Ignachinio Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Coraz bliżej tego magicznego dnia kiedy pojawi się spolszczenie Już nie mogę się doczekać. Pytanie z innej beczki. Ja wiem, że będzie to bardzo dziwne pytanie ale wolę je zadać Czy są prowadzone prace nad wersją 2.2 albo jakaś nową wersją N.S czy to jest już forma ostateczna moda i nic więcej nie powstanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Na razie nie słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 22 godziny temu, boberm napisał: Ano - @Zwinny - bo do tej akcji używamy narzędzia zwanego Pietrucha . Który obozuje nieopodal. Ewentualnie park maszyn i na dach, a potem się ostrzeliwujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Odnośnie polonizacji, jest skończona. Dziękuję Trurl3 i Metek58 za współpracę. Dziękuję wszystkim za cierpliwość i przepraszam, że tak długo to trwało. Było dużo problemów technicznych, sam ogrom moda robił swoje, na szczęście wszystkie problemy udało się rozwiązać. Choć polonizacja będzie wyglądała inaczej niż pierwotnie zamierzaliśmy. W związku z zabezpieczaniami antycziterskimi zastosowanymi przez autorów moda i pewnymi rozwiązaniami technicznymi związanymi z kodowaniem plików, nie będzie, jak zwykle gamedaty z polonizacją dołączanej do gry. Udało się nawiązać kontakt z ekipą tłumaczy na stalker-worlds.ru, przy okazji, pozdrowienia dla Jarni sam, i właśnie dzięki niemu polska wersja OP-2.1 będzie dostępna bezpośrednio z menu gry, tak jak rosyjska, ukraińska, angielska i od niedawna francuska. Więc wypatrujcie kolejnego patcha do OP-2.1, umożliwi już grę po polsku. Zapewne będę wiedział wcześniej, kiedy wyjdzie więc postaram się uprzedzić, ale kiedy to będzie dokładnie, nie wiem. Oby jak najszybciej... 3 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 @kobal@trurl3@metek58 HURA! HURA! HURA! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Moje gratulacje Panowie. Dziękuję, z pewnością zagram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 (edytowane) Na razie męczę w rosyjskim , ale z dziką przyjemnością przesiądę się na "normalny" język. @kobal@trurl3 i @metek58 - duże podziękowania dla Was. Edytowane 9 Maja 2019 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 O kurcze już spolszczenie zrobione, a ostatnio odpaliłem NS 2016, sprawdzam kiedy ostatnio grałem a tu marzec 2018 i jestem na Radarze A teraz jeszcze trochę OP trzeba będzie popróbować, o innych modach nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Ponieważ @trurl3 i @metek58 mogą się tu nie pojawić, to proponuję znaleźć jakiś wpis jednego i drugiego i tam i dać im plusa. Należy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Wielkie podziękowania dla was panowie. Osobiście od dawna czekałem na opka kiedy w niego zagram, dzięki wam będzie to możliwe. To najbliższy rok jest zaplanowany na grę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Do dzisiaj również gram w języku rosyjskim i dość sporo przeszedłem ale gdy polonizacja ujrzy światło dzienne chętnie zacznę od nowa. Bo OP-2.1 jest kozacki Szczere podziękowania dla tłumaczy i wszystkich którzy brali w tym udział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Podziękowania dla kolegów @kobal @metek58 @trurl3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 3 godziny temu, kondotier napisał: Ponieważ @trurl3 i @metek58 mogą się tu nie pojawić... Pojawić się, to pojawiam się, choć rzadko. Nie ma tu jakiejś niechęci, a zajmuje mi czas tłumaczenie moda do Gothica - Odyseja 2.0, a jest to bardzo obszerny mod. Co do OP-2.1, to wielka tu zasługa kolegów, ja tylko pliki z bronią i pancerzami obskoczyłem, a kawał dobrej roboty odwalili @kobal i @trurl3. Spodziewam się sporego zainteresowania tym modem, bo po plikach widać, że przeprawa może być ciężka. Życzę dużo radochy z grania. 4 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqprim Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Nie wiem, jak to jest na forum, ale za tak duży mod to moim zdaniem należy im się (oprócz naszych podziękowań i serduszek) sporo rubli (niestety wirtualnych ). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 A dostaną, jest regulamin przyznawania. Ale najpierw musi się pojawić ta wersja moda, w której jest możliwość wyboru języka polskiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Czekam z niecierpliwością. Prośbą jak zawsze o czytelny opis instalacji moda Dziękuję chłopaki za super robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 @Ignachinio Czytelniej, jak już teraz jest w #1 instalacji się nie da opisać. Uruchamiasz instalator pobranego moda i dalej "hulaj dusza". Wybierasz co chcesz. A jest co wybierać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Ja też się pojawiam, ale jeszcze rzadziej niż @Metek58... W każdym razie czasem zaglądam, w miarę możliwości. Cala zasługa sukcesu tłumaczenia należy się @kobalowi i @Metkowi w drugiej kolejności. Ja pomagałem ile mogłem, aczkolwiek jakiś wkład mam... Miłego grania !! 2 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 (edytowane) Postanowiłem sobie zacząć grę w angielskiej becie i parę pytań mam. Przede wszystkim czy jak wyjdzie patch ze spolszczeniem to będzie konieczna nowa gra? Czy można wyłączyć jakoś transparentność inwentarzu? nic nie widać w dzień jak jest on przezroczysty. Nie mogę również save'ować gry ze swoją nazwą : D okienko w którym się wpisuje sejwa nie wstukuje literek. Nie wiem czy też tak macie ale problem z czcionką mam taki że każda literka "i" urywa trochę kropki i ten urwany kawałek jest pod nią xD trochę to irytuje przy dużych dialogach Edytowane 11 Maja 2019 przez Pure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 (edytowane) @Pure - wersja eng jest ciut niedopracowana . Spodziewaj się problemów z dialogami. W kwestii zapisów - u mnie działa - autosave - przejścia między lokacjami i wybrane fragmenty gry, i quicksave - którym się ratuję w potrzebie . W kwestii transparentności inwentarza - na stronie https://www.amk-team.ru/forum/topic/13904-kovyryaemsya-v-faylah-op-21/ - są łatki zmieniające onąż. зачерненный интерфейс.rar To chyba ta łatka. Edytowane 11 Maja 2019 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 @boberm Tak to to, widzę po screenie dołączonym do pliku, ale... wgranie folderu gamedata powoduje, że w grze ciągle widnieje czerwony napis "developer mode" : D i sama łatka nie działa też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 @Pure fsgame masz zmienione? Łatka jest w/g twórcy over patchowa czyli winna działać na każdej wersji patcha. Dev Mode u mnie tez jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Nie miałem zmienionej. Zmienić tylko linijke gamedaty z false na true? Tak poza tym, bo chciałbym mieć absolutną jasność.. zainstalowałem opka i zaraz po nim tylko tą ostatnią łatke 6.2. Czy trzeba było patchować moda wcześniejszymi czy ta 6.2 zawiera wszystkie poprzednie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 @Pure patch 6.2 to patch kumulatywny ( ma wszystkie poprzednie poprawki) fsgame.ltx tu masz pliczek . Porównaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Ten plik się niczym nie różni, jest taki sam jak mój. Napis dev mode widnieje ale inwentarz jest dalej przeźroczysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi