Skocz do zawartości

Lost Alpha

Trikster

Rekomendowane odpowiedzi

la-cover.jpg

Platforma: Cień Czarnobyla (repack - wersja samodzielna)
Data premiery: 26.06.2014 r.
Autorzy: Dez0wave
Autorzy spolszczenia: @Trikster (koordynator) i inni
Śr. długość rozgrywki: ok. 20 godzin

OPIS:

Pokaż ukrytą zawartość

GALERIA:

Pokaż ukrytą zawartość

INSTALACJA:

Pokaż ukrytą zawartość

LINKI DO POBRANIA:

Pokaż ukrytą zawartość

Źródła: appro.jpg  ejFj9IA.jpg

• Dodatnia 6

• 9 miesięcy temu...
  • 2 lata później...

@kamilion16

Ten temat to jest od zwykłej Lost alphy.

Na razie spolszczenie jest tu na forum do Losta Alpha Developers Cut 1.4002.

Do wersji 1.4005 trikster pisał, że spolszczenie powinno być gotowe gdzieś w lutym-marcu 2018. O ile nie okaże się, że znowu nie wyjdą jakieś patche albo nie będzie np dodatkowo spolszczany ten opcjonalny weapon pack co ma powstać. No i już zapowiedziano dlc z jakąś mapą do LA DC więc możliwe, że za jakiś czas potrzeba będzie znowu aktualizować polonizację.

@kamilion16

Tu są linki do oficjalnych wersji moda, które wrzucali twórcy. Jeśli oni to naprawili to będzie ok ;)

Trzeba by w changelog konkretnej wersji zajrzeć i poczytać. Do znalezienia w sieci, ale mi się nie chce czytać.

Ps. grałem też w 1.3003 i pamietam, że finał obejrzałem na yt bo też mi się krzaczyła na maksa.

• 1 rok później...
  • Agrael odpiął/ęła ten temat
  • Agrael przypiął/ęła ten temat
  • 1 rok później...
  W dniu 15.12.2021 o 14:19, tom3kb napisał(a):

@Monolithalian ale weź sobie pobierz i ogrywaj wersję Lost Alpha DC 1.4007. Dzień do nocy w porównaniu do tej jeśli chodzi o zmiany gameplayowe, bo fabularnie wielkich różnic nie ma.

Rozwiń  

Wiem, ale ogrywałem już 1.4005 i 1.4007 i chciałbym pograć w bardziej buildowskim stylu z starym eq itp

To jak to wypakować? Wszystko do jednego folderu, czy jak?

Edytowane przez Monolithalian

@Monolithalian tak, instalujesz jak wszystko, wrzucasz wszystko w jeden folder. To jest samodzielny mod. Wypakowujesz gdzie chcesz i grasz. Nie wrzucałbym do ProgramFiles tylko.

No i jak wywala to wrzuć fatal error.

Grałem we wszystkie LA i jak ograłeś LADC to moim zdaniem szkoda czasu na czyste LA lepiej pograj w coś co jeszcze nie ogrywałeś, te wszystkie wersje mało się różnią. W pierwszej nie ma jakiegoś buildowskiego klimatu, to samo co w następnych.

• Dodatnia 1

W dniu 15.12.2021 o 16:45, tom3kb napisał(a):

@Monolithalian tak, instalujesz jak wszystko, wrzucasz wszystko w jeden folder. To jest samodzielny mod. Wypakowujesz gdzie chcesz i grasz. Nie wrzucałbym do ProgramFiles tylko.

No i jak wywala to wrzuć fatal error.

Rozwiń  

Ze zmianą plików? 

I wrzucić wszystko do jednego, tzn tą zawartość na screenie z 4 folderów? Bo poprzednio tak zrobiłem i nie szło odpalić.

image.thumb.png.836f70e6e848d141dd0c9e35bff01918.png

@Monolithalian o ile mnie pamięć nie myli to to było samorozpakowujące się archiwum. Wybierasz pierwszy part, miejsce gdzie chcesz żeby się wypakował i czekasz bo on potem po kolei wypakowuje z każdej paczki. Nic tam nie będzie się nadpisywało. Chyba, że ty potem próbujesz wypakowuwać kolejne party archiwum.

Potem klikasz na setup.exe i czekasz na zainstalowanie, na końcu zapyta o zainstalowanie dodatków z tego 3rdparties, tam były dx, vc++, openal. Ja wybrałem, że nie chcę i anulowało cały proces instalacji moda :D z tego co pamiętam i musiałem zaczynać od nowa :D

• Super 1

W dniu 16.12.2021 o 14:26, tom3kb napisał(a):

@Monolithalian o ile mnie pamięć nie myli to to było samorozpakowujące się archiwum. Wybierasz pierwszy part, miejsce gdzie chcesz żeby się wypakował i czekasz bo on potem po kolei wypakowuje z każdej paczki. Nic tam nie będzie się nadpisywało. Chyba, że ty potem próbujesz wypakowuwać kolejne party archiwum.

Potem klikasz na setup.exe i czekasz na zainstalowanie, na końcu zapyta o zainstalowanie dodatków z tego 3rdparties, tam były dx, vc++, openal. Ja wybrałem, że nie chcę i anulowało cały proces instalacji moda :D z tego co pamiętam i musiałem zaczynać od nowa :D

Rozwiń  

Okej działa, dzięki

• 4 miesiące temu...