gawron Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Myślałem , że tylko ja robiłem notatki na karteczkach , miło wiedzieć , że nie jestem sam . Tak właściwie to mam specjalny notatnik . Może się przyda i kogoś niezdecydowanego zachęci ; http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IeIf7qTFDdE 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Zachęcam ponownie do grania w ten mod: OLR 2.5, można alternatywnie pograć:1/ na wariata - czyli za wszelką cenę dotrzeć do laborki na generatorach i po wyjściu z laborki bajera z ekipą i fajrant.2/ grac wg. fabuły!!! - zalety: gra trwa ok 1000 razy dłużej, ciekawiej, poznasz wszystkie!!! kody do każdych drzwi. -Jesteś już prawie u celu a tu niespodziewanka! Musisz jeszcze z 10-20 kwestow wykonać, aby np. dostać się do bunkra dziadygi Sacharowa na Jantarze!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 UWAGA! Aby wyłączyć wkładanie amunicji na pas, klikamy tyldę na klawiaturze. Wtedy się pokaże konsola i wpisujemy g_ammunition_on_belt off jeśli chcemy przywrócić amunicję na pasku wpisujemy to samo tylko zamiast off wpisujemy on :) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotek22 Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Naprawdę zawodowy mod,i proszę o więcej bo jestem fanem STALKERA wielkie dzięki :yes: dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Perun Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 wielki smox przemówił dał nam dar od boga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canzah Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Mam nadzieję, że nie będzie problemu adaptacji tłumaczenia pod ten patch.Tymczasem ja mam zamiar przebadać textury OLR i spóbować zaadaptowac Absolute Structures/Nature do niego.Potem podmiana modeli broni na lepsze, ala LAMP do LA. Jakieś info ile wam zostało na dokończenie angielskiego tłumaczenia? Miało być tydzień temu, a brak wieści. Ludzie się niecierpliwią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Jest już gotowe tłumaczenie, po polsku :) Po co Ci ang. tłumaczenie jak polskie zostało zrobione? :ninja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaimeneX Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Podmiana modeli broni spieprzy animacje. (nieważne jak naprawisz plik)Mod jest zrobiony na podstawie starych modelów.Więc nie. Trza grać na oryginalnych.Nie warto zmieniać modeli i tekstur bo zabierają uczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canzah Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Jest już gotowe tłumaczenie, po polsku :) Po co Ci ang. tłumaczenie jak polskie zostało zrobione? :ninja:Nie dla mnie, dla innych. Polska to nie pępek świata, wiesz?Zagranicznych fanow stalkera na zachodzie jest nieproporcjonalnie więcej niż polskich, Lost Alpha jest uznawane za generalnie gówno i ludzie chcą pograć w to czym LA powinno było być, a czym OLR właśnie jest.Pisaliście, że tłumaczenie będzie gotowe tydzień temu, a brak jakiego info. Nie proszę o wiele, tylko o jakiś sensowny termin kiedy można się angielskiego spodziewać. Podmiana modeli broni spieprzy animacje. (nieważne jak naprawisz plik)Mod jest zrobiony na podstawie starych modelów.Więc nie. Trza grać na oryginalnych.Nie warto zmieniać modeli i tekstur bo zabierają uczucie.Jak lubisz te tandetne modele i animacje z 2003 roku bo wg. Ciebie dodają klimatu to miłej zabawy, nikt Cie nie zmusza by używać podmienionych.Pomijam też fakt, że jak wszystkie stalkery bez modów, modele broni są lustrzanymi odbiciami prawdziwych broni, co cholernie psuje realizm i dla kogoś kto pasjonuje się bronią jest to masakrycznie irytujące.Jeśli animacje i modele działają na tej samej zasadzie co w SoCu albo LA to nie będzie żadnego problemu ich podmienić. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaimeneX Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 (edytowane) Właśnie animacje w OLR mają tendencje do bugowania się.Pozatym inne animacje nie będą miały chodzenia albo sprintu.(chodzenie jest zrobione jako animacja bo widać że animacja IDLE kończy się i zmienia na chodzenie) PS. nad zangielszczeniem pracują na moddb. A my robiliśmy spolszczenie. Edytowane 30 Października 2014 przez litosns 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Czytałem gdzieś o tłumaczeniu Oblivion Lost Remake 2.5 na język angielski, ale na pewno nasze forum tego nie robi. My tłumaczymy mody rosyjskojęzyczne na język polski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canzah Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Oh? Bo na stalker.pl pisał ktoś kto się podawał za autora spolszczenia i mówił że robicie spolszczenie i zangielszczenie jednocześnie. Czyżby oszust w takim wypadku? Bym zlinkował posta, ale nie wiem czy tu wolno, bo tam banują za linkowanie tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Canzah - to porusz ten problem na stalker.pl. Tu nikt nikomu zangielszczenia nie obiecywał, a obietnice tamtego forum, to ich wewnętrzna sprawa. Nam nic do tego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canzah Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 lTam dyskusja o OLR jest martwa, a autor spolszczenia tam podaje się za tego samego co tutaj, nawet linkował strone.Więc nie jest to kwestia tamtego forum, tylko tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Owszem, pisałem na tamtym forum - "Spolszczenie OLR 2.5 pojawi się dzisiaj, najdalej jutro na stalkerteam. Dodam, że spolszczenie zrobiliśmy do wersji repack, ponieważ nie udało nam się uruchomić wersji 2.5 na polskiej podstawce." Jak widzisz nie ma tam słowa o wersji angielskiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 A ten "autor spolszczenia", to ma jakiegoś nicka.Wywołaj go tutaj po imieniu. Niech się wypowie. Skoro linkował, to tu bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canzah Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 @smoxPrzysiągłbym, że było.Byłem zmęczony więc może przez omyłkę pomylilem ten oto komentarz z ModDB:_Boolean_ Oct 19 2014, 5:58pm replied:I think one week. BTW: for interested it's polish version already done.Z tym co napisał smox.Ale widać coś mi się przywidziało, w takim razie nic tylko sorry i carry on.A ja postaram się dowiedzieć ocb. z wersją angielską. Jest coś w ogóle do zmiany w tłumaczeniu teraz gdy wyszedł ten update? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 O angielskiej wersji pisał na tamtym forum ktoś post wyżej mojego. Ja na pewno nie pisałem, bo zwyczajnie nie znam angielskiego. Jesteśmy w trakcie sprawdzania tego fixa3. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 @Canzah, nie siej fermentu, jak masz konkretne wiadomości, czy info, które według Ciebie nie są jasne, to skopiuj to i tu zacytuj, podając też ksywkę tego gościa od tej niby informacji, że z tego forum obiecywano angielską wersję tego moda. Jeśli nie masz konkretów, to przyhamuj z takimi farmazonami, ok? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Zanim przegrzebałem się przez posty, widzę że sprawa wyjaśniona.Nad brakiem wersji angielskiej bolał Fryko ( #86). Mogą być i inni. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canzah Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 (edytowane) @Canzah, nie siej fermentu, jak masz konkretne wiadomości, czy info, które według Ciebie nie są jasne, to skopiuj to i tu zacytuj, podając też ksywkę tego gościa od tej niby informacji, że z tego forum obiecywano angielską wersję tego moda. Jeśli nie masz konkretów, to przyhamuj z takimi farmazonami, ok?Byś przeczytał post nad twoim to byś wiedział, że sprawa wyjaśniona, ale widać za trudno, prościej minusować jak typowe gimbusowe pokolenie fejsa. Przykro mi, ale u nas na forum nie tolerujemy chamstwa bądź też ubliżania innym. Złamanie Regulaminu Forum, pkt 2.5 -Agrael Edytowane 31 Października 2014 przez Agrael 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Perun Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Canzah, nie jesteś na /sg/, nie rób tu syfu. Co do tłumaczenia na angielski to ja barzo chętnie pomógłbym w tłumaczeniu, gdyby mój rosyjski nie był taki lakoniczny.Ewentualnie wezmę polskie tłumaczenie pod warsztat i wtedy będę mógł zademonstrować moje prawdziwe umiejętności. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canzah Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Niby TT44 ma już w 95% ukończone tłumaczenie, ale nie ma czasu żeby dokończyć.Napisałem mu propozycje dokończenia tego co im tam zostało, zobaczymy co w ogóle powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotek22 Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Sory że odbiegam od tematu ale nie mogę wyjść z jantaru na przejściach bugtrapy,co jest nie tak pomocy :wallbash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Bugtrap był opisywany w tym temacie chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi