Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 29.12.2023 o 01:21, MikeMandalorian napisał(a):

Mam tylko pytanie, przeczytałem w opisie jednej łatki że po emisji ma wyskakiwać informacja o tym że zrespiły się niektóre artefakty, czy emisje występują naturalnie w grze po przespaniu kilku dni czy tylko w kiedy popychamy fabułę do przodu? 

Emisje tylko fabularne. Podczas snu może wyskoczyć komunikat, że niby miała ona miejsce ale to tylko info dla gracza, że pojawiły się nowe artefakty w anomaliach.

Przeczytałem też w komentarzach, że opłaca się w grze robić krótkie drzemki np

Spoiler

Na godzinkę bo spawn artefaktów ma szansę co sen, a nie zależy od jego długości i liczenia, że wtedy nastąpi "emisja". Także jak ktoś lubi mieć szansę na więcej artów może popróbować czy to faktycznie w ten sposób działa.

• Dodatnia 1

44 minuty temu, Fiodor89 napisał(a):
  Pokaż ukrytą zawartość

image.thumb.jpeg.88317984114c14b27d88504010d2ef40.jpeg

dokładnie o to zadanie mi chodzi obszedłem cały kordon. Wraz z eliminacją jednostki wojskowej(to była piękna walka) Żołnierzy z pod mostu bandytów i wszystkiego co się na celowniku podświetliło na czerwono a go nie ma;(

Graj dalej… zaginiony Stalker znajdzie się sporo później i na innej lokacji ….

Suchy1280 - ja gram bez 4 nakładki - lepsze wrogiem dobrego. :)

Fiodor89 - idąc w stronę posterunku koło wioski ide po lewej stronie, krzki, obozowisko, przed polem minowym spotkałem rzeczonego stalkera.

p.s. Suchy - przed każdą poprawka robie kopie zapisów itd/itp, jak jest lipa tp rezygnuje z poprawki.

Poprawka nr 4 zmusza cie do grania od początku.

p.s. 2 gram na 1 wersji moda, jest fajnie bo poprawki nie są potrzebne a drobne błedy nie przeszkadzają, gram w rus, unikam w modach eng. gdyz nie da się przetłumaczyć  na 100% pełnego języka na slang, zwłaszcza slang z wyspy. :) 

W dniu 26.12.2023 o 21:21, vidkunsen napisał(a):

Adam9609 - tak, jest spawner ale trzeba go pobrac i wgrać w moda.

Liskot - w podziemiach oraz znałazlem do kalibracji na zakładzie w dolinie.

To gdzie jest ten spawner ? :D googluje, szukam i znaleźć nie potrafię.. 😕

Edytowane przez adam9609
dodanie tekstu

Mod skończony…aż żal że to koniec takiej przygody…Mam wrażenie, że ta gra mogłaby z powodzeniem wyjść jako oficjalna kontynuacja Zewu Prypeci.

Nie potknąłem się nigdzie o SVU ( nie miałem w kryjówce Streloka), ani o Sig552 Streloka, który jest w plikach i spawnerze…Pominąłem coś? Jest gdzieś Strelok, jego zwłoki albo skrytka..???

Siemanko, jeśli ktoś ogarnia w podstawowym stopniu skryptowanie i chciałby pomóc w spolszczeniu to zapraszam.
https://github.com/lechu2375/TrueStalkerSpolszczenie/tree/main
Podjąłem się spolszczenia, przynajmniej podstawowego tejże modyfikacji. Na razie korzystam z AI by przetłumaczyć dialogi a potem będę nanosić poprawki.
Na razie tłumaczę dialogi, potem przejdę do reszty.
Mój discord - lechu2375

Edytowane przez lechu2375
  • Dodatnia 1

@lechu2375 Ja z kolei mam już gotowe wszystkie pliki z folderu text poza dialogami, st_quests dla wszystkich lokacji i st_subtitles, ale będę się brał za to na dniach tylko najpierw chcę aktualizację spolszczenia Gammy dokończyć. Z kolei w skryptach chyba nie ma nic co wymaga tłumaczenia, ale jak sobie wypakuję całą gamedatę TS to będę miał pewność. 

Z kolei tak jak pisałem trochę postów wcześniej - niewiele nam po przetłumaczonych na polski plikach, dopóki nie znajdzie się jakiś "magik", który przerobi czcionkę z moda tak, żeby dodać do niej brakujące polskie znaki czyli ą, ł i ż ( głównie tych brakuje) i przypisać im koordynaty w plikach konfiguracyjnych do czcionki - bez tego no to spolszczenie można trochę "o kant dupy rozbić" bo w miejscach gdzie powinny być wymienione przeze mnie litery nie będzie nic i na przykład napis "Wyjdź z gry" będzie brzmiał "Wyjd z gry" czy "Ustawienia jakości" będą brzmieć "Ustawienia jakoci" przy czym w miejscu gdzie powinno być ś nie będzie wolnego pola, a brak odstępu:

S.T.A.L.K.E.R.  Clear Sky Screenshot 2023.12.25 - 20.13.18.92.png

Daję znać, żebyś też "nie marnował za bardzo czasu " na tłumaczenie tego póki co :P 
A samych tekstur czcionki do przerobienia jest 270 jeżeli brać pod uwagę tylko czcionkę z dopiskiem _cent. Podmiana czcionki z kolei na Arial, Graffiti i Letterica z Zewu Prypeci czy Cienia Czarnobyla nie wchodzi w grę bo TS ma o wiele więcej rozmiarów czcionki i warianty dla rozdzielczości od 800x600 do 2560x1440. 

• Dodatnia 1