Skocz do zawartości

Misery

Junx

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 8.12.2015 o 20:03, Agrael napisał(a):

A ja za tym nie jestem.
Po pierwsze mod u nas na forum nie cieszy się aż tak wielką popularnością jak dajmy na to.. OP,  LWR czy nawet taki SGM albo modyfikacje Zaurusa. 
Misery jest na tyle słynnym modem że każdy bez problemu go znajdzie. Jak nie u nas to na stalker.pl .. A tworzenie podziałów na nowsze wersje niema większego sensu skoro jak napisał sam Trisker " Każda kolejna wersja zastępuje poprzednią " 

A swoją drogą to grałem w niego i .. klimat oczywiście nieziemski. Mnóstwo bajerów, zona taka jaka powinna być czyli Niebezpieczna, szara brzydka i okrutna. Niestety zbyt wysoki poziom trudności przez co co chwilę ginę. Z wiekiem robię się bardziej nerwowy także.. wolę zachować komputer w całości.
Może kiedyś wrócę do słynnego Misery. 

Masz rację strasznie trudny mod. i szkoda kompa:biggrin:

Mod jest świetnie zbalansowany. Mało jest gier, gdzie wszystkiego jest tyle, ile powinno być i jest trudno.  Jeśli będzie zmieniona fabuła to pewnie zagram znowu. Jeśli nie będzie rozbudowy fabuły to też uważam, że nie należy tworzyć nowego tematu.

Edytowane przez ksantyp

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witajcie Towarzysze! Ostatnio pojawił się u mnie dość dziwny problem... (powiem od razu - nie modyfikowałem plików gry)

Więc - Jak grałem sobie w misery wszystko działało... do czasu... w pewnym momencie wywaliło mi grę bez loga, po czym WSZYSTKIE sejvy sie popsuły, a próba wczytania skutkuje takim logiem(nie ma fatal error, więc wklejam cały log):

Pokaż ukrytą zawartość

problem ten zdarzył się pierwszy raz w czasie przechodzenia przez Prypeć-1. po tym incydencie odstawiłem mizerie na pewien czas.

Kilka dni temu ponownie zainstalowałem Mizerie (czysta, tym razem nie miałem TAZ 1.7.4, wcześniej był) i problem wygląda dokładnie tak samo(tyle że "pierwszy" wylot annihilujący pozostałe sejvy pojawił się w czasie wymiany ognia z bandytami nękającymi Wano)

Wie ktoś jak na to zaradzić? i czy zapisy da się odzyskać? i skąd to się bierze?

Edytowane przez PainChiller

Moda instalowałem naprawde wiele razy(kilkanaście?) , a problem pojawił się przy ostatnich 2 instalacjach. przeinstalowałbym go teraz, ale jako że problem występuje w dalszej części gry (połowa a nawet dalej) to ja jakoś nie mam motywacji grać w misery nie mając pewności że znowu wszystko strace :P

Zapisy mam bez TAZ 1.7.4, na czystą mizerie:

Kilka przykładowych(Wszystkie na Szturmowca):

Autozapis:

assaulter - przemieszczanie się po obszarze.scopPobieranie informacji ...

assaulter - przemieszczanie się po obszarze.ddsPobieranie informacji ...

Coś w czasie walki:

kurwaaaaa.ddsPobieranie informacji ...

kurwaaaaa.scopPobieranie informacji ...

I tutaj jeden zapis zrobiony w czasie dziwnego zachowania gry (pewno niestabilny)

zapis testowy.scopPobieranie informacji ...

zapis testowy.ddsPobieranie informacji ...

• 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Mały updejt:
Jeśli chodzi o wszystkie bajery i ficzery, MISERY 2.2 jest już skończone od ponad roku. Z dużych rzeczy do wprowadzenia tak naprawdę zostały tylko poprawki funkcji demontażu broni i ostrzenia przedmiotów (jeśli ktoś nie w temacie, można poczytać o tym tutaj). Niestety roboty z tym jest co niemiara, dodajmy do tego też masę pomniejszych spraw (łącznie cała strona A4 ciurkiem), więc niestety publikacji nie powinniście spodziewać się w najbliższym czasie.

Niech jednak dowodem na to, że pracujemy w pocie czoła, będzie to, że w ciągu miesiąca (od 11 sierpnia) mieliśmy dokładnie 23 wewnętrzne łatki. Zazwyczaj są to rzeczy czysto kosmetyczne, jak choćby opisy przedmiotów (moja działka), zmiana przybliżenia na broniach, poprawki do skryptu naprawy broni, ale były też poważniejsze sprawy, które powodowały wyloty. Nasi testerzy narzekają, że beta M2.2 jest na tyle stabilna, że nie ma za bardzo czego raportować. Potwierdzam, jest to zdecydowanie najbardziej stabilna (i w moim przekonaniu najlepsza) wersja MISERY do tej pory.

Rzeczy, które zmieniliśmy/dodaliśmy przez ostatni miesiąc (poza zwyczajnymi bugfixami i poprawkami):
1) mechaniczne przyrządy celownicze (iron sights) - pistolety nie mają w ogóle przybliżenia, snajperki mają 1,2x, zaś pozostałe bronie 1,1x;
2) dowcipy - w MISERY będą teraz dowcipy wypowiadane przez stalkerów;
3) artefakty uległy pewnym kosmetycznym zmianom, przede wszystkim w zakresie wagi, a z ich opisu będzie można znacznie łatwiej odczytać właściwości, jakie mają po włożeniu na pas;
4) nowe bronie - niech to będzie niespodzianka;
5) zmienione schowki - m.in. te schowki, w których było najwięcej dobroci, są teraz znacznie uboższe, trudniej będzie znaleźć dobry sprzęt;
6) Absolute Nature 4 w wersji MISERY jest częścią M2.2;
7) FOV - celowniki pokazują odpowiednie przybliżenie.

Jak widzicie, sporo się dzieje.

• Dodatnia 4

• 3 tygodnie później...

Witam, mam problem z wysadzaniem anteny, po wysadzeniu i rozmowie z Kiryłowem gra wywala do systemu bez żadnego loga. Czy jest jakieś rozwiązanie problemu, lub ktoś posiada save po tym zadaniu.

Edit: Szanowny kolego, przyłóż się do pisania postów.

Edytowane przez pacjent1972
Pisownia.

• 1 miesiąc temu...

O to chodzi :

FATAL ERROR

[error]Expression    : hGame
[error]Function      : CEngineAPI::Initialize
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrEngine\EngineAPI.cpp
[error]Line          : 150
[error]Description   : Game DLL raised exception during loading or there is no game DLL at all

Wersja gry 1.6.02

U pepików mieli podobny problem i bawili się zmianą oświetlenia, na statyczne i dynamiczne.

http://stalker.scorpions.cz/forum3/viewtopic.php?f=51&t=4456&start=30

A najprostszego próbowałeś czyli reinstalki gry i moda Bo krzyczy coś o bibliotekach dll, że być może ich nie ma.

@edit

Jeszcze mogą być problemy z bibliotekami od directx. Uruchamianie i instalacja gry jako administrator.

Ps> a bez moda gra działa bez problemu?

Edytowane przez tom3kb