Milas Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Następne szybkie pytanko. Mógłbym ewentualnie dorzucać addony w trakcie gry i kontynuować z jej postępem? Czy wymagany jest reinstall? W przypadku reinstall'a mogę wrzucić "stare" zapisy do gry i kontynuować od tego momentu? Czy może konieczny jest reinstall i zaczęcie gry totalnie od nowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 @Hunter0 u mnie po pewnym czasie grania, na stronie "rozbiegowej" pojawił się pomarańczowy napis - instalowanie addonów może spowodować problemy albo wyloty. Ja nie ryzykuję. Po reinstallu stare save'y najczęściej nie działają. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milas Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 @DaarMoo No cóż, w takim razie ja lecę wgrywać addony i reinstalować grę, a Tobie dziękuję za odpowiedź i życzę udanych łowów, tak jak reszcie stalkerów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Powodzenia @Hunter0. Daj znać jak poszło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milas Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 @DaarMoo Dziękuję. Już po całej operacji, poszło zgrabnie i szybciutko - zona zmieniła się nie do poznania. Kilka addonów i gra zmienia się o 180 stopni. Polecam grać na addonach spoko sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
originals Opublikowano 3 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 (edytowane) Jestem debilem, zapomniałem po drodze wyłączyć trzy pomniejsze przełączniki, dopiero po ich dezaktywacji ten na samej górze zadziałał. Pojawił się u mnie problem kwestii technicznej - nie mogę użyć przełącznika w laboratorium pod Jantarem. Dostałem za zadanie wyłączenie Machiny Cudów i po naprawdę ciężkiej przeprawie oraz zmarnowaniu 99% zapasów, po dotarciu na samą górę i podejściu do konsoli laboratoryjnej, przycisk F po prostu nie działa. Jestem trochę wkurzony, bo nie dość, że ostro srałem w pory przy każdym stawianym dalej kroku, to jeszcze nic mi nie zostało i nie wiem, co mam teraz zrobić. Dalsze drzwi, przez które prawdopodobnie się wychodzi, również są zablokowane i widać, jak Snork się za nimi czai i chce biec w moją stronę (wystaje mu ręka przez ścianę). Wszyscy tak mają i po prostu linia fabularna jest okrojona, czy to wina po mojej stronie? Zdaję sobie sprawę, że w Anomaly gra się dla klimatu i czerpania smaczków ze świata i jego mechaniki, ale troszkę zadań też chciałbym porobić, a tu ledwo co szarpnąłem linię fabularną. I nie ukrywam, że ciągłe robienie pobocznych zleceń, typu eskorta bądź eliminacja przeciwnej grupy stały się zwyczajnie męczące po trzecim razie. €dit - dodam jeszcze, że podobny problem z użyciem przycisku F mam przy ogniskach. Od samego początku rozgrywki nie mogę rozpalić ognia, mimo iż posiadam w ekwipunku wszelkie niezbędne przedmioty. Nie następuje żadna reakcja, ciągle ukazuje się napis [Rozpal ognisko (F)]. Nad tym jednak nie rozpaczałem, gdyż bez tej mechaniki byłem w stanie normalnie funkcjonować. Edytowane 4 Września 2020 przez originals Dodatkowe info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milas Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 (edytowane) Kolejne pytanko do stalkerskiej braci. Grając już kilka godzin na addonach, mógłbym ewentualnie wrzucić jeszcze tą paczkę modeli, jako następny addon do anomaly? https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly/addons/hd-dd-models Czy spotka mnie wylot i ponownie wymagana jest gra od nowa? (+reinstall etc.) Dodam jeszcze, iż wgrywałem wcześniej addona poprawiającego jakość podstawowych tekstur NPC. Edytowane 4 Września 2020 przez Hunter0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 @Hunter0 Jeśli ten dodatek/addon zamienia jakieś inne pliki już istniejące w katalogu z Anomalią (np. scripts albo configs) niż tylko textures, to może się gryźć. Jeśli tylko zmieni tekstury, to raczej nie powinno być problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre86 Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 sory za głupie pytanie ale jest to wersja Anomaly z paczką Last Day czy bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 @Andre86 Anomaly i Last Day to dwa różne mody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre86 Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 2 minuty temu, Szczepan9205 napisał: @Andre86 Anomaly i Last Day to dwa różne mody ok 2 głupie pytanie jak zapisać zmiany z debug mode by działały w wersji nondebug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milas Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 @kamil190 Pobiorę i sprawdzę, jeśli zmienia tylko tekstury, to wgram - jeśli nie, pewnie sobie daruję. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocur21 Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 (edytowane) Witam, wgrałem dodatek "Artifact Drop Rate Immersion Update" na artefakty przy martwych stalkerach i mam coś takiego przy wczytywaniu save lub nowa gra: FATAL ERROR [error]Expression : <no expression> [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : ..\xrServerEntities\script_engine.cpp [error]Line : 191 [error]Description : fatal error [error]Arguments : LUA error: ... (x86)/anomaly 1.5\gamedata\scripts\death_manager.script:76: attempt to perform arithmetic on a nil value stack trace: Szukałem w folderze script tego pliku "death_manager.script" ale go nie ma. Jak to naprawić? Edit: Skasowałem dwa pliki death_generic i death_items z folderu : Anomaly 1.5\gamedata\configs\items\settings, wczytałem save i przeniosło mnie na lokacje starową w kordonie, z ekwipunkiem z save ale bez żadnych zadań. Co tutaj się wyprawia ?! Edytowane 5 Września 2020 przez kocur21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre86 Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Hey miał ktoś może hmm nie wiem jak to nazwać bug z pustą zoną mało mutantów w lokacjach bandytów zombie etc. Porównianiu do podstawki czy moda Call of Chernobyl jest pusto wskaźniki spawnu w opcjach ustawiłem na full jednak niewiele to zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 @kocur21 Możliwe, że po zainstalowaniu tego moda musisz zacząć nową grę, żeby wszystko działało jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1230 Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Ma ktoś może inny link do zoptymalizowanych tekstur, bo ten podany w poście nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fajsoon Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Gdzie w confingu mogę zmienić otrzymywane obrażenia? Pierwsza misja stwarza problemy, polowanie na dziki i dołączające się "pumy" to przeginka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Dlaczego nie mogę włożyć baterii do latarki? mam jedno i drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Musisz dać latarkę do plecaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 @cez137 Ta stara czołówka to jest przedmiot z kategorii złomu W sensie nie da się jej użyć, może da się ją rozebrać, ale nie próbowałem. A co do normalnej czołówki i wkładania do niej baterii to bodajże musisz ją przenieść z jej slotu do ekwipunku, wtedy najeżdżasz na baterie i przeciągasz je na czołówkę, na chwile zniknie Ci menu ekwipunku i odpali się animacja z dźwiękiem, jak menu pojawi się z powrotem to zobaczysz, że pasek naładowania pod czołówką się uzupełnił i wtedy dopiero wrzucasz ją z powrotem do jej slotu - taką sobie wymyślili mechanikę, co zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 @Szczepan9205 jak widzisz w ekwipunku mam druga inną czołówkę, do niej też nie da się włożyć baterii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stalker1997 Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 (edytowane) @marek1230 Tej samej paczki nie znalazłem, ale jest jeszcze to. @Andre86 Musisz czasami trochę pochodzić po Zonie, żeby stwory i stalkerzy zaczęli się pojawiać w większych ilościach. Zależy to też od lokacji. W takim Mrocznym Parowie nie znajdziesz jakoś dużo stalkerów i mutantów. Edytowane 10 Września 2020 przez stalker1997 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 @cez137 No bo ta, którą masz tym oknie gdzie amunicję itd - "Stara czołówka" to jest przedmiot z kategorii złom czyli bezużyteczny( może można ją zdemontować na części, ale pewny nie jestem). Baterie możesz włożyć do zwykłej czołówki - tej, którą masz w slocie obok hełmu/maski gazowej w taki sposób jak opisałem wyżej, przeciągasz do ekwipunku, żeby ją zdjąć ze swojej postaci, potem przeciągasz na nią baterie i po odtworzeniu animacji masz w pełni naładowaną czołówkę, wrzucasz ją z powrotem w jej slot i ot cała filozofia, tak samo robisz z PDA i detektorami jak baterie będą się w nich kończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Piątego września br. na moddb.com pojawił się dodatek BOOMSTICKS AND SHARPSTICKS (czyżby Ash maczał w tym palce?). Poniżej znajduje się przegląd tego dodatku: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Dodatek BOOMSTICKS AND SHARPSTICKS pasuje tylko do poprzedniej wersji Anomaly ,nie działa z najnowszą.. Ma ktoś może linka do wersji update 4 hotfix 8 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi