Leniwa Buła Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 (edytowane) Edytowane 31 Sierpnia 2018 przez Mayer99 Creapy swamps, scary hospital i odpoczynek po "robocie" (wieczny) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 @Mayer99 Ogólnie screeny spoko, ale bardziej by pasowały do "Klimatycznych Screenów" albo "Stalker Na Wesoło". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 To ci niespodziewajka na Janovie spotkałem legendę....i from dawn to dusk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgredzik1345 Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Mam taki mały problem po chwili grania jakby klawisze odmówiły posłuszeństwa i nie mogę przeładować broni ani wyjąć latarki a w opcjach pisze że przeładowanie broni i przetarcie okularu maski są pod "R" a latarka pod"L" Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 „L” to latarka czołowa, latarka ręczna musi być w okienku i działa pod klawiszem „O”. Czołówka wymaga naładowanego UPD. Co do przeładowania to odpowiednie ammo musi być na pasku lub z ekwipunku przenosimy ją na broń. Strzelby i shotgun’y ładujemy pojedynczo. Dodatkowo podpowiem, że mapy i zestawy do ich tworzenia pokazują po ich „użyciu” anomalie na PDA, pamiętniki schowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuczenko Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Przyczyną jest prawdopodobnie to co napisał @Mayer99 czyli brak amunicji na pasku w ekwipunku. Musisz posiadać pancerz aby móc włożyć tam pociski. A co do latarki to prawdopodobnie nie masz czołówki dlatego przycisk „L” nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgredzik1345 Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Dziękuje Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stalker1997 Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Witam serdecznie. W Moda grałem już trochę czasu. Klimat ciężki i satysfakcjonujący jak na STALKERa przystało. Problemem oczywiście jest brak jakiegoś głównego celu, jak poniektórzy użytkownicy pisali powyżej, co sprawia, że dla niektórych modyfikacja w tym momencie nie jest dla nich. Jako podstawa jest po prostu wyśmienita i nie mogę się doczekać jakichś ciekawszych dodatków lub aktualizacji fabularnych dla modyfikacji, bo przyznać muszę, że takie latanie w tą i wew tą potrafi znudzić. Ale ja nie w sprawie opinii właściwie piszę. Podczas wędrowania po Jantarze i po okolicach stwierdziłem, że pora może się wziąć za jakieś laboratorium i sprawdzić jak wypada w akcji. Najbliższym, oczywiście, było Laboratorium pod Jantarem, czyli X-16. Zakup ekwipunku potrzebnego do przeżycia nie wymagał większego wysiłku, chociaż musiałem zmodyfikować hełm pod preferencję ochrony psionicznej, aby mi łba nie zwęgliło. Poszło wszystko bez problemu, przedostałem się przez całe laboratorium i zebrałem dokument. Dostałem się do tej dziury pod łaźnią, schodzę na dół w następną dziurę no i ładowanie ekranu... Przypuszczałem, że trochę nerwów napsuję sobie z Nibyolbrzymem, ale cóż... wylądowałem od razu na włazie u góry poza kanałem... Tak jakbyśmy wychodzili drabinką z kanału. Byłem tym faktem zdziwiony i przypuściłem w pierwszej chwili, że to być może jakiś błąd. Tak więc wczytałem grę jeszcze raz i to samo. Zorientowałem się także, że właz studzienki jest po prostu zamknięty. I tutaj moje pytanie: wiadomo, dlaczego autorzy wzięli się na taki zabieg? Grałem poprzednio w Zew Czarnobyla i Zew Nędzy i w parę innych modyfikacji, ale z czymś takim się jeszcze nie spotkałem. Z góry dziękuję za opinie i odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Spolszczenie powinno być dzisiaj do pobrania. Serdeczne podziękowania dla testerów: @anatola i @mkk7 za poświęcony czas i ich nieocenioną pomoc. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Poprawiłem pierwszy post żeby miało to ręce i nogi. Przydałoby się też sprawdzić dodatki, bo niektóre są nieaktywne. Pozostało jedynie dodać spolszczenie do naszej pobieralni i gra muzyka. Gratuluję @gawron kolejnego spolszczenia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Głupie pytanie. Oprócz cudów-wianków z warstwą gejmplejową to w dalszym ciągu pozostaje stary, "dobry", Call of Chernobyl, tak? Bo z czystej ciekawości bym wreszcie sprawdził o co tyle szumu było po premierze, ale jakoś nie uśmiecha mi się pobierać 6 gigaklocków, jeśli nie ma nic więcej. Nawet ta siekierka mnie nie przekonuje w pełni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 (edytowane) Tak, Sierioża, dalej podstawą jest CoC. Edytowane 20 Grudnia 2018 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 (edytowane) Spawner/Trainer v 0.98b ( STALKER Dead Air: Спавнер, Трейнер (v0.98b) ) pobieranie: https://cloud.mail.ru/public/6UK9/tgUcmqaZT http://www.playground.ru/cheats/s_t_a_l_k_e_r_call_of_pripyat_dead_air_trejner_trainer_17_lirw_ghl_updated_24_07_2018-81559/ Edytowane 20 Grudnia 2018 przez vidkunsen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Tak. Spawner zawsze się przyda, nawet jak się nie przyda. Yeee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bloodrise Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 nie wiem dalczego blokuje mi chrom pobieranie tego cuda ( trainera). Pisze, że zainfekowany i wyciek danych Oo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek69 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 (edytowane) Mod uruchamia się jedyne do menu. Po uruchomieniu nowej gry wywala do pulpitu i nie ma informacji o crashu. Wie ktoś co zrobić? Edytowane 20 Grudnia 2018 przez Myszek69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Odfajkuj "tylko do odczytu" w ustawieniach folderu gdzie masz dead air. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek69 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Dzięki, zadziałalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony2001 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 W dniu 20.12.2018 o 13:17, bloodrise napisał: nie wiem dlaczego blokuje mi chrom pobieranie tego cuda ( trainera). Pisze, że zainfekowany i wyciek danych Oo. Pobierz program Internet Download Manager i włącz integrację z swoją przeglądarką i pobierz. Działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiechu666 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Instalował ktoś z was mody ze strony moddb, takie jak Dynamic News Revamp? Czy ten mod działa tylko przy rosyjskiej wersji językowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stalker1997 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 (edytowane) @wiechu666 dodatki ze strony moddb działają nie tylko z wersją rosyjską, także Dynamic News. Większość modyfikacji obsługuje angielską wersję językową. Jeżeli dodatek powoduje konflikt w plikach językowych, to zazwyczaj do paczek są dodawane pliki lokalizacyjne. Dynamic News Revamp z moddb jest do obu wersji, jeśli się nie mylę. Edytowane 24 Grudnia 2018 przez stalker1997 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiechu666 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 @stalker1997 Jest jeszcze problem z wersją angielską. Po zainstalowaniu moda niby jest już wgrana (w opcjach można zmienić). Tylko ta wersja tak nie do końca działa. Napisy wyglądają mniej więcej tak: _start_new_game. Żeby to poprawnie działało trzeba wgrać tłumaczenie czy mam jakiś błąd w plikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stalker1997 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 (edytowane) @wiechu666Nie, nie. To nie błąd w plikach. Musisz zmienić w ustawieniach gry język z pol na eng. Drugą opcją jest to, że możesz zmienić po prostu nazwę folderu lokalizacji, który jest domyślnie na ścieżce gamedata/config/text. eng zamieniasz na (jeśli podstawowo wersja dodatku jest angielska) pol i powinno działać. W jedną i drugą stronę do żadnych wylotów z gry nie powinno dojść, bynajmniej tak było w moim przypadku. Edytowane 24 Grudnia 2018 przez stalker1997 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Witam nie mogę tego odpalić Spoiler * Detected CPU: Intel(R) Core(TM) i7-4710HQ CPU @ 2.50GHz [GenuineIntel], F6/M12/S3, 2493.00 mhz, 18-clk 'rdtsc' * CPU features: RDTSC, MMX, 3DNowExt!, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, HTT * CPU cores/threads: 4/8 Initializing File System... using fs-ltx fsgame.ltx FS: 56549 files cached 30 archives, 8604Kb memory used. Init FileSystem 1.032003 sec 'xrCore' build 7090, Jul 5 2018 EH: D8524A36AF9B3F32084FDA4649221CFA -----loading d:\program files (x86)\dead air\gamedata\configs\system.ltx -----loading d:\program files (x86)\dead air\gamedata\configs\system.ltx Initializing Engine... Starting INPUT device... Loading DLL: xrRender_R2.dll Loading DLL: xrRender_R3.dll refCount:m_pAdapter 1 Loading DLL: xrRender_R4.dll command line Executing config-script "user.ltx"... ! Cannot open script file [user.ltx] Loading DLL: xrRender_R1.dll Loading DLL: xrGame.dll ! Unable to find Software\GSC Game World\STALKER-COP\ in registry ! Player name registry key (InstallUserName) not found ! * [win32]: free[4058664 K], reserved[42860 K], committed[92716 K] * [ D3D ]: textures[0 K] * [x-ray]: process heap[20849 K], game lua[0 K], render[0 K] * [x-ray]: economy: strings[16706 K], smem[0 K] SOUND: OpenAL: enumerate devices... SOUND: OpenAL: EnumerationExtension Present dir[0]=D:\Program Files (x86)\Dead Air\ dir[1]=D:\Program Files (x86)\Dead Air\ dir[2]=D:\Program Files (x86)\Dead Air\ dir[3]=C:\WINDOWS\system32\ CleanDeviceSpecifierList CleanDeviceSpecifierList DirectSound Software devices DirectSound Software SOUND: OpenAL: system default SndDevice name is DirectSound3D SOUND: OpenAL: All available devices: 1. DirectSound Software, Spec Version 1.1 eax[0] efx[no] xram[no] 2. DirectSound, Spec Version 1.0 eax[0] efx[no] xram[no] 3. MMSYSTEM, Spec Version 1.0 eax[0] efx[no] xram[no] 4. MMSYSTEM, Spec Version 1.0 eax[0] efx[no] xram[no] Executing config-script "d:\program files (x86)\dead air\gamedata\configs\default_controls.ltx"... [d:\program files (x86)\dead air\gamedata\configs\default_controls.ltx] successfully loaded. Executing config-script "user.ltx"... ! Cannot open script file [user.ltx] SOUND: Selected device is DirectSound Software * sound: EAX 2.0 extension: absent * sound: EAX 2.0 deferred: absent * sound : cache: 65537 kb, 4856 lines, 13820 bpl Starting RENDER device... * GPU [vendor:10DE]-[device:1392]: NVIDIA GeForce GTX 860M * GPU driver: 25.21.14.1735 * CREATE: DeviceREF: 1 * Vertex Processor: PURE HARDWARE * Texture memory: 4092 M * DDI-level: 9.0 * GPU shading: vs(fffe0300/3.0/30), ps(ffff0300/3.0/30) * GPU vertex cache: unrecognized, 16 * NVidia MGPU: Logical(1), Physical(1) * Starting rendering as 2-GPU. * DVB created: 1536K * DIB created: 512K ! Version conflict in shader 'models\helicopter' ! Version conflict in shader 'models\lightplanesself' ! Version conflict in shader 'models\model_puh' ! Version conflict in shader 'models\model_refl' ! Version conflict in shader 'models\xbrainglass' ! Version conflict in shader 'models\xdistortcolorlinv' ! Version conflict in shader 'models\xglass' ! Version conflict in shader 'models\xglass2' ! Version conflict in shader 'models\xlens' * distortion: used, dev(30),need(14) * color_mapping: used, dev(30),need(14) * SSample: 800x600 compiling shader postprocess ! appdata\shaders_cache\r1\postprocess.ps\0100000 Can't compile shader hr=0x80004005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi