Mnieciu Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 @kanon1022 jakie oświetlenie w stalkerze masz ustawione? @edit czarny ekran w menu czy po załadowaniu save? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 (edytowane) Nie pamiętam bo mam czarny ekran po uruchomieniu nie widzę menu gry. Jak włączyć pełen ekran . Edytowane 4 Października 2016 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 w pliku user.ltx rs_fullscreen off zmieniasz na : rs_fullscreen on Ten wylot przy zwijaniu paska jest związany z Renderowaniem mod jest niestety niestabilny, zdarzało mi się to często spróbuj przestawić oświetlenie na dynamiczne. Uwaga na zacięcia w skryptach miałem tak, że na jednej z lokacji nie można było nabrać wody do manierki tylko powtórne wczytanie rozwiąże ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 @Allen u mnie po zaktualizowaniu Windowsa10 do najnowszej v. działa bardzo stabilnie. Wcześniej były bugi w stylu że ekran z 16:9 robił się 4:3, albo żuczek mnie napastował. Jak @up ma też W10 to radzę zaktualizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 A ja na win 7 64bit robię alt tab bardzo często i jeszcze problemow nie miałem, u mnie bardzo stabilny, jeszcze crasha nie miałem żadnego. Gram na wysokich ustawieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 4 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 8.1 też bardzo stabilne, bez zająknięć, wylotów i marudzenia, full ustawienia j/w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 @kanon1022 no to szykuje się u ciebie aktualizacja sterowników. A i czyszczenie kompa nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Stery aktualne, system na nowo postawiony ze trzy dni temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Ale jaki system..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 (edytowane) 8.1 ,czy warto dokładnie przeszukiwać Limańsk jest coś ciekawego i w których schowkach. Edytowane 5 Października 2016 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 @Allen miał ten sam problem co u mnie, konkretnie na Jantarze nie mogę nabierać wody do manierki i już się przyzwyczaiłem robiąc jej zapas przed wejściem na tą lokację. Teraz wyskoczył problem ze schowkiem Naboja, nie można go znaleźć nawet korzystając z poradnika, spróbuję wgrać ten patcha 3, może coś z teksturami nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 @kanon1022 zawartość jest generowana losowa. Raz jeden rusek seve znalazł. A ja szczęścia nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Warto stamtąd zabrać narzędzia do kalibracji. Są ciekawe schowki, ale o nich dowiadujemy się ze znalezionych PDA lub kartek, mogą być aktywne dopiero wtedy, ale pewności nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 @mkk7- przede wszystkim, spolszczenie jest zrobione dla gry z patchem 3, więc jeśli go nie masz, będziesz miał niektóre nazwy w robalach. Chyba że grasz bez spolszczenia. Ponadto ten patch, oprócz np. zmiany udźwigu, usuwa bugi z poprzedniej wersji. Schowek Naboja w barze jest tak wkomponowany w krzaki, że nawet po znalezieniu ( wyświetla się informacja ), ledwo go widać. Chyba nabrał wyglądu od swojego właściciela . @kanon1022- w Limańsku jest prawie 30 schowków. Każdy z nich albo daje części kwestowe ( klucz, części radiowe, narzędzia), albo daje Ci sprzęt, którego na początku mocno brakuje. Widziałeś mapkę ze schowkami w Limańsku? Szukanie i co najważniejsze, znajdywanie schowków, to jedno z założeń moda. W modzie nie ma dobrych wujków, którzy za nic, dadzą Ci egzo czy snajperkę. Ale możesz to znaleźć. I ta uwaga odnosi się do wszystkich lokacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Ciekawy jestem czy u wszystkich grających spawn np. najemników odbywa się, gdy odległość między GG a NPC - mi wynosi około 30 metrów ? Trawa na przykład, mimo ustawienia odległości widzenia i oświetlenia na maxa , spałnuje się na około 20 metrów przed. Nie jest to dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 @DaarMoo to chyba zależy od kompa. W moim przypadku jest to ruletka. Raz ładują się bardzo wcześnie(sciny). Bądź zdarzało się że przy wejściu do baru spawnowali się przed twarzą wartownicy. Teraz na dysku ssd rzadko mi się to zdarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Ja myślę, że zależy to od dopracowania technicznego. Są mody gdzie na wszystkich lokacjach spawn idzie na stałą odległość przed GG, ale są i takie (te są najlepsze), gdzie wchodząc na lokację masz wszystko zespawnowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 @kondotier spolszczenie było chyba poprawiane do patcha 3, bo u mnie bez niego nie wyświetlają się robale, polonizacja jest ok. Schowek szukam z nosem przy ziemi, w kucki i wyprostowany , w poradniku jest dość konkretnie pokazany na screenach i zdaję sobie sprawę, że trudno go znaleźć, a mimo to nie wyświetliła się informacja o natrafieniu na niego. Spróbuję jeszcze go namierzyć, albo scrypt nie zaskoczył. Była taka dziwna sytuacja z oddaniem fleszki Sacharowi, w menu zadań pokazywał go w parowie, a to był trup najemnika od którego brało się dokumenty, ale po wizycie na Jantarze i oddaniu fleszki zadanie zostało zaliczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 W Limańsku znalazł ktoś dobrą broń czy pancerz i gdzie,jeśli można podrzucić konkretne miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Zawartość jest losowa.... A mapkę masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 42 minuty temu, kanon1022 napisał: W Limańsku znalazł ktoś dobrą broń czy pancerz i gdzie,jeśli można podrzucić konkretne miejsca. Że tak brzydko powiem, bozia rączek nie dała? Masz mapy schowków, poradniki na yt od Mniecia i jeszcze ci mało Trochę pracy wlasnej Masz misje w Limańsku na schowek ze sprzętem, a w nim Ak74su, w Rudym lesie masz mp5 i strzelbę pompkę, pancerze na agropromie w norach miałem, w Dolinie mroku Świt i Powiew Wolności, na Kordonie 2 pancerze Wolnosci, jeden w budynku gdzie przejście na Wysypisko @Mnieciu Zawartość nie jest losowa bo juź wielu miało te same rzeczy w tych samych miejscach np te giwery co wymieniłem, może część schowków ma losowe itemy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 @tom3kb być może część. Ale na początku coś tam było, że kondotier znalazł co innego niż ja. Być może tylko o innych schowkach mówiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Po zmniejszeniu gry w opcjach grafika strasznie długie wczytywanie gry i przejściami między lokacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 @kanon1022 z fusów wróżyć nie potrafimy. Podaj proszę spec kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 @kanon1022- przy patchu3 ( w tej samej paczce ) masz fiksy. Jeden z nich powoduje, że przy każdym trupie masz prawie nie uszkodzoną broń. Jak chcesz mieć cukierkowego moda, to sobie wklej. Zabezpiecz sobie zapisy, usuń user.ltx, rozpocznij nową grę, daj te mniejsze ustawienia i wczytaj stary zapis. @mkk7- a znalazłeś już jakiś noktowizor, w schowku, albo z zadania? Przy kluczach wyświetlają Ci się opisy, gdzie jest sejf? Spolszczenie było od razu dla patcha 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi