Pure Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Wyszukiwarka tutaj jest bezużyteczna moim zdaniem. A o dodaniu fixa do pobieralni już w oddzielnym temacie żeby był łatwo widoczny już mówiłem wcześniej ale jakoś nikt się nie kwapi aby to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Spytam tylko szybko, zanim znowu się zacznie. Gdzie znajduję się kurier Chalwa, sprawdziłem prawie całe bagna i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Więc i ja apeluję do szanownego kierownictwa forum, Proszę o umieszczenie na stronie z modem, tego fixu do pobrania z krótkim opisem czego dotyczy. Cytuj Gdzie znajduję się kurier Chalwa, sprawdziłem prawie całe bagna i nic @Gh0sTp kurier jest w piwnicy, na tym gospodarstwie na którym jest taka dość wysoka wieża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 FIX na podwójny celownik umieszczony w pobieralni dla NS2016. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 (edytowane) 17 minut temu, Gh0sTp napisał: Gdzie znajduję się kurier Chalwa, sprawdziłem prawie całe bagna i nic Nie pamiętam czy to był ten kurier ale jeśli się nie mylę to Chaława jest przed wejściem do X-10 i miał zanieść pojemnik radioaktywny dla Saharowa który my musimy po nim przejąć. To nie ten kurier. Edytowane 11 Sierpnia 2017 przez Pure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Kurier Chalawa jest na tym gospodarstwie , na mapce tam gdzie kursor. PS Cytuj FIX na podwójny celownik umieszczony w pobieralni dla NS2016. Dobra robota. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Pochwaliłem się już ukończeniem moda. Teraz pochwalę się czasem jego ukończenia. Rozpocząłem grę 18.06.2017 a zakończyłem 6.08.2017 czyli niecałe 50 dni. Fakt, grałem sporo dziennie. Dla niedowiarków mogę wstawić pierwszego i ostatniego sava. Ale daję wyzwanie innym graczom. Kto zrobi to jeszcze szybciej? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 18.06.2017 - 23.07.2017. Czyli 36 dni. Kto zrobi szybciej? xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniu Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Ja ukończyłem w 22 dni i nikt nawet nie docenił 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Szybki ranking: I Miejsce - @daniu Nagroda - II Miejsce - @Pure Nagroda - 1000 III Miejsce - @kondotier Nagroda - Dla pozostałych 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 @daniu po prostu za słabo się reklamujesz. Musisz nad tym popracować. Pięknie @Chlebczarow. Biorę - "Dla pozostałych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniu Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 @Chlebczarow Dziękuje bardzo @DaarMoo Nie lubię się przechwalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 A co dotyczy reklamy. Wiecie dlaczego ludzie jedzą prawie wyłącznie jaja kurze a nie kacze, choć te drugie są bardziej wartościowe? Ano dlatego, że kaczka jak zniesie jako, to jest cicho, a kura jak je zniesie, to łazi po wybiegu i gdacze. A ja i tak cieszę się z mojego miejsca na pudle, choć widzę, że jest mocno zagrożone. Ale nie szkodzi. Te podane terminy w porównaniu z wieloma miesiącami jakie były potrzebne dla wcześniejszych Solianek pokazują, że jest to nareszcie mod w który można grać i pamiętać co było na początku po zakończeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 (edytowane) A ja sobie pykam po woli. Nawet nie wiem kiedy zacząłem nie mówiąc o tym kiedy skończę. Tylko ta grafika w 1.0004 jest taka kwadratowa. Wkurza mnie to bo posiłkuję się filmikami Syrriusa, który jedzie na 1.0006. i wygląda to o wiele lepiej. Chyba przerzucę się na szóstkę i zobaczę jak pójdzie, chodź z opinii wynika, że nie pójdzie. Edytowane 13 Sierpnia 2017 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 @DaarMoo długo grałem na 1.0006 i iść idzie. Jedynym minusem są te częste wyloty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 @DarrMoo - grafikę to sam sobie ustaw w opcjach. Na ile wysoko komputer Ci pozwoli. A jeśli chcesz mieć kupę wylotów bez powodu i problemów z grą, to się przesiądź na 1.0006. Grałem na 1.0004 od początku i grafikę miałem jak należy. Tylko na zabugowanych lokacjach gdzie musiałem zejść z oświetleniem na statykę, a suwakami mocno w lewo, było słabiej, ale nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 @kondotier myślę o grafice zrobionej przez autorów 1.0004, a nie ustawianej w opcjach. Tą we wszystkich trzech zakresach mam na maxa. Choć takie np. ATP wygląda całkiem całkiem. No właśnie @Gh0sTp te wyloty. Dlatego pozostanę przy czwórce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Wstawiałem już sporo screenów, ale jeszcze kilka aby udokumentować jaka grafika jest na v.10004. Nie miałem zastrzeżeń na dynamicznym i pełnym dynamicznym. Trochę gorzej, bo za bardzo pastelowo było na statyce. Spoiler Starałem się wybrać screeny przy różnej pogodzie i na różnych lokacjach, ale niewiele mi zostało po czyszczeniu zapisów. Jak widać, v.1.0004 dla tego moda nie jest zła. Wiem, że zwolennikom grafik "filmowych" to nie wystarcza, ale na filmy to jak chodzę do kina. DODANO: Trawa i cienie słoneczne na 0. Suwaki całkiem na lewo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Ja pomimo tego mam mega przycięcia :v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 @Gh0sTp - pomimo czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 @kondotier suwaki na lewo, rozdzielczość 1280x720, statystyczne oświetlenie, a i tak się tnie pomimo dobrego, ale to bardzo dobrego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 A co masz w tych ustawieniach specjalnych? Mod ma problemy z usuwaniem trupów, tak NPCów jak i mutantów. Więc jak nie wyłączysz częstego spawnu mutantów, nocy grozy gdy łapki zombich już nie będą potrzebne do rozliczenia zadania ( choć i bez nocy grozy można je mieć bez problemu ) i jeszcze paru obciążających pamięć ustawień, będzie się to kumulować. Mod zapamięta każdego trupka i musi go wczytać. Nie szkodzi, że jest na innej lokacji, jest w zapisie i mod go widzi. A jeszcze jak trzymasz w jednym katalogu wszystkie zapisy od początku, to problem rośnie. Jak tylko uzyskasz finalizację zadania, zbędne zapisy do katalogu poza grą. Zostawić najwyżej dwa ostatnie twarde. I tak zawierają całą pamięć o grze. Przynajmniej u mnie, zacinki zdarzyły się zaledwie kilka razy, przy zbiegu burzowej pogody z gromami, wybuchów w walce i zadziałania takiej anomali błysk i huk. Ale to chyba ona była tym hamulcowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 2 minuty temu, Gh0sTp napisał: @kondotier suwaki na lewo, rozdzielczość 1280x720, statystyczne oświetlenie, a i tak się tnie pomimo dobrego, ale to bardzo dobrego sprzętu. Mój komputer nie jest bardzo dobry, nawet nazwanie go średniej klasy było by przesadą. Jednak ukończyłem Soljankę bez większych problemów w większości na pełnym oświetleniu dynamicznym. Na pewnych lokacjach przechodziłem na oświetlenie statyczne. Owszem, miałem wyloty i inne problemy, ale nic z czym nie można sobie poradzić. Powiedzenie, że ma się bardzo dobry sprzęt nic nie znaczy. Ważne jest czy wszystko działa jak trzeba. Widziałem świetne komputery tak zasyfione, że ledwo się uruchamiały, nie mówiąc o graniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 2 dni temu akurat zrobiłem całkowitego reset systemu tak się składa, wszystko za wyjątkiem SOC idzie ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paranoia Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Ja tam jak robiłem swoje mody do Soljanki to grałem na 1.0005, a z powodu że robiłem tekstury i efekty, wszystko miałem na maxa. Zero ścinek, nawet jak do MM wchodziłem nie miałem wylotów. Na dodatek jeszcze ustawiłem wszystko by postać mi nie ginęła, bo grałem nie po to by grać ale by sprawdzać jak co działa więc przez większość czasu były sytuacje gdzie moja postać stała a wszystkie NPC w okolicy strzelały do mnie robiąc totalny chaos, a jak w trybie dema latałem po mapie sprawdzając tekstury, więc dla stabilności nie było to zbyt dobre, a mimo to miałem może tylko 3-4 wyloty... Fakt że misje olewałem ale ogólnie nie narzekałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi