tom3kb Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Czasem jak wywali bez loga to można otworzyć notatnik i wcisnąć ctrl v (wklej) i wrzuci to co się pojawiło w schowku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Górski Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Ale to jest tylko przy postaciach np. jak chciał te 10 paczek papierosów klikam na to że ,u załatwię i wylot tak samo przy posterunku pod mostem. i nic na to nie pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Nie mam pojęcia, może jakichś fixów zapomniałeś wrzucić z pierwszego postu? Ja bym po kolei jeszcze raz zainstalował. Parę dni temu odpaliłem go tak tylko na chwilkę i nie miałem wylotów przy kilku pierwszych questach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Górski Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Ana jakiej wersji grałeś? 1.4 czy 1.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 1.4 1.5 jeszcze nikt nie zrobił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Górski Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Ale mi chodzi o patcha czystego Stalkera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Na 1.004 tak jak mod wymaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Górski Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Aha to spróbuje na nowo to zrobić może coś pomoże. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Górski Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 A jeszcze, który sposób instalacji wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 (edytowane) Cytat Instalacja moda: Sposób instalacji zależy od wersji moda...A. Jeżeli posiadamy aktualną wersję Priboia Story UZ 1.4+ fix1+ fix2 + dll to: 1. Instalujemy Stalkera SoC w wersji 1.0004 2. Wypakowujemy moda i kopiujemy folder "gamedata" do folderu z grą 3. Wypakowujemy spolszczenie i kopiujemy folder "gamedata" do folderu z grą 4. Pliki .dll kopiujemy do "BIN" 5. Otwieramy w notatniku plik fsgame.ltx Zmieniamy linijkę $game_data$ = false| true| $fs_root$|..na.. $game_data$ = true| true| $fs_root$| Tylko nie zapomnij po wrzuceniu gamedaty wrzucić tych fixów 1.4.1, 1.4.2 bibliotek dll no i na końcu spolszczenia @down Nie ma sprawy Edytowane 6 Maja 2016 przez tom3kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Górski Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Ok działa już wszystko jak powinno jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wernoch Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Mam problem z plikami gamedata.7z. pierwszy można normalnie rozpakować, a drugiego i trzeciego nie mogę ruszyć. Pobrałem całą paczkę z MEGA. Na Yandex jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 18 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 51 minut temu, Wernoch napisał: Mam problem z plikami gamedata.7z. pierwszy można normalnie rozpakować, a drugiego i trzeciego nie mogę ruszyć. Pobrałem całą paczkę z MEGA. Na Yandex jest to samo. Jak zaczniesz wypakowywać jedną gamedatę 7z. 001, to 002 i 003 wypakowują się automatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wernoch Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Dobra wypakowałem gamedata dostałem folder około 2,5GB. Wszystko dobrze wkładam to do stalkera. Plik LTX oczywiście zmieniony na true. Jest jednak następnym problem, otóż gra się nie chcę się włączyć jest crash od razu. Nie instalowałem od razu wszystkich plików tylko tą pierwszą gemadate i nic więcej. Mam wersję CDA z degradem do wersji 1.0004 sposobem Kpuc-a. Pytanie brzmi czy muszę zainstalować wszystkie fixy żeby gra odpalała? Bo już nie mam innego pomysłu co mogę spróbować zrobić. Crash: Spoiler Expression : fatal error Function : CStringTable::Load File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\string_table.cpp Line : 53 Description : <no expression> Arguments : string table xml file not found ui_st_pda.xml, for language rus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 @Wernoch Tak wrzuć wszystkie fixy, biblioteki dll, polonizację i patcha do niej. Wszystko jest w pierwszym poście, a i tutaj w na tej stronie 2 posty nad twoim postem wszystko jeszcze raz cytowałem, bo ktoś miał problemy z uruchomieniem i jak zrobił jak instrukcja przykazała to grał Też mam tą wersję moda zainstalowaną. Co do bugtrapa to w gamedata\config\text masz wszystkie foldery typu rus, pol, eng? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wernoch Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 (edytowane) No nie mam. W sensie te mam, ale jakoś tak pusto w porównaniu do twojego scrna. Edytowane 19 Lutego 2017 przez Wernoch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Wygląda dobrze ten twój folder. A zainstalowałeś moda od nowa z tymi wszystkimi fixami 1.4 (są 3 te fixy: gamedata_14fix, gamedata1.4fix1, 14fix2) bibliotekami dll, polonizacją i patchem do niej? Ja pobrałem moda z linka do MEGA bo tam jest wszystko w jednej paczce. @edit Te pojedyncze pliki u mnie to są pliki tekstowe z polskiej podstawki, nie ważne w twojej sytuacji. To z Repaków Komy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 15 godzin temu, Wernoch napisał: Crash: Ukryj zawartość Expression : fatal error Function : CStringTable::Load File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\string_table.cpp Line : 53 Description : <no expression> Arguments : string table xml file not found ui_st_pda.xml, for language rus W folderze rus brakuje pliku ui_st_pda.xml. Trzeba go tam dodać. Jeżeli to się pojawiło, to zazwyczaj brakuje więcej plików. Najlepiej jest wypakować polską podstawkę i dodać ten plik, albo znaleźć w jakimś spolszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wernoch Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Dobra odpaliłem! Po trzech dniach próbowania (nie intensywnych). Dziękuję za pomoc @smox, @tom3kb bez was nie dałbym rady. Teraz jeszcze zostawiam tutaj obrazek dla takich mózgów jak ja. Pobierałem z MEGA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Wiem, że w tej chwili nikt nie gra w tego moda, ale może ktoś pamięta. Mam problem na Radarze z predatorem. Po zabiciu go i przetrząśnięciu jego plecaka następuje odliczanie do wybuchu atomowego. Gdy czas mija gra się zawiesza i jedynie przez menedżera zadań mogę wyjść. Log zerowy. Może ktoś pamięta co zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Godzinę temu, DaarMoo napisał: Wiem, że w tej chwili nikt nie gra w tego moda, ale może ktoś pamięta. Ja gram "teraz" Ale dopiero będę wchodził na Radar :( A ty już mnie płoszysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Najważniejsze @tom3kb , że jest nas dwóch. Jakoś sobie poradzimy. Właściwie znalazłem rozwiązanie, ale ciekawy jestem jak u Ciebie zareaguje po odliczaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Skończyłem moda. I powiem, że wrażenia mam mieszane. Niby poszerzony Priboi, ale te wzbogacenia niknął całkowicie przy niedoskonałościach związanych dajmy na to z handlem i zbieraniem broni. Arsenał jest rzeczywiście pokaźny, ale co z tego jak nie można wykorzystać go. Znajduję w schowku np. miniguna, ale amunicji do niego nie mogę wziąć z poległych. Pod koniec gry, kiedy wszystkie schowki mam obleciane, 90% znalezionej broni jest nie do wzięcia. Dla mnie - kompletne wypaczenie. Niedograne są również ikony w plecaku. PDA GG to dwie puste kratki. Exa - w czterech kratkach jakieś fragmenty samochodu. I jeszcze kilka innych perełek. Większość zadań nie istnieje w PDA. Trzeba robić screeshoty aby nie zapomnieć. To ma być utrudnienie ? To jest lenistwo autorów. Jedynie AI NPC broni się świetnie. Są naprawdę pomysłowi i ich wachlarz zachowań defensywnych jest naprawdę szeroki. Reasumując. Lepiej zagrać w normalnego Priboia. Kolejny raz potwierdza się spostrzeżenie, że modowanie moda przynosi kiepskie efekty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Cześć, mam problem z instalacją Priboi'a 1.4 . Po wypakowaniu i wrzuceniu gamedaty do folderu z stalkerem, gra się nie uruchamia - pojawia się czarny ekran i wraca po sekundzie do pulpitu bez żadnego błędu. Gra bez moda uruchamia się poprawnie. Reinstowałem nawet samego stalkera. Mod nie mi nie działa z fiksami, bez fiksów itp zawsze dzieje się to samo . Wersja gry to: 1.0004. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 @Wojtas - uzupełnij swoje pytanie informacją, którą wersję moda pobrałeś i jak nakładałeś kolejne części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi