kondotier Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Dla statystyki informuję, że przeszedłem A-FW prawie bez problemów. Kilka wylotów na pulpit, w sytuacjach, gdy poszedłem nie w tą stronę, gdzie "przewidywała" gra. Informacja w logu i wgranie sava rozwiązywało problem. Nie zaliczyłem tylko zadania "Wściekłość". Po odnalezieniu martwych turystów i zlikwidowaniu bandytów na ATP, nie było zaliczenia, możliwe że dlatego, bo wśród zabitych nie było Kowcura. Robiłem to dwa razy. Zaraz po otrzymaniu wiadomości na Wysypisku i drugi raz, przy kolejnym pobycie na Kordonie. Przewodnik nie podejmował tej kwestii. Ale to nie istotne. Mod trochę inny, bo zamiast sobie oczyszczać drogę kulami, unikamy walki. Lubiących strzelanki, nie zachwyci. No i ta przebieżka po CEA2, tuda-siuda bez akcji ( trzech snajperów na dachach, żadna trudność ). A że, jestem w modach początkującym, przeszedłem całego dla ciekawości. Nowe dla mnie lokacje, mogą się przydać w innych modach :thumbsup: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Mam problem z pobraniem moda... dochodzi mi pobierania do 20% i wyskakuje komunikat i błędzie pobierania.. ktoś coś może na to poradzić ewentualnie wrzucić moda gdzie indziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Wszystko działa. Pobrałem całość bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 (edytowane) Mi nadal nie działa... No cóż popróbuje na innych kompach może tam pójdzie. Niestety u mnie nie działa. Pobieranie dochodzi do 20-30% procent i koniec. Mógłby ktoś to wrzucić gdzieś indziej i podesłać na PW link? Niestety próbowałem na trzech różnych kompach. Na żadnym nie da się pobrać tego pliku. Proszę o wrzucenie go na inny serwer. Gdyż widocznie ten nie działa. Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez Ignachinio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Kobal, czy oferta wysyłania na Twój e-mail save'ów w celu uzyskania wszystkich artów dla Żwawego jest nadal aktualna? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Kobal ci nie odpisze. Opuścił to forum już spory czas temu, wyprzedzam pytanie - Nie wiem, a raczej wątpię aby wrócił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Rozumiem, ale nie ma jakiegoś normalnego sposobu, aby załatwić tą misję? Nawet jak ustawię sobie nieśmiertelność i wejdę do podziemii to zadanie będzie działać, czy naprawdę trza latać za artami? :/ Chyba popełniłem jakiś fabularny błąd. Znalazłem fleszkę dla numeru X, dałem tamtemu do skopiowania, po chwili powiedziałem, żeby ją zachował dla Hakera, ale po namyśle ją zabrałem. Wracam do numeru X, a tam pojawia się Morc i trafiam do celi z Lisem, uwalniam się i spotykam Słowaka, idę na przejście i gadam z Pancerem, jadę do CEA 2 na wskazane spotkanie z Bergerem, po chwili zabijają go szczury. Berger martwy, niby koniec gry, idę do CEA 1, gadam z Jarosławskinem i nic, a według poradnika winienem spotkać Słowaka. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JARO19 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Witam,mam takie pytanko czy dało by się przenieść broń,M1000 szerszeń z poszukiwaczy do powinność filozofia wojny?Jak tak to co trzeba zrobić,najlepiej przypisać ją jakiemuś handlarzowi, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalib99 Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) Mam pytanie, którym klawiszem uruchamia się silnik w ciężarówce? @Agrael Dzięki Edytowane 11 Listopada 2013 przez Kalib99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Wchodzisz w opcje/sterowanie, będziesz miał opcję włącz która jest nie przypisana. Przypisujesz na przykład T, potem wchodzisz do ciężarówki czy tam jakiegoś samochodu i klikasz nowo przypisany klawisz po czym silnik się zapala. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalker_Duma Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Mam taki problem otóż dotychczas SoC bez płytki chodził dałem moda i żebrze o płyte proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 https://yadi.sk/d/AvMWpcdRccSwE - pobierz paczkę, wybierz wersję patcha na jakim grasz, skopiuj plik XR_3DA.exe z tej paczki, i wklej do katalogu "bin" w katalogu gry ze zgodą na zamianę plików. Teraz masz obsługę 4Gb w grze plus no dvd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Stalker_Duma: http://www.gamecopyworld.com/games/pc_stalker_shadow_of_chernobyl.shtml Tamże np. no dvd do podstawek i alfy, trajnery, multi i sejfy do każdej wersji. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Witam, Jeśli kogoś denerwuje bardzo głośna muzyka w menu a nie można zmniejszyć jej głośności w opcjach ponieważ niestety tracimy wtedy resztę muzyki w grze to wrzucam przerobione mp3 z głośnością ustawioną na 25%. Wystarczy wgrać i już nie będzie wkurzać a i jednocześnie możemy delektować się muzyką w grze. Ścieżka: F:GamesSTALKER Shadow of chernobyl2gamedatasoundsmusiclink: https://onedrive.live.com/redir?resid=929f65f5435d71e4!45941&authkey=!AHoKV1_n-JR9-Uw&ithint=file%2czip Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksantyp Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 (edytowane) Skonczyłem go z tydzień temu ale czekałem żeby troche ochłonąć I napisać co o tym myślę na "zdrowo" bo ostatnio coraz bardziej mi się pogarsza I moje opinie nie były dużo warte. Na pewno jest znaaacznie lepiej niż w "Poszukiwaczach". W końcu można w to zagrać nie z musu ale z przyjemności. Fabuła pozostaje na średnim poziomie aczkolwiek jest oczywiście lepiej niż poprzednio. Zadania są bardziej składne I rozbudowane ale znowu pełno jest niedomówień (nie wiem czy celowych czy to błędy fabularne) I kilka paradoksów. Pomimo tego gra się przyjemnie. Niestety o ile początkowo trzyma w napięciu to później nie za bardzo wiadomo o co chodzi :teehee: Jakby ktoś szukał piosenki z menu głównego to jest to : Majesty - Troopers of Steel Edytowane 28 Kwietnia 2015 przez Godlike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Więc podobnie myślimy, fajnie się gra ale z fabułą...lepiej nie wnikać, działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Nie ma grafiki i nie mogę trafić w przejście z Martwego Miasta na CEA2. Może ktoś wrzuci ! Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Już naprawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tychon Sokołow Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 W tej misji co tam trzepa na radarze do tych rozwidleń dojść i rozstrzelać wszystkich to zrobiłem co trzeba a misji mi nie zalicza pokazuje że zrobiłem wszystkie punkty ale nadal to zadanie mam czy to tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Zadanie zalicza się w okolicy przystanku autobusowego. A przed wejściem na Radar rozmawiałeś z Łukaszem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tychon Sokołow Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Ta już się zaliczyło dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tychon Sokołow Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Witam tu znowu ja mam problem robiłem sobie format no i jak tylko zainstalowałem mod włączyłem stalkera zaczynam kampanię i gadam z tym żołnierzem (nie pamiętam jak się nazywa od razu na start) to wywala mnie z bug trap pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Poprosimy o LOGA: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Ostatnia część Apokalipsy też ukończona. Plusy: Fabularnie też bardzo ciekawy, nie wszystko jest takie jak na początku wygląda i z niby prostego zlecenia na znalezienie gościa zaginionego w Zonie szybko robi się niezła chryja. Gramy jak były członek grupy Poszukiwacze ale na szczęście nie latamy już ze sztyletem za to mamy na starcie Egzoszkielet (500kg udźwigu to trochę przesada, 150 by w nim spokojnie wystarczyło) ale dzięki temu możemy spokojnie nosić sporo różnej broni i sobie z niej postrzelać, a doszło kilka sztuk, m4-ki, które poznaliśmy w poprzedniej części, pkm, snajperka Wssk, miotacz ognia i jeszcze parę. Kiedyś marudziłem, że chętnie pograł bym w moda gdzie jesteśmy w Powinności i tutaj wreszcie dostałem to co chciałem, przez jakieś 70% moda. Zadania w pda w miarę dobrze opisane choć trafi się parę z którymi można mieć problem, fajne rozbudowane dialogi z npc-ami więc wszystko w miarę gładko idzie. Nie latamy już przez całą Zonę żeby wykonać zadanie i powrót na jej drugi koniec. Jako członek Powinności mamy dostęp do amunicji za darmo więc możemy zostać milionerami mogli chociaż wprowadzić jakieś ograniczenia, że np możemy wziąć ammo raz na jkiś czas albo coś w tym stylu. Także śmiga na słabym kompie. Minusy: Kilka zadań bez opisu, więc jeśli gramy z przerwami możemy utknąć chyba, że robimy notatki albo gramy z poradnikiem Są ze 3 zadania, o których dowiadujemy się słysząc dialog przez radio po rosyjsku, bez żadnego tekstu więc można je pominąć nie znając języka co pozbawi nas trochę informacji odnośnie fabuły ale nie połozy moda bo można powiedzieć są one opcjonalne. Więcej wad tak na szybko nie mogę sobie przypomnieć. Moja ocena 8/10 Także małe podsumowanko całej trylogii: mody są już dosyć stare nie dodają za wielu nowych rzeczy, nie poprawiają grafiki, mają sporo takich upierdliwych wad "utrudniających" rozgrywkę ale scenariuszowo są bardzo fajne, widać Zaurus dobrze przemyślał fabułę, każdy mod jest inny (pierwszy to taka typowa sieczka, dużo akcji z nowym ugrupowaniem, drugi bardziej klimaty sc-fi, trzeci ciekawa historia i intryga) ale przez wszystkie części ciągnie się też główna historia. Ogólnie jak najbardziej polecam. CDN... Teraz od kilku dni ogrywam czwarty mod Zaurusa, Upadła Gwiazda - Honor Najemnika i jak na razie zaliczyłem niezły opad szczęki w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Dopracowane i różnorodne zadania, Pda z dokładnymi opisami zadań, więc nie utkniemy z questami, dodatkowe działy w pda z najważniejszymi informacjami, które mogą pomóc w questach, mroczna fabuła. Dodana kupa fajnej broni, nowe modele npców, mod rozgrywa się na wielu lokacjach, można sobie nawet pojeździć pojazdami jak ktoś lubi. Ta część chyba pozamiata u mnie poprzednikami Aha na razie jedyny problem na jaki trafiłem to to, że na średnich albo niskich ustawieniach grafiki nie respił mi się questowy item ale mod u mnie na drewnianym kompie w sumie lepiej chodzi na wysokich ustawieniach niż poprzednia trylogia na średnich więc raczej nie będę miał problemu żeby go skończyć na moim złomku na wsi. Ps: w tej części gramy najemnikiem o imieniu Johnny, grając w 3-ą część Apokalipsy w wiosce kotów na Kordonie włączyłem pda i przeglądałem "buźki" stalkerów, wszyscy mieli normalne twarze z gry, a jeden npc zdjęcie jakiegoś gostka w kapturze i imię Johnny niezłe przywiązanie do szczegółów u autora moda jeśli to ten sam Johnny co w tej części, a wszystko na to wskazuje bo w jednym dialogu z Sidem wspomina, że przed rokiem trochę dla niego pracował. Ps2: są jeszcze jakieś mody Zaurusa czy skończył swoją zabawę z moderką na tych 4? Gdzieś nawet kiedyś ktoś wspominał na forum, że w jednym modzie go uśmiercili i że niby nie robi już modów. Edytowane 23 Października 2016 przez tom3kb 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi