DaarMoo Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 (edytowane) Panowie. A może ktoś by zaktualizował linki w pobieralni, żeby nie przeszukiwać całej "Dyskusji ogólnej" ? Przecież do takiego moda ciągle notowane są powroty. O ! . Sam bym zagrał. Taka prośba mała. Edytowane 1 Maja 2019 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 @DaarMoo A może z moddb chcesz? https://www.moddb.com/mods/old-good-stalker-evolution Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 @DaarMoo Nie osłabiaj mnie... http://ogse.ru/files.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Chyba, że chodziło o to, że w pierwszym poście w Dyskusji nie ma linków i DaarMoo przejrzał 32 strony i lipa moda nie pobrał i grać nie może Jak tak to linki są w dziale tego moda, w podforum Pobieralnia. Tak jest w wielu przypadkach dużych modów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Panowie, @Sierioża , .@tom3kb , nie osłabiajcie mnie. Pisząc posta myślałem o innych, świeżych użytkownikach. Taki ze mnie akolita. Po prostu. Poza tym myślę, że jeżeli jakieś linki nie działają to trzeba je usunąć i wymienić na działające. Porządek lubię chyba. Sam już nie wiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 @DaarMoo to się nie zrozumieliśmy, tu piszesz coś o "dyskusji ogólnej", tu że nie ma w niej linków? Ja sprawdzam w "pobieralni" bo w niej są linki, no i są i działają, czy ze stron rosyjskich czy z moddb. To, że któreś padły jak inne działają to za bardzo nie załapałem w czym problem na szybko. Temat do ogarnięcia ale chyba po długim weekendzie bo na telefonie porządki za fajnie się nie robi, a jestem w terenie. Ale mam w pamięci to ogarnę sprawę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Proszę bardzo ode mnie https://mega.nz/#!b0clBK4S!ULsuM46qI2Q99H2IT5x8jSsnhsj4GsM_yGBe8_ZThls https://mega.nz/#!T5UnAa6L!5Qz-FCcMNxkxlVZ4BuSa65FG9stblLnhITVWi2pXNjA https://mega.nz/#!GpEV3QgB!a53iVPch8tkKGzVXWFYmwoTOVe0tYbz82SETAc7AEPQ https://mega.nz/#!voFVDQCA!bB94FeI6y6ois9q-juBbgcn4JN2o5W5eK6PEBLlCVkA https://mega.nz/#!LxVSlChC!9Qej4uf268IhHHwICC0qgLlWGVpnZNcO4w03UJuHTRs 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty099 Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Mod ukończony. Muszę przyznać, że jest to bardzo ciekawie wzbogacony Cień Czarnobyla. Jego najmocniejszą stroną są rozbudowane i wciągające zadania poboczne, choć czasami latało się trochę jak pszczoła w tę i z powrotem między lokacjami - brakowało mi przewodnika na Kordonie lub Parowie. Jedynym zadaniem, którego nie skończyłem, było to o bimbrownikach w Martwym Mieście. Jeżeli chodzi o zakończenie, to jakoś tak krótko na tych generatorach. Myślałem, że będzie trzeba jeszcze laboratorium odwiedzić Ale mod i tak naprawdę bardzo dobry. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Po awarii dysku straciłem wszystkie zapisy. Ma ktoś może sejw z początku Martwego Miasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulinnio Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 (edytowane) Pobrałem moda z torrenta, pobrałem pol do wersji 2.10, jednak link do patcha 2.10 nie działa, a na stronie moda jest dostępny tylko 2.12 do którego nie ma tłumaczenia :/ Może ktoś podrzucić ? Edit: Mam Edytowane 17 Maja 2019 przez Paulinnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulinnio Opublikowano 18 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Ma ktoś może dostęp do spawnera ? link nie działa :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 18 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Rzeczywiście link wygasł. Zawsze mi się wydawało, że ten mod nie jest aż tak trudny, żeby używać spawnera... Mówisz i masz. Poniżej linki do "haksów" (zaraz mnie tu ochrzczą drugim @vidkunsenem ): Spawner dla wersji 2.11 od towarzysza nazar75: CheatKit OGSE 0693.rar lub spawner_ogse_0693.zip (spawn menu ESC + F2) Zrób sobie najpierw kopię bezpieczeństwa nadpisywanych plików. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 A tam zaraz drugim Daję namiar na spawnery ale nie każę korzystać, wolna wola. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spleyled Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Stalkerzy! mam problem z tym modem. Mianowicie jak tylko wgrywam spolszczenie to gra mi się zawiesza na ekranie ładowania. Nic z tym nie mogę zrobić, sposoby opisane w dziale "problemy techniczne" też na nic się zdały. Wie ktoś jak to można naprawić? BTW, fajnie gdyby ktoś w końcu uaktualnił linki, bo większość z nich wygasła i nie działają. Jest to jeden z lepszych modów, a jego temat jest trochę zaniedbany na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 47 minut temu, Spleyled napisał: Mianowicie jak tylko wgrywam spolszczenie to gra mi się zawiesza na ekranie ładowania. Nic z tym nie mogę zrobić, sposoby opisane w dziale "problemy techniczne" też na nic się zdały. Logi albo "Nic z tym nie mogę zrobić" 47 minut temu, Spleyled napisał: BTW, fajnie gdyby ktoś w końcu uaktualnił linki Linki są aktywne do moda na stronach domowych, wszystko jest w temacie, polonizacja też do pobrania, fixy też. W pierwszym poście jest wszystko. Nie ma tej wersji przygotowanej przez @Gatzek, wszystko w jednym i z dodatkiem Romz, no ale co zrobisz, jak ktoś kto akurat ją ma nie wrzuci jej na jakiś hosting to trzeba np pobierać to co jest z moddb albo od Rosjan. Ja tej wersji nie mam. Idę tam to wszystko jakoś posortować. @Spleyled a czasem nie instalowałeś polonizacji na wersję 2.12? Tą z ruskich stron, bo nie pójdzie raczej bo polonizacja była robiona na 2.10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spleyled Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 (edytowane) @tom3kb dzięki za feedback. Sprawa się ma tak, że aktualnie pobieram moda od nowa (z MODDB). Gdy się z tym uporam dam znać co i jak. A spolszczenie było pobierane z Waszych serwerów EDIT: Dobra uporałem się z problemem. Wystarczyło nie być "debilę" i dokładnie poczytać forum xD. Wystarczyło wywalić katalog "weapons" i plik " trade_trader.ltx " Edytowane 21 Maja 2019 przez Spleyled 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaimeneX Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Witam. Mam pytanie co do spolszczenia OGSE. Otóż na stronie moda na Moddb pojawiła się nowa wersja silnika, wersja 64 bitowa, "dużo stabilniejsza" etc. https://www.moddb.com/mods/old-good-stalker-evolution/downloads/ogse-0693-ogsr-x64-10007-engine-update W opisie pisze, że wymaga wersji gry 2.10R. Chciałbym tylko zapytać, czy myślicie że spolszczenie będzie działać czy raczej nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Chwilka szukania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaimeneX Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 W sumie to pytałem tylko dlatego, bo najnowsza wersja spolszczenia w pobieralni jest po tym poście (spolszczenie jest z Grudnia, z 3 miesiące różnicy) i pisze że wymaga wersji 2.10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Ja na wersji 2.10R nie grałem w ogóle, ale jeśli sądzisz, że może działać, to... sprawdź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaimeneX Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Dobra, mogę od razu potwierdzić, że wersja 2.10R z nowym silnikiem nie działa z spolszczeniem. Wywala błąd o duplikacie wpn_vintorez. Ale po ograniu trochę po angielsku (chociaż są brakujące teksty! ale co ważniejsze jest po angielsku) mogę potwierdzić że gra działa dużo lepiej na nowej wersji silnika niż na normalnym. Zdecydowanie dobrze grze robi 64bit i brak ograniczenia do 4GB RAM'u. Wcześniej jak próbowałem grę ograć po polsku to musiałem męczyć się z ustawieniami by mi co najmniej lekko ścinało podczas chodzenia na kordonie. Teraz mam stabilnie 60 klatek ^^. Może opłacało by się dostosować spolszczenie do tej wersji gry by nowi gracze mogli ograć moda w jak najstabilniejszej wersji jak to możliwe? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanler Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 (edytowane) poda ktoś spolszczenie do ogse? Edytowane 28 Lipca 2019 przez MrocznyStalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Problemy ze wzrokiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 @Sierioża ale tam polonizacji nima, linki padnięte, w pobieralni ich nie było. Mod też dostał patche to pewnie by trzeba polonizację aktualizować. Ja np nie mam tej oficjalnej polonizacji na 2.10 bo grałem na 2.09. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 @tom3kb Ty też masz dziś problemy ze wzrokiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi