ZapomnialemLoginu Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Platforma: Call of Misery Data Premiery: 28.11.2018r Autor: Zone Expanded Autor Spolszczenia: @ZapomnialemLoginu OPIS: Spoiler Chodź ku mnie.. Twoja droga dobiega końca, twój cel jest tutaj... Podążaj.. Drogą na .. Północ. Droga na Północ to modyfikacja na bazie Call of Misery łącząca znane mody i dodatki, ale też wprowadzająca coś zupełnie nowego. Dodana została nowa linia fabularna, a mnogość zadań pobocznych sprawia, że można wędrować po Zonie przez długie godziny. Dodatek został również wzbogacony o nową paczkę broni, a także tajemniczą frakcję, która jest powiązana z nową fabułą. SCREENY: Spoiler LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: Link bezpośredni: https://www.moddb.com/mods/zoneexpanded-road-to-the-north/downloads/stalker-road-to-the-north-full-repack-part-1 https://www.moddb.com/mods/zoneexpanded-road-to-the-north/downloads/stalker-road-to-the-north-full-repack-part-2 https://www.moddb.com/mods/zoneexpanded-road-to-the-north/downloads/s-t-a-l-k-e-r-road-to-the-north-v10 Patch V13.8: https://www.moddb.com/mods/zoneexpanded-road-to-the-north/downloads/emergency-patch Patch ( Możliwość zagrania kobietą ) https://www.moddb.com/mods/zoneexpanded-road-to-the-north/downloads/male-female-player-files-patch Spolszczenie: https://zone.stalkerteam.pl/file/342 INSTALACJA: Spoiler Mod jest w wersji Repack ( wersja samodzielna ). Wystarczy wypakować i grać. Źródło: https://www.moddb.com/mods/zoneexpanded-road-to-the-north 2 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 @ZapomnialemLoginu Mod jest na anglojęzycznym forum, to nic nie odczytam. Dodaj do #1 - jeśli wiesz - jaki jest język moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 2 godziny temu, ZapomnialemLoginu napisał: Nowością jest wprowadzenie linii fabularnej (a także nowych zadań pobocznych, w których udział biorą także postacie znane z innych części STALKERa) No w końcu. Mam nadzieję, że nie jest to fabuła na pół godzinki jak w Legends Return. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 @kondotier na filmikach jest po angielsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 To dajcie znać, jak go zrusyfikują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Nawet na VK po angielsku piszą, a Rosjanie po pierwszym poście, a gdzie język rosyjski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 No to wymuszą rusyfikację. A ja się nie dziwię angielskiej wersji, bo ich najlepsi moderzy już dawno są na zachodzie i robią mody dla "okolicznych" graczy. Byle tylko ktoś nie wpadł na pomysł translatorowego tłumaczenia, bo wyjdą jaja, tak jak było w LA DC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 To by było coś, translatorowe tłumaczenie z english na ruski po tych wszystkich latach wreszcie w drugą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 @tom3kb Tylko że ja wtedy musiałem zrezygnować z tłumaczenia, bo w dużych fragmentach wychodził taki bełkot, że nawet na domysł i znając już treść dialogów z LA nie mogłem nic zrozumieć. A jak treść wrzuciłem w translator, to prawie co drugie słowo nie było przetłumaczone. Chciał byś grać z takim tekstem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 @MaklerR na Ap Pro napisali, że jest ponad 40 nowych zadań dawanych przez znane jak i nowe postaci dodane do moda. Niektóre zadania mają różny przebieg i alternatywne rozwiązania w zależności jak będziemy prowadzić dialogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Pograłem chwilę i widzę parę innowacji. Szkoda tylko, że jest to kolejna wariacja na temat Misery (które według mnie jest nieprzyjemne do grania). Spoiler Na zdjęciu widzimy niedźwiedzia. Fotograf został wkrótce po tym znaleziony martwy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 15 godzin temu, MaklerR napisał: Szkoda tylko, że jest to kolejna wariacja na temat Misery (które według mnie jest nieprzyjemne do grania). Jak dla mnie problemem nie jest nawet to, czy Misery jest przyjemne do grania czy nie. Problemem jest to, że każda tego typu kompilacja właśnie o Misery się opiera. Brak absolutnie jakiejkolwiek próby stworzenia czegoś nowego, czegoś oryginalnego.... wciąż tylko te same, ciągle powtarzające się schematy, ciągłe opieranie się o to Misery. Nie żeby coś, jak dla mnie mod sam w sobie jest ok, ale po cholerę robić miliony kolejnych bazujących na tym samym? I nieważne, czy mówimy o Last Day, Dead Air, Road To The North czy Zdzichu Compilation, gdyż na dłuższą metę, żadne nie różni się bardzo rozgrywką od poprzedniego. I to jest na obecną chwilę największy problem COCa - wciąż tylko te same, podobne do siebie kompilacje, addony, przeróbki.... Nawet powszechnie nielubiane LA jest bardziej oryginalne aniżeli to co się tutaj wyprawia.... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zaskoczyliście mnie tą informacją, jestem zdziwiony brakiem rosyjskiej wersji. Skoro inne mody tego typu (na bazie CoCh, CoM i jego pochodnych) mają do wyboru rosyjski i angielski (sam przyznaję że nie ściągnąłem jeszcze paczki, problemy z transferem) to i ten będzie taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Rozmawiałem z autorem. Oprócz polskiej wersji, zgłosili się do niego jak do tej pory stalkerzy z Francji, Brazylii, Rosji i Hiszpanii w sprawie przekładu. Niemniej jednak teraz jest czas łatania, nie tłumaczenia - autor pracuje nad stabilnością i poprawianiem błędów. Wielkich zmian fabularnych już raczej nie będzie. Spolszczać zatem można, ale z uwzględnieniem nadchodzących fiksów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Jak gracie to zerknijcie na moddb bo wyszedł patch, a nawet dwa (New game i Emergency) usuwający poważne błędy, np ten, że modder zapomniał usunąć npc-a służącego do testowania i duplikowały się postaci w modzie, powstawały różne glitche . Miałem pobierać ale jak zobaczyłem 15Gb w archiwum to eee to tak trochę wątpię czy się za to brać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Ja jednak poczekam, aż napiszą, że skończyli z eksperymentami i zapominalstwem. I przede wszystkim na rosyjską wersję, bo mi nie leży to angielskie "Good hanter, stalker". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilspl Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Taki smaczek- pierwsza wizyta u Sidorowicza- w tle leci sobie spokojnie nasz Kult- Arahia... Ciekawe, co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 22 minuty temu, Pilspl napisał: w tle leci sobie spokojnie nasz Kult- Arahia Też w jakimś modzie już ją słyszałem, i Czarne Słonce. Na pewno są też w Misery no ale nie ma się co dziwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilspl Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Nie zaszłem nigdy daleko w Misery- sam nie wiem czemu, próbuje teraz w rttn i znowu zaskoczenie- metallica:) Chyba sobie pogram dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Dzisiaj wyszedł Patch 1.3, łata on krytyczne błędy moda i dodaje do niego nowe rzeczy. Do pobrania z -> KLIK 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Pytanie do grających. Jakie wartości wybraliście przy Population factor (mutants & stalkers)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Po ostatnim patchu, jest dostępna również minimapa i powiększona ilość miejsc w plecaku: https://yadi.sk/d/xQKg57Let7yxWQ Z dodatkiem zimowym dość ciekawie to wszystko wygląda. Jest rzecz jasna dostępny rusyfikator. Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 Z braku laku wziąłem się porządnie za tego moda i nie mogę przestać grać. Aktualnie ogrywam 2 linie fabularne, jedna związana z problemami skadowska, a druga z tajemniczym "Bossem" i pda Szr....no więcej nie powiem, polecam zagrać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamal Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 @MaklerR a działają u Ciebie dobrze dźwięki? Ja nie potrafię nigdy ocenić odległości z jakiej ktoś strzela, a już nie wspomnę o tym że jak ktoś przeładowywuje broń na drugim końcu mapy to słyszę to bardzo wyraźnie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 @Kamal U mnie wszystko jest jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi