prozmus84 Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 @gucio46w poście screeny. Na drugim zdjęciu możesz wybrać lokalizację instalacji. Jeśli Ktoś miałby jeszcze problem to kolejność instalacji jest taka: Wersja repack: - zmiana nazwy folderu repack aby były tylko polskie znaki, - instalacja w dowolnym miejscu, - kopiujemy folder GAMEDATA ze spolszczenia ! BEZ folderu BIN ! do folderu z grą, - wrzucamy paczkę broni - inaczej będzie wylot. Opcjonalnie wrzucamy pliki ze zmienionym oknem dialogowym. Gramy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 (edytowane) Warto też dopisać, że na czas instalacji warto obniżyć rozdzielczość. Przy 4K nie widać opcji wyboru w instalatorze, wersja repack. Edytowane 31 Grudnia 2020 przez sedoro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 (edytowane) @gawron Dziękuję za szybką pomoc w postaci pliku start.bat. Miało też znaczenie, jak wspominał @kanon1022 , by usunąć folder shaders po instalacji moda z repacka, by potem wrzucić całą paczkę gamedaty spolszczenia plus zawartość dodatkowych broni. Nie wspominając o tym, że w folderze moda był folder pisany cyrylicą, dlatego też był problem z fsgame.ltx. Głupi żem, że tego nie zauważyłem i dopiero po czasie zmieniłem nazwę w sposób przystępny. W innych repackach instalacja nie sprawiała mi większych problemów, ale ważne, że dało się w końcu rozwiązać problem. Edytowane 31 Grudnia 2020 przez seb-stryl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 Sprawa okazała się banalnie prosta. Przyczyną problemów jest repack z gotowego pliczka w #1 tematu, ten repack różni się od tego z podanej strony. Dodaje paczkę broni (którą przypadkowo można zaznaczyć) i parę innych pierdół. Tworzy też foldery z cyrylicą w nazwie, a nie w robalach, stąd te problemy z fisgame.ltx. Po przypadkowym zainstalowaniu wszystkich dodatków spolszczenie nie ma prawa działać. Aby w przyszłości uniknąć tego typu ambarasu, @Agraelu zmień w #1 plik na ten, który jest poniżej. s_t_a_l_k_e_r_shadow_of_chernobyl_v_adu_psy_2018_pc_124_repack_by_serega_lus.torrent 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio46 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 (edytowane) W dniu 31.12.2020 o 11:04, gawron napisał: Sprawa okazała się banalnie prosta. Przyczyną problemów jest repack z gotowego pliczka w #1 tematu, ten repack różni się od tego z podanej strony. Dodaje paczkę broni (którą przypadkowo można zaznaczyć) i parę innych pierdół. Tworzy też foldery z cyrylicą w nazwie, a nie w robalach, stąd te problemy z fisgame.ltx. Po przypadkowym zainstalowaniu wszystkich dodatków spolszczenie nie ma prawa działać. Aby w przyszłości uniknąć tego typu ambarasu, @Agraelu zmień w #1 plik na ten, który jest poniżej. s_t_a_l_k_e_r_shadow_of_chernobyl_v_adu_psy_2018_pc_124_repack_by_serega_lus.torrent 27 kB · 18 pobrań [nazwa pliku,nazwa katalogu lub składnika etykiety woluminu jest niepoprawna ]to mi się wyświetla przy próbie instalacji repak z tego toreuta Edytowane 2 Stycznia 2021 przez gucio46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 2 minuty temu, gucio46 napisał: [nazwa pliku,nazwa katalogu lub składnika etykiety woluminu jest niepoprawna ] W nazwie folderu z repackiem nie ma cyrylicy? Próbowałeś ją zmienić i uruchomić instalator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio46 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 3 minuty temu, Anton Gorodecki napisał: W nazwie folderu z repackiem nie ma cyrylicy? Próbowałeś ją zmienić i uruchomić instalator? poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Witam nie mogę zdać zadania Kardana , na części do miotacza ognia , cały czas leje mnie jakby po mordzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 @kanon1022 A nie masz nadwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 13 godzin temu, kanon1022 napisał: Witam nie mogę zdać zadania Kardana , na części do miotacza ognia , cały czas leje mnie jakby po mordzie. Nie należy próbować rozmowy z Kardanem z wyciągniętą bronią. Aleks dostaje w ryj, niedoszły rozmówca zabiera broń i pukawka przepada, jednak zaraz po tym można rozmawiać. Możliwe, że coś takiego Ci się zabugowało. Wczytanie ostatniego zapisu powinno pomóc. Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 @gawron a czy do tego repacka co wrzucałeś link torrentowy to były też inne linki np z googledrive czy yandex bez rejestracji? Na razie zassę sobie samą gamedata moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 1 godzinę temu, tom3kb napisał: a czy do tego repacka co wrzucałeś link torrentowy to były też inne linki np z googledrive czy yandex bez rejestracji? Znam linki do repacka tylko na torrencie. Osobiście od deski do deski przechodziłem moda na gamedacie, ale @mkk7 i @smox mieli problemy z modyfikacją w tej formie. Na repacku z torrenta zamieszczonego #1 szło im bezproblemowo, stąd decyzja i zalecenie gry właśnie na tym repacku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Pamiętam z mojej gry, że najwięcej problemów z uruchomieniem moda w formie gamedata sprawiał bałagan w nazewnictwie plików i katalogów moda. Wiele z nich było opisane grażdanką, ale znakami które są identyczne z alfabetem łacińskim. Np AK , czy z początkiem na act. Ale jeszcze przy grze po rosyjsku @gawron zrobił fixa na te problemy. A że grał na gamedata ( ja też ) i nie było problemów, a spolszczenie też chyba zrobił dla takiego moda, to przy repackach znów mogą wystąpić problemy z opisami katalogów i plików. I tu trzeba szukać źródła problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Witam, jakie ciekawe schowki z konkretną zawartością , artefakty i w których miejscach znajdę na bagnach i innych lokacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 @kanon1022 a zerknij do poradnika od @gawrona jest filmik ze schowkami z Bagien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 6 godzin temu, kondotier napisał: A że grał na gamedata ( ja też ) i nie było problemów, a spolszczenie też chyba zrobił dla takiego moda, to przy repackach znów mogą wystąpić problemy z opisami katalogów i plików. Wcześniej przechodziliśmy modyfikację z 2018 roku. Spolszczenie zostało zrobione dla wersji uzupełnionej z 2019, jest w pełni kompatybilne z repackiem. Faktycznie było robione na gamedacie (ale z 2019) jednak przechodząc moda w tej formie, miałem drobne problemy. Koledzy testowali je na repacku i ich nie mieli, zresztą ja też sprawdzałem i było OK. @tom3kb. Dla ścisłości, autorem poradnika jest @kamil190 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Mod z reapacka działa bezproblemowo i to na kompach w słabej i mocnej konfiguracji, zarówno na windows 7 jak i 10. Z ciekawości wróciłem do moda żeby rozegrać pominięty wątek z Żeńką, faktycznie siedzi bidula w krzakach . Podobne wątki występowały w wielu modach (chora matka i art leczący wszystko), ale zawsze to jakiś dodatkowy fragment rozgrywki z różnymi rozwiązaniami w danych modyfikacjach uatrakcyjniający fabułę moda. Trochę biegania, strzelania i art zdobyty, wszystko się kończy happy end-em . Przeszukajcie te krzaki i pomóżcie Żeńce w niedoli . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz1911 Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Chyba nigdy tak nie miałem z żadnym modem... pierwsze zadanie i utknięcie. Artefakt w pobliżu pogłębiarki. Okej znalazłem go ale nie mogę go dostać. Jak mam tam wejść niby. Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 @Matiz1911 Patrz 11:30 https://www.youtube.com/watch?v=NlqBdS_WHaE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Godzinę temu, Matiz1911 napisał: Chyba nigdy tak nie miałem z żadnym modem... pierwsze zadanie i utknięcie. Artefakt w pobliżu pogłębiarki. Okej znalazłem go ale nie mogę go dostać. Jak mam tam wejść niby. Pomocy Musisz dać niski przysiad, z tego co pamiętam to CTRL + Z. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz1911 Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 ... no cóż xD 14 lat grania w stalkera gdzie jest przysiad na ctrl i shift z niskim. Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 @Matiz1911 A to tak trudno zajrzeć do ustawień i zobaczyć na jakim klawiszu jest opcja Chód- Wolno-lub podobne? I jak nie pasuje to sobie zrobić własne ustawienia? Tym bardziej, że sterowanie z tradycyjnym WSAD jest nie ergonomiczne w modach. Wszystkie dodatkowe ustawienia ma się po prawej stronie i aby do niektórych sięgnąć, trzeba puścić któryś z klawiszy WSADu. Przykładowo, ja WSAD mam zmieniony na TGRH. Pasuje to do długości moich palców, a klawisze po lewo i w dół, mogę obsługiwać małym i serdecznym palcem. Również klawisze po prawej, są teraz w zasięgu palców, bez przerywania chodu. Spróbuj zrobić własne i się przekonać, że może być wygodniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Mógłbym poprosić o plik X RAY z binu? Wrzuciłem ten ze spolszczenia i teraz gra nie chce się odpalić. Przy każdej próbie odpalenia wywala bug trapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Godzinę temu, Starika.. napisał: Mógłbym poprosić o plik X RAY z binu? Proszę. XR_3DA.exe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 (edytowane) @gawron Bardzo dziękuję i pozdrawiam. EDIT: Wrzuciłem plik do binu, odpalam i tabuję się na sekudnkę do pulpitu aby przyciszyć system, z Bóg wie jakiego powodu gra znika mi z paska narzędzi wyłacza się samoczynnie a plik znika z folderu bin. Prosiłeś żeby nie strugać recenzenta, więc póki co się wstrzymam. Edytowane 11 Stycznia 2021 przez Starika.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi