Anatolij Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 2 godziny temu, tom3kb napisał: Pytałem zanim pobrałem chciałem wiedzieć na jaką fabułę mam się nastawiać Pozmieniane zadania z podstawki plus masa nowych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Gratuluję sukcesu. To mi się podoba - nie odpuścił i zrobił. Godne naśladowania! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) Mam pytanie, czy w danym materiale filmowym, którego podaję poniżej, w OGSE 0.6.9.3 Final istnieje coś takiego? Czy trzeba do tego osobny dodatek, który jest kompatybilny z OGSE? Jak grałem w najnowszą wersję OGSE 0.6.9.3 z patch'em 2.07 mimo, że jestem jeszcze w Kordonie, nie zauważyłem tego "dodatku", czyli magazynki do broni. https://www.youtube.com/watch?v=Dr1bbxRrizg Edytowane 29 Marca 2016 przez seb-stryl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Magazynki są zaimplementowane w modzie w sprzedaży ale nie od razu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 To jest w modzie. Z broni w 2 slocie można zdejmować magazynki. Kliknij na takie czerwone X w slocie z bronią. Do broni można zamontować różne celowniki. Na razie mam tylko kolimatorowe. W czasie deszczu robią się kałuże. Wysypisko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Dnia 6.03.2016 o 22:01, gawron napisał: No, mnie mod właśnie się rozpakowuje. Ps. Musiałem sprawdzić czy wszystko do końca pójdzie jak trzeba. Po różnych kombinacjach użyłem starego unpackera i poszło. Jeśli ktoś potrzebuje - unpacker A packer masz? Bo potem (gdy coś spolszczy się) trzeba spakować, by mod ruszył. Pakowałeś z powrotem, czy uruchomiłeś na wypakowanych gamedatach. Pytam, bo różne cuda się zdarzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) @smox i @anatol Podziękować za odpowiedzi . Uznałem, że to jest jakiś smaczek, który jest dostępny w odrębnym pliku. Z zadaniem ze Żwawym to w istocie jest taka możliwość pacyfistycznego podejścia do wykonania zadania, co wybrałem taką możliwość i zarazem mnie bardzo mile zaskoczyła taka opcja wyboru . Z bronią i magazynkami to spodobało mi się to, że totalnie poniszczona broń może dosłownie rozsadzić się od środka. Nie grałem w poprzednie OGSE, więc dla mnie jest to zupełna nowość . Nie dziwota, że w wielu materiałach, stronach ta modyfikacja jest uznawana za najlepszy mod 2015 roku. P.S Co do powstawania kałuż, to też się pojawiają na drodze. Sprawia, że droga jest mokra i śliska. Niby nic takiego, ale robi bardzo dobre wrażenie. Edytowane 29 Marca 2016 przez seb-stryl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Żeby założyć celowniki na broń potrzebny jest odpowiedni element montażowy który trzeba kupić i założyć u Mechanika. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Na Youtube jest klika poradników przejścia moda - Mogą różnić się szczegółami, ba każdy fix coś zmienia. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 4 minuty temu, anatol napisał: Żeby założyć celowniki na broń potrzebny jest odpowiedni element montażowy który trzeba kupić i założyć u Mechanika. Z OGSE zaczyna robić się symulator obsługiwania broni palnej i dbania o nią należycie . W ogóle jestem ciekaw, jak twórcom udało się umieścić tyle rzeczy naraz, smaczków, ustawień grafiki itp. wszystko naraz i to na tyle, żeby modyfikacja była stabilna i zarazem przyjemna w obsłudze . W dodatku zrobiono to w odrębnej wersji, bez obowiązku posiadania podstawki, co bardzo często bywa w modyfikacjach i nie tylko serii S.T.A.L.K.E.R-a, ale i innych grach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 @smox Szok jak dla mnie . Nie spodziewałem się tego, że w tym miejscu idzie "wyczarować" cuda z bronią tzn. odpiąć magazynek i celownik. Podziękować jeszcze raz za informacje , na pewno przyda się i innym stalkerom pocinającym w tego moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 1 godzinę temu, metek58 napisał: A packer masz? Bo potem (gdy coś spolszczy się) trzeba spakować, by mod ruszył. Pakowałeś z powrotem, czy uruchomiłeś na wypakowanych gamedatach. Pytam, bo różne cuda się zdarzają. Mod oprócz plików spakowanych, posiada niewielką gamegatę. W gam.../config zrobiłem katalog text, do którego skopiowałem folder rus z rozpakowanego moda. Oczywiście wszystko można schować. Packera napisałem wg. poradnika @kobala - działa jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Jeśli mod ma instalator, to jak się on wyświetla? W jakim języku? Bo jak w robalach, to może któryś z mechaników, pokusił by się o spolszczenie, bo jak widzę, ilość możliwości wyboru jest spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Instalator nie jest w robalach, do wyboru są 3 języki instalacji - rus, eng i fra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Krótko: OGSE 0.6.9.3: Объединённый пак дополнений / 2.0.5 : http://stalker-gaming.ru/load/mody_stalker/ten_chernobylja/ogse_0_6_9_3_obedinjonnyj_pak_dopolnenij_2_0_5/2-1-0-3231 M.in.: bron, 14 slotów, nowe lornetki, siatki celowników, AK - 107 - kopsa Pietrenko. Tutaj do pobrania, 17,6 MB w 7 zipie: https://yadi.sk/d/ylCO1FMLpyDAB 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 11 minut temu, pacjent1972 napisał: Po raz kolejny nie zabłysnąłeś niczym nowym bo w tym temacie mamy już wersję patcha 2.07 To nie jest patch 2.07. Jest to fajny dodatek do moda. Dodaje więcej slotów, nowe bronie i kilka innych przydatnych zmian. Gdybyśmy zdecydowali się na spolszczenie, to z tym dodatkiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 59 minut temu, smox napisał: To nie jest patch 2.07. Jest to fajny dodatek do moda. Dodaje więcej slotów, nowe bronie i kilka innych przydatnych zmian. Gdybyśmy zdecydowali się na spolszczenie, to z tym dodatkiem. Moje niedopatrzenie @smox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Nie ma problemu. Problemem są 73 (siedemdziesiąt trzy!) takie pliki dds, które trzeba by przerobić na polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tario Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Smoxiu, macie kogoś kto by wam te pliki przerobił czy nie, serio pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Nie mamy, ale jeszcze nie podjęliśmy decyzji o tłumaczeniu. Gdyby taka zapadła, to podjął byś się tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tario Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 (edytowane) Właśnie o to chodzi, że mogę spróbować, ale nie obiecuje nie wiadomo czego, grafikiem nie jestem, ale w photoshopa się ciutkę bawię, więc nie zaszkodzi, jakbyś mi podrzucił jedną czy dwie strony na próbę i bym coś spróbował zrobić, powiedział byś czy to was satysfakcjonuje, czy wystarczy, czy nie, i tyle. Jeżeli będzie git to można robić dalej. Edytowane 30 Marca 2016 przez Tario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 11 minut temu, smox napisał: Nie ma problemu. Problemem są 73 (siedemdziesiąt trzy!) takie pliki dds, które trzeba by przerobić na polski. . Dużo tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 1 minutę temu, Tario napisał: Właśnie o to chodzi, że mogę spróbować, ale nie obiecuje nie wiadomo czego, grafikiem nie jestem, ale w photoshopa się ciutkę bawię, więc nie zaszkodzi, jakbyś mi podrzucił jedną czy dwie strony na próbę i bym coś spróbował zrobić, powiedział byś czy to was satysfakcjonuje, czy wystarczy, czy nie, i tyle. Jeżeli będzie git to można robić dalej. @Tario, jak widzisz, ciągle pojawiają się nowe patche. Trzeba trochę poczekać, aż sytuacja się unormuje. Później trzeba to wszystko przetłumaczyć i myślę, by zrobić tylko streszczenie. Tak ze dwie kartki. Nie ma sensu tłumaczyć całości. I tak nikt tego nie czyta. Jednak, najważniejsze jest czy wszyscy z ekipy zechcą tłumaczyć. Jak zapadnie decyzja, to zgłoszę się do Ciebie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tario Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 2 minuty temu, smox napisał: @Tario, jak widzisz, ciągle pojawiają się nowe patche. Trzeba trochę poczekać, aż sytuacja się unormuje. Później trzeba to wszystko przetłumaczyć i myślę, by zrobić tylko streszczenie. Tak ze dwie kartki. Nie ma sensu tłumaczyć całości. I tak nikt tego nie czyta. Jednak, najważniejsze jest czy wszyscy z ekipy zechcą tłumaczyć. Jak zapadnie decyzja, to zgłoszę się do Ciebie. W porządku, ale generalnie wiesz, nie wiem jak konkretnie wygląda wasza praca przy tłumaczeniu, ale robienie streszczenia niby skróci wszystko, ale z drugiej strony czy nie zajmie więcej czasu ze względu na uchwycenie sensu całości i tych wszystkich myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi