m4emka Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Nic nie pomaga muszę wybić wszystkich nawet tego rusznikarza. Trudno jeszcze coś pokombinuje jak się nie uda to wrócę kiedyś do moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Spróbuj wkleić poniższy plik do gamedata\configs\creatures: game_relations.ltx 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4emka Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 @Ranger801 Dziękuje pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Czy przed wykonaniem zadania " schowek najemników na Magazynach Wojskowych" trzeba coś przed wykonać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Już nie mam siły więc nadszedł czas żeby w jakimś modzie do stalkera troszkę zachaetować. Tyle co ja się nabiegałem za tymi artami to szok, a one i tak respić się nie chcą. No ale zachciało mi się wziąć iiny wariant questa, zamiast szukania Plazmowej gąsiennicy szukanie iluś zwykłych artów. Wszystko się respiło oprócz Błony i Kompasów, no jeden Kompas się zrespił przez nie wiem jak długi okres gry, a w schowkach na nie nie natrafiałem. Potrzebuję artefaktu Błona, a nie wiem który to i jak się nazywa w tym modzie, najlepiej jeszcze jakby ktoś podpowiedział jak go dodać do przedmiotów do kupienia u Sacharowa, ileś stron wcześniej dostałem plik ze zmienionym handlem u niego tak żeby można było kupić Kompas i to działa. Jeszcze tylko ta Błona i popchnę fabułę. @edit Mam plik od @mmk7, zrobiony przez matrix32, dodaje on Kompasy i możliwość kupna najlepszych detektorów to może teraz dam radę znaleźć tą Błonę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 @tom3kb tamten pliczek był od @matri32 , ja Ci go tylko podrzuciłem żebyś się nie przekopywał przez cały temat. Dziwne że masz taki problem z tą błoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 @mkk7 Właśnie się kapnąłem, że to nie twój plik ale kupiłem najlepsze detektory i idę szukać tej błony na bagienkach, Kompas jeden też był do kupienia u Sacharowa ale nie wiem czy to dzięki temu plikowi czy też mi się przyfarciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Raczej dzięki temu plikowi, wcześniej byłem u Sacharowa kilka razy i nigdy nie miał kompasu, później miał go zawsze do kupienia jak byłem u niego. Jak sobie nie poradzisz z tą błoną to pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 @tom3kb Jeśli masz problem z artami możesz ewentualnie wrzucić tą poprawkę która powoduje że przy trupach znajdziesz sporo rzeczy w tym artefakty.Zabite zombiaki mają ich sporo i bez problemu znajdziesz przy nich kompas czy też błonę.Gdyby się zdecydował pierwsze cztery pliki wrzuć do gamedata/configs/misc a ostatni death_manager.script do gamedata/scripts.Niestety nie mam pewności czy zadziała bez rozpoczynania nowej gry , gdyż wrzuciłem ją jeszcze przed pierwszym odpaleniem moda. death_generic.ltx death_items_by_communities.ltx death_items_by_levels.ltx death_items_count.ltx death_manager.script 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 @dopyl HAHAHA działa bez nowej gry i przy 2 zabitym zzombifikowanym stalkerze już była Błona Ale te ulepszenia strasznie ułatwiają moda. Jutro przywrócę chyba oryginalne pliki bo teraz to każdy trup ma kupę rzeczy a mam już to czego mi brakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 To prawda z trupów robią się magazyny ,więc też i łatwiej o wylot w przypadku słabego kompa.Zdobądź co potrzeba i wróć do oryginalnych plików. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Już przywróciłem bo tam to zombiaki miały po 5 artów nawet w sobie Ale dzięki za pomoc bo mod już miał polecieć w odstawkę na kilka miesięcy bo jakoś za bardzo mi się od nowa nie widziało grać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 @tom3kb- Ty zadanie na arty, wziąłeś od razu i może dlatego wyskoczył z nimi taki problem. A z możliwych dialogów wynika, że po wzięciu zadania na Gąsienicę, dowiedzenia się jak trzeba do niej dotrzeć, można wrócić do Barmana i zamienić na szukanie wielu artów. Możliwe że wtedy skrypt zaskakuje spawnem potrzebnych artów. Trzeba by to sprawdzić grą, ale czy komuś będzie się to chciało zrobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 @kondotier Ciężko mi to stwierdzić, wiele dni chodziłem po mapie w poszukiwaniu artów tych ważniejszych (Kompsów i Błony) i w sumie drugi kompas samemu znalazłem dopiero dzisiaj zrespił sie na Magazynach Wojskowych w anomalii od strony wejścia od Baru, jeden kiedyś zrespił sie w Ciemnej Dolinie (i od tego czasu tamta anomalia nic nie urodziła ). Ale co dziwne bardzo dużo tych anomalii z nazwami swoimi jest u mnie często pusta (niektóre zaś mają praktycznie zawsze jakiś artefakt albo 2), spawn artów jest chyba ustawiony w tym modzie na bardzo rzadki albo jam mam takiego strasznego pecha. A Błony samemu to jeszcze żadnej nie znalazłem, a też chodziłem wokół wszystkiego co miało jakąś chemiczną anomalię w sobie. Bo ta reszta zwykłych artów typu Bateria, Korale Mamy, Bateryjka i 3 Meduzy to zasadniczo bez problemu znalazłem. Trafiają się często. Cytuj Trzeba by to sprawdzić grą, ale czy komuś będzie się to chciało zrobić Nie życzyłbym tego najgorszemu wrogowi tyle co ja natraciłem czasu i nic nie zdziałałem to...szkoda gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Z tymi artami, to nie tylko Ty miałeś problem. Dlatego na prośbę rus graczy, jest zrobiony fix na zwielokrotniony spawn artów w anomaliach. No i od postawienia w anomaliach wykrywaczy, możliwość sprawdzania na mapie czy coś i gdzie się pojawiło. Autor moda, dał odpowiedź, że wprowadził opcję dla artów w trupach i schowkach, aby zachęcić ("zmusić") do szukania i przeszukiwania. Szukałem, przeszukiwałem, sprawdzałem anomalie na mapie i z artami tym sposobem problemów nie miałem. Powyższą wypowiedź traktuję, jako podpowiedź dla tych co dopiero z modem będą mieli przyjemność. I radzę u Barmana brać opcję na Gąsienicę. Zawsze można ją zamienić na szukanie kupy artów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
headshooter Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Mam problem w podziemiach Agropromu, mam znaleźć PDA żołnierzy powinności. Docierając do 3 trupa po drabince na górę w tym miejscu (zajrzałem do poradnika) podejrzewam, że powinien aktywować się jakiś skrypt, który uniemożliwia zejście na dół i otwiera przejście likwidując drzwi. U mnie niestety nic takiego się nie dzieje, skaczę, kucam, próbuję na wszelkie sposoby. Ktoś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Wczytaj jakiegoś poprzedniego sejwa albo autosejwa z wejścia na lokacje (do podziemi), Kilka razy już tam przechodziłem przez te tunele i nie było takich problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
headshooter Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 (edytowane) Wczytałem autosave'a jeszcze raz przeszedłem podziemia i niestety nie działa. Za to na górze nagle nie wiadomo skąd zespawnował się burer i 2 pijawki ... Edit: Dołączam screeny. xrEngine 2016-12-30 19-18-24-16.bmp xrEngine 2016-12-30 19-18-33-49.bmp Edytowane 30 Grudnia 2016 przez headshooter dodano screeny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 @headshooter- połaź po tym pomieszczonku. W jednym z rogów jest teleport jakby otwierający drzwi. Chyba naprzeciwko schowka. Zobacz w #21 poradnika Mniecia z YT, od 29 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
headshooter Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 (edytowane) Próbuję, oglądałem poradnik, starałem się robić dokładnie to samo z dokładną kolejnością, niestety z żadnym skutkiem. Teraz za to jak się pokręcę trochę na górze to przez ścianę radośnie wbiegają pijawki, przepuszczają atak i znikają w ścianie. Za każdym razem są dwie. Obiegałem już ten pokój wzdłuż i wszerz po kilkadziesiąt razy i nic. Edytowane 30 Grudnia 2016 przez headshooter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Mi raz do tego pomieszczenia pijawki i burrery chyba zapędziły ducha Naboia ja z rozpędu przeszedłem przez teleport, a on tam został Ale wczytywanie save-a za którymś razem załatwiało sprawę i wszystko wracało do normy. A jak nie to nie ma mocnych musisz zaczynać od jakiegoś save-a na powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Z tymi pijawkami to normalne. One i jeszcze taki jeden "uduchowiony" NPC, będą tak się pojawiać w tym miejscu. I takie retoryczne pytanie. Zadanie od dcy Powinności wziąłeś? I sprzęt który Ci na wypad dali. Radzę, jak jak jeszcze masz, zacząć od sava zaraz po wejściu do tego pomieszczenia za okrągłą salą, wytłuc czarne tuszkany i następnie dobrze poszukać na tej elektrycznej aparaturze z lewej strony. Szczególnie na górze. A następnie zejść do tej piwniczki, co jest za kratą z jej lewej strony. No i dopiero dalej. A jak to nie pomoże, to nie masz innego wyjścia, jak ponownie wejść z Agro do podziemi. Zrób też sobie spory zapas udźwigu, bo będzie co zbierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
headshooter Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zadanie wziąłem od dowódcy powinności i pobrałem cały ekwipunek na misję. Cofnąłem się za Twoją radą (miałem poprzedni zapis), przy okazji znalazłem płytkę tekstolitową i mapę migracji, której nie wiem jakim cudem wcześniej nie zauważyłem. Niestety problemu to nie rozwiązało, także jutro będę próbował zacząć z powierzchni Agropromu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Jeszcze czegoś nie znalazłeś. Nie czytaj, jak chcesz sam szukać. Spoiler Klucza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
headshooter Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Dzięki za rady Panowie Skrypt działa teraz za każdym razem. Wziąłem ponownie zadanie od dowódcy powinności. Znalazłem w podziemiach rzecz, o której wspomniał kondotier w poprzednim poście (zawartość ukryta), to też mogło mieć jakiś wpływ na zadziałanie skryptu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi