smox Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Wszystko musi być razem w jednym folderze. Kliknij na pierwszą paczkę i wypakuj WinRarem do dowolnego folderu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fussion14 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 tylko jedną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Zaznacz wszystkie i wypakuj WinRarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fussion14 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 ok mam oryginalnego 1.0004 dzięki teraz tylko wgrać moda i tyle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Tak, wstaw moda i graj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Dokładnie tak jak napisałeś wgrać moda i grać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fussion14 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 A MODA WGRAĆ tak usunąc wszystko co jest w pliku gry oprucz game data i wkelic moda tak? ale jak usune game data i wgram tego moda to nie ma nigdzie gry i nie mam jak odpalić xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Pisz poprawnie to raz. Dwa - czy ja pisałem lub napisane jest w pierwszym poście z opisem instalacji, że coś trzeba usuwać ? Po wypakowaniu paczek do jednego katalogu (miejsca) masz w nim pusty folder gamedata. Pliki moda też są w katalogu gamedata. Więc te pliki po prostu przenosisz do katalogu z grą do pustego folderu gamedata. Czyli podsumowując. Główny katalog z modem i podstawką ma wyglądać tak: A katalog gamedata który jest w środku ma wyglądać tak: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 @Fussion14 - Bo oprócz skompletowania gry i moda, musisz zrobić skrót pulpitowy od sinika ( XR_3DA.exe ) w katalogu bin i przenieść go na pulpit. Zmień jego nazwę np. na Apokalipsa. Skrót pulpitowy tworzy się samoistnie, przy instalacji podstawki z płyty, albo gdy mod ma instalator. I od razu dokonaj zmiany w pliku fsgame.ltx , tak aby zapisy gry robione były w katalogu z modem. Po zrobieniu u siebie kopii oryginalnego pliku, możesz wkleić ten: fsgame.ltx Po uruchomieniu gry, zrobieniu pierwszego zapisu i screena, możesz zrzucić moda na listwę i zobaczyć w katalogu z modem, że pojawi się nowy katalog o nazwie ZAPISY. A w nim plik user.ltx, katalog savedgames z zapisem, katalog screenshots ze screenem, oraz katalog logs z pierwszym logiem. To bardzo ważny plik, bo w razie Fatal Error w nim będziesz szukał przyczyny. Po takiej "modernizacji" moda, nie powinno być już problemów. W grze życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fussion14 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 dziękuje wszystko działa tylko MAM problem z misją z Duchem kiedy mam do niego wrócic po obejrzeniu 3 ciał i jego nigdzie nie ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 To bardzo leciwy mod i mało kto będzie pamiętał szczegóły. Wesprzyj się tym 58 min: https://www.youtube.com/watch?v=6KOx1hD_5Yg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fussion14 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Siemka mam problem z misją w x18 kiedy mam już klucze i w ogóle te drzwi w które wali taki potwór nie mogę ich otworzyć i nwm co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 @Fussion14, mod ma już parę lat i już go nie pamiętam. Pooglądaj sobie gameplay, pewnie znajdziesz odpowiedź na Twoje pytanie - https://www.youtube.com/watch?v=2Mh_itzSF_c 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 (edytowane) Musisz udać się do tyłu do pomieszczenia/hali - na tym samym piętrze - gdzie urzęduje "nibyolbrzym" i go zabić, następnie podejść do trupa naukowca w pomarańczowym skafandrze i zebrać z niego fanty, wtedy dostaniesz klucz do w/w drzwi a do Apokalipsy jest solucja i może o czymś zapomniałeś? Edytowane 26 Lutego 2018 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Może trzeba mieć kod do drzwi. Po lewej masz klawiaturę do wprowadzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EGZOdaw Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 @Fussion14 nie wiem jak ci pomóc z tym problemem, ale za to dam Ci radę. Możesz robić screenshoty bez używania programów zewnętrznych typu fraps. Wystarczy kliknąć F12 w grze. Screen będzie tam gdzie są logi, tyle że nie w folderze logs a screenshots. Czyli w przypadku Cienia Czarnobyla podstawowa lokacja to: C:/Users/Public/Documents/stalker-shoc/screenshots, no chyba że ją zmieniałeś w pliku fsgame.ltx. Ja ją zmieniam zawsze na appdata. Więc w takim przypadku screenshoty będą w: główny folder stalkera/appdata/screenshots. Przyda się następnym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Jakby co to poradnik jest w drugim poście moda, wczoraj przeglądałem bo grałem dawno i nie pamietam. Niby jest tam napisane, że trzeba wrócić po klucz do Baru. No ale piszesz, że klucz masz. Jeśli nie to tutaj misja na artefakt Czarna Dusza, za którego dostajemy klucz. 8 film z playlisty (nie chciało mi wkleić akurat tego filmiku.) Прохождение STALKER: ТЧ [Apocalipsis]. Часть 8 - Чёрная душа Tutaj np wyprawa do X18. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Załap się na misję po czarną duszę na Agroprom - daje informator w barze, potem musisz wynieść jego zwłoki z baru na życzenie barmana - wtedy masz klucze, nie wieszaj czarnej duszy na pasie bo zgon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fussion14 Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Aha bo ja go nie zabiłem tego kreta ale ci wojownicy apokalipsy są Op xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fussion14 Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 tam gdzie jest ten niby olbrzym on już był martwy i nie ma tam nigdzie tch naukowców co w podstawce i nie ma kodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 @Fussion14, każdy mod po spolszczeniu poddawany jest testom. Chodzi głównie o błędy w tekstach, ale przy okazji wychodzą też inne błędy. Ten mod był swojego czasu dość popularny i sporo graczy go ukończyło. Jedni mieli problemy, a drudzy nie. Dużo zależy od sposobu grania. Pooglądaj wstawione tu poradniki. To stary mod i pewnie nikt nie pamięta szczegółów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fussion14 Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 ok spk jakoś dam rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolson12 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Witam Bardzo Serdecznie .Mam Problem z grą Stalker Apokalipsa .uruchamia się dobrze idę do wojskowych , nic nie wywala jak już muszę iść do Sidorowicza gdy wciskam F . Wywala na pulpit na wersję 1.0004 też wywala , 10005 też wywala na tych wersjach nie wiem co zrobić.Tak samo w innych modach błąd ten sam przy rozmowach też wywala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 @karolson12 Zerknij i spróbuj się dostosować Bo tak to ciężko wykombinować dlaczego wywala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolson12 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Przepraszam bardzo .To jednak mogą być błędy w logu .To mam taki błąd . FATAL ERROR [error]Expression : I != levels().end() [error]Function : GameGraph::CHeader::level [error]File : e:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrgame\game_graph_inline.h [error]Line : 171 [error]Description : there is no specified level in the game graph : 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi