Skocz do zawartości

OP-2.1

OldMan

Rekomendowane odpowiedzi

Coraz bliżej tego magicznego dnia kiedy pojawi się spolszczenie :) Już nie mogę się doczekać. Pytanie z innej beczki. Ja wiem, że będzie to bardzo dziwne pytanie ale wolę je zadać :)

Czy są prowadzone prace nad wersją 2.2 albo jakaś nową wersją N.S czy to jest już forma ostateczna moda i nic więcej nie powstanie :)

Odnośnie polonizacji, jest skończona. Dziękuję Trurl3 i Metek58 za współpracę. Dziękuję wszystkim za cierpliwość i przepraszam, że tak długo to trwało. Było dużo problemów technicznych, sam ogrom moda robił swoje, na szczęście wszystkie problemy udało się rozwiązać. Choć polonizacja będzie wyglądała inaczej niż pierwotnie zamierzaliśmy. W związku z zabezpieczaniami antycziterskimi zastosowanymi przez autorów moda i pewnymi rozwiązaniami technicznymi związanymi z kodowaniem plików, nie będzie, jak zwykle gamedaty z polonizacją dołączanej do gry. Udało się nawiązać kontakt z ekipą tłumaczy na stalker-worlds.ru, przy okazji, pozdrowienia dla Jarni sam, :) i właśnie dzięki niemu polska wersja OP-2.1 będzie dostępna bezpośrednio z menu gry, tak jak rosyjska, ukraińska, angielska i od niedawna francuska. Więc wypatrujcie kolejnego patcha do OP-2.1, umożliwi już grę po polsku. Zapewne będę wiedział wcześniej, kiedy wyjdzie więc postaram się uprzedzić, ale kiedy to będzie dokładnie, nie wiem. Oby jak najszybciej...

ss_kobal_05-08-19_20-54-04_(mainmenu).jpg

ss_kobal_05-08-19_20-56-22_(l01_escape).jpg

• Super 3
  • Dodatnia 17

3 godziny temu, kondotier napisał:

Ponieważ @trurl3  i @metek58  mogą się tu nie pojawić...

Pojawić się, to pojawiam się, choć rzadko. Nie ma tu jakiejś niechęci, a zajmuje mi czas tłumaczenie moda do Gothica - Odyseja 2.0, a jest to bardzo obszerny mod.

Co do OP-2.1, to wielka tu zasługa kolegów, ja tylko pliki z bronią i pancerzami obskoczyłem, a kawał dobrej roboty odwalili @kobal i @trurl3. Spodziewam się sporego zainteresowania tym modem, bo po plikach widać, że przeprawa może być ciężka. Życzę dużo radochy z grania.

• Super 4
  • Dodatnia 12

Ja też się pojawiam, ale jeszcze rzadziej niż @Metek58... W każdym razie czasem zaglądam, w miarę możliwości. Cala zasługa sukcesu tłumaczenia należy się @kobalowi i @Metkowi w drugiej kolejności. Ja pomagałem ile mogłem, aczkolwiek jakiś wkład mam... Miłego grania !!

• Super 2
  • Dodatnia 11

Postanowiłem sobie zacząć grę w angielskiej becie i parę pytań mam. Przede wszystkim czy jak wyjdzie patch ze spolszczeniem to będzie konieczna nowa gra? Czy można wyłączyć jakoś transparentność inwentarzu? nic nie widać w dzień jak jest on przezroczysty. Nie mogę również save'ować gry ze swoją nazwą : D okienko w którym się wpisuje sejwa nie wstukuje literek. Nie wiem czy też tak macie ale problem z czcionką mam taki że każda literka "i" urywa trochę kropki i ten urwany kawałek jest pod nią xD trochę to irytuje przy dużych dialogach

Edytowane przez Pure

@Pure -  wersja eng jest ciut niedopracowana . Spodziewaj się problemów z dialogami. 

W kwestii zapisów - u mnie działa - autosave - przejścia między lokacjami i wybrane fragmenty gry,  i  quicksave - którym się ratuję w potrzebie .

W kwestii transparentności inwentarza - na stronie https://www.amk-team.ru/forum/topic/13904-kovyryaemsya-v-faylah-op-21/ - są łatki zmieniające onąż.

зачерненный интерфейс.rar

To chyba ta łatka.

Edytowane przez boberm
  • Dodatnia 1

Nie miałem zmienionej. Zmienić tylko linijke gamedaty z false na true? Tak poza tym, bo chciałbym mieć absolutną jasność.. zainstalowałem opka i zaraz po nim tylko tą ostatnią łatke 6.2. Czy trzeba było patchować moda wcześniejszymi czy ta 6.2 zawiera wszystkie poprzednie?

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony, zgadzasz się na nasze Warunki użytkowania.