LordDino Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 To jak blokuje to inne bym widział czy wszystkie, by blokował. Problem występuje tylko tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
too7zwyd Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zarówno firefox jak i chrome uruchomiłem bez dodatków na 7 i xp, nawet Internet explorer nic. Sprawdziłem nawet w źródle strony i tam nic. Za to komentarz zawiera już działający spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vuko Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Mam pytanie, u handlarzy nie ma żadnych nowych towarów, nie mogę zrobić ogólnego ulepszenia np. Vintoreza, prawdopodobnie dlatego, że w trakcie gry zerują mi się statystyki (a wykonałem już większość zadań w Zatonie i Jupiterze). Kiedy miałem wersję 1.6 wszystko było w porządku i krótko po wyjściu z Zatonu mogłem kupić choćby ezgoszkielet, obecnie nie mam nawet dostępu do amunicji natowskiej. Spotkał się ktoś z takim problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Tak zerowanie punktów umiejętności było już zgłaszane i sam to też zauważyłem. Może na forum moda będzie odpowiedź ja nie znam rosyjskiego żeby tam luknąć. Można prosić znających ruski, jedyna szansa. Ja się do prośby dołączam. Chyba też spawner pomagał tylko nie wiem jak działa i skąd wziąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StalkerCell Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Witam i przepraszam za ten mini odkop. Czy polonizacja do SGM 2.2 będzie działać na All-in-one? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAMARGON Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Witam wszystkich szanownych fanów stalkera . Otóż mam problem z zapisywaniem gry . Wylatują nie tylko quikseiwy ale wywala też przejściówki pomiędzy lokacjami . Załączam zrzut ekranu - jak widać po lewej stronie ekranu pojawia się uprzejmy komunikat w kolorze czerwonym że aktualny sejw trafił szlak . Jeżeli ktoś z was wie jak taki błąd zlikwidować aby się to nie działo - a dzieje się nagminnie że grać się nie da - to ja będę bardzo zobowiązany . Może to coś prostego . A i dla jasności mod sgm 2.2 . Z wyrazami szacunku markus Ps dołączam jeszcze jeden zrzut ekranu który pokazuje jak detektor omega pokazuje artefakt - z pozdrowieniami dla mniecia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Odpowiedź co do zapisów jest prosta - W Stalkerze NIE ROBI SIĘ QICKSAVE. Zapisy robi się TYLKO w menu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAMARGON Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Witam mam jeszcze jedno pytanie dotyczące zadania - znaleźć 6 nie znanych artefaktów - zadanie od naukowców na janowie znalazłem 5 i za cholere nie mogę nigdzie znaleźć 6-tego. Przy okazji załączam zrzut ekranu pokazującego detektor omega w akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Przed chwilą, NAMARGON napisał: WITAM MAM JESZCZE JEDNO PYTANIE DOTYCZĄCE ZADANIA - ZNALEŹĆ 6 NIE ZNANYCH ARTEFAKTÓW - ZADANIE OD NAUKOWCÓW NA JANOWIE ZNALAZŁEM 5 I ZA CHOLERE NIE MOGĘ NIGDZIE ZNALEŹĆ 6-TEGO . PRZY OKAZJI ZAŁĄCZAM ZRZUT EKRANU POKAZUJĄCEGO DETEKTOR OMEGA W AKCJI Pisz z małej litery z dużej tylko początek zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAMARGON Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Dziękuję smox za podpowiedź, ale szkoda że szybkich seiwów robić nie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 @NAMARGON- Dlaczego na nas krzyczysz? Pisanie dużymi literami to krzyk. My mamy dobry słuch. Zajrzyj sobie tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAMARGON Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Przepraszam za duże litery - za krzyk nie wiedziałem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Nie dotyczy to dużych liter na początku zdania. I wstawianie kropek na końcu. Jak będziesz tak pisał, to szybko się spotkasz z reprymendą pomarańczowych albo czerwonych. Tego na forum się nie toleruje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAMARGON Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 2 godziny temu, smox napisał: Odpowiedź co do zapisów jest prosta - W Stalkerze NIE ROBI SIĘ QICKSAVE. Zapisy robi się TYLKO w menu. Witam niestety Pańska rada dotycząca robienia zapisu gry z poziomu menu również zawiodła - zawiodły wszystkie możliwe sposoby zapisu stanu gry - menu , qicksave , konola . Nie da się grać . Jeżeli na forum ktoś wie jak rozwiązać ten problem to pokornie proszę o pomoc - jestem zdesperowany . Stalker to moja ulubiona gra i bardzo pragnę przejść Zew Prypeci na modzie S.G.M 2.2 . pomocy !!! . 2 godziny temu, smox napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAMARGON Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Mam wielką nadzieję że znajdzie się ktoś kto będzie znał ten problem - problem ze zapisywaniem stanu gry . Znam przypadki gdzie wysypywały się wszystkie sejwy graczom . u mnie jest problem z aktualnym zapisem stanu gry . Może wystarczy edytować któryś z plików gry jakiś LTX albo cóś . Z Wyrazami szacunku Markus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StalkerCell Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Dziwna sprawa z tymi zapisami, u mnie quick save działa normalnie. Może głupie pytanie, ale - ile masz zrobionych save'ów? Bo pamiętam, że u mnie w Clear Sky nadmiar zapisów powodował BugTrapy - może coś podobnego dzieje się u ciebie w SGM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 @NAMARGON- w spojlerze e fragment z pliku user.ltx z wstawionymi liniami dla robienia zapisów konsolowych klawiszami. Oryginalne quicksave, mam przeniesione na klawiaturę numeryczną, aby nawet przez przypadek ich nie zrobić. Jesteś pierwszym, któremu ten sposób nie zadziałał. Spoiler bind quick_use_1 kF1 bind quick_use_2 kF2 bind quick_use_3 kF3 bind quick_use_4 kF4 bind quick_save kDIVIDE bind quick_load kMULTIPLYbind_console save save1 k7 bind_console save save2 k8 bind_console save save3 k9 cam_inert 0. cam_slide_inert 0.25 cl_cod_pickup_mode 1 cl_dynamiccrosshair on cl_mpdemosave 0 Nie daję całego user, bo zawiera ustawienia z innego moda dla ZP i pozmieniał by w Twoim. Tych klawiszy używałem grając w tego moda i nie miałem żadnych problemów. Jeśli jednak używałeś wcześniej klawisza F5, to może się to psucie ciągnąć, mimo zmiany sposobu zapisu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAMARGON Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 14 godzin temu, StalkerCell napisał: Dziwna sprawa z tymi zapisami, u mnie quick save działa normalnie. Może głupie pytanie, ale - ile masz zrobionych save'ów? Bo pamiętam, że u mnie w Clear Sky nadmiar zapisów powodował BugTrapy - może coś podobnego dzieje się u ciebie w SGM Witam dziękuje za zainteresowanie moim problemem . - co do ilości sejwów - fakt jest ich bardzo dużo aż trudno policzyć !!!! . Zatem mam pytanie jeśli miałbym usunąć pewną ilość sejwów to jakie sejwy mam usunąć bez szkody dla gry ???? .Fakt nie potrzebuje sejwów z początku gry - Ale mam jedno zadanie jeszcze z kordonu - przynieść rzadki artefakt dla handlarza . i czy usunięcie części sejwów nie zdestabilizuje gry ? . - Co do zapisów gry - jestem uwięziony na zatonie . A to dlatego że przejście z lokacji zaton wiąże się z automatycznym zapisem gry !! . No to jedynie mogę sobie chodzić po zatonie pod warunkiem że nie zrobię żadnego zapisu gry . Tak teraz sobie myślę że mógłbym usunąć wszystkie sejwy - przejściówki pomiędzy lokacjami - zmniejszy to liczbę sejwów i może pomorze ??? . - proszę uprzejmie o opinie co do usuwania zapisów gry - to jedyny na tą chwile pomysł jaki mam . Z wyrazami szacunku MARKUS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Niedawno była dyskusja o trzymaniu kompletu savów i marnych skutkach takiego postępowania. Ostatni zapis niesie w sobie wszystko co istotne od początku gry, w tym i zadania nie zrobione. Pozostałe savy są zbędne. Zobacz na wielkość sava pierwszego w grze i ostatniego. Te zbędne savy tylko niepotrzebnie zajmują pamięć. Masz dwie możliwości. Albo zwyczajnie początkowe savy usunąć do kosza bez szkody dla gry, zostawiając w katalogu zapisów tylko kilka ostatnich ( 4 - 5 ), albo te zbędne przenieść do nowego katalogu poza grą. Po to, że jakbyś chciał sobie przypomnieć coś z poprzedniej gry, albo czego nie życzę, musiał powtórzyć grę, to przekopiujesz sobie jeden istotny save do katalogu w grze i możesz go uruchomić. autosave, to tylko save bezpieczeństwa dla zapominalskich, robiony w ważnych momentach gry, lub po pewnym interwale czasowym przez skrypt gry. Jeśli po nim masz zrobionego twardego sava, to jest on zbędny. Liczy się ale tylko na chwilę, autosave robione po zmianie lokacji. Jednak lepiej zrobić twardego przed teleportacją, bo jak na lokacji są problemy, jest do czego wrócić. A autosave ma w sobie to coś co powoduje problemy. A przy okazji. Mody nie lubią nagromadzenia złomu, ani w inwentarzu, ani w schowkach. Może to skutkować wylotem z LUA ( brak pamięci ). W schowkach trzymamy tylko wtedy, jak mamy szansę do nich wrócić i skorzystać z zawartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StalkerCell Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Co do saveów teoretyczne możesz zostawić jeden najnowszy, a resztę usunąć, ale lepiej zostaw na przykład 10 najnowszych zapisów. Jeżeli chodzi o zadanie na ten artefakt - łatwiej jest wrócić na Kordon aniżeli ładować starego save Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAMARGON Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Witam niestety wywalenie 90% sejwów nic nie pomogło - ręce mi opadły . Ma ktoś jakiś pomysł ? Czy ten mod się na mnie mści czy co ? . Co mogę jeszcze zrobić ? . Mam za dużo w plecaku czy co ? . Sejwy jak wywalało tak wywala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Po prostu gra napotkała na krytyczny błąd i nie może się zapisać. Kombinacje z zapisami nic tu nie pomogą. Błąd może być spowodowany jakimś zdarzeniem w świecie gry. Jakiś NPC albo mutant źle się spawnuje. Jakaś anomalia albo artefakt zwiesza grę. Ale skoro nie pomaga wczytanie wcześniejszego zapisu to będzie to raczej coś innego. Pytasz o ekwipunek? Z pewnością masz za dużo amunicji, jak widze na screenie. Im więcej rzeczy w plecaku, tym więcej gra ma wczytania i obsługiwania. Może też być tak, że błąd powstał o wiele wcześniej, z tokiem gry i kolejnymi zapisami się nawarstwiał, ąż coś wybuchło. Sugeruję przeinstalować grę, może nawet na nowo ściągnąć moda. Potem próbować po kolei wczytywać zapisy, od najstarszych. Zobaczysz jak daleko uda ci się posunąć aż wystąpi błąd. A może nie wystąpi? A jak cię wywala przy wczytaniu zapisu to z jakim logiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAMARGON Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 6 godzin temu, kobal napisał: Po prostu gra napotkała na krytyczny błąd i nie może się zapisać. Kombinacje z zapisami nic tu nie pomogą. Błąd może być spowodowany jakimś zdarzeniem w świecie gry. Jakiś NPC albo mutant źle się spawnuje. Jakaś anomalia albo artefakt zwiesza grę. Ale skoro nie pomaga wczytanie wcześniejszego zapisu to będzie to raczej coś innego. Pytasz o ekwipunek? Z pewnością masz za dużo amunicji, jak widze na screenie. Im więcej rzeczy w plecaku, tym więcej gra ma wczytania i obsługiwania. Może też być tak, że błąd powstał o wiele wcześniej, z tokiem gry i kolejnymi zapisami się nawarstwiał, ąż coś wybuchło. Sugeruję przeinstalować grę, może nawet na nowo ściągnąć moda. Potem próbować po kolei wczytywać zapisy, od najstarszych. Zobaczysz jak daleko uda ci się posunąć aż wystąpi błąd. A może nie wystąpi? A jak cię wywala przy wczytaniu zapisu to z jakim logiem? Witam muszę się do czegoś przyznać . Otóż zrobiłem małą modyfikacje udźwigu - nigdy nie było z tym problemu - udźwig = 5000 kg. no i mam dużo w plecaku - dużo amunicji - zapasowe pancerze w tym dwa egzoszkielety , zapasowe hełmy zapasowe karabiny - wszystko na okoliczność potyczek z oddziałami alfa . Jednym słowem sprzęt najlepszy w zonie . To też z oddziałami alfa nie mam większego problemu . oswajam mutanty - w plecaku zawsze mam kilka preparatów na chimery i pseudo giganty . No i około 40 zestawów do naprawy pancerzy i broni , artefakty - prawda jest tego dużo . Cały ekwipunek waży ponad 1000 kg. W nocy poluję na odziały alfa i najemników - na Zatonie głównie .A zdobytą broń oddaje technikowi na części zapasowe albo wrzucam do utylizatora . Załączam zrzuty ekranu mojego plecaka . Zatem nie pozostaje mi nic innego jak zmienić stan mojego ekwipunku i sprawdzić czy ten zabieg wpłynie na zdolność zapisywania stanu gry - zresztą sam czytałem że duża ilość sprzętu w schowkach w modzie może sprawiać problemy . Nie pamiętam tylko którego moda ta informacja dotyczyła . Tak czy siak ekwipunek do odchudzenia . Z wyrazami szacunku Markus . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAMARGON Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Co do wywalania gry to gra wywala się dopiero przy próbie nadpisania uszkodzonego sejwa - a na ekranie pojawia się informacja - xrEngine przestał działać . A dokładnie wygląda to tak że gra się zawiesza - wchodzę do menadżera zadań i na ekranie jest komunikat xrEngine przestał działać - zamykam proces . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Na Twoim miejscu zostawiłbym ostatni zapis gry (skopiował w bezpieczne miejsce), odinstalował grę, zainstalował na nowo razem z modem i odpalił z tym ostatnim zapisem. Stare sprawdzone sposoby zawsze pomagają. Może nie zawsze ale czasami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi