Ziomkowsky Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 To jeszcze zapytam o wątek kostki Rubika. To też bodajże niedokończony wątek fabularny ale na Zakładzie Metalurgicznym na jednym z dachów zauważyłem ową kostkę. Można coś zrobić z tym fantem czy ot sobie twórcy ją tam postawili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mruwneike Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 (edytowane) 14 godzin temu, Ignachinio napisał(a): Rozumiem, że przeszedłeś całą grę nie masz już żadnych zadań oprócz tych cyklicznych. Ta gra jest tak potężna, że może na końcu gry coś się popsuć przez to. Z drugiej strony chyba na czerwono się nic nie wyświetla jak go zabijesz. A z tunelu łatwo wyjść. Ja osobiście jestem na 75 dniu w grze i żadnego problemu z zabiciem go nie miałem, tak samo znam osoby które moda przeszły zabijając go w 2.1 jak i w 2.2 i również nic się nie popsuło. Po zabiciu go komunikatu żadnego nie ma, jedyne co się dzieje to spory spawn wojskowych i na tym się kończy. Dosłownie taki sam wybór jak z Jamesem, albo płacisz albo mordujesz hordę przeciwników. Edytowane 6 Kwietnia 2023 przez Mruwneike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Ok. Czyli można go mordować. Czy jest sens nie wiem. Ale próbować warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksantyp Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Ja zapłaciłem Jamesowi i potem wybiłem jego bandę. Zysk: dużo dymku z M60 i dwa bizony Jamesa ( w dobrym stanie). Jeden trzeba oddać , drugi można zachować dla siebie . Czy warto? Chyba nie, słaba to broń. A i dużo chłamu, który można opchnąć. Zero konsekwencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Wrzucam 3 bizony naprawione do śnieżnej i nie ma żadnego komunikatu, tak ma być i tylko wrócić za kilka godzin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 @ZwinnyMusisz wejść do anomalii (najlepiej w sam jej środek) i wtedy wyrzucać. One znikną nie będą leżeć w anomalii. Przeczytaj sobie też parę postów wstecz, abyś nie miał problemu z dokończeniem zadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazzfromhell Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Oto jak stabilny jest ten mod, troche poziom trudności obnizyłem by pokazać,że nie ma żadnych ścinek i wylotów. Ustawienia grafiki na najwyższym poziomie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 (edytowane) Prośba do bardziej doświadczonych weteranów. Mam nie pisane zadanie na odnalezienie schowka złodzieja na bagnach. "Zaliczyłem" już wszystkie obszary zaznaczone na mapie bagien z potencjalnym miejscem ukrycia schowka, poza ostatnim który w moim przypadku wypadł na spalone gospodarstwo. Mam już dość 1,5h chodzę i szukam i znaleźć nie mogę. W poprzednich miejscach trzeba było wejść w dane miejsce/przeszukać obszar i pojawiał się śmiech a zaznaczony obszar znikał z mapy a tutaj za chiny nie mogę nic znaleźć. Pomóżcie. PS mam jeszcze takie pytanie , u kogo mogę dostać informacje o przejściu na zakład metalurgiczny i na plac budowy? mam zadanie na tych terytoriach a nie mam przejść. Edytowane 15 Kwietnia 2023 przez ramirez12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 @ramirez12 W kwestii przejścia na : -Plac Budowy - zadanie na prototyp teleportera od Krzyża - dostajesz "namiar" na Łukasza z MW- on daje Ci zadanie na zniszczenie ciężarówek na tymże Placu- et voila -Zakład Metalurgiczny - pogadaj z Fanatem - dostaniesz info o aktywności najemników w Mrocznym Parowie . "Dymisjonujesz" wszystkich tam obecnych plus mozdzierze - przy trupie jednego z nich znajdujesz PDA z informacją o tajnej bazie w Parowie. A w tajnej bazie znajdziesz PDA z info o przejściu na ZMet. A w kwestii schowka - niestety nie pamietam.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 @ramirez12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 W dniu 5.04.2023 o 22:47, Ignachinio napisał(a): Rozumiem, że przeszedłeś całą grę nie masz już żadnych zadań oprócz tych cyklicznych. Ta gra jest tak potężna, że może na końcu gry coś się popsuć przez to. Z drugiej strony chyba na czerwono się nic nie wyświetla jak go zabijesz. A z tunelu łatwo wyjść. Akurat teraz zabiłem tego majora w tunelu ale żywy wyszedłem chyba za 6 czy 7ym razem dopiero. No i zaoszczędziłem wódkę. Na razie nic złego z tego powodu się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 @tybet64- jak mniemam chorąży stoi pod słupem . I da się z nim gadać :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Dzięki @boberm tu chociaż sprawę mam jasną. jest tak dużo tych questowych postaci że trzeba by raz na wizytę na każdej lokacji latać po wszystkich i sprawdzać czy nie mają nowych informacji czy zadań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Cóż @ramirez12 - taka Ci oto uroda tego moda :-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 No to super Mam tylko nadzieje, ze za 500 godzin rozgrywki gdzieś na Zatonie nie okaże się, że jednak Major był potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Czy chodzi tu o Kuzniecowa, czy innego majora? Jak innego, to proszę podać jego personalia. A jeśli to Kuzniecowa ukatrupił, to zapewne niefartowne posunięcie. Najlepiej niech powybija wszystkie znaczące postacie, satysfakcja murowana - game over. Zalecam daleko idącą ostrożność w grze, nie każdego stojącego nam na drodze trzeba likwidować. Dać mu tylko w papę można... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 oj Metek, Metek... Nie chodzi o Kuzniecowa tylko majora który pojawia się gdy bierzesz PDA dla Kreta w tunelu. Wystarczy przeczytać posty Ale jak jest tak jak mówisz morduje wszystkich jak leci to ma po grze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 A nigdy nie próbowałem rozwalać tego majora z ekipą co nas łapią w tunelu ale jak robią twórcy taką zagrywkę to musieli by być debilami żeby nie dać nam dwóch opcji do wyboru (robimy dla was zadanie albo nawalamy się na całego) 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Jakoś uszło mi to uwadze. Proszę nie mieć mi tego za złe, ale nie mam tak światłego umysłu, jak zapewne niektórzy mieli szczęście i taki posiadają. Tę ekipę w tunelu ominąłem, dlatego nie poznałem stopnia przywódcy tej grupy. Pisałem jak to zrobić bez rozlewu krwi i nie oddawać PDA Kreta. A co się dzieje, gdy oddamy PDA majorowi, a nie Kretowi? Pytam o to, jaką mamy z tego korzyść od majora i jego ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 48 minut temu, metek58 napisał(a): Jakoś uszło mi to uwadze. Proszę nie mieć mi tego za złe, ale nie mam tak światłego umysłu, jak zapewne niektórzy mieli szczęście i taki posiadają. Tę ekipę w tunelu ominąłem, dlatego nie poznałem stopnia przywódcy tej grupy. Pisałem jak to zrobić bez rozlewu krwi i nie oddawać PDA Kreta. A co się dzieje, gdy oddamy PDA majorowi, a nie Kretowi? Pytam o to, jaką mamy z tego korzyść od majora i jego ekipy. Zasadniczo , nie marnujemy cennej na tym -bardzo początkowym etapie gry- amunicji i apteczek. A w szczególach - musimy uzbierac skrzynke gorzały i - chyba- 15 tys (?) . Oddać to chorązemu Szerstiukowi stojącemu pod słupem , a w zamian dostaniemy PDA Kreta . A postrzelać, to sobie jeszcze duuuużo postrzelamy . Do znudzenia:-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 TO w formie żartu było Metek. Generalnie jest to tak skonstruowane, że na wyższych poziomach trudności oni Cię zmiotą w tym tunelu. Chyba tylko na tym najłatwiejszym idzie go zabić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Zapewne i na najniższym też rozwalą, bo są dość daleko, aby na tym etapie gry ich czymkolwiek rozwalić. Na stronie 15 tego tematu (podałbym numer postu, ale nie widzę numeracji, a dawniej była widoczna), opisałem możliwość ominięcia tegoż majora i jego ekipy. Może to nie po stalkersku, ale zadziałało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 @metek58 Taka mała podpowiedź. Jak chcesz komuś wskazać konkretny wpis, to skorzystaj z opcji "udostępnij". Będąc przy przedmiotowym wpisie kliknij w trzykropek nad nim i następnie w rozwiniętej liście "Udostępnij" . Pojawi się okno z adresem. Skopiuj ten adres i wklej do wpisu z odpowiedzią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 W dniu 15.04.2023 o 20:33, boberm napisał(a): @tybet64- jak mniemam chorąży stoi pod słupem . I da się z nim gadać :-)) Tak. Myślałem że coś będzie nie tak ale Szerstiuk normalnie się zachowuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samotnik67 Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 (edytowane) Usunąłem poprzedni post żeby nie powodować dezorientacji, Pojawiły mi sie jakieś problemy związane z artefaktami striełoka Kiedy on daje te zadanie na schowek strieloka w centralnej prypeci w 2.2?, w 2.1 trzeba było poleciec jeszcze do czerwonego lasu i znalesc te PDA, a w tej wersji jest jakoś inaczej te PDA z pieczary nic nie mowi o czerwonym lesie, a doktorek odpowiedzial ze coś tam poszpera i pomysli i do tej pory nie ma z nim dialogu Niewiem co z tym bardzo zrobić, ponieważ w modzie odblokowałem juz lokacje takie jak Czerwony Las, Limańsk, Wschodnia prypeć , Jowisz, Zaton, Kurczatów, zakład i tak dalej, jesli ktoś odpisze to powiem od razu robiłem wszystko tak jak powinno być, lukałem nawet do przewodnika, czy czegoś przypadkiem nie przegapiłem, może ktoś doradzi co mógłbym zrobić żeby to dalej popchnąc? Edytowane 18 Kwietnia 2023 przez Samotnik67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi