kondotier Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 @Sarkazm- Nie cytujemy posta na który dajemy odpowiedź pod nim. Wywołujesz nickiem, tak jak ja Ciebie. To raz. A jak można inaczej Tobie odpowiedzieć, skoro pytasz o handlarzy, nie masz odpowiedzi i dajesz kolejny wpis czy "nikt nic nie wie". To dwa. A jak chciałeś mieć odpowiedź na jakieś wcześniejsze pytanie, to trzeba było pytać precyzyjniej. Nikt tu nie jest wróżbitą i myśli czytać nie potrafi. To trzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 @Sarkazm, na jakiej lokacji jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Bagna, oddałem już kontener i ide na zaton, jeśli wymyśle jak ominąć te pole minowe xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 @Sarkazm z tego co pamiętam to w SGM-ach emisje zaczynają się dopiero na Zatonie. Przynajmniej ja tak mam w LSF. Lepsza broń i pancerze u handlarzy zależne są od uzyskanych osiągnięć o których dzisiaj pisał @mkk7 w temacie Braza. Pole minowe "rozbrajasz" idąc na głębokim przysiadzie shift+ctrl. Powolutku zbliżasz się do pola minowego (czasami trzeba na chwilę przystanąć) i widzisz na minimapie jak miny przed tobą znikają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 A ja głupi na placu maszynowym brałem rozpęd i przeskakiwałem xD Za którymś razem wreszcie sie udało xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 O tyle co pamiętam, aby miny znikały gdy do nich podchodzimy, potrzebujemy mieć wykrywacz min. #6 gameplaya ma nazwę wykrywacz min, może w nim będzie jak go pozyskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Ale wiesz że bez wykrywacza min nie dotarłbym do Zatonu bo to wątek główny? Już dawno go mam xD I wykrywacz min ich nie wyłączy, na dodatek często ich nie wykrywa bo troche źle tego moda zrobili xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 7 minut temu, Sarkazm napisał: na dodatek często ich nie wykrywa bo troche źle tego moda zrobili @Sarkazm to nie wina moda. Na Bagnach niektóre miny pojawiają się z pewnym opóźnieniem i trzeba ostrożnie się poruszać. Bieg zwykle kończy się eksplozją. Do tego wykrywacza od Jermaka za bardzo się nie przyzwyczajaj . Po przejściu na Zaton zniknie Ci z inwentarza, będziesz musiał zainwestować w nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Bo są miny, które wykrywa te koło tej bazy ale na mapach są też takie pojedyncze leżące co sobie możesz w nie strzelać żeby je zdetonować. Te się chyba respią co jakiś czas. Nie wiem czy w opcjach moda nie było można ich wyłączyć. nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 @tom3kb, miny o których piszesz, najwcześniej pojawiają się na Zatonie. Owszem można je zdetonować strzelając z dystansu lub rzucając w ich pobliże granat. Te o których pisałem są na Bagnach. I nie chodzi mi o pola minowe wokół placu maszynowego czy przy przejściu na Zaton. Takie pojedyncze niespodzianki na Bagnach spawnują się w miejscach do tej pory "czystych" po uzyskaniu kwestu na odnalezienie ładunku wojskowych, przy pomocy georadaru (jeżeli dobrze pamiętam). O, sorry. Przypomniałem sobie że wcześniej jest taka jedna którą trzeba zdetonować. W tuneliku, w którym są części potrzebne Jermakowi do skonstruowania wykrywacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Wiem, miałem z nią przyjemność xD Przewrotnie umieścić mine podczas robienia misji na wykrywacza min Da sie jakoś zmienić ta minimape w rogu by nie miała tak grubej ramki? Przez źle zrobioną mapke nie widze strzałek kierujących do celu, musze co chwile otwierać główną mape by korygować droge. To upierdliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
44piterv Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 @Sarkazm jeżeli dobrze pamiętam w gamedata/textures/ui można zamienić widok minimapy na tą z cienką ramką , powinna być druga z tym że trzeba ją wypakować i podmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 (edytowane) Ok już mam. Musze niestety wyrazić lekkie rozczarowanie tym modem bo skrzywdzili trochę klimat. Pamiętam że w Stalkerze trzeba było prowadzić nieustanną walke o przeżycie, walczyło się z fauną, anomaliami, promieniowaniem i niektórymi NPCami. Jednym z elementów zabawy był też zwykle niedostatek hajsu i trzeba było uważać na co sie wydaje hajs. To było coś, to był klimat. A jeśli chodzi o tego moda to moge tylko to napisać: Co jest k@#$a?! Jestem na Zatonie i już jestem milionerem! Chce hajsu to wystarczy kilka drużyn Alfa i mam porządny sprzęt jak i masę hajsu. Zamiast walczyć o przetrwanie i robić misje poluje na Alfe i zbieram arty xD Zamiast walki o przetrwanie mamy chamski grind i farmienie xD To mmo że taka farma czy zwykły tryb dla jednego gracza? xD Nawet jak wyłączymy Alfe to mamy artefakty. Kilka godzin i jesteś bogaty. Tak poza tym mod jest wspaniały. 8/8 Edytowane 17 Stycznia 2018 przez Sarkazm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Witam stalkerzy, mam kilka pytań: 1.Gdzie jest ta spersonalizowana broń Groma (chyba Wintorez) na Jupiterze? Bo jestem w podziemiach tej cementowni a tam tylko martwy Monoliciarz z jakimś syfem w pleckau, broni nigdzie przy niej nie ma, pamiętem że w poprzedniej wersji moda był ten sam problem 2. Czy jest jakiś limit na oddziały Alfa? Po zabici około 10 oddziałów nagle przestali sie pojawiać, w poprzedniej wersji moda im dalej sie zaszło tym częściej sie pojawiali (raz mnie 6 oddziałów na raz w Szewczence przydybało. 3. O co chodzi z tymi zaminowanymi i rannymi Bandytami i Najemnikami. To taki żart ze strony twórców moda czy ma to głębszy sens później? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 @Sarkazm Tu jest położenie tej broni z SGM 2.0 + Geonezis, nie wiem czy w 2.2 są te same miejsca ale możesz sprawdzić. Dnia 8.05.2012 o 22:02, kobal napisał: Dokładnie to pięć - na wieży, z której jest przejście do budynku, w którym szukaliśmy części dla Azota. Na samej górze, tam gdzie jest oryginalny schowek z hełmem. - w piwnicy, zaraz przy wyjściu bez schodów (do średniego budynku, tego w typie garażu ) - na rampie nad torami kolejowymi - wejście z pierwszego piętra stacji. - na drodze przy cysternie na kracie zniszczonego kanału wentylacyjnego. - na drugiej wieży widokowej. Ad.3 Takie utrudnienie. Pułapka. Umierają ale chcą zabrać kogoś ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Większości lokacji nie rozpoznaje xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 To się tyczy chyba tej okolicy co znalazłeś tego Monolitowca, bo tam pytanie było identyczne. Ktoś znalazł jego ciało i taka padła odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 tom3kb A co z tym respem Alfy? Bo od wielu dni nic sie nie zrespiło. Ani na Zatonie ani na Jantarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Nie wiem ja ich miałem wyłączonych żeby mnie nie denerwowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Oni denerwujący? Nie ma nic przyjemniejszego niż polowanie na tych którzy mają polować na nas. To takie fajne urozmaicenie jak robisz jakąś misje a tu nagle z dupy odział nadchodzi. niestety nie nadchodzą już ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Tylko nie wiem gdzie jest ten schowek z hełmem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 @Sarkazm zajrzyj do poradnika od SGM na forum jest bodajże do 2.0+Geonezis ale większość zadań jest podobna więc może cię na coś naprowadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Jest ono po polsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Thx, już znalazłem tą broń i nie leżała w żadnym z tych miejsc, leżała sobie troszeczke pod cementownią w anomali, widać coś ją zrzuciło, pewnie jak tupał ten pseudogigant co latał obok niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi