Allen Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Carlo, dialog możesz sobie aktywować w pliku xml z noe usuwając wszystkie <precondition>. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 (edytowane) Możesz powiedzieć który to plik?? Dobra już sobie poradziłem dzięki serdecznie za info i naprowadzenie tyle, że teraz ten dialog nie znika po zakończeniu rozmowy można go klikać cały czas ale to już jest coś będę próbował dalej 😁 Edytowane 20 Kwietnia 2022 przez carlopapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 możesz sobie przywrócić warunki wstępne po rozpoczęciu dialogu, jak doczytasz dokładnie warunkiem rozpoczęcia kolejnego dialogu jest ten pierwszy dialog, tak działa każdy npc w grze 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Dzięki pięknie już miałem porzucić opka z żalem bo jeszcze tyle lokacji bez dostępnych przejść, ale dzięki Tobie idę dalej. SZACUN!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 W dniu 19.04.2022 o 18:56, Samotnik67 napisał: Jeśli w spawnerze nie ma jakiegoś itemu jak naprzykład ( UMP-40 czy IZH-27 czy innych przedmiotów) edytujesz plik .script poprzez notepada ++ czy innego typu narzedzia i dodajesz linijke "wpn_mp27", albo "wpn_ump45_col", (przecinek musi być bo inaczej będzie wylot) Niech ci będzie chwała i dziękczynienie testowałem na osobnych sejvach i działa - więc poczekam aż będę kończył i wtedy spróbuje... chyba że nie wytrzymam i to zrobię wcześniej - notepada znam w miarę dobrze, specyfika pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Witam mam mały problemik, robię Szachistę i w czasie znajdywania schowków Szachisty i kolejnych ruchów szachowych nie otrzymuję sms-ów zwrotnych od Kostii tak jak to jest na rosyjskich filmikach lecz fabuła idzie dalej cały czas. Wie ktoś może gdzie tkwi problem?? Dodam że wszystkie notatki Szachisty odnalazłem i oddałem Kostii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Już wiem w czym tkwi problem, a mianowicie w spolszczeniu chyba ponieważ po zmianie języka na rosyjski dialogi działają poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Carlopapa - gram w wersję 2.2. i fartownie gram w oryginale więc nie mam problemów z audio i tekstowymi informacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 U mnie niestety Kostia milczy w sms-ach w zadaniach szachisty, ale to nic za kilka lat myślę że zagram w wersję 2.2 i tyle wylotów co ja miałem to chyba nawet w pierwszej wersji NS nie było i to grałem jeszcze na HDD gdzie zapis wczytywał się około 5 minut 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 (edytowane) <code> [17.05.22 19:57:35.500] Loading sectors (R1)... [17.05.22 19:57:35.506] * Loading HOM: w:\op-2.1\gamedata\levels\jupiter\level.hom [17.05.22 19:57:35.520] * Loading environment modificator: w:\op-2.1\gamedata\levels\jupiter\level.env_mod [17.05.22 19:57:35.520] ERROR CEnvironment::mods_load: w:\op-2.1\gamedata\levels\jupiter\level.env_mod is malformed! </code> niech zgadnę - ponowna instalacja ? <code> [17.05.22 19:57:39.275] * Starting measure [17.05.22 19:57:51.092] * MEMORY USAGE: 2074955 K [17.05.22 19:58:05.792] ~ WARNING kamp[jup_stalk6_kamp_1] not has any suitable states for npc_id[32688].set idle state. [17.05.22 19:58:09.888] ~ WARNING kamp[jup_stalk6_kamp_1] not has any suitable states for npc_id[32688].set idle state. [17.05.22 20:00:13.885] ~ WARNING kamp[jup_stalk_cemzavod_dvor_kamp_1] not has any suitable states for npc_id[12213].set idle state. [17.05.22 20:00:17.210] ~ WARNING kamp[jup_stalk_cemzavod_dvor_kamp_1] not has any suitable states for npc_id[12213].set idle state. [17.05.22 20:00:28.628] ~ WARNING kamp[jup_stalk_poluostr_kamp_1] not has any suitable states for npc_id[18422].set idle state. [17.05.22 20:00:45.150] [LUA] SCRIPT RUNTIME ERROR [17.05.22 20:00:45.150] [LUA] not enough memory </code> Jupiter i anomalne jajo - raczej nie będę reinstalował bo mam już pierścionki dla Ariadny - pewnie po wojnie mutantów zakończę przygodę z Solanką - nie ruszyłem nawet szachisty, ale chyba go odpuszczę tutaj Edytowane 17 Maja 2022 przez koboldzisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 (edytowane) Brak dialogu z Gajowym w Lesie. Czy ta linia fabularna jest ważna? Edytowane 17 Maja 2022 przez kubastalker123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 10 godzin temu, kubastalker123 napisał: Brak dialogu z Gajowym w Lesie. Czy ta linia fabularna jest ważna? Gajowym? chodzi ci o Krzyża, który daje ci zadanie na zabicie Gajowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samotnik67 Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 (edytowane) 16 godzin temu, kubastalker123 napisał: Brak dialogu z Gajowym w Lesie. Czy ta linia fabularna jest ważna? Jest to Quest opcjonalny, nie powinno to cie zatrzymać z ukończeniem fabuły Solianki, pamietam że do niego nawet nie musiałem gadać bo quest jakoś samemu sie "Zakonczyl" do niego w 2.2 nigdy nie podchodziłem i gadałem, a krzyż miał opcje dialogową zeby isc dalej z jego zadaniem na matke swini. Jeśli rajcują cie Questy w związku z chomikowaniem to będziesz poprostu miał ciężej żeby siekiere dać NPC w Pieczarze, na jego Cykliczne zadania łancuszkowe w związku unikalnej broni białej. ( Siekiere będziesz mógł otrzymać od jednego z techników w barze za wykonanie jego Cyklicznych zadań z chomikowaniem.) Edytowane 18 Maja 2022 przez Samotnik67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Drzwi ze sterowni monolitu na CA2 są zamknięte. Można je jakoś otworzyć? Bo idę 2 raz CA2 i nie mam jak tam się dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, kubastalker123 napisał: Drzwi ze sterowni monolitu na CA2 są zamknięte. Można je jakoś otworzyć? Bo idę 2 raz CA2 i nie mam jak tam się dostać. to twoje pierwsze wejście do bunkra sterowania ? jak tak to będzie jak w cieniu czarnobyla one się otworzą jak będziesz daleeeeeeko w grze - wejście na cea-2 jest z poziomu teleportów monolitowców i z poziomu sarkofagu - z poziomu bunkra sterowania otwierają się daleko w grze - bodajże przy astrologu Edytowane 27 Maja 2022 przez koboldzisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samotnik67 Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 (edytowane) 6 godzin temu, kubastalker123 napisał: Drzwi ze sterowni monolitu na CA2 są zamknięte. Można je jakoś otworzyć? Bo idę 2 raz CA2 i nie mam jak tam się dostać. Na CEA-2 możesz wleżc w każdym momencie, nawet jeśli jesteś w bardzo wczesnej fazie gry, żeby przedostać sie na CEA-2 skorzystaj z "Sztuczki Gaussa" Stań przy drzwiach i wywalaj broń która jest długa (Gauss, SWD, PKM, Pecheng, itp) za pomocą G, jak staniesz w odpowiednim miejscu przy drzwiach to drzwi powinny sie odchylic pod takim kątem że będziesz se mógł przejść i zabrać broń. Edytowane 27 Maja 2022 przez Samotnik67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Przeszedłem próbę Wędrowca na przeżycie na Jantarze. Wędrowiec pisze o prezencie na dachu fabryki ale nic takiego nie znajduję. Deszyfrator mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Panowie, to była długa droga - pełna łez, krwi i potu, ale zrobiłem to - ukończyłem Narodną Solankę OP 2.1 ... no bez Cichych łowów i bez schowków Weskera... bo to już trochę za bardzo sado-maso To była wspaniała przygoda... Żona się ucieszyła, że odzyska męża... jeszcze nie wie, że szykuję się na Drogę we mgle i Masona... Dziękuję wszystkim za rady i pomoc - no i dalej do boju 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 Sacharow nie chce ode mnie składników na lekarstwo dla Groma. / 2 kwiaty Ameli i 5 żądeł/. o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 A na pewno wszystko masz? Zrobiłeś wszystko o co prosił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 W dniu 5.06.2022 o 02:06, kubastalker123 napisał: Sacharow nie chce ode mnie składników na lekarstwo dla Groma. / 2 kwiaty Ameli i 5 żądeł/. o co chodzi? a byłeś na bagnach u Kałmuka ? On ci załatwia żądła złote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksantyp Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 W OP2.2 lekarstow przyrządza Doktor w Prypeci - w 2.1 chyba podobnie, choć nie pamiętam dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 7 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 Dokładnie kilka dni temu to robiłem i w 2.1 jest tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 Z leczeniem Groma załatwione... Co zrobiłem żle. Na CA-1 panuje emisja za pierwszym razem przebiegłem do bunkra ale obecnie muszę wejść jeszcze raz i emisja trwa cały czas. Co robię źle, co zapomniałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 Coś Ci się długo zeszło jak w godzinkę nie obskoczyłeś CEA-1 a w poprzednich wersjach to było 15 i 25 minut z czego trzeba było zostawić trochę czasu na przemarsz z Duchem na Generatory. Wejdź na CEA-1 od strony CEA-2 wtedy emisji nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi