpus. Czytałem, że spawn anomalii jest losowy, ale przecież część jest stała. Ma ktoś namiar na stały spalacz? Dobrej Wam Zony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Bacenty - w google metodą kopiuj wklej wpisz taka frazę: сталкер Фотограф где находятся огненные аномалии Wyskoczy ci: Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 8 godzin temu, bacenty napisał: Czytałem, że spawn anomalii jest losowy, ale przecież część jest stała. Ma ktoś namiar na stały spalacz? Sprawdzałeś korytarz jaskini znajdującej się pod jeziorem w Anomalnym Lesie (wchodzimy wejściem od strony jeziora)? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 @bacenty z tą anomalia jest problem, czasami w ogóle się nie pojawia. Zajrzyj tu https://stalkerteam.pl/topic/8833-fotograf-weapons-mod/?do=findComment&comment=168301 jest to poprawka do Fotografa z Weapon packiem ale może i zadziała z podstawowa wersją (nie wiem w którą grasz). Na wszelki wypadek zrób kopię bezpieczeństwa pliku przed zmianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacenty Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Dzięki @vidkunsen, widziałem 100 takich filmików, ale za każdym razem spalacza nie było tam, gdzie był na filmie. Z tych twoich pierwszy widziałem, a drugi okazał się strzałem w 10! Chociaż to jego"рядом с переходом в ИП..." to trochę nieporozumienie, ale znalazłem na podstawie kształtu linii urwiska na minimapie... @Anton Gorodecki: Cytat "jaskini znajdującej się pod jeziorem w Anomalnym Lesie" Cytat "Obleciałem Bagna, Poligon i Korpus" @Gatzek: dzięki, ale nie skorzystałem, bo ^ vidkunsen 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Bacenty - tak trzymaj, przygoda toczy się dalej. ;) 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Link do pliku "polskie napisy do dialogów" w pierwszym poście jest martwy. Czy ktoś mógłby zrobić reupload, a Administracja dodać go do naszej pobieralni? Tak samo w naszej pobieralni powinien znaleźć się plik z polskimi napisami do intra. Kiedyś chyba był nawet taki repak - mod + polonizacja + polskie napisy do intra + polskie napisy do dialogów ale nie mogę go znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Godzinę temu, Gatzek napisał: Kiedyś chyba był nawet taki repak - mod + polonizacja + polskie napisy do intra + polskie napisy do dialogów ale nie mogę go znaleźć. No niby tak jest w tej wersji: Tu mam link do napisów do intra ale nie wiem czy to nie jakaś wczesna wersja: https://disk.yandex.ru/d/CGBK0iGDsR2qm Polskie napisy do intra to miałem kiedyś tylko w pliku tekstowym: Wprowadzenie po polsku do FOTOGRAFA.txt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @tom3kb to co wkleiłeś to Fotograf z weapon packiem i moimi licznymi przeróbkami. Mi chodzi o napisy w intrze i napisy w formie smsów do "czystego" Fotografa. Kiedyś miałem te paczki ale niestety wyleciały z mojego dysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi