vidkunsen Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Wania Kindżał - dałem kiedyś na forum ale masz jako tzw. Podbicie tematu: https://stalkermod.ru/Treneryi-STALKER/spavner-poslednij-stalker.html http://synthira.ru/load/s_t_a_l_k_e_r/ten_chernobylja_mody/spawner_for_last_stalker_spavner_dlja_poslednij_stalker/19-1-0-2509 https://yadi.sk/d/1WHVUBfaEyKg9w https://modsbase.com/5yqsce6i5hre/spawner_for_last_stalker.rar.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 @Wania Kindżał Już Ci pisałem, że Necromicon to tylko ozdobnik, przy pozyskaniu którego w akcji na Polanie ( idziesz z Sortowni ), pozyskujesz przedmioty uruchamiające scenariusz. I do tego potrzebny jest Kuczma. A to takie niewidoczne w podziemiach Agropromu, bez problemu zabijasz nożami do rzucania. Strzelać możesz dłuuugooo i nieskutecznie, a przy celnym rzucie góra drugi nóż jest skuteczny. Dobrze jest potrenować, bo trochę później będziesz tego miał trochę więcej. Zrzut jest właśnie z tej późniejszej sytuacji. A po dobrym przeszukaniu Bagien i po postalkerzeniu z Krzemieniem, powinieneś mieć już conajmniej ze dwadzieścia noży różnego rodzaju. Noże spowrotem zabierasz z trupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 @tom3kb - Jest mały problem. Na moje zapytania odpowiedział @zaurus zaurus kondotier @kondotier 1. Если продал, или потерял стикер-маячок, то задание, вероятно еще можно выполнить. Но если продал Синоптику - то всё. Как говорят у нас: "Шеф, всё пропало!!!" 2. Объявления со стандартными заданиями (типа: зачистить лагерь) не срываются. Потому, что они периодически обновляются. 3. Если есть перфокарта, это значит, что ты убил Оусипи в Темной Долине. Посмотри, возле ворот Периметра должно быть объявление, для выполнения задания по которому и нужна эта перфокарта. И, это, ребята, не могу понять, как отвечать прямо в ленте, не соображу. Tyle tylko, że ta odpowiedź pojawiła się nie w temacie, lecz u mnie w profilu. Sam zaurus to zauważył i poinformował w ostatnim zdaniu swojego wpisu. Czy Administracja może sprawdzić, co jest przyczyną jego blokady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, kondotier napisał: Czy Administracja może sprawdzić, co jest przyczyną jego blokady? Żadnej blokady nie ma. Ani pojedynczo na koncie @zaurusa, ani na grupie "Elitarni" - zresztą w tym drugim przypadku wtedy Ty tez miałbyś jakieś problemy. Ale możemy poczekać, aż @portals to posprawdza, ja mogłem coś przegapić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 @apg2312 @portals Aby było jaśniej, tak jego wpis wygląda na moim profilu. To ten na czerwono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Kindżał Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 @kondotier Nooo, problem rozwiązany. Zasejwowałem tuż na przeciwko Kuczmy. Tuż po wczytaniu save'u masz ułamek sekundy na wciśnięcie F i otwarcie okna dialogowego. Można iść na Polanę. Co do tych glutków, je akurat załatwiłem bez problemu, wystarczyły dwa noże. Gorszy był kontroler, snorki i pijawki. @vidkunsen Dzięki za spawner. Nie był niezbędny, ale może skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 @Wania Kindżał Cieszy mnie, że powiodło Ci się ruszyć ten fragment. Tyle tylko, że to nie jest ostatnia rozmowa z tym NPCem. Jeszcze będą dwie, z czego druga najważniejsza. Spoiler W niej powie Ci, gdzie jest Twoje wyposażenie. No i życzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, kondotier napisał: @apg2312 @portals Aby było jaśniej, tak jego wpis wygląda na moim profilu. To ten na czerwono. Wszystko wydaje się OK. Jak możesz to spróbuj się dowiedzieć coś konkretnego i daj znać na PMa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 @zaurus Не могу окончит мода, в итоге вылета, когда пытаюсь пройти на Болота. Лога Fatal Error нет. Пытался понизить все настройки, но не повезло. А осталось мне только отдать спецарты. С ними повезло и собрал все 30. Пытался проходить через оба телепорта. Можешь проверит мои сохранки? Или подсказать, что сделать. Остальные полные ловушки находятся в тайнике вертолёта у базы на Болотах. 863 wylot.sav 864 drugi tele.sav Можешь поточнее написать в чем дело с проблемой ответов? ДОБАВЛЕНО: В логе нашол такое что: Загрузка текстур * t-report - base: 1402, 432626 K * t-report - lmap: 28, 28675 K ***FATAL***: Too many lmap-textures (limit: 8 textures or 32M). Reduce pixel density (worse) or use more vertex lighting (better). * phase time: 2001 ms * phase cmem: 400668 K Tłumaczenie. Nie mogę dokończyć moda, na skutek wylotu, kiedy próbuję przejść na Bagna. Brak Fatal Error loga. Próbowałem zniżyć ustawienia, ale bez skutku. A pozostało mi tylko oddać specarty. Z nimi się udało i zebrałem wszystkie 30. Próbowałem przechodzić przez oba teleporty. Mógłbyś sprawdzić moje zapisy? Albo podpowiedzieć, co zrobić. Pozostałe pełne podbieraki znajdują się w schowku śmigłowca przy bazie na Bagnach. @vidkunsen Ty też mógłbyś spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Moda wyrzuciłem bo przeszedłem, nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem, nie wpier... się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Kindżał Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 @kondotier Akurat możliwość porozmawiania z każdym wrogim NPC-em dowolną ilość razy występuje ułamek sekundy po wczytaniu, dopiero potem znika. Sprawdzałem. Jeśli chodzi o wyposażenie to będzie ono w piwnicy, to akurat wiem z filmiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 @Wania Kindżał Tyle tylko, że chyba nikt nie sprawdzał, czy jest ono bez rozmowy z Kuczmą. Chociaż patrząc na różne rozwiązania z moda, raczej powinno być i bez rozmowy. Tylko że po rozmowie o manelach, on zmienia miejsce przebywania. Wersja w którą grasz, jest dostatecznie obciążona nieścisłościami powodującymi problemy, więc dodawanie nowych to dodatkowe obciążenie dla moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 PODBICIE TEMATU. No i pewna sprawa się wyjaśniła. Wersja OS wstawiona tu u nas bezpośrednio przez autora moda, jest dla nas wyróżnieniem. I nie jest to ta x64 która też w tym temacie została przedstawiona. My mamy najbardziej poprawioną. W prywatnych rozmowach z autorem, przekazaliśmy sobie pewne informacje, które mnie wyjaśniły przyczyny problemów, a jemu pomogą je rozwiązać. Bo to nie były błędy mojej gry. Dobrze by było, aby tacy jak @yellow @smox @gawron @Gatzek i ci co potrafią zagrać w języku oryginału, zagrali w tego moda. W porównaniu z poprzednikiem, jest już prawie bezproblemowy. A jak by im się coś przytrafiło, dostaną podpowiedź bezpośrednio u autora. A jak ktoś zacznie grać, to podpowiem o istotnych zmianach, aby nie popełnić błędów, pamiętając co się robiło poprzednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 PODBICIE TEMATU No i z pomocą autora moda w końcu zakończyłem moda łącznie z zadaniem zebrania i dostarczenia handlarzowi wszystkich spec artów. Poniżej historia końcówki moda w obrazkach. Jak w komiksie. Przez teleport na Kordonie dotarłem na Bagna. Ze schowka wyciągnąłem wcześniej schowane tu arty. Mod zaliczył zadanie Z artami poszedłem do handlarza. Są dwie wersje rozliczenia. Pierwsza wersja to sprzedanie mu. Druga wersja to wypakowanie i sprzedaż. Z wypakowanymi poszedłem na Kordon do Sidora. Wypakowałem aby zobaczyć jak wyglądają bez zabijania. Oprócz artów spieniężyłem prawie wszystko. Po raz ostatni złamałem zakaz nie przekraczania. Ostanie spojrzenie na Strefę Zdecydowana rozmowa z odprawiającym dr.Pechem Skorzystałem z paszportów i to był KONIEC. Jestem ciekaw, czy autor poprzedniego spolszczenia się pojawi i dokona jego aktualizacji do tej wersji. A może któryś z naszych solistów, zrobi nowe? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 @gawron, kumulatywny patch 1.1 jest w koszu właściciela - taką ma informację jak chcę go pobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 @DaarMoo Bo on już jest zbędny. Pobierając moda masz go od razu w wersji 1.1 . I do niego jest dostosowane spolszczenie. Jeśli jesteś w stanie grać z językiem rosyjskim, to pobierz sobie tego moda z linków, jakie niedawno wstawił tu sam zaurus. Jest już tak dopracowany, że grasz spokojnie, bez nerwów. Nie ma problemu ze znalezieniem spec artów, bo wszystkie tym razem są tylko na Wysypisku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Ok @kondotier, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Taki mam error jak zabieram gauss z ziemi : FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CInifile::r_section [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp [error]Line : 342 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't open section 'wpn_gaus_m1' Gauss przez jedno "s" , do tego m1. Zrobiłem kopie z gaussa, zatytułowałem jak trzeba i nic nie pomaga. Może ktoś ma taki wpn ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Witajcie, wróciłem do moda "po latach", ten kto wie to wie że miałem z nim techniczny problem z racji słabego sprzętu, a grzechem by było go nie zrobić kiedy zrobiłem już wszystkie mody zaurusa oprócz właśnie tego i w związku z tym mam szybkie pytanko bo już po prostu zapomniałem jak to było a nie chce mi się wertować całego tematu bo pewnie gdzieś jest odpowiedź, a mianowicie, czy te specarty to zbiera się na końcu gry czy można je zbierać na bieżąco robiąc zadania podczas całego moda no i skąd wiem kiedy i gdzie jest ten art? to się coś dzieje? coś pika? jakaś muzyka leci? no bo tak gram i gram, nazbierałem tego majdanu "całą copke" a specartów nie mam, mam 6 pułapek i ze 3 złapane (ale nie przeze mnie) w sumie 9. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Zbierasz jak trafisz w trakcie gry ale w tzw. wolnej grze masz opcje odwiedzić Ciemna Dolinę - tamże na wysepce są do wzięcia pułapki i możesz skończyć tego kwesta w modzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 @vidkunsen Godzinę temu, vidkunsen napisał: Zbierasz jak trafisz w trakcie gry ok ale jak poznać czy on jest gdzieś w pobliżu? błyska się czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Ja trafiłem na pierwszy przypadkiem na Kordonie koło strefy anomalnej przy wiosce, poczytaj posty i obrazki innych graczy. Wpisujesz w google: последний сталкер артефакты и ловушки - i masz filmiki. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 @cez137 W tej wersji w którą grasz, z tymi spec artami to jest na dwoje babka wróżyła. Poznajesz je po wyglądzie różnym od tych "oklepanych" i również nowych nieznanych nazwach. Kilka musisz zebrać na początku, aby będąc na Bagnach móc pokazać handlarzowi i dostać od niego wyjaśnienie i wziąć zamówienie. I wtedy zaczynasz szukanie na poważne. A hurtową ilość podbieraków to znajdziesz dopiero po pewnym czasie gry. Nakierowanie na schowek da Ci najemnik plączący się między ( chyba ) wolnościowcami, na budowie w DM. Napisałem, na dwoje baka wróżyła, bo mimo kilku krotnej gry, w żadnej nie dałem rady zebrać wszystkich, choć miałem na sztuki więcej niż potrzeba. Były zdublowane, potrójne, a brakowało do sekwensu. Jest rada od autora moda, aby zbierać wszystkie zwykłe artefakty, bo po jakimś czasie w ich miejsce pojawiają się spec arty. Dopiero w v. OS 2020 ta sprawa artów została naprawiona i są tylko na Wysypisku. Jest inny dialog z handlarzem, już nic mu nie pokazujemy. Tyle tylko, że nie zanosi się na jego spolszczenie, a istniejące nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 (edytowane) @kondotier aha czyli lipa te specarty tak z grubsza widzę, nazbierałem zwykłych cały worek ale z polowę to już posprzedawałem albo rozdałem, a tam olać, jak będą to będę je zbierał jak nie to nie 13 godzin temu, kondotier napisał: Nakierowanie na schowek da Ci najemnik plączący się między ( chyba ) wolnościowcami, na budowie w DM. Nie wiem czy mówisz o bazie w DM tej dawnej gdzie zawsze bandyci urzędowali ale tak się składa że właśnie tu jestem, wszystkich wybiłem i nikt nie chciał ze mną gadać, raczej każdy walił ołowiem ile wlezie do mnie, no ale może nie o to chodzi, z resztą tu nie ma żadnych wolnościowców, wolność to jest na bagnach panie kolego, chyba mody pomyliłeś, no chyba że się przeniosą w dalszym etapie gry ale teraz są na bagnach Taki głupi jeszcze problem mam w DM, muszę dezaktywować działka na placu, a komp jest zablokowany, na filmach nie było tego problemu, nasz Filmister też to robił i też miał normalnie a u mnie jak zwykle lipa, coś zrobiłem nie tak? o czymś zapomniałem? hmm? dziwne, wszystkie kody mam, generator czy włączony czy wyłączony nie ma znaczenia, komp i tak nie działa Edytowane 9 Maja 2020 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 @cez137 Tak, to ta baza. Bandytów, czy kto tam siedział trzeba wybić i wtedy jak kolejnym razem wejdziesz na lokację, będą nowi "osadnicy", a pomiędzy nimi ten najemnik. Ale to się dzieje dopiero po wykonaniu zadań na innej lokacji. Po grze w OS2020 gdzie to jest zrobione inaczej, nie podpowiem Ci kiedy. Ale możesz pójść na bagienko i z prawej strony mostu ( jak idziesz z budowy ) będzie kamień z wyraźnym piktogramem. Zrzut ekranu z kamieniem jest w temacie. To schowek z podbierakami. Sprawdź czy już jest aktywny, bo i bez tej podpowiedzi najemnika, w odpowiednim czasie można je zabrać. A że trochę ważą, bo jest ich dużo więcej niż potrzeba, to bierz ile możesz i zanieś sobie np. do schowka na wysypisku, bo tu będzie ich najwięcej. A takie nietypowe miejsca gdzie można je znaleźć ( nie wszystkie ) to: Kordon - za ruinami jak idziesz na Wysypisko i w tej radioaktywnej dolince koło wioski. Bagna - tam gdzie koło wieży obserwacyjnej szukałeś zwiadowców, koło mostków i przy tym wielkim śmigłowcu. Na posterunku, jak od cerkwi idziesz do Maszynowego. MW - przy płocie jak idziesz na Radar Limansk - koło tego wywietrznika teleportu. Te zapamiętałem. Jest jeszcze kilka miejsc, ale w nich mi się pojawiały losowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi