smox Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 1 minutę temu, kondotier napisał: @smox Tobie chyba będzie najłatwiej to rozgryźć, abym nie dał błędnej informacji. Nie wiem o co chodzi @kondotier. Dopiero zacząłem grę i jeżeli nie będę mógł robić zapisów, to zrezygnuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 (edytowane) Tzw. (fonetycznie) "Zabytyj Lies": Kwestia techniczna tłumacząca wiele zagadnień od autora/ów, zwłaszcza dla tych co to nie grają a: Spoiler Edytowane 30 Grudnia 2018 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 @smox Zobacz do PDA, tam muszą być opisy możliwych do otrzymania osiągnięć. Screen z nimi mógłby mi pomóc. @vidkunsen @boberm Ta prośba również i do Was. Screena wrzucie mi na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 @smox postaw moda na systemowym i zobacz. Może u Ciebie tylko tam będą zapisy. Wiesz jak to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 (edytowane) Tradycyjne, ogniste, niewidzialne chimery, nowe hybrydy starych mutantów, masa nowych i moje ulubione - wilkołaki - czym chata bogata ...*: * dałem sobie chwilowa nieśmiertelność coby pokazać faunę i florę tej lokacji. Edytowane 30 Grudnia 2018 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 2 godziny temu, kondotier napisał: @smox Zobacz do PDA, tam muszą być opisy możliwych do otrzymania osiągnięć. Screen z nimi mógłby mi pomóc. @vidkunsen @boberm Ta prośba również i do Was. Screena wrzucie mi na PW. @kondotier nie widzę tej zakładki w PDA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Brak pod podaną/w/w nazwą zakładki. Powtarzam misje w lesie bo czegoś zapomniałem - sprzedałem a nie wolno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ufoludek Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 (edytowane) Trochu pograłem i muszę przyznać, że mutanty są łatwiejsze do zabicia (gram na najwyższym, możliwym poziomie trudności) W zwykłym OP-2 trzeba było przykładowo użyć iskierki w tunelu, gdzie się szwędasz po wypiciu eliksiru doktora, dokładniej na zmutowane pseudogiganty i inne tałatajstwo, które kroczy wraz z nimi. W OP 2.1 nawet granatu nie używałem. Ze zwykłej dwururki rozwaliłem bez najmniejszych problemów pijawki w tunelu, gdzie szukamy ulepszonego kombinezonu. W tym miejscu znajduje się także i dusza i coś jeszcze (o ile wzięło się zadanie od Wilka) ale wolę nie psuć komuś zabawy Edytowane 30 Grudnia 2018 przez blant221 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 48 minut temu, blant221 napisał: Trochu pograłem i muszę przyznać, że mutanty są łatwiejsze do zabicia (gram na najwyższym, możliwym poziomie trudności) Poprawiono staty amunicji - jak mniemam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Chłopaki będzie spolszczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ufoludek Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 @boberm Zgodzę się. Dodatkowo napiszę, iż na początku można się pogubić, gdyż nie posiadamy dozymetru i nie mamy żadnej wiedzy na temat promieniowania. W ten właśnie sposób mojego bohatera stan życia ubywał, a Ja durny zastanawiałem się od czego to może być. Dlatego też polecam jak już dotrzemy do Sidora, jak najszybciej wykonać zadanie na zdobycie "Gwiazdy Wieczornej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 (edytowane) Jak na razie dobiłem do Agro i mogę już chyba stwierdzić że Op-ek w starej/nowej odsłonie trzyma swoistą poetykę psychicznego mobbingu gracza. Edytowane 30 Grudnia 2018 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Przy instalacji tego moda, w okienku pojawiają się opcje do wyboru. Pierwsze cztery okienka są zaznaczone, a dwa pozostałe do wyboru. Jak zostawić zaznaczenia do instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 @boberm gryziesz już blat biurka i głaszczesz się nogą po głowie, a myszka i klawiatura latają po pokoju A ciekawe czy schowki wciąż poukrywane gdzieś za granicami map, że trzeba przelazic za tekstury, czy poprzenosili je w jakieś "normalne" miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 (edytowane) 16 minut temu, tom3kb napisał: @boberm gryziesz już blat biurka i głaszczesz się nogą po głowie, a myszka i klawiatura latają po pokoju A ciekawe czy schowki wciąż poukrywane gdzieś za granicami map, że trzeba przelazic za tekstury, czy poprzenosili je w jakieś "normalne" miejsca? @tom3kb Raczej luzacko podchodzę do tego ustrojstwa . Zresztą nie spodziewałem się cudów. Lubię Solę i chcę zobaczyc te nowe wątki fabularne - o ile dotrwam. I o ile ktos rozpakuje pliki. Schowki - do tej pory łatwe . Ale chyba zapowiadali -o ile dobrze pamiętam - że ekwilibrystyki nie będzie. Edytowane 30 Grudnia 2018 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Do niektórych schowków prowadzi droga poprzez teleport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 22 minuty temu, vidkunsen napisał: Do niektórych schowków prowadzi droga poprzez teleport. Na przykład ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Kordon - patrz film od Smoxa: https://www.youtube.com/watch?v=PXhVEtqQE6c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Drążę moje pytanie o te osiągnięcia. W poradach od autorów jest informacja, że zanim się o osiągnięcie postaramy, to lepiej przeczytać jego opis. Czyli coś takiego musi być. Nie pamiętam już mojej gry w OP2, ale w NS2016 opis osiągnięć był w zakładce Osiągnięcia. Czy GB w Pakiecie 2.1 nie ma czasem w inwentarzu osobistego PDA? Chciałbym szybko dać to tłumaczenie, bo ten fragment dotyczy właśnie rozgrywki, brania i wykonywania zadań, oraz postępowania z bronią. Tak tą z wyposażenia, jak i unikalną. Inaczej można już na początku położyć scenariusz moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 (edytowane) 38 minut temu, vidkunsen napisał: Kordon - patrz film od Smoxa: https://www.youtube.com/watch?v=PXhVEtqQE6c @vidkunsen Nie chce mi sie oglądać 7 godzin rozgrywki jakiegoś mamrota. Wierzę Ci na słowo. @kondotier - OK.Idea świetna -tylko jakoś nie mogę znależć odpowiedniej zakładki z tymi danymi. Edytowane 30 Grudnia 2018 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Przetłumaczyłem ten fragment o braniu lub nie braniu osiągnięć jak najbardziej zrozumiale dla laika. Oryginał był zrobiony dla tych, co już grali w OP-2, wg. mniemania autorów moda już nie jeden raz, tak jakby nic innego do grania nie było. Włosy na głowie mi się zjeżyły, kiedy ze szczerością przyznają ( jest to w tłumaczeniu ) że nie dali takiego opisu dla OP2, bo z góry założyli że nikt OP2 nie jest w stanie przejść poprawnie. I stało się to faktem, co odnotowali z satysfakcją. A co z tymi graczami, którzy zaczną grę od tego Pakietu 2.1? Nieciekawy stosunek do graczy. Ale w każdym bądź razie, tłumaczenie ich informacyjnych wyjaśnień zakończone i wstawione do #1, w dwóch spojlerach. RADZĘ TO DOKŁADNIE PRZECZYTAĆ. A tym którzy jednak zdecydowali się na grę, życzę duuużżooo zdrowia. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 (edytowane) 47 minut temu, kondotier napisał: A tym którzy jednak zdecydowali się na grę, życzę duuużżooo zdrowia. Przeczytałem Twoje tłumaczenie opisu zaleceń twórców. I przyznam szczerze jestem zaskoczony wielkoscią ego ty kufajmanów. Edytowane 30 Grudnia 2018 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 @boberm Nadal grasz po "angielsku" jest lepiej? Czy im dalej w las tym większy miks rosyjsko-angielski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Przeszedłem na rus wersję po kilku godzinach gry. W Stalkerze kazdy język oprócz rosyjskiego jest ....jakby to określić - jak gwóżdż w tapicerowanym fotelu. Niby Ok - ale coś kłuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Bez przesady Z dubbingiem to się zgodzę, że lepiej brzmi po rosyjsku niż po angielsku ale co to ma wspólnego z tekstem Czy napisane, po polsku, rosyjsku, angielsku to tylko literki Ps. Aż mi się przypomniało hande hoch w niemieckich westernach o Winnetou, aż mnie zęby bolały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi