Gość Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 No wszystko miło fajnie i przyjemnie ale niestety choroba przerwała mi naukę języka rosyjskiego i nie jestem w stanie się go obecnie nauczyć bo zapominam nawet rzeczy dotyczących mojej pracy. Muszę czekać na polonizację od Was :) OGSE dodaje nową fabułę? Nigdy wcześniej o nim nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitamin1 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Sam OGSE to raczej nie ale są do niego dodatki, które wnoszą trochę nowego. A co do OP-2 - jak znasz angielski to nie musisz czekać na spolszczenie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Jak już wspomniałeś o OGSE to polecam : OGSE 0.6.9.2/Jek@n's_Gameplay_Addon http://stalkerteam.pl/topic/3630-ogse-0692jekns-gameplay-addon/ b . MOD jest spolszczony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Sam OGSE to raczej nie ale są do niego dodatki, które wnoszą trochę nowego. A co do OP-2 - jak znasz angielski to nie musisz czekać na spolszczenie;)Ale to wchodzi na podstawkę soljanki spolszczoną angielski Op-2 czy jak to jest? Jak już wspomniałeś o OGSE to polecam : OGSE 0.6.9.2/Jek@n's_Gameplay_Addon http://stalkerteam.pl/topic/3630-ogse-0692jekns-gameplay-addon/ b . MOD jest spolszczony . O super, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitamin1 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Ale to wchodzi na podstawkę soljanki spolszczoną angielski Op-2 czy jak to jest? OP-2 to zupełnie osobny mod i instaluje się go na czystą grę (1.0006). Ponieważ na tym forum nie ma jeszcze tematu o tym modzie to podaję linka na forum SU - tam znajdziesz nieco więcej informacji. Ale i tak głównie będziesz musiał przeglądać angielskie forum gsc-game.com jeśli chcesz już teraz grać. http://www.stalkeruniverse.home.pl/index.php?topic=600.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Co do OP-2 ogse 0693 i 0692 to kluczem do sukcesu moze byc postawienie na kompie rus wersji i podniesienie ich do wyzszych wersji ale korzystając z paczów rosyjskich, nie europejskich/światowych. ogse 0693: http://www.stalkeruniverse.home.pl/index.php?topic=724.0 ogse 0692: http://www.stalkeruniverse.home.pl/index.php?topic=739.0 natomiast co do OP-2 to na linku w/w sa adresy do rus i eng wersji, według wazych zdolnosci językowych ale ja polecam oryginał czyli w bastardzie grażdanki. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Kurde szukam szukam i nie mogę znaleźć nigdzie tego OP-2 w wersji angielskiej. Coś pominąłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitamin1 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Bo nie ma OP-2 w wersji angielskiej. Jest tylko tłumaczenie angielskie (i to głownie maszynowe z Google Translate). Linka do tematu znajdziesz w moim wcześniejszym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 (edytowane) A nie no to za maszynowe tłumaczenie to ja dziękuję. "Każden jeden" może wrzucić text/rus do translatora google ale czy da się na tym grać to wątpię. No co zrobić, trzeba czekać. Na OP-2 w wersji polskiej oraz OGSE 0693 spolszczone. Pozdrawiam Edytowane 12 Marca 2015 przez Godlike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Godike!! w 1984 napisalem mature z rosyjskiego i skonczyłem z tzw. rosyjskim literackim ale w modach masz rosyjski potoczny i slang oraz nowe wyrażenia i zwroty dlatego zawsze preferuję (stara szkoła) podręcznik do gramatyki i duży słownik.A z tzw. "translatora" to nie korzystaj bo to kit jak barania torba i czasem możesz sobie go włączyc by sie pośmiac z kolejnego debilnego "dosłownego tłumaczenia". :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Tak wiem. Już przejechałem się wielokrotnie na angielskim więc również korzystam ze słownika bo ten translator google to jakiś koszmar jest jeśli chodzi o zwroty bardziej specyficzne czy potoczne. Chętnie bym się z tobą na głowy pozamieniał bo angielski w pracy mi się średnio przydaje a rosyjski jak najbardziej ale mature to ja zdałem dopiero w dwa lata temu hehe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pfirst Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 (edytowane) Witam.Mam trochę problemów z tym modem , najważniejszy to to że jak idę z Jantaru przez Dzicz do Baru po pierwszej misji dla Ducha to od razu jak tylko znajdę się w Barze wywala nie bez loga na pulpit, nie wiem co jest grane.Jak mam sprawdzić co się krzaczy.Sprzęt raczej dobry - Alienware R5 tylko że z W 8.1 ale przeszedłem całe TŚ2 AA było trochę wylotów ale jakoś szło - tu utknąłem.Dzięki za pomoc Edytowane 7 Maja 2015 przez pfirst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Ja też mam Alienware, M18xR1 ;) Jak wyskakuje ci po błędzie bugtrap to tam masz przycisk preview I tam skopiuj zawartość tego pliku I wklej tutaj nam. Ewentualnie w C:userspublicstalker-shoclogs powinien być log Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 A jak log jest pusty to odpal notatnik i wciśnij ctrl V, to powinno wkleić to co było w schowku z loga, o ile się nie mylę. ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 pfirst - a ile masz złomu w skrzyni lub innych schowkach na terenie baru? No i ile tego przywlokłeś z "wycieczki".Lokacja bar, często obfituje w wyloty bez loga, jak jest złomem przeładowana.Spróbuj na Dziczy, w krzyżu tuż przed teleportem zostawić sporo złomu i wejdź do baru.Jak nie wylecisz, to jest przyczyna. Posprzedawaj wtedy to co masz w skrzyni lub schowkach i wróć po to co zostawiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pfirst Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Ściągnołem jeszcze raz całego moda wraz z Kolekcjonerem zainstalowałem wszystko od początku i teraz po wejściu na Bar na razie mnie nie wywaliło - nie wiem co było nie tak poprzednio - moda rozpakowałem teraz 7zip-em a nie winrarem - może to było przyczyną.To było pierwsze wejście do Baru więc "złom" nie był tego powodem.Dzięki za zainteresowanie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KojoTPL Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Witam. Gdy chce rozmawiać z komendantem na posterunku gra wywala mnie do pulpitu. Log:FATAL ERROR [error]Expression : fatal error[error]Function : CScriptEngine::lua_error[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp[error]Line : 73[error]Description : <no expression>[error]Arguments : LUA error: ... of chernobyl\gamedata\scripts\dialog_manager.script:287: attempt to index local 'tbl' (a nil value) stack trace:Pomoglibyście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Jaki patch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KojoTPL Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 1.0004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Masz źle zdowngradowaną grę. Powinieneś zainstalować poprawkę zmieniającą patch 1.0006 na 1.0004. Wtedy powinno wszystko dobrze działać. Zgaduję że miałeś patcha 1.0006, zmieniłeś coś w rejestrze i zainstalowałeś 1.0004? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KojoTPL Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 (edytowane) W rejestrze nic nie zmieniałem :). Degradowałem patcha na sposób podany :https://stalkerteam.pl/topic/3349-degradacja-patcha-soc-1000-10003-10004-10005-fsgameltx-gamedata-out-off-memory/?page=1 Edytowane 21 Lipca 2015 przez KojoTPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Gamedaty tj. gamedata.dbc oraz gamedata.dbd skasował? Myślę że wina może leżeć w tym, jeśli nie to coś nie gra w modzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KojoTPL Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Tak. Skasowałem gamedaty. dbd i gamedata. dbp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Witam.Nie grałem w tego moda ale z tego co wyczytałem w necie:[error]Arguments : LUA error: ... of chernobyl\gamedata\scripts\dialog_manager.script:287: attempt to index local 'tbl' (a nil value)ten błąd dotyczy patchowania moda.Nie bardzo wiem po co kasowane są pliki gamedaty. dbd i gamedata. dbp nigdy tego nie robiłem ale może akurat ten mod tego potrzebuje...W każdym razie spróbowałbym tak:1. Przenieś cały folder z grą w inne miejsce2. Usuń z rejestru wszystko co jest związane ze stalkerem.3. Pobierz z mojego Janka paczkę.https://yadi.sk/d/jyuz7vlZhzjQV4. Zmień nazwę swojego katalogu BIN i pliku gamedata.dbr (jeśli masz taki plik u siebie) na inną 4dowolną.5. Wypakuj do swojej gamedata z mojej paczki powyższy folder i plik.6. Utwórz nowy skrót do pliku XR_3DA.exe który przeniosłeś w nowe miejsce.7. Uruchom gre i sprawdź felerne miejsce wczytując sejwa8. Daj znać co i jak.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KojoTPL Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Problem rozwiązany. Wystarczyło przeinstalować grę ale nie zdegradowywać gry na Wersje 1.0004. Dzięki wszystkim za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi