Milas Opublikowano 23 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Cześć. Czasem po śmierci wczytując zapis gry, wywala mnie z tym logiem. intro_start game_loaded * [x-ray]: Handled Necessary Textures Destruction * MEMORY USAGE: 1914349 K * End of synchronization A[1] R[1] intro_delete ::update_game_loaded stack trace: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milas Opublikowano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 Hej. To znów ja, tym razem przychodzę z drobnym pytaniem. 😅 Mianowicie, czy jest jakiś mod który poprawia kondycję broni/wyposażenia znajdowanego wśród przeciwników? Ewentualnie da się to jakoś zmienić w plikach gry? Ponieważ każda rzecz, jaką znajdę u pokonanego wroga, jest w fatalnym stanie, co również przekłada się na wymiany ognia między frakcjami. Kiedy dochodzi co ew. strzelaniny przeciwnicy po 5/10 strzałach przeładowują niekiedy po dwa razy co wydaje mi się, ma związek właśnie z ów stanem technicznym wyposażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 @Milas pobierz sobie jakiś mod na "better weapon armor/outfit/loot condition". Są różne to wybierz sobie jakiś co ci najbardziej przypasuje. No i patrz, na którą wersję Anomaly jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 (edytowane) @Milas Odnośnie moda, gdzie stan broni u poległych przeciwników w Anomaly jest na tyle użyteczny, że idzie z nich dłużej korzystać, to w modzie globalnym Expedition jest taka możliwość. Sam autor wspomniał, że chciał dać szansę graczom na lżejszą rozrywkę, zamiast latać po stacjach co chwila i naprawiać bronie, sprzęt. Można spróbować pobrać osobno, jak wspomniał @tom3kb , pobrać dodatek sprawiający, że ekwipunek przeciwnika jest w dobrym stanie. https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly/addons/better-weapon-outfit-condition-on-drop Przykładowo takowy dodatek, ale do Anomalii w wersji 1.5.1. Edytowane 30 Stycznia 2023 przez Skryty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milas Opublikowano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 (edytowane) Bardzo dziękuję Panowie za udzielenie pomocy. Jeżeli ktoś miałby podobny problem, polecam skorzystać z: [MCM] CONFIGURABLE LOOT CONDITION 1.2oraz niezbędnego do działania ANOMALY MOD CONFIGURATION MENU AKA AMCM AND MCM (ANOMALY 1.5.1/1.5.2) Edytowane 30 Stycznia 2023 przez Milas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socha91_91 Opublikowano 27 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 Witam. Mam pytanie, czy jest spolszczenie do stalker anomaly 1.5.2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 @Socha91_91 jest, o tutaj. W pierwszym poście w linkach znajdziesz. Ps. Jesteś nowy to podpowiem, staraj się zerknąć czy jest dany mod na forum i pisz w jego dziale albo temacie, jak nie widzisz zawsze możesz wpisać nazwę w szukajkę na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HuczuL Opublikowano 2 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2023 Cześć, czy ktoś może mi logicznie wytłumaczyć jak to możliwe że podczas normalnego tłumaczenia modyfikacji do Stalker Anomaly może wylecieć błąd z brakiem pamięci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2023 @HuczuL Mam rozumieć, że tłumaczysz coś dla tego moda? Jaką metodą to robisz? Bo wyloty podobne do braku pamięci pojawiają się przy błędach w tłumaczonych plikach. A jeżeli to faktycznie błąd braku pamięci, to ze spolszczeniem nie ma nic wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HuczuL Opublikowano 2 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2023 (edytowane) Robię to prostą metodą za którą spolszczyłem caly Black Pack do Anomaly, mam zainstalowane spolszczenie do Anomaly z tego forum tak ogólnie. Ta paczka modyfikacji (Escape From Pripyat) , działa wraz z Mod Organizerem, więc każdy mod musiałem tłumaczyć na zasadzie MODNAME/gamedata/config/text (tutaj tworzę folder pol i następnie z folderu eng kopiuje pliki do folderu pol po czym wchodzę do folderu pol z plikami i edytuje je Notepadem ++ zmieniając początku format na Windows 1250 i rozpoczynając tłumaczenie. Dzięki temu nawet to co nie zdążyłem przetłumaczyć mam po angielsku jak i po polsku z ogonkami, zamiast cyrylicy lub wpn_desc_ak12. W środku tłumaczenia testowałem stalkera z modem i działało nadal. Przetłumaczyłem już ponad 180 modów z 336 w tej paczce i bardzo chciałbym to kontynuować, bo dużo czasu na to poświęciłem... Może i nawet spolszczenie opublikuje tutaj. Czasem mi wywalało błędy typu brak zamkniecia "/" przy "text" , ale Notepad ++ mnie informował jak i logi błędu które naprawiałem. Jedynie co mi przychodzi na myśl to kopiowanie spolszczenia z każdej modyfikacji i testowanie co 1 mod, kopiuj/uruchom grę, i tak 180 razy az dojdę do pliku który jest walnięty. Drugi pomysł ale i szybszy to zwiększenie pamięci wirtualnej ram... EFP 4.0V na Stalker Anomaly 1.5.2 Edytowane 2 Marca 2023 przez HuczuL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2023 @HuczuL Wybrałeś metodę prostą, ale zawodną. Ja bym Ci radził skorzystać z WinMerge. Aby nie spamować, reszta na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 11 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 W Anomaly 1.6 drzwi lub schowki otworzymy za pomocą wytrychów. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 18 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 (edytowane) Witam. Mam mały problem ze skanerem anomalii który mam umieścić na Zatonie w tej ognistej anomalii koło Płaskowyżu chyba południowego. Zaznaczone mam miejsce ale rzucam wszędzie po całej anomalii ale mi nie zalicza zadania. Choroba, ja mam wersję 1.5.1 nie zwróciłem uwagi. Edytowane 18 Marca 2023 przez tybet64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Jest w planach tłumaczenie do old world addon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toldi Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 hej wczoraj grałem normalnie a dzis wczytyje sejwa albo zaczynam nowa gre i wywala z błędem FATAL ERROR [error]Expression : <no expression> [error]Function : xrMemory::mem_usage [error]File : memory_usage.cpp [error]Line : 63 [error]Description : fatal error [error]Arguments : bad node in heap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek121 Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2023 powitać mam pytanie czy Aktualizacja Anomaly 1.5.2 jest potrzebna do Aktualizacji Anomaly 1.5.1 i gdzie to można sprawdzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2023 @wojtek121 pobierz Anomaly 1.5.1 i na to patcha zmieniającego na wersję 1.5.2. Chyba, że znajdziesz od razu w wersji 1.5.2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek121 Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2023 @tom3kb pobrałem aktualizujcie Anomaly 1.5.2. wszystko zrobiłem dobrze odpaliłem grę zrobiłem nowe grę a w grze pokazuje się jak wczytuje się gra Anomaly 1.5.1 do źle czy dobrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksantyp Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 (edytowane) Nie, powinno być 1.5.2 Być może Działa tylko tak: Czysty (bez modów i dodatkówJ) Anomaly 1.5.1 i na to Update 1.5.1 to 1.5.2. Spróbuj. Edytowane 25 Kwietnia 2023 przez ksantyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek121 Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 @ksantyp ale już dodałem aktualizujcie 1.5.2. i tak samo jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 @wojtek121 A na wersji angielskiej odpalasz czy ze spolszczeniem? Jak ze spolszczeniem to będzie Ci się wyświetlać 1.5.1 bo do tamtej wersji jest spolszczenie, do 1.5.2 go nie dostosowywałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek121 Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 @Szczepan9205 odpalam z spolszczeniem może i dlatego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 @wojtek121 To graj śmiało bo w rzeczywistości masz już 1.5.2 jeśli wrzuciłeś pliki aktualizacji tylko tekst, który widzisz w menu jest czytany z pliku game_version.ltx w gamedata/configs/text/pol, a ten i reszta plików są spolszczone do wersji 1.5.1 i stąd ta sytuacja. Spolszczenie będzie działało bez problemów z 1.5.2, aczkolwiek mogą być jakieś braki w tekście (lub nie - nie sprawdzałem, ale jak znajdę kiedyś wolną chwilę to przejrzę pliki i zrobię aktualizację spolszczenia jeżeli będzie potrzebna😛). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toldi Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 FATAL ERROR [error]Expression : <no expression> [error]Function : xrMemory::mem_usage [error]File : memory_usage.cpp [error]Line : 63 [error]Description : fatal error [error]Arguments : bad node in heap chłopaki ponawiam o co kaman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 @toldi Spróbuj obniżyć jakość grafiki w ustawieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi