Anton Gorodecki Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 (edytowane) Rozmiar przydzielonej pamięci wirtualnej? Ilość RAM-u? Czy to jest problem z pierwszego post? t.j. nie możesz uruchomić gry? Edytowane 30 Stycznia 2016 przez Anton Gorodecki RAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubassPL Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 (edytowane) Posiadam 4GB RAM-u. EDYCJA: Aktualizowałem grę z wersji 1.0004 do 1.0005. Gra uruchomiła się bez zarzutów. Po zapisaniu stanu gry, ponownym jej uruchomieniu i wczytaniu zapisu pojawił się Bug Trap. Spoiler FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ... of chernobyl\gamedata\scripts\dialog_manager.script:393: attempt to compare number with nil stack trace: W wersji 1.0004 gra wywalała do pulpitu podczas ładowania menu. W wersji 1.0005 gra wywala w momencie próby wczytania. W wersji 1.0006 gra wywalała w momencie końca ładowania nowej gry, tzn. synchronizacji. @EDIT: Znalazłem błąd. Wersja którą posiadam, mimo iż była wydana w czasie wydania patcha 1.0006, była w wersji 1.0! Po instalacji patcha 1.0004, gra chodzi bez zarzutów. Edytowane 30 Stycznia 2016 przez KubassPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 No to przyjemnego grania. Byłem zaskoczony wylotami, bo mod innym chodził jak najlepszy zegarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubassPL Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Witam Gra jak na razie śmiga aż miło. Porobiłem parę misji i zdobyłem kluczyki do samochodu koło bazy. No więc otworzyłem samochód i nie mogę nim jechać. Czy u was występował podobny błąd? Co należy zrobić by nim jeździć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Czy w opcjach ustawienia klawiszy, nie ma czegoś takiego jak "Uruchom". Pytam, bo od grania w moda opłynęło wiele czasu. W wielu modach silnik można zapuścić klawiszem do którego przypisany jest detektor. Czasem po wejściu do auta, jest dodatkowa informacja o kierowaniu nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Domyślnie nie ma. Wejdź w opcje i przypisz sobie jakiś na uruchomienie silnika, np środkowy klawisz myszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubassPL Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Mam dwa pytania - 1. Wziąłem zlecenia na odnalezienie magnetowidu na bagnach od sidora. No więc zostawiłem je na potem i zająłem się misjami na poligonie dośw. i gdy miałem już wracać do Brauna na KP zaszedłem na bagna i we wskazanym miejscu w poradniku magnetowidu nie znalazłem. Przeszukałem całe bagna ale na daremno. Przy okazji poszukałem anomalii dla naukowca i znalazłem ciało martwego naukowca a magnetowidu ani widu ani słychu. Co więc z magnetowidem? Czy to jakiś błąd? 2. Gra wczytuje mi się normalnie na zapisie gdzie ledwo wszedłem na bagna lecz gdy już trochę przeszedłem i pobawiłem się z tymi anomaliami i zabrałem jakąś notatkę dla profesorka od doktorka na bagnach to gry już wczytać nie mogę i wywala mnie do pulpitu wraz z komunikatem o tym że program STALKER został zamknięty. Co może być problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Ad 1. Spawn przedmiotów może nastąpić w 5 różnych miejscach, jeśli nie znalazłeś czegoś tam gdzie pokazano w videoporadniku to nie błąd. Ad 2. Zapoznaj się z tym tematem https://stalkerteam.pl/topic/6615-poradnik-jak-sprawdzić-logi/ i wstaw loga z wylotu. Bez tego nikt nie będzie Ci w stanie pomóc. Juz raz o tym pisał Ci @Anton Gorodecki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubassPL Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Witam ponownie. Jestem już na barze i wykonuje zadanie mające na celu oczyszczenie tego terytorium z mutantów. Nie wiedzieć czemu za 1 razem Lewsza normalnie zszedł na dół do bazy powinności i nic. Nie zaliczyło mi zadania. Wczytałem się do momentu gdy zaczynaliśmy atakować i poczekałem chwile przy wejściu na Lewszę i jego ludzi. Gdy wchodziliśmy już na terytorium baru nagle wyskakuje komunikat że "zadanie nie powiodło się" Wczytałem znowu na początek i prawie sam rozprawiłem się ze stworami, Lewsza wchodzi do bunkra i znowu "zadanie nie powiodło się". No i o co tutaj chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Nie został Ci jakiś mutek gdzieś schowany? To może być powód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Mam pewien problem... Gra co chwile mi wywala. To znaczy, jak na razie, wywaliło mi parę razy przy wczytaniu zapisu i przy pierwszej rozmowy z Sidorowiczem. Jest na to jakieś lekarstwo? Po za tym jest jeszcze druga sprawa. Dlaczego GG ma taki wielki jump? Jest to celowo zrobione czy po prostu komuś się coś pomyliło w parametrach? Bo obecnie normalnie można wskoczyć na drugiego stalkera, ba! Nie kiedy można po nich skakać i nie spaść na ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Masz stalkera 1.0004 nie degradowanego? Tak ma taki wysoki jump. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Dyskusja na temat STALKERa z CDA przerzucona do: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Jacek - tu nie ma wróżbitów. Po wylocie, zapisz z końca loga opis błędu i wstaw tutaj ( do spojlera albo kod ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 @Jacek I może od razu podaj parametry kompa bo to też może trochę wyjaśnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Logów otóż nie ma. Jest ćwiartka ekranu cała czarna (reszta to pulpit) i wyskakuje ''Zamknij program''. Jeśli te logi sprawdza się w inny sposób, powiedzcie a je wam podeśle. Co do parametrów komputera to: Karta graficzna: Intel(R) HD Graphic Procesor: Intel(R) Core(TM) i3-3240 CPU @ 3.40 GHz x4 Pamięć RAM : 4GB Miejsce na dysku: 500GB Chciałbym dodać że grę odpalam bez problemów, nic nie ścina na maksymalnych (Bawiłem się ustawieniami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Logi muszą być. Nawet puste. Powinna by też informacja o przyczynie do zamknięcia, np. że silnik przestał działać. Zobacz w fsgame.ltx, jak jest ustawiona ścieżka do zapisów. A na zintegrowanej karcie to w niewiele modów pograsz. To może być przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubassPL Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Witam. Natrafiłem na ogromny błąd. Mam już aparat od Lewszy i biegne do smitha w KP. Tuż przy tym jak miałem zacząć z nim rozmawiać zmieniłem ustawienia na "pełne oświetlenie dynamiczne" i dosłownie parę sekund po tym wywaliło mnie z gry. (Wątpię by ustawienia mogły by mieć wpływ na spowodowanie tego błędu) Wczytałem grę ale bez skutecznie gdyż znowu mnie wywaliło. Tak więc wczytałem grę gdy jeszcze byłem w promzonie i już wchodzę do miejsca gdzie przenosi nas do KP i znowu mnie wywala. Próbowałem z innymi zapisami i teraz na każdym z nich przy próbie przejścia na inną lokacje wywala mnie do pulpitu. [error]Expression : data [error]Function : CVirtualFileReader::CVirtualFileReader [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xrCore\FS.cpp [error]Line : 462 [error]Description : d:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\textures\amk\hud_gaz.dds [error]Arguments : Not enough storage is available to process this command. Edytowane 13 Lutego 2016 przez KubassPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Ano błąd występuje właśnie przez ustawienia graficzne, zmniejsz jakość grafiki a jak to nie pomoże to wróć do oświetlenia statycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiRusek Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Spróbuj jeszcze ustawić zaawansowane opcje na minimum (wyłącz wszystko, a suwaki przesuń w lewo) jak z tym też nie będzie chciało chodzić to masz kartę graficzną jak @maTcinPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Nic po za oknem z ''Stalker Cień Czarnobyla przestał działać -----> Zamknij Program'' nie wyskakuje. Grałem w wiele modów i jakoś nigdy problemu nie miałem. No ale to jednak może być pierwszy mod. Odpuszczę se lepiej. I tak dziękuję wszystkim za chęć pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Otwórz notatnik i po takim zdarzeniu nie zamykaj okna z wiadomością tylko naciśnij WKLEJ (ctrl + V) w Notatniku - powinien pojawić się log. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 @Jacek - zrobiłeś downgrade gry na 1.0004 czy nadal próbujesz grać na wersji z CD-Action? Jeśli nie zrobiłeś downgrade to ten mod nie będzie działał poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubassPL Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Witam. Mam kolejną porcje pytań dla was stalkerzy: 1. Czy jest jakieś dokładne miejsce położenia modyfikowanego SPAS-12 ze zlecenia Łukasza? 2. Te "schizy" których działanie bierze się od kryształów będą trwały cały czas? 3. Nie wiem czemu ale teleportuje mnie. Np. byłem koło góry śmieci na promzonie i strzelałem do kotów aż tu nagle jestem w bazie dezerterów tzw. wolnościowców. Jak to się dzieje i od czego? Dodam że to nie pierwszy mój teleport. 4. Co by było gdybym zrobił zdjęcia uczonym w martwym mieście i pokazał je Woroninowi? Zapomniałem całkowicie o zdjęciach a przecież można je spieniężyć u Pana Tao. 5. Gdzie po rozmowie z Irokezem mam się udać? Na jakim drzewie jest ten zasrany kombinezon? Trochę ich tam jest a obskoczyć każde z osobna trochę zajmie. Edytowane 21 Lutego 2016 przez KubassPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksantyp Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 2. Nie 4. Jeśli da się zrobić zdjęcia to je sprzedaż, jeśli nie to nie. 5. Kombinezon powinien być pod drzewem, ale o ile pamiętam to tam ma być zasadzka. Jeśli nie ma to spróbuj odczekać, pokręcić się trochę, lub wgrać sejfa ( mi też nie od razu się to zadziało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi