Agrael Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 Platforma: Cień Czarnobyla (repack - wersja samodzielna) Data premiery: 03.11.2021 r. Autor: seaz5150 Autor spolszczenia: @Szczepan9205 Śr. długość rozgrywki: (ok. 20 godzin) OPIS: Spoiler Kolejna odsłona znacznie ulepszonej wersji moda, którego główną koncepcją jest udoskonalenie Cienia Czarnobyla. Lista zmian oraz nowości jest obszerna - począwszy od nowego silnika gry, a kończąc na odświeżonej ekonomii lub licznych animacjach. Cechy moda: projekt bazuje na popularnym OGSE (Old Good S.T.A.L.K.E.R. Evolution 0.6.9.2 + Jek@n's Gameplay Addon) - dodano kilka nowych lub zmienionych na potrzeby moda zadań, nową linię questów po ukończeniu głównej fabuły, a także wprowadzono pewne zmiany w gameplay'u; silnik OGSR - ulepszenia graficzne, nowy render DX11 i wiele innych funkcji; wyższa stabilność; zmiany w ekonomii - amunicja oraz zapasy ułatwiające przetrwanie w niegościnnych warunkach Zony są ograniczone; broń z realistyczną balistyką; animacje używania przedmiotów; pełny arsenał broni z Boomsticks and Sharpsticks; dodano pragnienie, a także radioaktywną żywność; dynamiczne wiadomości; nowe artefakty o unikalnych właściwościach; oddzielne sloty na wyposażenie; nowe kombinezony i hełmy; od teraz niektórzy NPC mogą nam towarzyszyć podczas podróży; w pełni działające detektory artefaktów; ulepszona sztuczna inteligencja; dynamiczne anomalie; około 40 nowych zadań; wysokiej jakości tekstury; nowe modele NPC; możliwość snu w wyznaczonych miejscach; customowy ReShade; wykorzystano AtmosFear i Absolute Nature z Autumn Aurora 2.1; nowy HUD i efekty wizualne. GALERIA: Spoiler Screeny zostały wykonane z użyciem dodatku Dead Zone. Prezentacja rozgrywki: INSTALACJA: Spoiler Zalecana kolejność instalacji: 1. Mod jest w wersji Repack. Posiadanie podstawowej wersji gry nie jest wymagane. Rozpakowujemy pobrane archiwum z modem w dowolne miejsce. Mod uruchamiamy przez Radiophobia 3 Launcher.bat. Mod posiada dodatek w postaci ReShade. Aby go zainstalować wystarczy przenieść zawartość dodatku do folderu bin_x64. ReShade działa tylko z renderami DX10 i nowszymi! Usunięcie dołączonego pliku user.ltx spowoduje, że gra powróci do renderowania niezgodnego z ReShade i się nie uruchomi. Mod posiada spawner. Żeby go uruchomić, wystarczy podczas gry wyjść do menu i nacisnąć klawisz F1. 2. Zawartość pobranego archiwum ze spolszczeniem wypakowujemy, a następnie umieszczamy w głównym katalogu moda w folderze gamedata ze zgodą na podmianę plików, jeżeli Windows nas o taką poprosi. 3. Instalacja polskiego lektora - opcjonalnie: Jeżeli ktoś z grających zdecyduje się na grę z polskim lektorem (oryginalnie mod posiada Ukraiński dubbing, więc po instalacji spolszczenia ów dubbing pozostanie, jedynie napisy na ekranie będą po polsku), to wystarczy pobrać paczkę z dźwiękami polskiego lektora, wypakować, wrzucić do głównego katalogu gry ze zgodą na podmianę plików. Gotowe. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod w wersji v. 1.17: ModDB - [KLIK] Patch 1.18 (z dn. 08.09.2024 - obecnie najnowszy): ModDB - [KLIK] Spolszczenie do moda w wersji 1.17: MEGA - [KLIK] Nasz serwer - [KLIK] Łatka/aktualizacja spolszczenia do wersji 1.18: MEGA - [KLIK] Polski lektor: Google Drive - [KLIK] Jeśli chciałbyś wesprzeć autora spolszczenia: Spoiler https://buycoffee.to/szczepan9205 Źródła: 4 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁøŁø Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Jeśli do tego będzie polonizacja z lektorem, to będę spełniony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Zaprezentować na kanale mogę ale bez spolszczenia nawet się nie podejmę grania choć CC znam jak własną kieszeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 29 minut temu, FilmisterPL napisał: ale bez spolszczenia nawet się nie podejmę grania No ale jak nie "gawarisz pa ruski" to mod jest po angielsku więc powinno być łatwiej grać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Zaprezentować na kanale mogę ale bez spolszczenia nawet się nie podejmę grania choć CC znam jak własną kieszeń. Własnie zasysam pokażę bo dawno nic nie podawałem z Zony na kanał,obczaję co z tego wyniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 A czy wcześniejsze części są dostępne? Jeśli tak dajcie namiar Panowie Stalkerzy obczaję na kanale co za cudo Panowie sprawa taka jeśli chodzi o Radiophobię 3,wczoraj moda pobrałem ale wywala mnie w pulpit zaraz po wyjściu z bunkra na kordonie,jak jest u Was testowaliście i da się pograć choć trochę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 15 minut temu, FilmisterPL napisał: A czy wcześniejsze części są dostępne? Jeśli tak dajcie namiar Ogólnie to autor skasował poprzednie wersje jak powiedział, że będzie robił nową ale jak ktoś szuka to znajdzie. To nie jest strasznie trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Dzięki bardzo za pomoc,po wrzuceniu niusa na temat Radiophobii 3 zerknę na ten temat. Kilka informacji dla widzów wstawiłem,myślę że mnie nie skrzyczycie:) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁøŁø Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Tutaj przyznam rację- udźwiękowianie to majstersztyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 To ja spytam tak z innej beczki - czy ktokolwiek kto pobrał i wypakował tego moda ma w nim dźwięk ?? Pytam bo nie mam dźwięku ani w menu ani w grze i nie wiem o co chodzi, a to nie mój pierwszy mod więc niczego nie zmaściłem przy wypakowywaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Nie jestem w stanie udzielić pomocy jeśli chodzi o część pierwszą lub drugą,zaś na temat ostatniej części dźwięk mam ale wywala w pulpit więc ja na razie odpuszczę ostatnią część.Teraz mocuję się z pierwszą częścią mam problem z zainstalowaniem moda.Udało się raz zainstalować ale tylko jest początek,po wgraniu pierwszej mapy w pierwszej części gra odmawia mi posłuszeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Mod normalnie działa, miałem jeden zepsuty save, więc radziłbym zapisywać przez konsole. Wie ktoś może czy istnieje możliwość trzymania na raz śrub, i detektora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Z tego co widziałem to nie ma, albo to albo to. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 @MaklerR Na discordzie chłop pisał, że to przez silnik jest spowodowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 Działa wam normalnie granatnik? Zmieniając klawisze nic to nie daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki19941 Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 fajny modzik. polecam. pozdro filmister działa jak trzeba. szkoda ze po angielsku ale da sie grać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 @hadam Bo granatnik jest pod "T" i działa normalnie (względnie). 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 @MaklerR Z tym granatnikiem to mam błąd jakiś, AK-47 nie może u mnie używać granatnika, za to każda inna broń już tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 34 minuty temu, hadam napisał: Z tym granatnikiem to mam błąd jakiś, AK-47 nie może u mnie używać granatnika, za to każda inna broń już tak Niekoniecznie jest to błąd... Większość modeli AK-47 nie ma przypisanych dodatkowych akcesoriów, więc granatnik nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Hadam - granatniki zdobyto i zrobiono własne - Układ Warszawski - palad, tantal, GP - dopiero po 1967 roku a AK-47 jak nazwa wskazuje powstał przed w/w granatnikami 40 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 @vidkunsen @gawron Znaczy u mnie to działa tak, że mogę normalnie GP koster podpiąć pod broń, broń posiada model z podpiętym granatnikiem, ale nie mogę przełączyć na tryb granatnika. Wielki problem to nie jest, ale na początku myślałem, że mam błąd, okazało się, że reszta broni normalnie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 @hadam Skoro jest tak, jak napisałeś i widzisz granatnik na broni, to faktycznie jest to błąd lub jakaś rusznikarska niedoróbka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desolate Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Modzik fajny, jest sporo rozwiązań z różnych addonów do Anomaly. Ogólnie dosyć trudny, padasz po paru strzałach, a zazwyczaj po pierwszym 😆 Na szczęście dotyczy to także przeciwników. Załatwił ktoś może dowódcę posterunku wojskowych na Kordonie? Ja rozwaliłem cały oddział tam stacjonujący podczas misji znalezienia skrzynki stamtąd dla Sidora i przez to że tamtejszy dowódca gryzie piach, ten stary cap się na mnie obraził i nie chce gadać. Nie zna ktoś przypadkiem jakiegoś sposobu by go udobruchać? 😅 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Taka tam sobie ulepszona podstawka, można zagrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 (edytowane) Moje pierwsze wrażenie na temat tego moda jest takie, że przyjemnie się w to grywa. Pamiętam, jak grywałem w pierwszą część Radiofobii, gdzie już wtedy bawiłem się w to przednio. Zwłaszcza zaskakiwała mnie sztuczna inteligencja wrogów i do tego kamikaze Monoliciarzy podbiegających do gracza, by oko w oko wysadzić się w powietrze. Tutaj też SI potrafi zaskoczyć. W Radiophobii 3 mamy mniejsze, większe zmiany, w tym graficzne, dodatków jak bronie i tak dalej. Jak słusznie zauważył @Nuclear Messiah, jest sporo zapożyczeń z Anomaly, chociażby animacja jedzenia i picia. Sam od siebie mogę dodać, że momentami miewałem deja vu w Radyjku 3, bo dodatki można było zaimplementować w Lost Alpha DC Extended w wersji 1.4008 poprzez osobny launcher. Tam zaś było pobugowane momentami, tutaj zaś nie miałem problemów póki co z wylotami na pulpit. Ogólny wniosek z mej strony jest taki, że można w to pograć. Jest to godna kontynuacja pierwszej i drugiej części Radiofobii. Edytowane 21 Listopada 2021 przez Skryty 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi