cez137 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) Witajcie, mam delikatny problem, cały czas jak do tej pory mod szedł stabilnie, no w miarę stabilnie, bo wiadomo, było tam kilka wylotów, gdzieniegdzie przylagował, ale ja mam słaby sprzęt więc odpuszczam takie tematy i gram dalej, ale teraz nastąpiła kumulacja i nie mam pojęcia dlaczego, już przechodzę do rzeczy, a mianowicie jestem na Generatorach i dostałem się już do bunkra, i tu jest problem, a mianowicie GDY TYLKO załaduję się gra i jestem w bunkrze gra niesamowicie laguje, no nie da się grać, pomyślałem że przejdę na statykę, o dziwo pomogło, wiadomo, grafika się pogorszyła ale już nie laguje natomiast klawisze od 1 do 0 nie działają, nie mogę wyjąć broni, granatu, F-ki działają i wszystko pozostałe też, oczywiści co jakiś czas rozmowa z istota która tam jest aż do momentu na foto, dochodzę tu i istota przestaje mówić a zejść się nie da, ani po drabince ani tą dziurą zeskoczyć na dół, tak ma być? czy mi coś się sypie, a może czegoś nie zrobiłem? sam już nie wiem, dla zobrazowania sytuacji focisze i pamiętam też że identyczną sytuację miałem w CoCu z tym lagowaniem, wtedy odpuściłem grę bo nic nie pomagało, aha daleko jeszcze do końca? bo mam wrażenie że to już końcówka. Edytowane 19 Listopada 2019 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 @cez137 To już finał tego moda, musisz wybrać odpowiednią kwestię dialogową z tą istotą i pewnie być w jakimś konkretnym miejscu. Na 3 stronie jest moja ocena tego moda i dałem to w minusach, też miałem problemy z tym modem, duże wymagania systemowe, też schodziłem z ustawieniami w dół. Jak co to obejrzyj finał na yt Ps. A broni nie zmienisz scrolem myszy albo [ lub ]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 @tom3kb tak właśnie myślałem że to juz koniec, no nic, ale chyba nic z tego nie będzie bo prawdopodobnie albo czegoś nie znalazłem albo mam jakis błąd w modzie, ponieważ na filmiku HugTv przy trupie Zajcewa jest notatka z kodem do drzwi do sterowni Świadomości-Z a u mnie takowego nie było, była notatka ale bez kodu (na foto) i nie widzę sensu dalszej rozgrywki, oczywiście wpisywałem kod z filmiku ale nie działa niestety 15 godzin temu, tom3kb napisał: A broni nie zmienisz scrolem myszy albo Nie, zmiana klawiszy sterowania też nic nie daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4top Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Mam problem z zadaniem "Kontakt-przeszukaj okolice anomalii" po zbliżeniu sie do miejsce zadanie ze znacznikiem znika i pojawia się zadanie "Kontakt-znajdz anomalie przestrzenną" której nigdzie nie można znaleźć po przeszukaniu całego obszaru a po znacznym oddaleniu zadanie znów się zmienia na pierwszą wersje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Godzinę temu, s4top napisał: Mam problem z zadaniem "Kontakt-przeszukaj okolice anomalii" Nie zapomniałeś przypadkiem wyjąć detektora? Może poniższy filmik Ci pomoże. Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4top Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Jest może jakaś możliwość zmiany ustawień żeby można było biegać w ogzo? W innych modach to prosta sprawa ale w tym po zmianie ustawień w "sprint allowed-na true" gra nie startuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 (edytowane) @s4top widocznie na exie jest antyczit. Jeżeli tak jest to skorzystaj z innego pancerza. Podnieś jego parametry i będzie lepiej jak w exie. Edytowane 26 Marca 2020 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4top Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Problem w tym że nie można zmienić żadnych parametrów,tylko zmienisz jedna cyferkę i jest bug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 @s4top Możliwości pancerzy zmieniają mechanicy. Tylko że trzeba znaleźć odpowiedniego mechanika. A czy czasem egzo nie wymaga jakiegoś zasilania, aby pozwalało biegać? Bo w takim żółtym to chyba biegałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 W 3 screenie instalacji są do zaznaczenia 2 opcje: "Model HD bohaterów nie zależnych" "Spawner (ESC i F1)" Do czego służą te opcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 @prozmus84 no do zainstalowania tych rzeczy jeśli masz taki kaprys Modele HD to paczka z modelami stalkerów w wysokiej jakości, nie jestem pewien ale chyba to jakaś wariacja tej paczki więc na screenach możesz sobie zobaczyć jak to wygląda. Tylko licz się ze wzrostem wymagań u moda, także jak masz jakiegoś drewnianego kompa to trzeba uważać. A spawner to spawner, taki programik do "oszukiwania" albo czasami "ostatnia deska ratunku" w modzie. Możesz sobie nim spawnować/dodawać różne przedmioty. Np questowe. Czasem przydatne jak np przedmiot się nie pojawił albo wcieło go w tekstury itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 @tom3kb wielkie dzięki za wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 Prozmus84 - postaw sobie pytanie co jest ważniejsze - w kwestii paczek tekstur HD - akcja, fabuła, płynność gry czy też oglądanie zmarch, parchów i pryszczy na japach postaci kosztem rozgrywki, fale na wodzie, igły na sosnach, klocki mutantów na polanie itd. itp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 potrzebuję wypakować katalog configs - jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 @scigacz1975 To chyba nie ten temat ale tu masz wypakowany configs: https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZUBzrkZOnPpiyk9gVuCmU5aoHfPpSg7HTcV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tits&Boobs Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Pamiętaktoś może gdzie jest "ulepszona broń" w wiosce pijawek? Chodzę z godzinę i nie mogę znaleźć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 @Tits&Boobs a poradnik nie podpowie? Zerknij. Jak nie to będziemy szukać dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tits&Boobs Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Gdzie można ulepszyć egzo? "Technik nie może wykonać modyfikacji" jest blokada taka przy serwomechanizmach do biegania. Latałem z egzo do technika w Rostoku, bunkrze naukowców i bazie Wolności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 @Tits&Boobs musisz znaleźć pendrive z tym ulepszeniem w Barze i zanieść do technika Naukowców bo tylko on może to zainstalować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 31 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 Przyznać się, kto nie grał w Wiatr Czasu ? Poprawiłem wstawkę moda i myślę, że wyszło całkiem nieźle. Są aktywne linki do wersji samodzielnej oraz naszego serwera ( spolszczenie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbych Opublikowano 27 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 (edytowane) Witam Przy próbie wybrania pierwszej opcji dialogowej z Maksem ( chodzi o pierwszy dialog: że meduza to za mało za ukończenie questu ). W misji: ''Rozłam w wolności''. Mam wylot do pulpitu. [error]Expression : fatal error [error]Function : CInifile::r_section [error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp [error]Line : 502 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't open section 'svoboda_exo_outfit'. Please attach [*.ini_log] file to your bug report Edytowane 27 Marca 2022 przez zbych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś Puchatek Opublikowano 3 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 (edytowane) W dniu 15.07.2018 o 15:41, gawron napisał: Klucz powinien leżeć na wyższej półce regału z desek. Odkop, ale... Kucza na półce nie ma (zadanie z bąblem w Rudym Lesie teleportującym nas do podziemi z trupami naukowców). Jakieś pomysły? Czy kolejność zadań ma znaczenie? Na YT gość najpierw rozmawiał ze zjawą a później wlazł do bąbla... Jeśli tak, to gdzie można się przespać? W grze mam godz. 12:30 i trochę mi zejdzie do nocy 😞 Jezdem ślepy 😞 Klucz leży na ziemi przed drzwiami. Skończyłem moda. Moja ocena to 7/10 (może i 8/10). Napisy końcowe wręcz wołają o kontynuację przygód GG w Wronim Legowisku. Edytowane 10 Września 2022 przez Kubuś Puchatek rozwiązanie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mujo70 Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Mod totalnie nie działa po zmianie ustawień, świeżo po instalacji. Na początku da się wejść do moda, lecz po zmianie ustawień (jakość na maks, oświetlenie na dx11 i rozdziałka na fullhd) i wyjściu z gry - mod się już ponownie nie uruchamia, jedynie w menedżerze procesów pojawia się "xrEngine" czy coś takiego. Wiadomo o co chodzi? Używam repacka, nawet nie zainstalowałem jeszcze spolszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 @mujo70 Usuń plik pctrlchk.dll z folderu bin i powinien ruszyć 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mujo70 Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 18 minut temu, Szczepan9205 napisał(a): @mujo70 Usuń plik pctrlchk.dll z folderu bin i powinien ruszyć 😛 O cholera, teraz działa jak natura chciała. Dzięki wielkie za pomoc! Tak z ciekawości, to za co odpowiadał ten plik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi