kondotier Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 A nie trzeba ich ustawiać w jakiejś narzuconej przez moda kolejności? Ja już takich szczegółów nie pamiętam. Możesz nawet zobaczyć to zadanie na filmikach od @Mnieciu i tam zobaczyć co się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Popatrzę, choć jeśli trzeba robić w kolejności to ciężko cofać się aż tak do tyłu. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptak1997 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 (edytowane) Witam, co prawda moda przechodziłem dawno i raczej sam sobie radzę z wylotami tak tutaj mam problem na który nie mam pomysłu. Po akcji na stacji w mrocznym parowie nie mogę opuścić lokacji, nieważne czy wczytam sejwa trwałego czy quciksave, nawet autosave po opuszczeniu lokacji wywala. Save'y wcześniejsze działają, aczkolwiek nawet ponowne pójście na parów wywala.(Wcześniej już byłem na parowie i pracowałem z łowcami artefaktów, nie miałem wtedy takich problemów) Log: Spoiler FATAL ERROR [error]Expression : !m_error_code [error]Function : raii_guard::~raii_guard [error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp [error]Line : 748 [error]Description : d:\złoty\gamedata\scripts\bind_stalker.script:625: attempt to concatenate field '?' (a nil value) Edytowane 29 Kwietnia 2021 przez Ptak1997 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 @Ptak1997 Oj, jak dawno ja grałem . Ale coś tam pamiętam, że były takie problemy, jak się tam na niej nie wszystko do końca zrobiło. Ale to były jednostkowe przypadki. Widocznie do nich dołączyłeś. Tyle tylko, że nie pamiętam jakie było rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 @Ptak1997 tu niby ludzie pisali, że ten błąd np zaczął im się pojawiać, jak z patcha 3 wybrali z opcjonalnych dodatków dodali Санкции на хабар" - Zmiana łupu w trupach w bardzo dużo łupów w trupach. No ale nie wiem czy też z tego korzystałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptak1997 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 (edytowane) @tom3kb jedynie co zmieniłem sobie udźwig, jednak to nie jest większa ingerencja w pliki. @kondotier Sprawdzałem dokładnie, na tym etapie fabuły mam już wszystkie inne możliwe sprawy domknięte też tak w pierwszej chwili pomyślałem, jednak to nie to. Edytowane 29 Kwietnia 2021 przez Ptak1997 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurki Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Witam! Piszę, ponieważ mam problem z uruchomieniem gry... Mianowicie po pobraniu i wstawieniu do folderu z główną grą folderów bin i gamedata wyskakuje mi ciągle błąd z silnikiem gry. Po uruchomieniu z administratorem bądź bez wyskakuje tylko obrazek jak zawsze przy uruchamianiu Stalkerów i dalej wyskakuje błąd, który postaram się umieścić poniżej. Logów niestety zamieścić nie mogę bo gra się nawet nie uruchamia. Próbowałem odpalać moda z obydwu binów- z podstawki i z moda, a nawet pobrałem repack z tą grą jednak dalej wyskakuje ten sam błąd. Nie mam pojęcia dlaczego. Dziwi mnie to bo jak do tej pory większość modów jakie miałem działała a miałem już ich sporo. Może problem leży gdzieś w specyfikacji kompa jednak wątpię bo jest dość mocny albo po prostu ja coś źle robię. Tego jednak moda nie mogę odpalić, a nie ukrywam, że bardzo bym chciał bo ostatnio z modami po polsku posucha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 @jurki Czegoś nie rozumiem. Jakie dwa biny. Masz mieć jeden bin, ale przed nałożeniem bin moda usuwasz z niego silnik. I takim bin uzupełniasz bin naszej podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurki Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 (edytowane) Źle się wyraziłem w takim wypadku. Próbowałem nałożyć folder bin moda na podstawkę usuwając z folderu bin moda xrEngine jednak w takim wypadku po obrazku uruchomienia się Stalkera nie wyświetlało mi się nic, gra jakby gasła a obrazek znikał. Po usunięciu oryginalnego xrEngine i nałożeniu tego z moda wyskakuje właśnie taki błąd. Wiem że instrukcja instalacji mówi żeby postępować zgodnie z pierwszym wymienionym przeze mnie wariantem ale gra wtedy się nie uruchamia. Mam tylko pulpit i nic więcej. Dodam że podobny problem miałem z modem AZM. Chciałbym dowiedzieć się co może być potencjalną przyczyną takiego problemu bo już brakuje mi pomysłów. Byłbym wdzięczny za każdy pomysł. I dziękuję z góry za zainteresowanie. Edytowane 4 Lipca 2021 przez jurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 @jurki Grałem w moda już dość dawno, tak na wersji rosyjskiej, jak i ze spolszczeniem i nie pamiętam abym miał problemy z uruchomieniem. Nie pamiętam, czy silnik usuwałem, czy pozostawiałem. We wpisach @pacjent1972 pisze, że mod uruchomił się bez usuwania silnika z bin moda. Możesz spróbować takiego myku, aby po postawieniu moda, a przed pierwszym uruchomieniem zresetować komputer. Takie coś pomaga modowi się odpowiednio "poukładać". Ostatnim niedawno grającym bez takich problemów był @Ptak1997 , może on podpowie jak stawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurki Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Ostatecznie po ogromnych problemach pobrałem moda z ap-pro i o dziwo zadziałał bez problemu. Po zmianach w gamedacie i nałożeniu spolszczenia da się grać jedynie w kilku miejscach się spolszczenie wykrzaczyło jednak nie przeszkadza mi to w ogóle. Ważne że zadziałało. I dzięki za pomoc i zaangażowanie @kondotier! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 @jurki W spolszczeniu nie powinno być żadnych niedoróbek. Zespół tłumaczy zadbał o to. Może jakiegoś patcha do spolszczenia nie pobrałeś. Ostatni grający, nic takiego nie zgłaszał, a i wcześniej grający też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek 25 Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 (edytowane) Witajcie. Przechodzę aktualnie moda Złoty Kufer 2 i mam taki problem. Kiedy przychodzę do fabryki na jantarze z ładunkiem wybuchowym i podchodzę do miejsca gdzie mam go umieścić to nie pojawia się napis umieść ładunek wybuchowy i skrypt do takiego okienka. Edytowane 21 Sierpnia 2021 przez Marek 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 @Marek 25 Zobacz od 20:00. A napis Ustawić ładunek znalazłeś? Bo jak widzisz, z modem wszystko w porządku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 @Samotnik67 Na pytanie z SB odpowiedź w filmiku. https://www.youtube.com/watch?v=N0AI9yVqfAk 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo1a Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Cześć. Mam pytanie Gram w złoty kufer 2 i nie potrafię przejść misji pod agropromem gdzie muszę ciała ludzi z powinnośći, znajduje trzy ciała i dalej nic nawet nie wiem gdzie mam iść. Gdzie mam znaleźć stalkera o imieniu Laki i gdzie jest bagienny doktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samotnik67 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Godzinę temu, diablo1a napisał: Cześć. Mam pytanie Gram w złoty kufer 2 i nie potrafię przejść misji pod agropromem gdzie muszę ciała ludzi z powinnośći, znajduje trzy ciała i dalej nic nawet nie wiem gdzie mam iść. Gdzie mam znaleźć stalkera o imieniu Laki i gdzie jest bagienny doktor Dopiero co grałem w tego moda i go przeszedłem, Musisz przejśc do drugiej sekcji w podziemiach, jak schodzisz po schodach kręconych tam gdzie są snorki i pójdziesz korytarzem i wleziesz Drabinką na góre, tam jest 3 ciało i plecak w kącie, przechodzisz do drugiej częsci podchodząc do białych drzwi i cie "Teleportuje" a tam znajdziesz reszte ciał, przy okazji możesz znależć schowek 1 klasy w anomalii chemicznej przechodząc przez kratke. Stalkera Laki i Bagiennego Doktora znajdziesz o wiele pózniej, nie musisz nic robić żeby ich odnależc rób po prostu zadania Fabularne, a fabuła sama ci wskaże gdzie sie znajdują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo1a Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 1 godzinę temu, Samotnik67 napisał: Dopiero co grałem w tego moda i go przeszedłem, Musisz przejśc do drugiej sekcji w podziemiach, jak schodzisz po schodach kręconych tam gdzie są snorki i pójdziesz korytarzem i wleziesz Drabinką na góre, tam jest 3 ciało i plecak w kącie, przechodzisz do drugiej częsci podchodząc do białych drzwi i cie "Teleportuje" a tam znajdziesz reszte ciał, przy okazji możesz znależć schowek 1 klasy w anomalii chemicznej przechodząc przez kratke. Stalkera Laki i Bagiennego Doktora znajdziesz o wiele pózniej, nie musisz nic robić żeby ich odnależc rób po prostu zadania Fabularne, a fabuła sama ci wskaże gdzie sie znajdują. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo1a Opublikowano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Pomoże mi ktoś. Mam problem z znalezienem trzech ostatnich schowków. 1. Schowek to ten żółty na samej górze mapy. 2. Schowek to ten czerwony trochę niżej. 3. Schowek to ten żółty w gospodarstwie gdzie są 2 fioletowe znaczniki radiodetali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 @diablo1a Jak wziąć wszystkie schowki. https://www.youtube.com/watch?v=FSXGDviQFKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo1a Opublikowano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 57 minut temu, kondotier napisał: @diablo1a Jak wziąć wszystkie schowki. https://www.youtube.com/watch?v=FSXGDviQFKU Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 4 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 Patch nr 3 do ZK2 oraz poprawki autorstwa @Ranger801 trafiły na nasz serwer. Strzeżonego.. Et Cetera, et Cetera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2023 I po latach postanowiłem sobie przypomnieć tego moda. Ruszył bezproblemowo. Również z grą problemów nie ma. Zachęcam innych do dania mu szans. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 21 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2023 Bardzo fajny mod. Pamiętam, że mi dużo frajdy sprawiało odnajdywanie schowków. One chyba były podzielone na kilka kategorii. Zresztą główny wątek też całkiem niezły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 Co dotyczy wątka głównego, jest nietuzinkowy, tak więc nie da się nudzić. A schowki ( szczególnie te lepsze ) są w miejscach do których oprócz podpowiedzi potrzeba cyrkowych umiejętności. Kto sam by się tu pchał? Spoiler Trochę chytrości by dotrzeć: Ale łup wart zachodu: Szukacie modów, męczycie się jakimiś niedorobionymi Pribojami, a dobry mod czeka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi