boberm Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Na wzgórzu faktycznie stoi dowódca - miana nie pamiętam - niestety nie ma opcji dialogowych oprócz standartowych odzywek. Może ta wersja tak ma. A może któryś z zaliczonych questów go uaktywnia .Jak mniemam questy są wszystkie do wziecia - natomiast kolejnośc jest rózna u różnych graczy. Mam tylko nadzieje że nie bedzie tak jak w Soli - gdzie obligatoryjnie należało niektóre zadania odliczać w określonej kolejności.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 A wykonałeś questy dla dowódcy Wolności na magazynch? Bo po którymś on mówi o tym, żeby iść na barierę bo tam gość ma zadanie. Na pewno wtedy skrypt dodaje tego querta i odpowiedni dialog. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) Ano nie - i pewnikiem to jest przyczyna. Dzieki. Edit: Aby nie pisać postu pod postem: Zrobiłem zadanie na trzy czaszki dla Mnicha i nie wiem jak wydostac sie z CEA.Czyżbym nie zrobił jakiegoś questu który uaktywnia powrót? Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Teleport wyjścia z CEA, o ile mody mi się nie nałożyły, jest w narożniku betonowego płotu, koło rozbitego helikoptera, zanim dojdziemy do mostu.Druga możliwość, to brama z prawej strony za mostem, a nie ta na wprost.Trzecia, to brama, na wprost wejścia do sarkofagu. Tam czasem bywa posterunek.Za dużo tych modów w krótkim czasie :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Dzieki Kondotierze- wyjście było w bramie po prawej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkitrim Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) czy ktoś z kolegów graczy zetknął się z takim problemem a mianowicie: w pewnym momencie gry mój domysł po pojawieniu się nowej postaci na lokacji a stało się tak na magazynach wojskowych i w barze gdy chcę przejść na inną lokację to się nie da, gra po prostu się wiesza przed końcem wczytywania albo wywala do pulpitu, ale przeważnie się zawiesza wczytywanie. Proszę Was o pomoc w rozwiązaniu problemu bo być może ktoś też taki miał albo wie jak go rozwiązać. Gra mnie zafascynowała a bez rozwiązania problemu ni hu hu. Oczekuję stalkerskiej pomocy!!! @EDIT Mam oto takie logi w wylotach:FATAL ERROR [error]Expression : fatal error[error]Function : CScriptEngine::lua_error[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp[error]Line : 73[error]Description : <no expression>[error]Arguments : LUA error: ...r. - shadow of chernobylgamedatascriptssak.script:8: attempt to index local 'actor' (a nil value)FATAL ERROR [error]Expression : fatal error[error]Function : CScriptEngine::lua_error[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp[error]Line : 73[error]Description : <no expression>[error]Arguments : LUA error: ... shadow of chernobylgamedatascriptsart_hit.script:286: attempt to index field 'actor' (a nilvalue) Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez Elkitrim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Taki wylot i błąd występuje, gdy się ma w schowkach nagromadzone niezliczone ilości złomu, czy innych przydatnych, ale nie używanych przedmiotów. Jeśli w skrzyni przy barmanie masz pełno, to sprzedaj to ( wyrzucenie gdzieś, lub przeniesienie do innego schowka nie skutkuje ). W barze tych miejsc do przechowywania jest sporo i sumarycznie tak obciąża to pamięć, ze komputer nie wyrabia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkitrim Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 kondotier dzięki Ci za zainteresowanie moim problemem ale to nie jest to, gdyż za twoją radą wyprzedałem wszystko co tylko mogłem sprzedać a gra nadal się wiesza podczas wczytywania przejścia na inną lokację. Proszę więc o dalsze podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Witam , wyślij mi tę 2 pliki na PW spróbuje pomóc art_hit.scriptsak.script Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Elkitrim - a spróbuj powiększyć swój systemowy plik wymiany. Skoro cały czas masz Lua, czyli brak pamięci na wymianę zawartości, to może pomóc. Przy modach systemowy plik wymiany ustawiony zgodnie z zaleceniami, czasem nie wystarcza. Obie jego wartości zrób jednakowe i ustaw na sztywno. Może to trochę spowolnić ładowanie, ale jest do przeżycia. Jak ci już nie będzie zwiększenie potrzebne, możesz wrócić do poprzednich wielkości.Rada z autopsji.Jest na forum temat jak to zrobić, jeśli tego nie wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Panowie - w związku z tym iż zdecydowanie meczy mnie "nieznośna lekkość" damage'u broni wystepujących w modzie - zwiększyłem o 100% hit power broni. Niestety - niewiele to zmieniło. Wdzieczny byłbym za jakąś podpowiedż jak z tych narzędzi zniczczenia zrobic to czym powinny być - czyli one hit - one kill - oczywiście w obie strony. Mutanty i anomalie sa takie jakie byc powinny - czyli śmiertelnie grożne co mnie bardzo cieszy. I druga sprawa - ostatnio pzrenosząc się na lokację Legowisko - wywaliło mnie z gry z ciekawym komunikatem :-[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daR_DStreams.cpp -[error]Description : (bytes_need<=mSize) && vl_Count;gdyby komuś pojawiła sie taka informacja - zmiana ustawień z dynalicznych na statyczne - jest rozwiązaniem skutecznym.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkitrim Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Witam. Niestety nie pomogło zwiększenie pliku wymiany. Przeinstalowałem także moda 2 razy co również nie pomogło. Nadal mam wyloty związane z tym LUA. Czasami pojawi się wylot przez pogodę (a przynajmniej tak mogę wyczytać z logów) Jestem już prawie w połowie gry i do tego czasu nic się nie działo. Gra chodziła idealnie bez wylotów i zacięć. Na początku wyloty zaczęły się gdy na magazynach wojskowych pojawił się nowa postać questowa(nie mogę sobie przypomnieć nazwy tej postaci). To samo było w barze gdy pojawił się Senka. Poznaje również po tym że gra przestaje dobrze działać gdyż się zatrzymuje BioRadar. Próbowałem go wyrzucać ze slotu lecz gra nadal się wieszała/crashowała(to zdarza się na przemian). Nie mam pomysłu jak to naprawić. Może ktoś z was coś jeszcze dopomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) http://www.amk-team.ru/forum/index.php?showtopic=13056&hl=e:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrgamescript_engine.cpp&page=1 Spróbuj poszukac odpowiedzi pod tym adresem.Niestety znajomośc jezyka natywnego Stalkera - obowiązująca.Biorac pod uwage ilośc stron z wpisami (>60) - temat z problemami ma się dobrze :D .W moim przypadku - bylo pomocne.Pozdrawiam Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Witam, Czy tylko u mnie anomalia typu lejek jest niewidzialna? No bo co chwile się w nią i nie powiem denerwuje mnie to. Regulamin pkt. 1. . Na forum zakazuje się: [*]Zabrania się używania wulgaryzmów pod każdą postacią (kropki, gwiazdki). Jedyny wyjątek gdzie wulgaryzmy są dopuszczalne to dział "Twórczość Stalkerów".@Allen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Niestety Goodlike - większośc anomalii jest niewidoczna lub mało widoczna. W niektórych przypadkach widoczne sa lekko fioletowe punkty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Anomalii w większości nie widać, ale widać efekty ich działania. Np. wirujące liście, ruchy powietrza, zabarwienie podłoża. No i kłaniają się, jak we wszystkich modach śrubki. Rzucenie nią nic nie kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksantyp Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Taki urok tego moda. Można śrubki można też częste sejfy i nie przejmować się że się tam czasem wpadnie. Jestem na początkowym etapie tego moda i nie wiem, czy dostanie się szybko jakiś porządny detektor, liczę że tak ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Nie tak szybko :D . Chyba dopiero od Sacharowa, a do tego człowieka dłuuuga droga.Za łatwo, byłoby nie ciekawie :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksantyp Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Mnie irytuje w tym modzie co innego - pomimo tego, że dostaje się kombinezon z podwyższonym udźwigiem, to przekroczenie 75 kg zupełnie wyłącza możliwość biegu niezależnie ile mamy zapasu dopuszczalnego udźwigu. Za to fajnie się w tym modzie walczy i strzela, w żadnym innym modzie tak długo nie używałem dubeltówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Hej, Nie ma problemu, zmień w plikach actor.ltx i system.ltx z 75 na wartość, która cię zadowala. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksantyp Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 (edytowane) I tak zrobiłem, thx. Edytowane 2 Maja 2015 przez ksantyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Czy ktoś kto pamięta jak przechodził tego moda może mi podpowiedzieć gdzie szukać schowka ze zdjęcia, które daje Peps? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 W poradniku też to jest: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JARO19 Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Witam, włączając ostatnio grę, pod koniec ładowania , wywala mnie z takim errorem: FATAL ERROR [error]Expression : Ran out of memory [error]Function : CRender::texture_load [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender\Texture.cpp [error]Line : 356 [error]Description : D3DXCreateTextureFromFileInMemoryEx ( HW.pDevice,S->pointer(),S->length(), D3DX_DEFAULT,D3DX_DEFAULT, IMG.MipLevels,0, IMG.Format, D3DPOOL_SYSTEMMEM, D3DX_DEFAULT, D3DX_DEFAULT, 0,&IMG,0, &T_sysmem ) [error]Arguments : d:\gry\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\textures\ui\ui_icon_equipment.dds stack trace: Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Zmniejsz ustawienia grafiki : [error]Expression : Ran out of memory Wylot wskazuje na brak pamięci zmień szczegółowość grafiki bądź zasięg widzenia, cienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi