smox Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Tak przykładowo napisałem 2 kartki z każdej notatki czy książki. Może być tego więcej. Myślę, że całość zajmie około 20 takich rozłożonych kartek do napisania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Ten Pack 2.0.5, to naprawdę fajny dodatek, oprócz wspomnianych dodatkowych 4 slotów, dodaje do handlu między innymi gładkolufowego "Dzika", który w dalszej wędrówce może pomóc rozwiązać wiele problemów. Spodobał mi się także "Piernacz", 27 strzałowy pistolet z możliwością prowadzenia ognia ciągłego. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Patch 2.08 - https://yadi.sk/d/Frm0W4LTqaR8U Sporo tych patchy pojawiło się w ostatnim czasie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 No ale będziemy mieli mgłę w podziemiach Agropromu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Ten patch jest kumulatywny? Dobrze by było, aby ten ostatni (ciekawe jaki będzie miał numer) miał wszystkie poprzednie patche. Gdy się pojawi finalny patch, to spolszczenie tego moda będzie przyjemnością. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Niestety ten patch nie jest kumulatywny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 59 minut temu, metek58 napisał: Ten patch jest kumulatywny? Wydaje mi się, że jest kumulatywny. Po zainstalowaniu ma 182 MB. To niemożliwe, by te kilka zmian, które wprowadza, zajmowały tyle miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Na pewno jest kumulatywny, wystarczy spojrzeć na instalację. OGSE 0.6.9.3 download (Final 2.08) OGSE 0.6.9.3 Final 2.0 Процедура установки: 1. Скачиваем все файлы установщика в одну папку (6 файлов - 1 exe и 5 bin, всего 4,5 Гб). 2. Запускаем установщик, следуем указаниям.3. Читаем ридми (обязательно!) 4. Ставим патч 2.08 (зеркало). 5. Играем. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Patch 2.07 miał 187MB a patch 2.09 ma 79MB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 5 godzin temu, anatol napisał: Patch 2.07 miał 187MB a patch 2.09 ma 79MB. Skąd masz ten numer patcha? Na stronie moda jest info o 2.08 i nic więcej. Ciekawa sprawa, na tej stronie http://forum.ogse.ru/viewtopic.php?f=1&t=2624, na samej górze widnieje OGSE 0.6.9.3 download (Final 2.08) Czy to (Final 2.08) oznaczałoby wersję finalną patcha? Edit//Jednak chyba nie, bo jak zajrzałem na pierwszy post o tym modzie, to tam przy 2.0 też widnieje dopisek Final. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Pogubić się można z tymi patchami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 (edytowane) Cytat Czy to (Final 2.08) oznaczałoby wersję finalną patcha? Nie, to chodzi o to, że OGSE 2.0 to jest taka wersja Final moda ale jak zwykle gdy wydaje się, że coś jest skończone to zawsze znajdują się jakieś babole I stąd te fixy 2.01 - 2.07, 2.08, mi się to podejście podoba bo chociaż numerują wszystko po kolei i wiadomo co wrzucać. Edytowane 1 Kwietnia 2016 przez tom3kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 11 minut temu, tom3kb napisał: Nie, to chodzi o to, że OGSE 2.0 to jest taka wersja Final moda ale jak zwykle gdy wydaje się, że coś jest skończone to zawsze znajdują się jakieś babole Oglądałem na Youtube poradnik przejścia tego moda, zaczęty na początku grudnia 2015 i nie widziałem, by gracz miał jakieś problemy. @tom3kb dobrze mówi, kilku testerów nie wyłapie tego co gracze po wydaniu moda. Oprócz baboli (jak to określił @tom3kb), widzę, że autorzy ciągle "dopieszczają" moda. Po zainstalowaniu patcha 2.08, podczas deszczu na monitorze pojawiają się zacieki deszczu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Takie efekty to nie sprawka tylko patcha. Można je w opcjach włączać i wyłączać kiedy się chce. Jest to w zaawansowanych ustawieniach. Porównałem ten ostatni patch z poprzednim i w istotnych plikach dla tłumaczy, nic nie ma zmienionego. O czym to świadczy? A o tym, że to końcowe już zmiany, oczywiście, w moim odczuciu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 (edytowane) @smox Ładne efekty graficzne . Ciekaw jestem, jak twórcom udało się upchać tyle efektów graficznych do tego modziwa. Poza tym mam pytanie związane z rozrywką w OGSE 0.6.9.3. Czy w OGSE takie zachowanie sztucznej inteligencji jest na miejscu i można oczekiwać, że takich momentów będzie multum? Pytam, gdyż... Spoiler Miałem jedną misję w Kordonie związane z wyjaśnieniem obecności kilku żołnierzy koło pola anomalii niedaleko za miejscem wejścia do bunkra Sidorowicza. Po paru chwilach i motywie z jedzonkiem dla żołnierzy, okazało się, że chcieli pewnego artefaktu, który spowodował spore zamieszanie u wojsk i znajdował się właśnie w tym polu anomalii. Udało mi się to zabrać i postanowiłem zabrać ten artefakt do Sidorowicza. Żołnierze, kiedy widzieli, że uciekam z łupem, otworzyli ogień w moją stronę. W wiosce, kiedy byłem niby bezpieczny, toczyła się walka między stalkerami-kotami, Wilkiem itp. a żołnierzami, którzy przyszli nacierać z obu stron. Przybyli ci ze strony pól anomalii, którym byłem winien ten artefakt i przybyła druga grupa wojska ze strony posterunku. Okazało się, że w dodatku armia wezwała wsparcie w postaci szturmowego helikoptera Mi-24 . Nawiązała się straszliwa masakra, mało kto miał szanse z żołnierzami, a w ogóle z helikopterem. Okazało się, że zginęły postaci, w tym Wilk i Dziadek, który przebywał w jednej z kilku chatek w wiosce. Chciałem wykonać dla nich zadania, wesprzeć w ich problemach . Wczytałem poprzedni zapis gry i zamiast dać artefakt, dałem żołnierzowi i jest cisza i spokój. Zero burd i masakry. Poziom trudności dałem na doświadczony i tak agresywnej sztucznej inteligencji nie widziałem, prócz w Oblivion Lost 2.2, gdzie też tak podobnie było. Za to nie było tego helikoptera latającego nad Kordonem, kiedy doszło do ostrego momentu. Grałem w parę modów, gdzie sztuczna inteligencja nie była aż tak nieprzewidywalna, była typowo oskryptowana, że tak stwierdzę. Szło przeczuć co się stanie, a tutaj w OGSE zonk. Edytowane 1 Kwietnia 2016 przez seb-stryl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 1 godzinę temu, seb-stryl napisał: @smox Ładne efekty graficzne Daj spokój @seb-stryl, ładne to one by były na max. ustawieniach. Ja gram ledwo na średnich i sporo opcji mam wyłączonych. 1 godzinę temu, seb-stryl napisał: Czy w OGSE takie zachowanie sztucznej inteligencji jest na miejscu i można oczekiwać, że takich momentów będzie multum? Nie wiem jak jest na innych poziomach trudności. Gram na stalkerze i jest ok. Tych żołnierzy koło anomalii udało mi się załatwić granatami. Z posterunku nikt nie przyszedł. Zaatakowali wioskę dopiero po moim powrocie z Wysypiska, po podsłuchaniu najemników. Śmigłowiec co prawda latał, ale nie strzelał. Widocznie istotny jest poziom trudności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 (edytowane) @smox Racja, OGSE ma swoje wymagania sprzętowe. Tyle dobrze, że jest sporo opcji graficznych, w menu głównym i launcher'ze, co też dowodzi o tym, że twórcy pomyśleli o użytkownikach, którzy mają nie najnowszy sprzęt. Z poziomem trudności, to sam sprawdzę co i jak porównując je między nimi. Zachowanie sztucznej inteligencji zaskoczyło mnie i to dość porządnie, nie spodziewałem się ostrego odwetu z którejś ze stron. Helikopter nie dość, że używał szybkostrzelnego działka, to i jeszcze w dodatku jakby wciąż mu mało, odpalał rakiety w stronę ludzi, gdzie często wychodzili na otwarte pole przestrzeni w poszukiwaniu łupów. Edytowane 1 Kwietnia 2016 przez seb-stryl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Podjęliśmy decyzję o tłumaczeniu tego moda. Poczekamy trochę, aż unormuje się z patchami i ruszamy 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Super Panowie Tłumacze wielkie dzięki.Jestem chętny i gotowy do testów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Tak się widzi jak zostanie się zombiakiem. Bagna. W jednym z tych wraków coś się tłucze... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) 15 minut temu, smox napisał: Tak się widzi jak zostanie się zombiakiem. Tak samo się jak się słyszy będąc żywym trupem. Zwłaszcza po rozmowie z Sidorowiczem z prośbą o pomoc. Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez seb-stryl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Widzę, że jest sporo patchy. Czy mógłby ktoś uprawniony, powrzucać je wszystkie do #1? I to samo robić z kolejnymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 1# jest uaktualniony do ostatniej wersji patcha czyli - 2.08 . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Gram trochę w tego moda i muszę przyznać, że jest świetny. Za jedno z zadań dostajemy namiary na pluszaka o imieniu Чебурашка, w spolszczeniu będzie Kiwaczek. Otóż ten Kiwaczek nie tylko daje nam zadanie, ale cały czas nosimy go w ekwipunku i udziela nam pomocy. Mówi co mamy zrobić jeżeli mamy problem z jakimś zadaniem. Udziela też bardziej szczegółowych porad. Właśnie mam zadanie na odszukanie schowka bandyty w Parowie. Wiem tylko, że jest gdzieś w pobliżu. Kiwaczek podpowiedział bym szukał pod krzewem obok ogrodzenia. To znacznie zawęża obszar poszukiwań. Jeszcze w żadnym modzie duch Czarnego stalkera nie wyciągał dla mnie artefaktów z anomalii. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Nie wiem jak Ty szanowny @smox-ie ale ja pamiętam z dzieciństwa tę bajkę, w roli głównej z tym właśnie misiem. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi