Agrael Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 Przed rozmową z Wergasem zapisz grę i jeżeli nagroda nie będzie ci odpowiadać, to po prostu ją wczytaj. Myślę, że warto, bo można zagarnąć jak na ten etap gry naprawdę niezłe fanty. Jeżeli chodzi o hakowanie, to wpadłem na pewien pomysł, który być może ułatwi ci życie: https://scrabblemania.pl/GENERATOR I tak jak pisze @tom3kb - czasami literki składają się z ksywek stalkerów. Warto zwrócić na to uwagę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 Pamiętam też hasło "stalker". @Agrael dobry pomysł z tym generatorem normalnie oprogramowanie hakerskie do Zony. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapek Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 23 minuty temu, Agrael napisał: Przed rozmową z Wergasem zapisz grę i jeżeli nagroda nie będzie ci odpowiadać, to po prostu ją wczytaj. Myślę, że warto, bo można zagarnąć jak na ten etap gry naprawdę niezłe fanty. Jeżeli chodzi o hakowanie, to wpadłem na pewien pomysł, który być może ułatwi ci życie: https://scrabblemania.pl/GENERATOR I tak jak pisze @tom3kb - czasami literki składają się z ksywek stalkerów. Warto zwrócić na to uwagę. Za każdym razem jak wczytuje grę, to dostaje narty :(. Jedyna opcja to wzięcie ich, lub spytanie się na ch.. mi one, ale wtedy i tak gg bierze je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 29 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 23 godziny temu, kapek napisał: Czy to jest bug? To nie jest błąd gry. Za każdym razem kiedy rozpoczniesz nową grę kubek pojawia się w losowym miejscu w Sanatorium i tak samo jest z nagrodami za jego oddanie. Podczas pierwszej gry też dostałem narty (nie pamiętam już czy się targowałem, czy Wergas od razu mi je zaproponował). W czasie drugiej gry mogłem już negocjować nagrodę. 23 godziny temu, kapek napisał: Macie jakiś sposób na hakowanie pda? Jestem słaby w tworzeniu słów z liter które tworzą słowo, ale są w innej kolejności Hasło do PDA związane jest z frakcją do której należał właściciel PDA. Wszystkie hasła są zapisane w pliku vergas_pda.script (gamedata\scripts\vergas, od linijki 498). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapek Opublikowano 29 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 Jest jakiś sposób aby przechodzić pod mostem w kordonie bez opłat? Tunel z elektra znam, ale zawsze zostaje przez nią porażony, nie wiem jak ją ominąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 29 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 6 godzin temu, kapek napisał: Jest jakiś sposób aby przechodzić pod mostem w kordonie bez opłat? Tunel z elektra znam, ale zawsze zostaje przez nią porażony, nie wiem jak ją ominąć Nie da się bez opłat. Są dwie opcje. Pierwsza to tunel o którym mówisz, i jest on bardzo prosty do przejścia. Musisz tylko znać sekwencje kiedy elektry się pokazują. One pojawiają się i znikają "wężykiem" pierwsza się pojawia, zaraz druga, i pierwsza znika, i tak w kółko. Druga opcja to nasyp od wschodu przy lokomotywie. Niestety nie polecam bo jest tam duże promieniowanie i nie ma opcji przejść bez napromieniowania. A antyrady trzeba szanować, przydadzą się nie raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapek Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 14 godzin temu, Pure napisał: Nie da się bez opłat. Są dwie opcje. Pierwsza to tunel o którym mówisz, i jest on bardzo prosty do przejścia. Musisz tylko znać sekwencje kiedy elektry się pokazują. One pojawiają się i znikają "wężykiem" pierwsza się pojawia, zaraz druga, i pierwsza znika, i tak w kółko. Druga opcja to nasyp od wschodu przy lokomotywie. Niestety nie polecam bo jest tam duże promieniowanie i nie ma opcji przejść bez napromieniowania. A antyrady trzeba szanować, przydadzą się nie raz. hmm , mógłbyś wytłumaczyć dokładniej jak przejść tunel z elektrą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 @kapek stajesz przed tunelem patrzysz na anomalie i liczysz co ile zmienia się elektra na danym polu i idziesz. Druga metoda: stajesz przed tunelem, krzyczysz YOLO i biegniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapek Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 55 minut temu, tom3kb napisał: @kapek stajesz przed tunelem patrzysz na anomalie i liczysz co ile zmienia się elektra na danym polu i idziesz. Druga metoda: stajesz przed tunelem, krzyczysz YOLO i biegniesz. Druga metoda działa od czasu do czasu hahah 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 @kapek no ja już tyle lat gram i jak mam ta wejść to wiem, że i tak 30 razy wczytam quicksave zanim dojdę do połowy tunelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapek Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Teraz, tom3kb napisał: @kapek no ja już tyle lat gram i jak mam ta wejść to wiem, że i tak 30 razy wczytam quicksave zanim dojdę do połowy tunelu Dużo apteczek schodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Po prostu obserwuj jaka jest sekwencja znikania i pojawiania się elektr. To też zależy od której strony wchodzisz do tunelu. Jeśli od strony wioski kotów to elektry będą "szły" do przodu, w kierunku w którym ty będziesz szedł. Czyli bardzo łatwo je obejść, wystarczy podążać za nimi kroczkiem. Gorzej jeśli wchodzisz do tunelu od strony fermy. Wtedy ty idziesz w stronę na przeciw elektr. Wtedy musisz wyczuć moment kiedy jedna znika i jest aktywna tylko jedna. Sprintem wtedy musisz i najefektywniej wyjdzie to jeśli biegniesz przy ścianie. Z racji iż w NLC jest mechanika sprintu utrudniona, warto robić to na full dostępnym sprincie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 @kapek @Pure W środku tunelu stojąc w połowie rury trzeba wyczekać aż elektry idące od strony w którą się chcemy udać dojdą do rury, pobłyskają i zaczną wracać spowrotem. Błędem jest rzucanie śrubami, bo przy rozbłysku będąca od nas daleko elektra , może jednak nas sięgnąć. Trzeba uważać przy końcach tunelu, aby wstrzelić się w przerwę po zgaśnięciu tych najdalszych, a pojawieniem się nowych. Tak samo trzeba zachować się przy dochodzeniu do połowy tunelu. Tak samo trzeba się wstrzelić i wskoczyć na rurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapek Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 A powiecie mi jak długo około zajmuje przejście moda w normalnym tempie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 @kapek oj raczej długo chociażby przez ograniczenia w poruszaniu i inne mechaniki. Na yt są playlisty z przechodzenia moda i np 60 filmików po półtorej godziny Kwestia tego czy są obrabiane i pokazują tylko to co najważniejsze czy np ogólnie łażenie bez celu ale tak czy siak to dużo. Pewnie najdokładniej coś powiedziałby @Anton Gorodecki albo @gawron bo oni go poprzechodzili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapek Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 5 minut temu, tom3kb napisał: @kapek oj raczej długo chociażby przez ograniczenia w poruszaniu i inne mechaniki. Na yt są playlisty z przechodzenia moda i np 60 filmików po półtorej godziny Kwestia tego czy są obrabiane i pokazują tylko to co najważniejsze czy np ogólnie łażenie bez celu ale tak czy siak to dużo. Pewnie najdokładniej coś powiedziałby @Anton Gorodecki albo @gawron bo oni go poprzechodzili. czyli długość podobna do op 2.1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 Długością do OP raczej żaden mod nie ma podejścia. Nie mniej jednak będzie on wydłużony przez wspomniane już mechaniki sprintu i ogromną ilość wczytywania gry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 19 godzin temu, kapek napisał: jak długo około zajmuje przejście moda w normalnym tempie? To jak długo będziesz przechodził grę, zależy od Ciebie, mnie zajęło to jakieś pół roku. Jeśli poczujesz klimat, poznasz obowiązujące zasady i zechce Ci się je stosować, wtedy nawet nie będziesz wiedział, kiedy przestaniesz zwracać uwagę na uciążliwe rozwiązania zastosowane w modyfikacji, tylko będziesz szedł do przodu, powoli, ale do przodu. Przynajmniej tak było w moim przypadku, przechodziłem grę własnym tempem. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Jeśli ktoś zechce poznać wszystkie możliwe rozgałęzienia zadań i oba zakończenia gry, to przejście gry w znacznym stopniu się wydłuży. Tak samo będzie jeśli będziecie grać na "podstawowych" założeniach gry. Można oczywiście też grać BEZ poradnika i poznawać świat NLC na własną rękę, co daje znacznie więcej frajdy (i niekiedy siwych włosów na głowie). Za pierwszym razem przeszedłem grę w około dwa miesiące (zwiększony udźwig, wysokość skoku i szybkość biegu, grałem wg rosyjskich poradników). Za drugim razem (zgodnie z wszystkimi założeniami gry, bez oszustw, zapisując grę tylko przy źródłach ognia) zajęło mi to około czterech miesięcy, ale wtedy wiedziałem już bardzo dużo o samej rozgrywce. Nie można porównywać NLC do OP, ponieważ obie te serie definitywnie się od siebie różnią. Nie ma co ukrywać, że w OP-2 autorzy wydłużyli rozgrywki przez bezcelowe tzw. zadania zbierackie, które miały za celu jedynie sztucznie przedłużyć i tak już (przy)długi czas gry. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Ja w NLC gram od momentu, kiedy pojawiło się spolszczenie. Czyli jakieś 2 miesiące i jestem dopiero na etapie zejścia do X-18, bo w końcu udało mi się zebrać żarcie dla Dzika. Żeby zdobyć taką wódkę albo konserwy to trzeba biegać z kanistrem po stacjach benzynowych. Nie wyobrażam sobie gry, robiąc zapisy jedynie przy ogniskach albo innych źródłach światła. Całe szczęście, że jest możliwość korzystania z menu. Inaczej darowałbym sobie grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapek Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Gdzie najlepiej szukać artefaktów? W anomaliach tak jak w normalnym stalkerze? Czy po prostu napotkamy je po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 9 godzin temu, kapek napisał: Gdzie najlepiej szukać artefaktów? Pisałem o tym wcześniej, artefakty spawnują się po dwa na lokację po każdej emisji. Pojawiają się w dowolnym miejscu, dlatego dobrze jest każdą wędrówkę traktować jak polowanie z lornetką w ręku. Oczywiście przy odrobinie szczęścia artefakt można znaleźć na środku drogi, wtedy tylko się cieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Bardzo powoli, ale do przodu. Jestem po wizycie w X-18 i doczłapałem się na Kordon. Wioska obroniona. O dziwo bez strat. Opłacało się pokojowo rozwiązać sprawę z bandytami na ATP z początku gry, bo Dzik wcale aż tak dużo sobie nie policzył za pomoc przy odgruzowywaniu zawału. Przy okazji pomogłem obronić bazę bandytów przed wojskowymi. W NLC gram od czerwca ( z przerwą na SGM ). Ciężko jest przyśpieszyć tempo gry, bo schodzi się dosłownie przy wszystkim. Mam pytanko. Kiedy pojawia się Stiepanycz w Zapomnianej Wsi ? Trzeba będzie chyba powoli myśleć nad pójściem na Bagna. Ewentualnie najpierw Dzicz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 15 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 36 minut temu, Agrael napisał: Kiedy pojawia się Stiepanycz w Zapomnianej Wsi ? Oddałeś strzelbę Orzechowi, a później wziąłeś od niego zadanie ze schowkiem i wygarbowanymi skórami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Oddałem. Według poradnika powinien udać się do Jelita Zony, a tymczasem wciąż siedzi na przystanku autobusowym na Wysypisku z dwoma kumplami. Natomiast Ignacy ma dialog z wyprawieniem skór mięsaczy. Pojawił się on bodajże po zadaniu z PDA Krysiuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi