Gh0sTp Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 W takim razie zapytam jeszcze o jedną sparawe,jeśli wolno. Posiada laptopa lenovo y700 idepad z podzespołami że średniej półki, a staller na tym modzie tnie grę w cholerę. Próbowałem już bawić się ustawieniami, gamę boostami itp Czy ten mod aż tak komputer wyzyszkuje,bo według procesu ram i pamięć nie przekracza 50% podczas gry, rady, sugestie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 To wina samego stalkera, bracie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 @Gh0sTp - wejdź do ustawień gry i suwaki trawy i cieni na lewo do końca, a te dotyczące tekstur, odległości widzenia, oświetlenia też trochę w lewo. te ostatnie dobierz eksperymentalnie, tak abyś coś widział. Broń po zabitych której nie bierzesz, wkładaj do trupów i wtedy mod ją razem z nimi usunie, przez to trochę mu ulży. A w ustawieniach podstawowych, jakość też zmniejsz, nawet na niską. Masz frapsa? On Ci pokaże jak z fptesami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 używam Razer Cortex, pokazuję średnio 60 -90 FPS, a i tak nie. Pomimo zaleceń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 No to jeszcze jedno. Ile zapisów masz w katalogu? Ten mod jest bardzo pamięciożerny i jak popatrzysz na wagę zapisu, to jest spora. może to dziwnie wyglądać, ale sceptycy już się o tym przekonali i nie kontestują. W katalogu z którego mod je wczytuje, miej ich jak najmniej. Jeśli chcesz mieć komplet zapisów na wszelki wypadek, starsze zapisy przenoś przy zamkniętej grze do innego folderu, o zmienionej nazwie. Najlepiej mieć nie więcej niż 10 zapisów, a pod koniec gry nawet 5. U wszystkich którzy w moda grali, występowała czkawka, u jednych większa, u innych mniejsza. Więc nie jesteś jedynym. Spróbuj jeszcze na czas gry, wyłączyć wszystkie programy pracujące w tle. A w odróżnieniu od Twojego programu ingerującego w grę, Fraps nie obciąża, bo tylko pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Praktycznie całą grę lecę na 1 quick save + te automatyczne zapisy, po wykonaniu jakiegoś zadania związanego z fabułĄ Pisz zgodnie z pisowNIOM!!! - @Allen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 A zrób na próbę twardy zapis. Nic Cię to nie kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) Dnia 5.03.2017 o 21:35, kondotier napisał: A zrób na próbę twardy zapis. Nic Cię to nie kosztuje. od nowa zainstaluje moda, przejdę jakiś fragment gry i dam znać. edit. nic to nie dało, jak się tnie tak dalej Może i głupie pytanie, ale warto zadać. Czy winę może ponosić wersja gry ściągnięta z neta, nie oryginał ? Edytowane 7 Marca 2017 przez Gh0sTp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Mam 3 sprawy. Mianowicie: 1. Nie mogę znaleźć schowka opisanego w Spoiler 2. W celownikach do broni czasami brakuje czerwonej/zielonej kropki. Czy jest na to jakiś fix? 3. Oraz sprawa trzecia. Gdzie można znaleźć jakiś karabin snajperski? Ten, który znalazłem w radioaktywnym baraku na Dzikim Terytorium niestety sprzedałem jakiś czas temu, a nie chce mi się przechodzić znów tego samego etapu gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Do znalezienia trupka potrzebny jest myk. Wchodzisz na dom, ten z prawej po minięciu budowy, wchodzisz na dach i na komin z anteną. Na kominie podskocz pionowo w górę, wpadniesz w teleport i będziesz przy antenach. Tam poszukaj schowka i wróć przez teleport-bańkę mydlaną. Brak kropki w celowniku, to niedopasowane oświetlenie. Zacznij szukać od statyki. Ze snajperką może być trudno. Albo znajdziesz przy jakimś nieboszczyku, albo w schowku. Radzę obejrzeć filmik Mniecia z szukaniem schowków, bo samodzielnie jest dość trudno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, kondotier napisał: Ze snajperką może być trudno. Albo znajdziesz przy jakimś nieboszczyku, albo w schowku. Radzę obejrzeć filmik Mniecia z szukaniem schowków, bo samodzielnie jest dość trudno. Dziękuję za rady. A pamiętasz może jak zdobyłeś swoją snajperkę? Tą co wygląda jak ta, którą posiada Bies? Snajperke znalazłem w schowku. Edytowane 9 Maja 2017 przez WujekJar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 @WujekJar - Po Kufrach były inne mody i takich pierdół jak broń nie pamiętam. Ale Bies chyba nie ma snajperki, tylko AKu z tłumikiem. Czy to podkreślenie, to info że snajperkę znalazłeś? I radzę, szukaj, szukaj i jeszcze raz szukaj schowków i kluczy do innych schowków. Znaleziska warte zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 @kondotier Podkreśliłem to, bo miałem wykreślić pytanie o broń. A schowków tak jak mówisz warto szukać więc korzystam z mapy wstawionej przez @kamil190 w jego poradniku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 @WujekJar - nie widziałem tej mapki. Ale niektóre schowki i np. klucze, są tak umieszczone, że samo zaznaczenie miejsca na mapie nic Ci nie da. Na przykład, w tunelach w hałdzie na Wysypisku, gdzie idziesz z zadaniem na walizkę, masz jeszcze klucz, dobrą broń i coś tam jeszcze. Aby znaleźć ważny klucz, trzeba trochę się pogimnastykować. W przenośni i dosłownie, na kucaka w niskim przysiadzie. A kto o tym nie wie, nie znajdzie. Wiedziałem gdzie jest, a i tak miałem z nim problem. Tak samo klucz pomiędzy hangarem a hałdą. Przejdziesz 100 razy koło niego i nie podniesiesz. Tak że ponownie sugeruję filmiki Mniecia, tym bardziej że nie popsują Ci samodzielnej gry, bo są to filmiki tylko na szukanie schowków i kluczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 5 godzin temu, kondotier napisał: @WujekJar - nie widziałem tej mapki. Ale niektóre schowki i np. klucze, są tak umieszczone, że samo zaznaczenie miejsca na mapie nic Ci nie da. Na przykład, w tunelach w hałdzie na Wysypisku, gdzie idziesz z zadaniem na walizkę, masz jeszcze klucz, dobrą broń i coś tam jeszcze. Aby znaleźć ważny klucz, trzeba trochę się pogimnastykować. W przenośni i dosłownie, na kucaka w niskim przysiadzie. A kto o tym nie wie, nie znajdzie. Wiedziałem gdzie jest, a i tak miałem z nim problem. Ja muszę wiedzieć orientacyjnie w którym miejscu mniej więcej jest. A filmiki mniecia mogą się przydać, ale takie suche znajdowanie schowków nie sprawia mi tak dużej przyjemności jak szukanie czegoś na jakimś mniejszym obszarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Fix jest zablokowany (https://yadi.sk/d/AqylBsKjsbXyL). Czy ktoś jeszcze ma go na komputerze i mógłby podesłać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 A czy to przypadkiem nie jest to? Nie mam teraz jak sprawdzić, zerknij sam: https://yadi.sk/d/IJh3JnVOsbXuU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Dzięki. Zobaczę dopiero w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Limit pobierań osiągnięty. To chyba to, ale nie mogę pobrać- nie mam konta na yandeksie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Proszę Nie mam Kufra na dysku, więc nie sprawdziłem, daj znać czy to jest to, będzie można edytować posta w pobieralni. золотой_обоз_2_правка.rar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Tak to jest to. Dziękuję pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Nie ma sprawy Doda ktoś do pobieralni? @apg2312 albo @tom3kb może? Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSoldy Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 (edytowane) Pytanie: Czy zalecacie przejść pierwszą część moda, a potem tą, bo ogrywam właśnie pierwszą i póki co rozgrywka jak dla mnie nudnawa Edytowane 29 Listopada 2017 przez TheSoldy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Przejdź prolog, dwójka to logiczna kontynuacja tej historii i jest dość krótka Z drugiej strony myślę, że niewiele fabularnie stracisz, więc jeśli masz lenia, to przejdź od razu do dwójki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 @TheSoldy albo sprawdź u mnie na YT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi