STALKER CHEEKIBREEKI Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SurZeus Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Można już zasysać testową versję R7. Wieczorkiem sprawdzę i dam znać - StCOP kompatybilny z tego co widzę. Poleci ktoś paczkę do R6? Najlepiej mody które współpracują z "[CoC] Extended Offline (EOC) FOR [1.4.22] by stason174 [v.6.03] (v3.0)" i dodają więcej kwestów. https://ap-pro.ru/forum/119-90713-1 - link do builda R7 na dole. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 I znowu tona modów i addonów do update-ów żeby działały 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FairFight Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 (edytowane) Mam problem ze spawnerem. Chciałem sobie zespawnować jeden oddział CN na bagnach i zawsze mam CTD, niezależnie od tego którą grupę stalkerów chcę stworzyć. Co ciekawe, problem nie pojawia się jeśli spawnuję pojedynczych stalkerów lub mutanty. W logu jest coś z "wrong parameter", czy coś w tym stylu. Ktoś ma jakiś pomysł jak to naprawić. EDIT::: Problem rozwiązany, przy spawnowaniu oddziałów trzeba dodać nazwę smart_terrain w którym ma on zostać utworzony. Nazwy smar terrain można podejrzeć włączając "hud debug" w opcjach. Edytowane 6 Lipca 2019 przez ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GulSoon Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Witam serdecznie, mam pytanie co do "wojny frakcji" czy jest na to osobny mod do CoC? Bo chciałbym się w to pobawić ale nie mogę znaleźć tematu odnoście tego :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekrowinski Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Witam Mam problem z misją w podziemiach laboratorium w Dolinie Mroku. Zgodnie z komunikatem mam tam wejść i odszukać dowody spisku. Wchodzę na pierwszy poziom, ubijam mutanty i znajduję jednego martwego laboranta. Niestety nie ma żadnego kodu do otwarcie drzwi zamkiem kodowym na niższe poziomy. Jak go zdobyć ? Gdzieś w fabule jest mowa, że aby wejść do labu (któregoś) trzeba wpisać datę katastrofy w Czarnobylu. Ale po wpisaniu 260486 lub 26041986, drzwi się nie otwierają. Jak dostać się na niższy poziom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 @jacekrowinski Kod w formie wiadomości otrzymujesz po przeszukaniu zwłok laboranta (1243) - sprawdź zakładkę Wiadomości w PDA. Data katastrofy otwiera laboratorium na Generatorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekrowinski Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Dzięki za odpowiedź w sprawie kodu wejścia do labu w DM. Niestety nie mogę go sprawdzić... Wszedłem bowiem do podziemi labu na Generatorach i próbuję zgodnie z fabułą i pomocą wpisać kod do tegoż - data katastrofy - 26041986 lub 260486 (a potem znaleźć zwłoki laboranta). I nic, drzwi jak zamknięte, tak zamknięte na amen, ani drogną. Jedynie komunikat POTRZEBNY KOD... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 (edytowane) Pamiętacie post tego gościa ? Na forum nic na ten temat nie było więc wstawiam linka z modem: https://www.moddb.com/mods/chernobyls-cloak/downloads/chernobyls-cloak Gra się bardzo przyjemnie, grafika jest świetna, co prawda troche rzeczy jest do poprawy ( wkońcu to nowinka ), ale rozgrywka jest dobrze zbalansowana. Gameplay: Krótki opis od twórcy: Edytowane 9 Kwietnia 2020 przez Monolithalian 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janczar Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Czołem. Używam obecnie: Stalker Two-k, Mapy z anomaly, OWR oraz modeli postaci w HD. Pytanie brzmi- Czy mogę jeszcze w jakiś sposób polepszyć grafikę? Może jakimiś komendami, albo używając innych modów? Z fartem, dobrej zony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 @Janczar chyba już nie. Coś zawsze można wymienić z broni, modeli ale to już są subiektywne odczucia jeden woli taki pack, drugi taki. Oba są ładne ale razem ich nie zarzucisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Janczar - tu masz jakieś duperele zwane moddingiem: https://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/addons Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Negatyw Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 Hej mam problem, zainstalowałem CoC tak jak było w instrukcji, patch i spolszczenie, gra się odpala i pokazuje ekran startowy ale kiedy chcę wybrać poziom trudności wywala mnie do pulpitu. Z czym może być problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 @Negatyw podaj proszę loga błędu (chyba, że jest pusty). Poniżej poradnik jak to zrobić: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primomiszcz@gmail.co Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 (edytowane) Cześć, pobrałem ostatnio CoC i spolszczenie ale nie wiedzieć czemu nie chce mi się nawet gra uruchomić. Przed zainstalowaniem spolszczenia się uruchamia, ale już po zainstalowaniu nie FATAL ERROR [error]Expression : I [error]Function : CInifile::Load [error]File : Xr_ini.cpp [error]Line : 267 [error]Description : Can't find include file: [error]Arguments : money.ltx Edytowane 5 Grudnia 2020 przez primomiszcz@gmail.co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁøŁø Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Witam. Gdy gram w tego moda brakuje mi jednej rzeczy- Ładnej grafiki, ta grafika z Zewy Prypeci jest po prostu brzydka, niepodoba mi się bronie wyglądają jak z plasteliny (dlatego wgrywam mody na broń) oczywiście nie liczę na grafikę jak w Misery albo Dead air. Jeżeli masz jakieś DLC to napisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bloodrise Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 4 minuty temu, Lolo napisał: Witam. Gdy gram w tego moda brakuje mi jednej rzeczy- Ładnej grafiki, ta grafika z Zewy Prypeci jest po prostu brzydka, niepodoba mi się bronie wyglądają jak z plasteliny (dlatego wgrywam mody na broń) oczywiście nie liczę na grafikę jak w Misery albo Dead air. Jeżeli masz jakieś DLC to napisz Jak chcesz w miarę ładną grafikę jak na współczesne standardy to polecam moda Lost Alpha. Chyba najładniejszy mod jaki do tej pory wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 @Lolo wchodzisz na stronkę CoCka na moddb i masz zakładki mods i addons i szukaj co się spodoba, zarzuć sobie jakieś modele postaci w HD, paczki tekstur, nieba, zmień pogodę itd itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 @Lolo Tym bardziej jeśli Ci przeszkadza plastikowa broń i grafika z Zewu to przy wybraniu odpowiednich addonów z CoC'a, które można znaleźć tam gdzie @tom3kb Ci wskazał można wyciągnąć taką grafikę (o ile masz odpowiednio mocnego kompa) Spoiler 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁøŁø Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 (edytowane) @bloodrise Niestety lost alpha mi niestety nie działa:( Ale dzięki za pomoc Edytowane 3 Lutego 2021 przez Lolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 @Lolo na pewno nie o wszystkich ale o sporej ilości dodatków możesz sobie po naszemu poczytać też tu na forum https://stalkerteam.pl/forum/453-dodatki/ Część jest też spolszczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 Witam. Może to jest głupie pytanie ale czy jest coś ciekawego do roboty w Call of Chernobyl? Bo zacząłem grać ale wieje straszną nudą. Praktycznie dwie rzeczy do zrobienia a lokalizacji tyle jakby to miała być Soljanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 5 godzin temu, tybet64 napisał: Witam. Może to jest głupie pytanie ale czy jest coś ciekawego do roboty w Call of Chernobyl? Bo zacząłem grać ale wieje straszną nudą. Krótka odpowiedź, nie ma. Przez szczątkową "fabułę" zostają ci tylko zadania cykliczne, które bez zainstalowania dodatków questowych nie są zbyt różnorodne. Najlepiej chyba przesiąść się na Anomaly bo i 4 linie głównej fabuły są i zadania cykliczne mają dużo wariantów przez dużą liczbę przedmiotów, więc jest sporo roboty. To jak narazie chyba najlepsze co powstało na bazie CoCka. Ewentualnie jak chcesz grać freeplayowo bo tam fabuły też nie ma (ta sama szczątkowa co w CoCku, po pogadaniu z Bagiennym Doktorem) to Dead Air z dodatkiem Revolution, ten dodatek dodaje niby 500 questów więc zróżnicowanie zadań powinno być spore, minus nie ma spolszczenia do dodatku jest tylko wersja rosyjska i angielska (niby dobra, nie maszynowe tłumaczenie ale sam nie sprawdzałem). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 Już wielokrotnie pisano, że CoC, DA nie są modami, a bazami do ich tworzenia. Szczątkową fabułę i również szczątkowe zadania uzupełniające ( poboczne ) mają tylko dlatego, aby przyszły twórca moda mógł bazę przejść i się z nią zapoznać. Nie są to moje pomysły, ale wypowiedzi na stronie bazy jej autorów. Także wszystkie dodatki są też tylko rozbudową bazy, a nie dają moda. Jedynym dotychczas modem z prawdziwego zdarzenia jest Powrót Legendy. Grałem w niego zaraz po wydaniu w wersji rosyjskiej i byłem zadowolony. Było to coś nowego. Nie namawiam do gry, bo nie mam rozeznania, czy został przetłumaczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi