smox Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Wiecie co, świetny jest ten mod Im dłużej w niego gram, tym bardziej mi się podoba. Łatwo nie jest, ale nie jest też przesadnie trudno. Mod jest stabilny, do tej pory nie miałem żadnego wylotu. Podstawą sukcesu jest dokonywanie dobrych wyborów. Rozwiązania siłowe nie zawsze są najlepsze. Polecam zagrać jak @gawron wstawi spolszczenie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 15 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 W dniu 14.12.2022 o 15:04, smox napisał(a): Im dłużej w niego gram, tym bardziej mi się podoba. Miałem tak samo, a to za sprawą nietuzinkowej fabuły i atmosfery modyfikacji. Moim zdaniem akcja na Cmentarzysku śmiało mogłaby być oddzielnym modem, a przecież to zadanie poboczne. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Wygląda na to, że Powrót do Zony otrzyma dodatek Został on już oficjalnie zapowiedziany i będzie nosił nazwę Путешествие (Podróż). Historia zostanie przedstawiona z perspektywy nowego bohatera, którego losy są ściśle powiązane z wydarzeniami z poprzedniej części. Jako główną lokację wybrano „Topiel” autorstwa moddera Сергея Непряхина (Siergieja Nepriachina). Wraz z zapowiedzią twórca moda opublikował materiał demonstracyjny prezentujący10-minutowy początek gry. Filmik przedstawia lokację, zadania, cutscenki, a także charakterystyczne dla twórcy moda autorskie przerywniki filmowe. Spoiler Źródło: [KLIK] 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Bardzo lubię tę lokację, dla mnie jest to taka odskocznia od Zony fabrycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zauważyłem, że istnieje adaptacja Gunslingera do PdZ. Jeżeli kogoś interesuje, to - KLIK. Spoiler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 11 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 Kilka nowych zrzutów z powstającego dodatku Путешествие (Podróż) Spoiler Ciekawe cóż to za eksperymenty są przeprowadzane na.. Żabie? Źródło: [KLIK] 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 11 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 Dobiegły końca testy spolszczenia dwóch z trzech części triady Powrót do Zony: Przygody i Przetrwania. Polonizacja Wspomnień zostanie dodana w aktualizacji. Gorące podziękowania za poświęcony czas i wnikliwość płyną do @mkk7 i @smoxa. 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2023 Przy instalacji taki problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2023 @Anatolij Wszystkie pobrane pliki umieść na pulpicie. Instalator sam zlokalizuje RMsetup1-4. Rozpoczynam kolejną przygodę i coś mi mówi, że tym razem Zona mnie zaskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2023 Witam, mam dziwny problem, chcąc zainstalować moda wskazuję mu miejsce docelowe i kończy instalacje nawet nie rozpoczynając. Tak jak by mod się zainstalował ale nie jest zainstalowany, proszę o sugestie co robię nie tak, problem podobny do tego co zgłasza Anatolij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko6996 Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Te pliki z google driva są sprawdzone? Bo mi się pokazuje informacja że ''System Windows ochronił ten komputer". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 @marko6996 Pobrałem moda z GD i wszystko działa. Przed uruchomieniem instalatora musiałem jedynie na chwilkę wyłączyć swój antywirus. Może ktoś będzie miał problem z samą instalacją PdZ, ale to jak pisałem wyżej - wszystkie pliki umieszczamy w jednym miejscu, a instalator sam je znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Dalej nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 @Anatolij Tam jest napisane, żeby wskazać ścieżkę konkretnie do pliku RMsetup1.bin Jeśli nie wystarczy podać folder, w którym się znajduje, to dopisz też jego nazwę i rozszerzenie. Jednak to tylko mój domysł, bo na razie nie miałam z tym instalatorem styczności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Miałem problemy z instalacją i wywaliłem moda i pobrałem jeszcze raz ale tym razem z yandexa i okazało się, że było więcej plików i się instaluje. Prawdopodobnie nie pobrało się w całości, jak zainstaluję to dam znać, to informacja dla mających podobne problemy jakie ja miałem. Potwierdzam, gra zainstalowana i odpalona, gram. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 14 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 Niespodziewanie pojawił się u mnie taki problem: Spoiler Dziwne, bo przy niczym nie grzebałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 14 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 @Agrael Nie spotkałam się wcześniej z takim problemem, ale może spróbuj najpierw usunąć folder shaders_cache (powinno być w tym folderze, co zapisy). Ewentualnie oprócz tego możesz standardowo cofnąć się w zapisach, np. zanim przyszedłeś na lokację, chyba że to bardzo daleko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 @Agrael Wg. mnie o nastąpiło przebarwienie promieni słonecznych. Spróbuj w ustawieniach zmniejszyć opcje dotyczące ich intensywności i inne dotyczące słońca, cieni słonecznych itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 @kondotier W sumie, to rada od @Meta pomogła. Wystarczyło usunąć folder shaders_cache. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 16 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 Mody do stalkera chyba mnie ostatnio nie lubią. Podczas walki z Kontrolerem w bazie wojskowej, po zadaniu mu odpowiedniej ilości obrażeń wywala mi taki błąd Spoiler Expression : !m_error_code Function : raii_guard::~raii_guard File : C:\Repositories\abramcumner-16-jekan\xray\xrServerEntities\script_storage.cpp Line : 726 Description : invalid key to 'next' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 17 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 @MaklerR Przejrzałam temat moda na AP i tam ten wylot był zgłaszany dobre kilka razy, ale żadnego konkretnego rozwiązania nie widać. Była tylko mowa o nałożeniu fixa, ale on jest rzekomo na starsze wersje. Możesz spróbować standardowo cofania w zapisach albo zaryzykować z tą poprawką. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 18 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 @MetaFix zadziałał tylko musiałem dodatkowo przejść na oświetlenie statyczne. Jeśli pojawią się jakieś problemy to dam znać by ktoś inny nie zepsuł sobie gry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 23 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 Witam, pytanie do MaklerRa a może nie tylko uruchomiłem moda, ale przy uruchomieniu z zapisu ( na pierwszej lokacji) wyrzuciło mi ten sam problem Expression : !m_error_code Function : raii_guard::~raii_guard File : C:\Repositories\abramcumner-16-jekan\xray\xrServerEntities\script_storage.cpp Line : 726 Description : invalid key to 'next' czy po przejściu na statyczne oświetlenie i wgraniu fixa nie ma już z tym błędem problemów ? a może da się grać na wyższych ustawieniach graficznych ? I jeszcze jedno pytanie u mnie w bin nie ma takiego pliku "Wejdź w folder bin i usuń lub przenieś gdzieś poza folder z modem plik o nazwie pctrlchk.dll." Gra mi się uruchamia i od razu zawiesza z błędem jak wyżej ( na razie nie dograłem fixa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StalA68 Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Cześć. Pytanie do Mety: fix z twojego postu pobiera mi się z Trojanem i nie mogę go wypakować. Gram na statycznym oświetleniu ale jak ginie zombi ( baza w Czarnobylu ) który jest przy kontrolerze to mnie wywala tak, jak podaje najdrok. Druga sprawa to picie wódki. Gdy flaszka jest na czerwono otoczenie robi się szare. Po wypiciu butli w pomieszczeniu cały czas kręci się w łepetynie. I tak do następnej butli. Jest na to rada? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 @StalA68 Możesz napisać czym próbowałeś wypakować fix? Z ciekawości go pobrałem i wypakowałem i żadnych problemów z antywirusem nie było. Tu w razie czego ten sam fix tylko przepakowany. https://drive.google.com/file/d/1Sw5uHLd5vHT80B6_PyR94lbAqh1hoQNt/view?usp=sharing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi