paolo_15 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Dzięki @kondotier !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Prośba do weteranów - po dłuższej przerwie postanowiłem zagrać w Duplikaty 7.63 i mam problem w Szpitalu, nie mogę się z niego wydostać. Muszę odszukać jakiś detonator, który jest przy jakimś snajperze z Monolitu (inaczej nie zlikwiduję zawału). Może ktoś przypomina sobie to zadanie. Nie wiem czy jest on w pierwszej czy tej drugiej sali - zaminowanej. Zabiłem wszystkich oprócz jednego (którego nie widzę, ani on do mnie nie strzela). Wydaje mi się, że przeszukałem w miarę dokładnie pomieszczenia z klawiszem F i nic mi się nie "podświetliło" jako detonator :( . A może jest jakiś sposób na powrót na CEA - nie bardzo mogę się wdrapać na zbocze do teleportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Najdrok - spróbuj w dziale dot. Reborna 7.63 - problemy fabularne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 @najdrok - w środkowej części szpitala, musisz wydostać się nad niego, tam, skąd strzelali do Ciebie monolitowcy. Przy końcu lewej strony krużganka, są skrzynie i jakby otwarte drzwi. Nie jest łatwo, ale z tych drzwi trzeba wskoczyć na taki ułamany fragment gzymsu, a z niego na trawkę porastającą dach. Jeden z trupków ( bo wcześniej musisz ich zabić ) będzie miał co potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Dziękuję, dałem radę skoczyć z tych drzwi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiGROM Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Mam problem. Jestem na początku gry i gdy odpaliłem teleport i gadałem z świadomością-z i po zakończeniu dialogu nie mogę się ruszać :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Po prostu poczekaj, będziesz mógł się ruszać jak ten członek Świadomości dojdzie bodajże do końca korytarza, nie pamiętam dokładnie dokąd. Tak czy inaczej, poczekaj dłuższą chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 @PolskiGROM - Wszystko w porządku. Musisz poczekać, aż ta świetlista postać zniknie w poprzecznych korytarzach i wtedy odzyskasz ruchliwość. Będziesz mógł przejść na następną lokację. Zobacz od 7:30 https://www.youtube.com/watch?v=dBaPkWgIUig&list=PLCde9_fyVh9Io0g6GmFp-UwglLB301oOh I od razu informuję, abyś wiedział, że dopóki nie wyjdziesz z budynku w którym się pojawisz, będziesz miał zamroczenia, aż do całkiem czarnego obrazu. Nie śpiesz się z opuszczaniem Leszego kraju. Dokładnie posprawdzaj każdy zakątek, każde ruiny, transportery, śmigłowce, barki, namioty itp.. Są porozrzucane po całej lokacji. A to po to, aby na następna lokację nie przechodzić gołodupcem, a mieć sporo wyposażenia, w tym snajperską Barretę ( odpowiedni handel znalezionymi, nie otwieranymi walizkami z Fejkiem ). Szanuj do niej amunicję, bo to rarytas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiGROM Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 @kondotier Kolejny raz dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Kolejne pytanie do weteranów wydaje mi się, że gdzieś czytałem o lokacji Placówka (Zastawa) , że można wyłączyć sygnał z megafonów i nie ma wówczas respanu Monolitu. Może lekka podpowiedź, w którym miejscu lokacji jest ten wyłącznik - za szybko ginę. Tak obok wydawało mi się, że zabiłem wszystkich - bo nie było na PDA znacznika a i tak przy końcu lokacji dostałem jeden śmiertelny strzał :( . Chyba znalazłem rozwiązanie - trzeba strzelić do głośnika na wieży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 @najdrok - dobrze czytałeś. Aby wstrzymać spawn przeciwnika, trzeba "rozstrzelać" głośnik na wieży obserwacyjnej. Trzeba się znaleźć po lewej stronie lokacji jak wchodzimy, to jet dobrze widoczny. Ale pożądany jest celownik optyczny, choć niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqprim Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 mam taki problem: nie wiem, czy jest to czytelne więc skrót: w lesie zapomnienia mam znaleźć modyfikowany akm; jest mowa o wysadzeniu lodówki, tylko GDZIE ONA DO ... JEST?! (na miejscu znacznika jest pod wodą skrzynka "dynamit", ale bez opcji dostępu do niej, czy zabrania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 @qqprim - ta skrzynka z dynamitem może być zmyłką. Er tak lubi robić graczy w konia. Ładunku wybuchowego szukaj w pobliżu. Nie pamiętam tego zadania. Nie jest chyba scenariuszowe? @LIQUIDATOR Ты вспомнисз, где находится етот холодилник и взрывчатка? Искает АКМ47 для наёмника. Pamiętasz gdzie znajduje się lodówka i materiał wybuchowy? Szuka AKM 47 dla najemnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIQIDATOR Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 @Condottiero Конечно помню ,вот на этом видео я беру этот АКМ где то на 15 минуте видео.А точнее 15.49,смотрите.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 @qqprim Na gameplayu od @LIQUIDATOR (большое спасибо) masz pokazane jak bierze AKM. Jemu należy się plusik. Moda zna lepiej ode mnie, to i jego sam możesz pytać. Pytania tłumacz translatorem. @LIQUIDATOR У меня видео которые открывается, показывает другое действия в Рыжем Лесу. Должнa быть Долина Фей. Дай номер видео з Долина Фей, найдём. Mnie się otwiera gameplay pokazujący akcję w Rudym Lesie. Powinna być Dolina fej. Napisz nr gameplaja z Doliną fej, znajdziemy go. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqprim Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 (edytowane) @LIQUIDATOR dostał oczywiście plusik i @kondotier też , ale w rudym lesie w tej skrzynce to ja mam swój "sejf" do trzymania różnych różności i dawno go opróżniłem; Cytat Nie pamiętam tego zadania. Nie jest chyba scenariuszowe? jest ono z linii bocznej zadań od najemników - nie zrobię tego, nie dostanę następnego Edytowane 26 Maja 2018 przez qqprim "@użytkownik" nie był jako użytkownik tylko jako zwykły tekst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 @qqprim Przetrząsnąłem rus fora z poradami. I nie znalazłem nic, co dotyczyłoby Twojego problemu. Jedyny AK na 7.62 jaki pokazano w poradach, jest w Rudym lesie, w skrzynce za windą szybu Leśnika. A tu masz linka do tego poradnika, niestety jest po rosyjsku. http://stalkermod.ru/forum/91-reborn/151399-aktualnye-voprosy-i-otvety-po-modu-reborn-dvojniki.html Screen jest w postcie #152747 Wykaz wszystkich zadań dodatkowych, masz w #165061. To na AK ma nr 31. Z prawej strony tego zadania na PDA Wróć po nagrodę, masz przycisk. Tam masz więcej zadań. Spróbuj znaleźć to na kałacha, klikając w niego. Ale jeszcze coś takiego. Na prawo od zaznaczenia czegoś tam, masz znaczek teleportu. Poszukaj tej lodówki w takich kamieniach koło niego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqprim Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 @kondotieraż mi głupio, że mi poświęcasz tyle uwagi z związku z tym modem. należą Ci się wielkie i wielkie ! Jak tylko będę miał czas (teraz szykuje mi się dużo pracy), albo będę zbyt padnięty na robienie czegoś pożytecznego, to sprawdzę to rozwiązanie. jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 @qqprim - Po to jest forum, aby sobie pomagać. Znajdź jeszcze poradnik @cichy do tego moda, a w nim to zadanie. Tylko pamiętaj, że poradnik był robiony dla gry jego twórcy i na pewno to zadanie jest w innym miejscu. Musisz go "wygrzebać". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Qqprim - tutaj masz link/ki do 7.62, 7.63 oraz 7.64 oraz do solucji/przewodników do wspomnianych wcześniej wersji moda: http://bar-stalk.forum2x2.com/t540p130-topic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqprim Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 @vidkunsendzięki - miałem nadzieję zobaczywszy przewodnik lotsmana (z którego byłem bardzo zadowolony grając chyba w op2), ale to nie solucja, tylko opis jego przejścia i ani słowem chyba się nie zająknął o zadaniu w lesie zapomnienia (chyba, że przeoczyłem, bo z tym językiem miałem raczej tylko obowiązkową styczność wiele lat temu). @kondotier poradnik cichego to ja mam na stałe w zakładce:), ale u niego to wygląda jakoś bezproblemowo - po prostu pokazał gdzie to jest (nic nie wspominając o żadnej lodówce), a u mnie jest tylko w tym miejscu skrzynka z dynamitem, która się nie otwiera - chyba, że ten dynamit mam jakoś wysadzić - tylko jak? jeeeeeeeeeeeeest! gotowe - jednak poradnik cichego nasunął mi pewną myśl - tam koziołek do piłowania drewna był lekko przesunięty, a u mnie po prostu na niego wpadałem (z wielkim hałasem) i się przewracał; trzeba było delikatnie podejść złapać go shift+f (bez opisu ze strony gry, że mogę to złapać) i odsunąć; wtedy skrzynka z dynamitem (cały czas doskonale widoczna z odległości 1m) stała się wreszcie otwieralna i kałach mój! przy okazji, czy kazik to obecnie oldman? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqprim Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 już myślałem, że się jednak nie zaliczy, bo zleceniodawca nie miał opcji dialogowej odebrania zamówienia, ale okazało się, że to jakiś bug, gdyż wcześniejszy sejw sprzed innego zlecenia też się tak samo zachowywał; zastosowałem starą informatyczną metodę: wyszedłem całkiem z gry i załadowałem ją od nowa wraz z sejwem i ruszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 @qqprim Tak, OldMan to dawniej kazik. Zresztą przyzwyczajał do zmiany nicka. Był kazik-OldMan, polem OldMan-kazik i na koniec został tylko OldMan. Bardzo się cieszę, że zaliczyłeś zadanie i ciągniesz dalej. Jak sam widzisz, ogrom lokacji, zadań, itemów jest potężnym obciążeniem dla procesora. Tak że nawet jak wszystko gra, ale pograłeś dłużej, warto conajmniej wyjść z gry na pulpit i załadować na nowo. Mod wtedy ma możliwość oczyścić plik wymiany. No i . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqprim Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 ! wygląda, że stoję w martwym punkcie. 1. co trzeba zrobić, by odblokowały się wejścia na bagna i na topiel? 2. co trzeba zrobić po zapłaceniu i dostarczeniu mózgów sacharowowi, by pchnąć dalej fabułę (wita mnie "jak postępy młody człowieku" lub coś podobnego)? 3. czy mam reanimować kła ze wschodniej prypeci (ciało jest w części za drutem kolczastym i dwa teleporty/portale nic z nim nie robią - nie próbowałem jeszcze tachać się z nim na północ, ale nie wiem, czy tam bez skakania dotrę do jakiegoś teleportu)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 @qqprim - Czy już przyszli Ci na Agroprom naukowcy z Bagien i zaprowadziłeś ich na Jantar? Jeśli tak, to musi przyjść SMS że na Bagnach czeka Doktor. Jak go nie ma, widocznie jeszcze nie nadszedł czas. Na Topiele nie trzeba wchodzić. Wystarczy że będąc z zadaniami na Obrzeżach, zaliczysz tylko teleport. Ta lokacja jest zabugowana, bo jest przygotowywana dla 2.części, czyli Źródła. Ale jeśli masz życzenie, możesz po Topielach pobrodzić. Jest kilka ciekawych zadań na inteligencję. Sacharow tak długo ma ten kwest, aż wykonasz ileś tam zadań fabularnych. Trzeba robić i czekać. A że mod indywidualista, nie da się określić, co Ci jeszcze zalega. Żadnego ze znalezionych trupków nie reanimujesz na miejscu znalezienia, ale musisz wszystkich dotargać do labiryntu na sam wierzch. Kłów w Prypeci jest kilku. Zajmij się tym, którego znajdziesz w szkole. W niej też masz stosowny teleport 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi