kondotier Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 @ramirez12 Patrz od 27 min. Dajesz Dezerterowi stalkerski kombinezen i on się przebiera. https://www.youtube.com/watch?v=q4HHmIlEz24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 @kondotier tak wiem, kiedyś już przechodziłem OGSE i pamiętałem to zadanie, ale nie w tym rzecz Cytat wykonywania zadania na agropromie z dezerterem, w momencie gdy przekazałem mu strój stalkera i miał za mną ruszyć (nie ruszył i tak się zrobiło). tu jest problem chyba ze skryptem tego zadania. Postanowiłem przeinstalować grę ale nie wiem czy po reinstalacji i dodaniu starych sejwów nie będzie tego samego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 @ramirez12 Ja bym najpierw na nowo wszedł z wysypiska, z tym znalezionym kombinezonem. Bo chyba nie każdy "cywilny" spełnia rolę. Bo najprawdopodobniej, zapis i tak przeniesie błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 (edytowane) @kondotier grę przeinstalowałem ale jest tak jak mówiłeś, po wczytaniu sejwa jest dalej tak samo... mam jeszcze kolejny problem, mam nieskończoną amunicję do wszystkich broni i nie wiem jak się tego pozbyć i najciekawsze to to że ten problem przeniusł się nawet po przeinstalowaniu gry wraz z sejwami chyba, wczytanie wcześniejszych też nie rozwiązuje problemów. Jeśli ktoś wie jak to wyłączyć to proszę o pomoc Edytowane 14 Lutego 2021 przez ramirez12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 2 godziny temu, ramirez12 napisał: mam nieskończoną amunicję do wszystkich broni i nie wiem jak się tego pozbyć Wpisz w konsolę g_unlimitedammo 0 i wciśnij ENTER. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 @Anton Gorodecki dziękuje , pomogło, ale dezerter mimo naprawienia sytuacji z niekończącym się ammo nie podąża za mną. Cóż chyba odpuszczę to zadanie. Zainstalowałem OGSR ale mi niw odpala więc chyba zacznę ten od nowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalker1234554321 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Witam, mam pytanie. Niestety w grażke za chuja nie umiem i móglby mi ktoś w stanie przetlumaczuć z "Cheatkita" całe to menu do oszóstw? Byłbym bardzo wdzięczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 @Stalker1234554321 Jak wskażesz gdzie ten opis jest. Mamy go za Ciebie szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Można dostać białej gorączki jak 10x z rzędu Sachar wysyła nas z Jantaru na Parów i musimy z buta wracać do niego. Bo do parowu lecimy z pilotem, który swoją drogą non stop z uporem blokuje drzwi w bunkrze. Nawet samochody za bardzo nie pomagają, zresztą jedź jak zaraz wpadniesz na anomalię nie posiadając zaawansowanego wykrywacza. Dla tego w końcu znalazłem jak tachać tone i się nie męczyć biegnąc(opis w problemach technicznych). Bo ta zadyszka co 5m odbierała cały fun z gry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trux Opublikowano 18 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2021 Czy spolszczenie pasuje do wersji 1.0.7? Bo taka jest obecnie wersja w linku. I czy wtedy jest sens wstawiać patch z podanych linków? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2021 @Trux już były problemy chyba żeby spolszczenie działało z wersją 2.10r. Ale w sumie po co ci ten patch 1.0007 do OGSE? Jeśli mówimy o tym samym z moddb. On w sumie wprowadze update silnika w tym modzie do 64 bitowego. To lepiej od razu pobierz i zainstaluj OGSR z tego działu, to OGSE zrobione od razu na silniku 64 bitowym, z wieloma zmianami, poprawkami zadań itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trux Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Ale ja pobrałem torrenta właśnie ze stalkerteamowej stronki https://stalkerteam.pl/topic/8502-ogse-0693-final-20/ i po zainstalowaniu pokazał że ma numerek 1.0.7, stąd moje pytanie o kompatybilność. Spolszczenie zainstalowałem i jakoś na razie działa. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 @Trux no to jak działa to dobrze. Bo po tym jak było spolszczenie zrobione to wyszły update-y moda zrobione przez twórców i bodajże, z którymś spolszczenie nie działało. Dlatego np był wrzucany u nas ten patch: 3. Patch 2.10 + Polonizacja, HotFix do Spolszczenia W jakiej wersji mod był wrzucony na torrenta to nie wiem ja patrzyłem wg: https://www.moddb.com/mods/old-good-stalker-evolution/downloads Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 ludzie jak się nazywa ten efekt po angielsku i czy można go wyłączyć w konfiguratorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 @cez137Dla mnie to chyba będzie coś z depth of field, głębia ostrości? To na czym wzrok jest "skupiony" jest ostre, reszta, tło rozmyte. @cez137 Ewentualnie jakieś rozmycie obrazu/ motion blur jeśli w ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 @cez137 To chyba można wyłączyć w ustawieniach "Rozszerzonych" dla grafiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 @tom3kb @kondotier no dobra ale jak to się nazywa? irytujące to jest, i jeszcze jedno, jak zrobić żeby gra nie była taka "kolorowa" że tak to nazwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 @cez137 Jeśli nie podobają ci się te kolory, to zawsze możesz dodać jakąś paczkę teksturową. A jest ich do wyboru i nomen omen do koloru. Nie mam moda postawionego, to Ci na pytanie o dokładną nazwę nie odpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 Zazwyczaj tutaj zapadaja decyzje dotyczące "kolorystyki" moda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 @cez137 zrób jakieś screeny z nazwami opcji graficznych w konfiguratorze jeśli są tam jakieś to może trafimy, a tak to co my mamy zgadywać? Może w opcjach graficznych w menu gry też są jakieś nowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 @cez137 W konfiguratorze masz tę opcję. Patrz na filmiku 20:09 https://www.youtube.com/watch?v=W9Q4nrezA68 Masz tam rozdział Глубина поля зрения . W niej kilka pozycji, odnoszących się do różnych sytuacji podczas gry. Np przy celowaniu, przeładowywaniu itp. Opcje są do włączenia i wyłączenia. Musisz sam pokombinować, co chcesz mieć włączone, a co nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 @tom3kb @kondotier po rusku niestety pokombinuje coś jeszcze, ale ja po prostu nie wiem jak nazywają się te opcje graficzne, musiałbym to robić na chybił trafił i za każdym razem sprawdzać, a co do paczek graficznych, już kilka razy popsułem sobie moda instalując różna addony i paczki, wolałbym tego uniknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 @cez137 no masz te co wymieniałem więc się baw, wyłącz któreś zobacz co się zmieniło albo zmniejszaj wartości i też sprawdzaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 @cez137 Pokazałeś opcje w do wyboru dla grafiki, a to co ja ci podpowiadam jest w Gameplaju. Otwórz go i opcje ostrości znajdziesz gdzieś tak 2/3 lub nawet 3/4 od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 @kondotier Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi