Gość Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 @Piotruś Podejście na zasadzie "Cień Czarnobyla mógłby wyglądać jak LA" jest całkowicie błędne, bo LA z pierwotnymi planami dotyczącymi Stalkera (czy jeszcze Oblivion Lost) ma niewiele wspólnego. To tylko wariacja, jedna z wielu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotruś Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Sierioża tak naprawdę nigdy się nie dowiemy jak miało być , śmiem twierdzić że to był bym tak nasz słowiański The Elder Scrolls za miast czarów i mieczy broń palna i granaty . Liczę na to że Stalker 2 taki będzie życzę tego sobie i wam wszystkim maniakom tej pięknej gry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Nie no, właściwie to wiemy całkiem dużo o tym jak miało być w Stalkerze/Oblivion Lost jak i w Stalkerze 2 sprzed dekady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotruś Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Sierioża sorki nie tak miałem do końca napisać co myślałem , aczkolwiek wiem że na papierach jest sporo info . Chodziło mi o to że stary zamysł jest tylko w formie pisemnej i nie wiemy jak by to wyglądało i jak by się grało w to złoto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xJockey Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Właśnie zakończyłem moda. Po prostu odczucia genialne. Sam mod waży bodajże 6GB, więc zrobił dotychczas na mnie największe wrażenie. Wspaniały gameplay, dynamika akcji, lokalizacje itd. Coś pięknego. Oczywiście można mieć dwa zakończenia, w zależności od tego, jaką opcję wybierzemy w dialogu w Generatorach. Miałem pozytywne zakończenie i bardzo się cieszę, że tak się stało. Muszę przyznać, że podczas zakończenia można się nieco chwilowo wzruszyć Pozdrawiam! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Mam taki problem, wersja 1.4007. Podczas zamykania gry wszystko się zacina i nic nie można zrobić prócz restart kompa. Dodatkowo nie działają mi żadne mody, a jak odpalam grę, to wyskakuje mi jakiś komunikat i jak przejde do kolumny modów to gre zamyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 21 minut temu, Monolithalian napisał: to wyskakuje mi jakiś komunikat no i co dalej. Komunikatów to może być milion pińcet sto dziewięćset. Tak na szybko jeśli crash w sekcji modów: https://steamcommunity.com/app/4500/discussions/0/3300476731148886785/ Ale nie wiem czy o to chodzi no bo skąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 10 godzin temu, tom3kb napisał: no i co dalej. Komunikatów to może być milion pińcet sto dziewięćset. Tak na szybko jeśli crash w sekcji modów: https://steamcommunity.com/app/4500/discussions/0/3300476731148886785/ Ale nie wiem czy o to chodzi no bo skąd. W dodatku mody które dodaje nie działają. Są na poprawną wersje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 @Monolithalian nie wiem czy jak wybierzesz jakieś mody to nie trzeba nowej gry zaczynać żeby odpaliły. Chyba, że w ich opisie jest inaczej. @Monolithalian kilka rozwiązań tego problemu masz w linku, który podałem. W ogóle je sprawdzałeś? Ja tego za ciebie nie zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Godzinę temu, tom3kb napisał: @Monolithalian nie wiem czy jak wybierzesz jakieś mody to nie trzeba nowej gry zaczynać żeby odpaliły. Chyba, że w ich opisie jest inaczej. @Monolithalian kilka rozwiązań tego problemu masz w linku, który podałem. W ogóle je sprawdzałeś? Ja tego za ciebie nie zrobię. Tak, sprawdziłem i próbowałem kilka zaleconych tam rozwiązań. Nic nie pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 @Monolithalian żeby nie robić restartu kompa podczas wychodzenia z gry możesz zrobić taki myk jak chcesz skończyć grać zwiń moda na pasek Alt+tab. Wciśnij alt+ctr+del i otwórz menadżer zadań i w nim znajdź proces z lost alphą i go zamykaj. Oszczędzisz sobie czasu na restarty. A instalowałeś tą nową wersję configuratora? https://drive.google.com/file/d/1o3GUB5H64NhrPNMIxstvHjT_KSRilLsI/view Dodam ją też do pierwszego postu w temacie LA DC bo niby to rozwiązuje problemy. Zanim to zrobisz przenieś gdzieś w inne miejsce jego stare pliki żeby przywrócić. Jeśli nic ta nowa nie pomoże. Jeśli będziesz testował daj znać czy pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 (edytowane) 6 godzin temu, tom3kb napisał: @Monolithalian żeby nie robić restartu kompa podczas wychodzenia z gry możesz zrobić taki myk jak chcesz skończyć grać zwiń moda na pasek Alt+tab. Wciśnij alt+ctr+del i otwórz menadżer zadań i w nim znajdź proces z lost alphą i go zamykaj. Oszczędzisz sobie czasu na restarty. A instalowałeś tą nową wersję configuratora? https://drive.google.com/file/d/1o3GUB5H64NhrPNMIxstvHjT_KSRilLsI/view Dodam ją też do pierwszego postu w temacie LA DC bo niby to rozwiązuje problemy. Zanim to zrobisz przenieś gdzieś w inne miejsce jego stare pliki żeby przywrócić. Jeśli nic ta nowa nie pomoże. Jeśli będziesz testował daj znać czy pomogło. Ta metoda z tym zamknięciem gry nie działa, zacina i tak. To co podałeś w linku działa, error który dodałem wyżej w SS zniknął i tego okna nie zamyka. Dziękuje. Mody też działają, wystarczyło usunąć folder "mods". Jak już jesteśmy na temacie to mam pytanie, czy znasz jakiegoś moda który zmieniał by niebo w lost alphie ? Bo te aktualne jest brzydkie, chodzi mi o to coś co miało być słońcem. Na necie nic nie znalazłem, nie chciałbym też żeby taka modyfikacja zmniejszała wydajność gry. Z góry dziękuje. Edytowane 9 Stycznia 2020 przez Monolithalian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Godzinę temu, Monolithalian napisał: Jak już jesteśmy na temacie to mam pytanie, czy znasz jakiegoś moda który zmieniał by niebo w lost alphie ? Bo te aktualne jest brzydkie, chodzi mi o to coś co miało być słońcem. Na necie nic nie znalazłem, nie chciałbym też żeby taka modyfikacja zmniejszała wydajność gry. Z góry dziękuje. Może coś w tym stylu? Tylko najpierw pasowało by w googlu sprawdzić czy nie było nowszych wersji pod LA 1.4007 W sumie najlepiej by było w konfiguratorze zerknąć w mody czy nie ma czegoś fajnego albo na moddb. Ja sobie zaplanowałem dziś wywalić LA z dysku to jeszcze zanim to zrobię, to przejrzę co tam dodali przez ostatnie miesiące, najwyżej linka wrzucę. Ale to tak kolo 15. @edit W sumie nic ciekawego nie znalazłem tylko takie coś, że przez większość czasu masz ładną albo bardzo ładną pogodę. https://www.moddb.com/mods/lost-alpha/addons/better-weather @Monolithalian a jeszcze taki nowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Lost Alpha. Jednak tego moda wybrałem po ukończeniu mojej przygody z Człowieczy Los. Krok W Nieznane - Deja Vu. Outfater Z pewnością nie można powiedzieć, że jest to zły mod. Ilekroć w niego grałem to czułem pewien niedosyt - tak jest i tym razem. Osobiście uważam, że ten zbyt ambitny projekt przerósł twórców. Gram na wersji Steamowej. W Tym małym poradniku opisałem jak zainstalować moda na tej platformie. Z początku miałem wyloty gdy chciałem zmienić ustawienia gry na wyższe, ale wystarczyło utworzyć skrót na pulpicie dopisując -noprefetch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Powstał patch do LA 1.4005 uaktualniając do wersji 1.4007? Bo mam 05 i nie chce mi się ściągać 07, a gdyby był "mały" patch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Tak, powstał i gram w niego od roku chyba, z przerwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 No spoko, ale może coś więcej, jakieś szczegóły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 LA 1.4007 + dodatki: https://stalkerportaal.ru/load/mod_la/globalnye/lost_alpha/102-1-0-1957 https://yadi.sk/d/Oufgg5McEGPUgQ https://drive.google.com/drive/folders/1fZYfdBiepsrm2kjLKfcnEmN7uPJWBg6g https://stalkerportaal.ru/load/teni_chernobylja_novyj/teni_chernobylja_repack/lost_alpha/131-1-0-2573 https://www.moddb.com/mods/lost-alpha/downloads Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Dzięki za chęci, ale ja pytam o sam patch zmieniający 1.4005 na 1.4007 Instalkę LA DC 1.4007 to umiem sam znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 @MOS nie ma i nie będzie takiego patcha z 1.4005 na 1.4007. Twórcy mówili o tym jak robili nową wersję, za dużo się pozmieniało żeby takie coś dało się zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Mos - skoro nie ma tzw. nakładki to obok wersji 1.4005 dodajesz na dysk wersje 1.4007 i grasz sobie w obie, czasem lepiej nie kombinować - lepsze jest wrogiem dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Ogólnie warto przesiąść się na 1.4007 o wiele fajniejsza niż poprzedniczka, fajne zmiany gameplayowe. Także jak @MOS jesteś na początku rozgrywki to przesiadłbym się na najnowszą wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Mos - pobierz, zainstaluj wersje reżyserską - odpal, ustaw - nawet jest tryb boga - i zagraj. Potem porównaj i oceń w którą wersję chcesz zagrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Rewolwery w LA mają niezłego kopa. Jeden nabój - jeden trup. Odrzut spory, ale przy takiej mocy nie robi to wielkiej różnicy. Momentami nieco się nudzę grając. Lokacje do małych nie należą, a więc sporo chodzenia. Przy okazji mam pytanie. Od pustelnika ze starej wsi dostałem pierwszą część szyfru. Drugą ma podobno jakiś wojskowy. Pamiętacie, o co dokładnie tutaj chodzi ? Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 A zabiłeś wojskowych pod mostem na Kordonie? Bo jak tak, to nie masz co szukać 2 części szyfru. Jak nie ukatrupiłeś wojskowy, to na lokacji Countryside jest wojskowy który ma 2 cześć kodu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi