Agrael Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Tytuł oryginalny: Чудесный Кристалл, Дарованный Звездами Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 11.04.2021 r. Autor: Крим Autor spolszczenia: @Anton Gorodecki Śr. długość rozgrywki: (ok. 5-7 godzin) OPIS: Spoiler Rok 2020. Pewnej nocy, przez pole minowe pod ostrzałem wojska, dźwiękach syren i świetle reflektorów przedziera się dwóch niezidentyfikowanych śmiałków. Kilka dni później pewien mężczyzna w skórzanej kurtce i masce przeciwgazowej zmierza w kierunku posterunku wojskowego.. Cudowny Kryształ. Podarowany przez Gwiazdy to niewielka modyfikacja fabularna rozgrywająca się na jednej lokacji, której przejście nie zajmie więcej niż 5-7 godzin. Historia obfituje w zwroty akcji, a także posiada nutę mistycyzmu. Edycja Polska "CKPpG" zawiera: modyfikację Cudowny Kryształ Podarowany przez Gwiazdy w wersji 2 autorstwa Крим [KLIK] spolszczenie autorstwa @Anton Gorodecki model 3D Hip autorstwa Molfara [KLIK] modele 3D NPC autorstwa Azetrixa [KLIK] menu ekwipunku autorstwa Jurija "Survoksa" Silczenki [KLIK] MODERN HUD v3.0 autorstwa PavelSnork polskiego lektora z ZP Stalker Two-K "TinyLittle" v5 autorstwa paranoiia8 W czasie tworzenia spolszczenia korzystano (częściowo) z polonizacji S.T.A.L.K.E.R. Zew Prypeci by @Trikster & @Plaargath oraz spolszczenia do STCoP Weapon Pack 3.4 autorstwa @Szczepan9205. @Anton Gorodecki serdecznie dziękuje ww. autorom za możliwość skorzystania z ich pracy. GALERIA: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Usunąć folder BIN i skopiować zawartość pobranego archiwum do folderu z czystą kopią ZP. LINKI DO POBRANIA: Spoiler [KLIK] - MEGA [KLIK] - 1fichier Źródło: 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 1/ iść za trepem 2/ pogadać z płk. Kuzniecowem i wziąć misję. 3/ do wioski 4/ pogadać z Wilkiem 5/ kto zagra ten się dowie... :) ;) Spoiler p.s. anomalii jak narobił i rozmazał, nie da rady przejść dalej bez "dobrych" rad, porad Sidora. Nawet fajnie się gra, nowy całkowicie odmienny scenariusz. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 ATP - PTA - miejsce które bym wynajął a zamieszkałbym w piekle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 @vidkunsen A możesz coś więcej napisać ? Zadania w miarę ciekawe, czy raczej standard i dostaliśmy " przynieś, podaj, pozamiataj ". Sam mod nie został źle oceniony przez Rosjan, a więc nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Proste zadania - idź pod zawalony most i przynieś PDa - wcale nie jest takie proste. Idź na ATP po artefakt - tam się dowiadujesz, że prawa fizyki to teoria a zadanie nie jest tylko twoje. Sidor wie i czasem pozbywa się kogoś dając zadanie lub liczy na farta nowicjuszy. Uważnie czytać dialogi, PDA, notatki, akcja się zmienia z minuty na minutę. Zagraj, samo szkolenie Wilka to hardkor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Też się pobawiłem tym modem. Jak na razie całkiem przyjemna gra. Tym razem niewiasty nie są tylko dodatkiem, ale pełnoprawnymi uczestniczkami scenariusza. Domy w wiosce mają drzwi, a my pokój jak w hotelu. No i ognisko też nie takie sztampowe, zawsze to jakaś zmiana. A sarkanie autora moda i pomniejszanie jego wartości, to chytry chwyt reklamowy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Fiks: https://disk.yandex.ua/d/1GP9Cdfzf-zOfg https://drive.google.com/drive/folders/1i7rkHLUedqMu0vqwOUFkJ2N9XnbrNnEg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 No i mod ukończony. A szkoda, bo grało się bardzo przyjemnie. Trzeba z nim spędzić kilka godzin. Wybitnie nietuzinkowy, lekko mistyczny scenariusz, ciekawe rozwiązania rozgrywki. Wymaga odrobiny pomyślunku. Oto kilka zrzutów: Spoiler No i zaskakujące zakończenie moda. To jedna z ostatnich scen. Zakończenia nie będę zdradzał, choć bardzo kusi. Na pewno wart przetłumaczenia, a kto może, powinien już teraz się z nim spotkać. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Przypadkowo wpadłem na tego moda, pobrałem i zagrałem. Modyfikacja rozgrywa się na jednej lokacji (Kordon) i w dodatku tylko do nasypu kolejowego. Fabularnie jest dość ciekawie, tak jak pisał @kondotier lekko mistycznie z duchami w tle, plus stosunki damsko męski wśród stalkerów 😉. Początek to posterunek wojskowy i łapówka w celu dostania się do strefy, a następnie wioska kotów lekko zmodernizowana. Celem GG jest spełniacz życzeń, jednak czy tam dotrze tego nie dowiemy się (jest to dobry punkt wyjściowy do kontynuacji tego moda w jakiejś większej formie). Mod raczej nie obfituje w strzelaniny, zwiedzanie lokacji bardziej z chęci niż rozwijania fabuły (większość podróży do celu to ciemne animacje z pojawieniem się na miejscu), dużo dialogów do czytania (trochę taki przegadany mod w zastępstwie walk 😉). Broni i sprzętu niewiele, ale to nie najważniejsze w tej modyfikacji, jest też technik i można wyposażenie naprawiać. Dość duża część tej fabuły dzieje się tylko na ATP, które jest pułapką i należy się z niej uwolnić. Większość moda współpracujemy z kobietą i tu widać powolną zmianę nastawienie GG do niej. Md ciekawy i dość inny od większości, duży plus za grafikę i stabilność (zero problemów i wylotów). Trochę tekstu do tłumaczenia jest, ale polecam zagrać. Mod kończy się w tunelu z elketrami w nasypie. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Mod chyba faktycznie się spodobał bo na Ap Pro nawet wskoczył na pierwsze miejsce w modach miesiąca. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 @tom3kb Wcale się temu nie dziwię. Pełna odskocznia od oklepanych scenariuszy i taki "ludzki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Panowie Link do Moda nie działa nie można zassać,po przetłumaczeniu mam info że właściciel go usunął lub jest nieoczekiwany błąd. 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 @FilmisterPL bo wyszła nowa wersja moda i są nowe linki, już podmieniam. https://drive.google.com/file/d/1AlVAPIM1dnHUYkPod3KcbMGAs26Xgm0a/view https://disk.yandex.ru/d/_gPXnSKnlKKkUw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Dziekuję wielce,bo Moda Stalker Anomaly mam za sobą ode mnie ma 10 na 10 w skali siverta :),grało się fest przyjemnie,dziś zobacze tego moda bo Agrael mi go podsunał zamiast Stalker FM,szukałem pirata ale nie mogę drapnać a to by było trochę nie bardzo na piracie śmigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 30 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 Z przyjemnością informuję, że dostaliśmy od @Anton Gorodecki prezent w postaci spolszczenia Polska Edycja Cudowny Kryształ. Podarowany przez Gwiazdy zawiera także modele 3D NPC, polskiego lektora i parę innych bajerów, których nie uświadczymy w czystej wersji moda. Wszelkie niezbędne informacje i spolszczenie z naszego serwera są w #1 poście. Dodam jeszcze, że jest to świetny mod, którego naprawdę warto ograć. Dzięki Antonie. 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 @Anton Gorodecki Z podziękowaniem. A innych forumowiczów zachęcam do zagrania. To na razie jedyny mod jaki znam, w którym stalkerka nie jest tylko ozdobnikiem, ale równorzędnym partnerem w wykonywaniu zadań. I jedynym, w którym brutalność w Strefie nie jest jedynym odczuciem. Razem z GB poznamy drogę budzenia się w chłopaku uczucia do dziewczyny. Szkoda tylko, że skutek tego pozostawiono naszemu domysłowi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Gdybym był na miejscu Millera, pewnie też by mi serce zabiło szybciej przy takiej Iwetcie. A na poważnie, to dopiero zacząłem grę i jestem świeżo po kursie Wilka. Oczywiście przyłączam się do podziękowań. Od pierwszych chwil widać, że oryginał i Edycja Polska pod względem graficznym (i nie tylko) to dwa różne mody. Dzięki Anton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Czym odpalacie tego moda? Tym xrengine 64 bitowym (2 do wyboru) z "binu" (u mnie wtedy krzyczy, że nie widzi fsgame.ltx) czy tym normalnym Exekiem z głównego folderu gry? To u mnie po wybraniu nowej gry komp mieli i mieli i odpalić nie chce. On ma takie duże wymagania? @edit Dobra już wiem takie wymagania. 😁 Na statyce i niskich się uruchomił, na średnich też ale zobaczcie jak wyglądają npece. Jeszcze takiej anomalii w stalkerze nie miałem. Chyba wreszcie jakiś mod pokonał kompletnie mojego "kompa dziadka". Ps. Screen robiony telefonem bo F12 nie chciało zapisywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Świetny mod, klimatem na sts-ie przypomniał mi trochę SFZ, historia totalnie odmienna od większości modów, ciekawe czy autor ma w planach kontynuacje. Dzięki za Spolszczenie @Anton Gorodecki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Dostałem od Sidora zadanie żeby znaleźć artefakt, teraz za cholerę nie mogę wyjść z tego miejsca bo przy wyjściach są jakieś teleporty które nie umożliwiają mi wyjścia, wie ktoś jak się stąd wydostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Musisz pogadać z kobieta, reszta sama sie wyjaśni co musisz zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Jaką kobietą? Nikogo tam nie ma oprócz zwłok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 8 godzin temu, Suseł napisał: Jaką kobietą? Nikogo tam nie ma oprócz zwłok Zbliżając się do ATP, mod sam powinien rzucić Millera przed oblicze Iwetty. Od razu samoczynnie otwiera się okno dialogowe. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 @Suseł W miejscu moda jest jakaś niedoróbka. Mnie się zdarzyło, że gdy tylko trochę zabawiłem na podejściu do STS, to Iwett z niej wybiegła sama i nie było z nią opcji dialogowych. Musiałem powtarzać grę z zapisu zrobionego tuż po wyjściu z wioski. I trzeba wchodzić przez główną bramę, aby skrypt zaskoczył. Zobacz od 14.20 https://www.youtube.com/watch?v=jrWMppg7TNo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 1 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Ja miałem jeden problem z Iwettą. Po wycieczce z Wilkiem później znów ją spotykamy, ale nie chciała ze mną rozmawiać, tylko zaczęła się cofać i powtórzyła całą wcześniejszą drogę z pierwszego zadania. Dopiero gdy wróciła do anomalii, to pojawił się dialog. Poza tym przypadkiem nie miałem innych niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi