SEB2E Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Dołączam się do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Uwaga strzelam. Pewnie chodzi o zdobycie jak to się nazywało (klucz uniwersalny) do śmigłowców żeby je zbadać. A klucz miał bodajże jeden z pilotów co siedział w bunkrze u naukowców. Tylko nie pamietam czy to było w tej wersji SGM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 @tom3kb a było było było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miskowsky Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 6 godzin temu, tom3kb napisał: Uwaga strzelam. Pewnie chodzi o zdobycie jak to się nazywało (klucz uniwersalny) do śmigłowców żeby je zbadać. A klucz miał bodajże jeden z pilotów co siedział w bunkrze u naukowców. Tylko nie pamietam czy to było w tej wersji SGM Niestety nie trafiłeś Problem taki sam jak z przejściem na Janów, podchodzę do helikoptera klikam F na momenta czarny ekran a później tak jak z tym przejściem wszystko wraca do normy ale nie ma cut scenki i nie mogę nic zrobić nawet się poruszyć xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0zeN Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Witam, potrzebuje sejwa z bagien lub bezpośrednio po nich gdyż wersja SGM 2.2 Jenot krzaczy mi 3/4 ekranu przy celowaniu jakąkolwiek bronią, i często crashuje, a nie chce mi się znowu robić tego samego, byłbym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HuczuL Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Siemka Zainstalowałem moda na czystym Stalkerze i wywaliło bugtrapem, grałem od nowa, wszystko instalowałem jak w instrukcji FATAL ERROR [error]Expression : !m_error_code [error]Function : raii_guard::~raii_guard [error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp [error]Line : 748 [error]Description : ....k.e.r. - call of pripyat\gamedata\scripts\_g.script:4415: attempt to index local 'file' (a nil value) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Instalacja nie jest skomplikowana, więc nie powinno być problemu - 1. Stalker - Zew Prypeci PL 2. patch 1.6.0.2 PL 3. Sigerous Mod 2.2 4. kumulatywny fiks 19.03.12 5. polonizacja 6. ewentualne dodatki (poniżej). Pytanie tylko czy instalowałeś dokładnie jak w opisie. Czy masz Stalker - Zew Prypeci PL, patch 1.6.0.2 PL, i czy na pewno masz Sigerous Mod 2.2. Pytam, bo wielu graczy grało w tego moda i nikt takiego problemu nie zgłaszał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 @HuczuL Ktoś tu miał już taki błąd na stronie 13. Niby sobie z nim poradził i tak swoją walkę opisał, parę postów nad nim też mieli taki błędy, jeden gość naprawił to obniżając opcje graficzne. Możesz zerknąć parę stron przed i po czy ktoś nie miał jakichś pomysłów na to jeszcze. Dnia 12.11.2012 o 23:55, Delat napisał: Witam, czy ktoś posiadający SGM2.2 w pełni działającą na jego PC, może upnąć swój plik z gameda/scripts ? Plik o nazwie " _g " lub "_g.scripts " jest to pierwszy plik w folderze. Posiadam ten sam błąd co paru kolegów powyżej : FATAL ERROR [error]Exp[b][/b]ression : !m_error_code [error]Function : raii_guard::~raii_guard [error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript_storage.cpp [error]Line : 748 [error]Description : ....a.l.k.e.r. - zew prypecigamedatascripts_g.script:4415: attempt to index local 'file' (a nil value) I chce porównać kilka linijek ze swojego błędnego pliku z plikiem w pełni sprawnym. Pozdrawiam i czekam na plik ! Może coś da sie zrobić. EDIT.1 Ok, doszedłem w swoim przypadku do jednej rzeczy. Owy błąd nie pojawia się tylko wtedy gdy na Zew 1.6.02 po wgraniu moda SGM2.2 ( pierwszy post ) oraz fiksa ( pierwszy post ) odpalam od razu gre. Bez polonizacji. Bo wgraniu spolszczenia gra sypie u mnie błędem w/w. Czemu ? Trzeba coś zmienić w pliku jakimś ? Btw. Pograłem chwile na tej rosyjskiej wersji, świetny mod. Maks detal a płynność jak w oryginalnej grze. Tylko teraz kombinuje jak zrobić aby ze spolszczeniem działało. EDIT.2 Panowie, zatrybiłem jedną rzecz. Nie wiem czy to przypadek czy faktycznie ma to sens... ale działa ! Gra chodziła tak ? Tak. Zainstalowałem spolszczenie i nadal działa. A więc dla testu, odinstalowałem gre ponownie i wykonałem całą instalacje wraz z wgraniem spolszczenia ( bez wcześniejszego uruchamiania gry ) i gra wywaliła błędem. Odinstalowałem znów wszystko i powtórzyłem pierwszą operacje, instalacja pełna bez spolszczenia - wtem uruchamiam gre po rusku i działa ! - wychodzę z gry, ładuje spolszczenie i gra nadal działa ! Zatem dla mnie rozwiązaniem w/w loga jest uruchomienie gry po rusku chociaż na 1-2 aby się pokręcić do pierwszego auto-save, potem wyjść i dopiero spolszczyć ! AMBA FATIMA BYŁO I NIMA... Buga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HuczuL Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 OOOO kurde, ty to ja muszę spróbować zaraz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz638 Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 (edytowane) Witam, mam problem z dziennikiem zadań. Po dotarciu do bunkra naukowców w poszukiwaniu pilota, w dzienniku pojawił mi się następujący wpis "Title_doesnt_exist". Nie mam pojęcia o co chodzi choć pamiętam, że poprzednim razem grając w SGM miałem ten sam problem. Najdziwniejsze jest to, że po wczytaniu zapisu poprzedzającego wizytę w bunkrze, wpis i tak widnieje w dzienniku :( Nie mam pojęcia o co może chodzić. Jestem na 100% pewny, że "zadanie ?" to wskoczyło po przejściu przez komorę odkażającą. Dotychczas nie miałem żadnych przygód modem. Czy ktoś z Was miał podobny problem bądź jest w stanie wskazać przyczynę ? Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Edytowane 29 Września 2017 przez lukasz638 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sigmar Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Powitać, wie ktoś może czy STCoP pod sgm 2.2 (http://stalker-mods.clan.su/load/stalker_cop/stalker_zov_pripjati/s_t_a_l_k_e_r_zov_pripjati_adaptacija_stcop_weapon_pack_final_dlja_sgm_2_2/1-1-0-768) jest kompatybilny z PL-ką? Tutaj pewnie już nie, ale czy może być też kompatybilny z wersjami od Jenota i SNIPER-em? Miło by było pograć tak dopracowanym arsenałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Wywala zaraz po filmiku nowej gry. Oto log FATAL ERROR [error]Expression : !m_error_code [error]Function : raii_guard::~raii_guard [error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp [error]Line : 748 [error]Description : ....a.l.k.e.r. - zew prypeci\gamedata\scripts\_g.script:4415: attempt to index local 'file' (a nil value) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 To jest jakiś problem przeczytać całą stronę, zanim zadasz pytanie? Nie mówię o takich czarach jak używanie wyszukiwarki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 2 minuty temu, Sierioża napisał: To jest jakiś problem przeczytać całą stronę, zanim zadasz pytanie? Nie mówię o takich czarach jak używanie wyszukiwarki... Rozwiązanie tom3kb nie działa. Inaczej nie zawracałbym głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 @Ejakulat A to co najprostsze czyli opcje w dół próbowałeś? Kuźwa z nickiem to się wysiliłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Tak tak, wszystko na minimal, razem z oświetleniem i rozdziałką. Podoba sie nick? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 @Ejakulat a jak u Ciebie ze sterownikami karty ? Ktoś kiedyś miał taki sam problem i to pomogło. Co prawda zaraz pojawił się następny, ale na razie uporaj się z tym. Ewentualnie otwórz jako admin. Takie mam pomysły na tą chwilę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 6 minut temu, DaarMoo napisał: @Ejakulat a jak u Ciebie ze sterownikami karty ? Ktoś kiedyś miał taki sam problem i to pomogło. Co prawda zaraz pojawił się następny, ale na razie uporaj się z tym. Ewentualnie otwórz jako admin. Takie mam pomysły na tą chwilę. Jesteś boski, jak ja do cholery mogłem zapomnieć o czymś tak oczywistym jak administrator! Widać odwyk od Stalkera i alkohol nie pomagają :v Teraz moge wgrać dodatki. Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Dnia 7.09.2017 o 08:25, tom3kb napisał: Dnia 12.11.2012 o 23:55, Delat napisał: Witam, czy ktoś posiadający SGM2.2 w pełni działającą na jego PC, może upnąć swój plik z gameda/scripts ? Plik o nazwie " _g " lub "_g.scripts " jest to pierwszy plik w folderze. Posiadam ten sam błąd co paru kolegów powyżej : FATAL ERROR [error]Exp[b][/b]ression : !m_error_code [error]Function : raii_guard::~raii_guard [error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript_storage.cpp [error]Line : 748 [error]Description : ....a.l.k.e.r. - zew prypecigamedatascripts_g.script:4415: attempt to index local 'file' (a nil value) I chce porównać kilka linijek ze swojego błędnego pliku z plikiem w pełni sprawnym. Pozdrawiam i czekam na plik ! Może coś da sie zrobić. EDIT.1 Ok, doszedłem w swoim przypadku do jednej rzeczy. Owy błąd nie pojawia się tylko wtedy gdy na Zew 1.6.02 po wgraniu moda SGM2.2 ( pierwszy post ) oraz fiksa ( pierwszy post ) odpalam od razu gre. Bez polonizacji. Bo wgraniu spolszczenia gra sypie u mnie błędem w/w. Czemu ? Trzeba coś zmienić w pliku jakimś ? Btw. Pograłem chwile na tej rosyjskiej wersji, świetny mod. Maks detal a płynność jak w oryginalnej grze. Tylko teraz kombinuje jak zrobić aby ze spolszczeniem działało. EDIT.2 Panowie, zatrybiłem jedną rzecz. Nie wiem czy to przypadek czy faktycznie ma to sens... ale działa ! Gra chodziła tak ? Tak. Zainstalowałem spolszczenie i nadal działa. A więc dla testu, odinstalowałem gre ponownie i wykonałem całą instalacje wraz z wgraniem spolszczenia ( bez wcześniejszego uruchamiania gry ) i gra wywaliła błędem. Odinstalowałem znów wszystko i powtórzyłem pierwszą operacje, instalacja pełna bez spolszczenia - wtem uruchamiam gre po rusku i działa ! - wychodzę z gry, ładuje spolszczenie i gra nadal działa ! Zatem dla mnie rozwiązaniem w/w loga jest uruchomienie gry po rusku chociaż na 1-2 aby się pokręcić do pierwszego auto-save, potem wyjść i dopiero spolszczyć ! AMBA FATIMA BYŁO I NIMA... Buga. @Ejakulat na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Kolega DaarMoo jak widze właśnie sie obudził Kiedy problem został już rozwiązany. Ale thx za chęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 @Ejakulat kolega DaarMoo obudził się wcześniej bo pomógł rozwiązać Twój problem, a na dokładkę wrzucił coś co może pomóc w razie dalszych problemów. Tak to widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 (edytowane) Czy w tej grze są jacyś normalni handlarze czy tylko bezwartościowi? Ch**a u nich pożytecznego kupisz i to samo sprzedasz, 0 ciekawej broni, 0 jakichkolwiek pancerzy. Zamówić też sie nie da xD Tylko sie biduje z hajsem xD Edytowane 14 Stycznia 2018 przez Sarkazm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Nikt nic nie wie? xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 @Sarkazm - Twój sarkazm jest niczym nie uzasadniony. Mod ma swoje lata i trudno spamiętać takie duperele jak asortyment u handlarzy. A skoro nie mają tego co chcesz, to widocznie tak założył autor moda. Możesz się wesprzeć tym gameplayem i zobaczyć co z moda wyciągnął jeden z lepszych gameplayowców. https://www.youtube.com/watch?v=tvcmyQkMj8E&list=PLnGInkNZHnoKbNYDLI4EdgY72q84JemD5 Nieznajomość języka w niczym nie przeszkadza, bo można po "obrazkach" zrozumieć co jest grane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) 30 minut temu, kondotier napisał: @Sarkazm - Twój sarkazm jest niczym nie uzasadniony. Mod ma swoje lata i trudno spamiętać takie duperele jak asortyment u handlarzy. A skoro nie mają tego co chcesz, to widocznie tak założył autor moda. Możesz się wesprzeć tym gameplayem i zobaczyć co z moda wyciągnął jeden z lepszych gameplayowców. https://www.youtube.com/watch?v=tvcmyQkMj8E&list=PLnGInkNZHnoKbNYDLI4EdgY72q84JemD5 Nieznajomość języka w niczym nie przeszkadza, bo można po "obrazkach" zrozumieć co jest grane. Ale ja nie o to pytałem xD Btw. czemu on ma emisje a ja mimo spędzenia tygodnia w świecie Zony ani jednej nie miałem? Przecież ich nie wyłączyłem Edytowane 15 Stycznia 2018 przez Sarkazm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi