yascarr Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 (edytowane) Szanowni, Można robić pre-order, są więc ceny, są wymagania. Zalecany 1080Ti, tudzież 2070 SUPER. Pre-purchase S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl on Steam (steampowered.com) Edytowane 13 Czerwca 2021 przez yascarr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Obejrzałem filmik z którego są w/w obrazki, może być, zobaczymy jak wyjdzie czym to bedzie. https://www.wykop.pl/link/6147855/s-t-a-l-k-e-r-2-heart-of-chernobyl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 (edytowane) O ile nie jest to tytuł na wyłączność dla Epic store tak z tego co widziałem nie pojawi się w GamePassie, na komputerach bo na konsoli będzie w GP dostępny. Edytowane 13 Czerwca 2021 przez ZapomnialemLoginu poprawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Oficjalna strona gry została zaktualizowana! https://www.stalker2.com/#/ Na stalker2.com są dostępne opcje pre-orderu, wymagania systemowe, funkcje gry i inne informacje. Cennik + jaka zawartość poszczególnych edycji: Spoiler Preordery: I cyfrowe: Kawałek mapy. Ciekawe, jaka to może być lokacja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 (edytowane) Tak dla porównania - wersje kolekcjonerskie z poprzednich gier (źródło - wpis z twittera CEO NightDive). Edytowane 13 Czerwca 2021 przez ZapomnialemLoginu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yascarr Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 8 hours ago, ZapomnialemLoginu said: O ile nie jest to tytuł na wyłączność dla Epic store tak z tego co widziałem nie pojawi się w GamePassie, na komputerach bo na konsoli będzie w GP dostępny. Pre-order jest dostępny i na Steam. Gra na pewno będzie dostępna w XBOX Game Pass - było to zapowiadane jakiś czas temu, a i potwierdzane wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 Takie wymagania 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 Jestem pozytywnie zaskoczony wydaniami S2. Wersja cyfrowa ( 350zł ) będzie zawierać DLC, przepustkę sezonową, dodatki na profil steam w postaci awatara, specjalne zadanie w grze i jakieś różne skórki do gry multiplayer. A teraz spójrzmy na wersję kolekcjonerską ( fizyczną ) Najdroższa opcja będzie nas kosztowała jakieś 1200zł i dostaniemy plecak, figurkę, artefakt, nieśmiertelnik, plakat itd: A mógł człowiek już wcześniej oszczędzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 A ja poczekam, aż jej cena będzie taka, że po kupnie nie braknie mi na chleb do końca miesiąca. A przy okazji się dowiem, czy z nią nie będzie tak, jak kiedyś z RO 2 i nie wyjdzie jakiś gniot. Oczekiwania od gry są określone indywidualnie, w zależności od upodobań. Każdy oczekuje czego innego. Jedni chcieliby bardziej tradycyjnych lokacji, choć nie tych już znanych i mocno ogranych, inni zaś świata post apokaliptycznego, jak po upadku komety lub wybuchu superwulkanu. O broni jądrowej też można pomyśleć. Przynajmniej promieniowanie by pozostało. A o modach będzie można coś powiedzieć, dopiero po zobaczeniu gry. Bo stworzenie nowej fabuły może być piekielnie trudne. A ostatni okres w modingu pokazuje, że za mody uważa się zmiany teksturowe tak lokacji, jak i rodzaju i wyglądu wyposażenia. I słowami piosenki powiem: Przyjdzie na to czas, przyjdzie czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁøŁø Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 @Agrael Ja kupię raczej niebieskie pudełko, nie chcę wydawać pieniędzy na jakieś figurki. Mi wystarczy gra, naklejki i mapa zony 😉 11 godzin temu, Pancerniak77 napisał: Oficjalna strona gry została zaktualizowana! https://www.stalker2.com/#/ Na stalker2.com są dostępne opcje pre-orderu, wymagania systemowe, funkcje gry i inne informacje. Cennik + jaka zawartość poszczególnych edycji: Ukryj zawartość Preordery: I cyfrowe: Kawałek mapy. Ciekawe, jaka to może być lokacja: Jak na moje oko wysypisko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 51 minut temu, Lolo napisał: Jak na moje oko wysypisko Nie sądzę, że to Wysypisko. Na mapie są domy (lub gospodarstwa), droga, asfalt. Może to być nowa lokacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 @Lolo Ja kolekcjonuję gry na PC, a więc S2 w wersji Ultimate byłby dla mnie najlepszą z możliwych opcji. Mimo wszystko 339 dolców to duży wydatek dla przeciętnego kowalskiego. Posiadacze wersji ekskluzywnych otrzymają specjalny skiny, a więc dostaniemy tryb kooperacji w otwartym świecie Zony ? Ciekawa sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁøŁø Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 @AgraelMnie jakieś skiny nie obchodzą, JA CHCĘ GRE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 Mnie i tak na to nie stać będzie więc chyba będę jak najbiedniejsza wersje kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁøŁø Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 @Suseł Każdy kupi to ile go będzie stać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 Fakty z opisu drugiej części gry na Steamie: - Gra będzie zawierała bezszwowy, fotorealistyczny otwarty świat radioaktywnej Strefy o powierzchni 64 km²; - Dostępnych będzie 30 sztuk broni z możliwością tworzenia setek unikalnych śmiertelnych kombinacji; - Unikalna rozgrywka oparta na strzelance FPS z elementami horroru i wciągającym symulatorem; - Nieliniowa fabuła z różnorodnymi opcjami rozwinięcia, które zaprowadzą cię do jednego z kilku zakończeń; - Grafika nowej generacji, tworzona przy użyciu zaawansowanych technologii fotogrametrii i skanowania; - Zaawansowane systemy sztucznej inteligencji, które utrzymają w napięciu nawet najbardziej doświadczonych graczy; - System symulacji życia «A-life 2.0» sprawi, że świat będzie bardziej żywy niż kiedykolwiek; - Wciągające mechaniki przetrwania: głód, sen, krwawienie, promieniowanie - urozmaicą grę; - Dynamiczna zmiana pogody oraz cykl dnia i nocy dodają rozgrywce jeszcze większego realizmu; - Mody dadzą graczom twórczą swobodę w rozszerzaniu i wzbogacaniu świata gry; - Tryb wieloosobowy zostanie dodany wkrótce po wydaniu jako bezpłatna aktualizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁøŁø Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 I widzisz @Suseł? tak martwiłeś się że nie będzie modów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 Teraz to się martwe o to czy hajs będę mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 Na stronie Xbox Wire opublikowano oficjalny komunikat prasowy PR-managera GSC Game World, Zachara Boczarowa. Cytat Odbyła się premiera gameplay'a S.T.A.L.K.E.R. 2! Dodatkowo nasza gra otrzymała podtytuł Heart of Chernobyl, a data premiery to 28 kwietnia 2022 roku. Hurra! Zbieranie pre-orderów jest już dostępne na Xbox Series X|S i PC z systemem Windows. Zapewne chcesz wiedzieć więcej, więc odłóżmy konwencje na bok. Oto kilka faktów na temat S.T.A.L.K.E.R. 2: Serce Czarnobyla, których prawdopodobnie wcześniej nie znałeś. Fani serii z pewnością rozpoznają to miejsce na Bagnach. Jeśli graliście w «S.T.A.L.K.E.R.: Czyste Niebo», to przypomnicie sobie to miejsce. Czas niczego nie oszczędza, ale wieża wciąż stoi na swoim miejscu. Nowy czujnik nazywa się Giłka (Гилка). W tłumaczeniu z ukraińskiego oznacza «patyk». Przedmiotem, który podnosi Skif, jest artefakt o nazwie Galaretka. W grze przywraca wytrzymałość. A to jest pierwsze spojrzenie na nową frakcję. Można było ich zobaczyć w czasie bitwy w chemicznej fabryce. Nie powiem Ci konkretnego momentu, bo o wiele ciekawiej jest go znaleźć samemu. Miasto w scenie z tańczącym mężczyzną to Czarnobyl-2. W Czarnobylu-2 ukrywa się dziwny mężczyzna tańczący walca. To miasto znajduje się w pobliżu Prypeci, którą widzieliście w zwiastunie. Osobą na końcu filmu jest Siergej Grigorowicz, twórca serii S.T.A.L.K.E.R.. Artefakt z edycji Ultimate Edition jest naprawdę wyjątkowy. Trochę magii i unosi się w powietrzu. Budynek, który można zobaczyć w czasie sceny na dachu jest również przedstawiony w naszej oficjalnej grafice. Masz pomysł, co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 Jestem ciekawy czy gra ruszy na Windows 7 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 A jak wam się podoba karabin Gaussa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁøŁø Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 (edytowane) @Agrael Taki meh ten karabin (chyba że będzie można go modyfikować to, jest super) Edytowane 14 Czerwca 2021 przez Lolo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 @Lolo Sądząc po tym jak wygląda Wioska Kotów to akcja będzie się działa w czasach jeszcze bardziej współczesnych niż oryginalna trylogia więc ja bym obstawiał, że przez te kilka lat (zakładając, że akcja będzie się działa w latach 2020-2022) to technicy w Zonie rozpracowali Gaussa i będzie dało się go ulepszać Tym bardziej, że przed przyrządami celowniczymi widać szynę montażową na celownik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁøŁø Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 @Szczepan9205 2020-2022?! Co to Sidorowicz ślub wziął? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 No nie nie Ale ja tak bym obstawiał jeśli chodzi o lata w jakich gra się toczy, w sensie, że tym razem twórcy nie polecą wydarzeniami w przyszłość o parę lat tak jak w Cieniu lub Zewie Prypeci tylko osadzą to w mniej więcej czasach odpowiadających naszym, ale to tylko takie moje gdybanie. No i tak jak pisałem wyżej - Wioska Kotów wygląda jeszcze "gorzej" niż w oryginalnej trylogii czyli trochę czasu minęło od wydarzeń z trylogii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi