Skocz do zawartości

Anomaly 1.5.0 (Beta 3) - dyskusja ogólna

Junx

Rekomendowane odpowiedzi

Gra z fixem się włączyła, spolszczenie działa w menu. Ale nie mogę się do gry włączyć bo wysypuje taki błąd. Miał ktoś coś podobnego? Wiecie jak to naprawić? Zmiana grafiki nie pomaga, szukałem w necie to nikt na redditach nie znalazł (a przynajmniej ja nie znalazłem) rozwiązania.

EDIT:

Włączenie gry jako administrator też nie

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez Mokebe

Mam pytanie dotyczącej samego moda i co się w nim dzieje, co stało się z porucznikiem Szulgą i jego oddziałem?
Z tego co pamiętam, to jakiś npc mówił, że stracili pozycję w Janowie, ale wszyscy zostali zabici?
W ogóle Powinność w tej pięknej modyfikacji wygląda na praktycznie upadłą frakcje.

W dniu 27.05.2020 o 06:30, Grim Reaper napisał(a):

Mam pytanie dotyczącej samego moda i co się w nim dzieje, co stało się z porucznikiem Szulgą i jego oddziałem?
Z tego co pamiętam, to jakiś npc mówił, że stracili pozycję w Janowie, ale wszyscy zostali zabici?
W ogóle Powinność w tej pięknej modyfikacji wygląda na praktycznie upadłą frakcje.

Rozwiń  

Szulga jest w janowie

@Monolithalian Szulga nie jest w Janowie. Z tego, co można dowiedzieć się od przywódcy wolności, Lokiego. @Grim Reaper, fragment dialogu z Lokim w spoilerze w luźnym tłumaczeniu:

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez stalker1997

@Monolithalian Ja miałem tak samo, udało mi się z nim pogadać w taki sposób, że zrobiłem sobie quicksave przed próbą rozmowy z nim. W przypadku doktorka jest tak, że on zawsze tam siedzi, ale po zrobieniu quicksave przed nim i wczytaniu go doktor będzie stał na nogach i przez chwilkę będziesz miał możliwość pogadania z nim, musisz się niestety wstrzelić w moment i patrzeć, w którym miejscu pojawia ci się napis odnośnie rozpoczęcia rozmowy, jak już to wyczaisz to jak wczyta ci się gra szybko "celujesz w to miejsce myszką i klikasz przycisk, żeby rozpocząć rozmowę a potem radzę cały czas klikać szybko 1 żeby jak najszybciej przeskoczyć wszystkie dialogi i zakończyć rozmowę. O czym gadali to sobie zobaczysz potem w PDA, a z doktorkiem już od dawna jest jakiś problem, podobno to naprawili, ale Ty teraz opisujesz ten błąd, a ja widziałem ostatnio taką samą sytuację na streamie z Anomaly więc chyba jednak nie udało im się tego naprawić.

Hey. Chciałem podmienić dźwięk z tłumikiem mojego Fav SR25 na ten z TAZ 2.0. Tu pojawił się mały zgrzyt, bo w Anomaly po rozpakowaniu plików .db nie ma dźwięków do Sr25 ani pliku config.ltx dla tej broni - używa on dźwięków m16. Ten z kolei nie ma dźwięku z tłumikiem w m16 sounds. Pogubiłem się w tym nieco. Może ktoś bawił się w port broni z TAZ 2.0 do Anomaly...? Najbardziej zależy mi właśnie na SR25 i MK14 EBR...Ten 2 ma w Anomaly naprawdę słaby wygląd odbiegający od reszty broni moim zdaniem. Jeśli komuś nie przypadł do gustu Barrett m98b polecam mój mały addon z MODDB: https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly/addons/barrett-m98-bravo-new-model

W dniu 29.05.2020 o 16:05, Szczepan9205 napisał(a):

@Monolithalian Ja miałem tak samo, udało mi się z nim pogadać w taki sposób, że zrobiłem sobie quicksave przed próbą rozmowy z nim. W przypadku doktorka jest tak, że on zawsze tam siedzi, ale po zrobieniu quicksave przed nim i wczytaniu go doktor będzie stał na nogach i przez chwilkę będziesz miał możliwość pogadania z nim, musisz się niestety wstrzelić w moment i patrzeć, w którym miejscu pojawia ci się napis odnośnie rozpoczęcia rozmowy, jak już to wyczaisz to jak wczyta ci się gra szybko "celujesz w to miejsce myszką i klikasz przycisk, żeby rozpocząć rozmowę a potem radzę cały czas klikać szybko 1 żeby jak najszybciej przeskoczyć wszystkie dialogi i zakończyć rozmowę. O czym gadali to sobie zobaczysz potem w PDA, a z doktorkiem już od dawna jest jakiś problem, podobno to naprawili, ale Ty teraz opisujesz ten błąd, a ja widziałem ostatnio taką samą sytuację na streamie z Anomaly więc chyba jednak nie udało im się tego naprawić.

Rozwiń  

Kurde nie dam rady, a nie ma jakiegoś pliku który by to naprawił ? 

@Monolithalian  Na pewno byłoby można, ale to jest robienie moda od nowa. To byłoby tak, jakby autor powieści już po jej wydrukowaniu, podrzędnym osobom w ich wypowiedziach dodał po jednym zdaniu. Książkę trzeba drukować od nowa.

A skoro zostało to ograniczone, na pewno są jakieś merytoryczne przyczyny.

• Dodatnia 1

W dniu 2.06.2020 o 10:20, Monolithalian napisał(a):

czy dało by się przenieść/podmienić pliki dialogowe monolitu z moda "last day" do anomaly ? 

Rozwiń  

Rozpakuj sobie archiwa sound.db z Anomalii. Sprawdź strukturę (i nazwy) plików.

Zrób to samo z plikami dźwiękowymi (gamedata\sounds\characters_voice) z Last Day.

Następnie sprawdź "jakimi głosami" mówią Monolitowcy w Anomalii (pliki character_desc_XXX linijki przykładowo, oczywiście:) typu <snd_config>characters_voice\human_02\monolith\</snd_config>).

Później w wybranych ścieżkach np. ...characters_voice\human_02\monolith w Anomalii trzeba "dołożyć" pliki z LD.

Utwórz sobie folder ...gamedata\sounds\characters_voice w Anomalii i wrzucaj pliki a potem słuchaj Monolitowców:happy:

Tyle teorii. Praktykę będziesz musiał sprawdzić sam.

• Dodatnia 2

Postępowałeś zgodnie z instrukcją instalacji? Co zawiera log? U mnie struktura plików wygląda tak (+ spolszczenie):

Bez tytułu.png

DODANO: 

W dniu 2.06.2020 o 20:51, kanon1022 napisał(a):

Co trzeba zmieniać w pliku fsgame.

Rozwiń  

Nic nie trzeba w nim zmieniać.

Instalowałem z torrenta i gra działa poprawnie.

• Dodatnia 1

@Anton Gorodecki , pobierałem z torrenta i nie było tak jak podałeś , pobieram drugi raz z serwerów zobaczymy jak będzie . Co trzeba zmieniać w pliku fsgame.

@Anton Gorodecki Ja z torrenta nie miałem tych plików po wypakowaniu co Ty.

@Anton Gorodecki Po uruchomieniu zaczyna się wczytywać i wylot.

Pokaż ukrytą zawartość

W dniu 2.06.2020 o 19:01, kanon1022 napisał(a):

Witam nie mogę odpalić tego moda , pojawia się tylko pierwszy ekran uruchomienia jakiś konfiguracyjny i tyle dalej nie idzie wczytać gry.

Rozwiń  

Pobierz z torrenta. Jak pobierzesz to będziesz miał 4 pliki do rozpakowania.

Utwórz na pulpicie nowy folder, rozpakuj to co pobrałeś z torrenta i wszystko wrzucaj do tego nowego folderu

@Anton Gorodecki Mogę grać ruszyło , ale mam po polsku część po angielsku tak ma być . Pierwszą grę instalowałem z torrenta ,gra się odpalała i były różne języki w grze ale był spawner. Drugi raz pobrałem z pierwszego posta tylko nie z torrenta gry nie mogłem odpalić , dopiero jak wypakowałem grę to odpaliła , ale nie ma spawnera , i też są różne języki ang i pol , sidor po angielsku. Nie znam angielskiego.

W dniu 3.06.2020 o 07:36, kanon1022 napisał(a):

@Anton Gorodecki Mogę grać ruszyło , ale mam po polsku część po angielsku tak ma być.... i też są różne języki ang i pol , sidor po angielsku. Nie znam angielskiego.

Rozwiń  

A widział co instaluje? Jak byk jest napisane, że wersja testowa, nieukończona. Sporo rzeczy nieprzetłumaczone.

• Dodatnia 1

@kanon1022 ale to nie powinno być różnicy czy pobierasz z torrenta czy z jakiegoś innego hostingu, kwestia kto co lubi. Ja np z torrentów nie korzystam.

Jak jest jakaś wersja x.yz to i tu jest to samo.

No chyba, że widać, że to różne wersje, w takim wypadku ja bym zawsze pobierał najnowszą, połataną.

Akurat w Anomaly jeszcze nie grałem bo czekam na pełne spolszczenie bo nie chcę sobie psuć wrażenia :)